אוף :(

haych

New member
אוף :(

איזה דכאון...

הגעתי היום למעקב נוסף, בגלל שבמעקב הקודם לפני יומיים היתה רירית יפה (נתנה קפיצה של 4 מ"מ ביומיים) אבל היא לא תאמה את גודל הזקיקים, אז רצו לוודא שלא הייתה טעות מדידה.

היום הרירית כבר הייתה 11 והזקיקים לא זזו :( אין לי מושג מה מצב ההורמונים כי אין לי גישה לתוצאות. היה קטע מצחיק, שהטכנאית עשתה לי אולטרסאונד ופתאום אמרה: "את רואה את הדופק הזה שם?" ירד לי הלב לתחתונים עד שנזכרתי שאני לא בהריון והבנתי שהיא מראה לי את הדופק שלי. האמת היה מגניב לראות...

ההנחיות היו להגיע ביום א' למעקב נוסף, שייעשה בנוכחות רופא.
למה? מה רופא יראה שטכנאי לא יראה? למה אני צריכה להגיע בשביל זה בשעה תקועה כי הרופא מתחיל מאוחר, ולהפסיד עוד יותר עבודה ממש שאני גם ככה מפסידה (3 שבועות של מעקב כל יומיים. זה אומר כל יומיים איחור של שעתיים וחצי לעבודה)??
ובכלל רק אחרי שנתקתי את השיחה נזכרתי שמי שעשה לי את המעקב לפני יומיים היה רופא. אז למה אי אפשר להסתפק בזה?

הסבב הזה לא מתקדם לשום מקום. ביום ראשון אני סוגרת שבוע שלישי של הזרקות+אנטיביוטיקה פעמיים ביום. כשקיבלתי מרשם לחמש חבילות אנטיביוטיקה עד ההחזרה, ממש לא חשבתי שאשתמש בכולן... עכשיו לא רק שאני משתמשת בכולן - עוד כמה ימים אני מסיימת ואצטרך עוד...

אני ממש לא מבינה מה המטרה שלהם. הרי הרירית כבר ממש עבה. גם אם איכשהו הזקיקים יתעוררו על עצמם, לא נראה לי שטוב לה להיות עוד יותר עבה ממה שהיא, כמה עוד אפשר למשוך אותה?

ואני בכלל עושה החזרה, אז למה לא להחזיר לי את העובר כמו בהחזרה על בסיס אסטרופם? אני אמנם בדיכוי, אבל מה הבעיה לתת לי בכדורים את ההומרונים האחרים ולשחרר אותי מהתיק הזה?

בשישי הבא אני טסה. אני כבר לא אספיק להחזיר את העובר לפני, ובגלל הטיסה יהיו לי 5 ימים שלא אוכל להיות במעקב (הרופאה אמרה לי כשהתחלנו את הפרוטוקול הארוך לפני חודשיים בערך שההחזרה תיהיה בסוף מאי אז קבעתי את הטיסה כי היה ברור שאהיה אחרי ושזה יעביר לי בכייף את הימים עד לבטא).

כ"כ נמאס לי... והכי גרוע שאני בטח עוברת את כל זה סתם ויבטלו את הסבב.

mevugeret1975

New member
פרוטוקול מוזר...

למה לא מחזירים לך על בסיס טבעי/אסטרופם?
את מטופלת בציבורי? אולי יהיה לך יותר טוב בפרטי, יש רופאים שאת בקשר ישיר איתם (לא בר חוה), עושה מעקבים בקופה ורואה בדיקות שלך והכל חשוף. נשמע ממש לא נוח כל חוסר ידיעה זה, את אפילו לא יודעת מה ערכי הורמונים ולמה לצפות. אני חשבתי לעבור להיות מטופלת צוות אסותא, אבל וויתרתי בדיוק מסיבות האלו.
הייתי במצב דומה בסבב שאיבה שהתבטל בסוף בשל חוסר תגובה אחרי דיכוי. הייתה לי מתוכננת חופשת סקי ובסוף נעלצתי לוותר על שאיבה ולעשות הזרעה במקום כי הסבב ממש התארך ולא יכולתי להמשיך יותר כי לא הייתי מספיקה עד לי נסיעה. באסה שתמיד יכולה לקרו בטיפולים

haych

New member
בחירה שלי לא לעשות בקופה

עד עכשיו עשיתי את המעקבים בקופה והייתי חשופה להכל, אבל בזמן האחרון ניהיה בלתי נסבל ובנות עוד שניה הולכות מכות על התור. בגלל שיצא לי להגיע לשם הרבה ולהתמודד עם זה כל יומיים, זה עלה לי על העצבים, אז התחלתי להגיע למעקבים בבי"ח. שם אין לי גישה לתוצאות, אבל אני תמיד ראשונה, והכל רגוע ונעים.

לא מחזירים לי על בסיס פרוטוקול קונבנציונלי כי מנסים דברים חדשים. אנחנו לא במצב של לעשות עוד מאותו דבר, אלא של לחדש ולראות אולי משם תבוא הישועה.

mevugeret1975

New member
הבנתי. אני עושה מעקבים בקופת חולים

אצל רופא נשים שלי כי אין לנו מרכז לבריאות האשה. מזמינה כמה תורים ב 8:00 מראש לכל הילדים שלי (כולל בן), לאמא שלי, כי עבורי אפשר להזמין רק תור אחד. גם לבדיקת דם-מזמינה לכל יום ב 8 בשבועיים של הטיפולים. צריך תכנון קפדני, מעייף, אבל אין ברירה.

haych

New member
לא בכל מקום זה ככה.

אצלי המעקבים הם בבריאות האשה.
פתיחת דלתות לבנין ב 7:30.
אין תורים-זה על בסיס כל הקודם זוכה. מתחילים בדם ואז מעבירים את המספר שקיבלת לתור לאולטרסאונד.
בגלל שדם מתקתק ובאולטרסאונד נוצר צוואר בקבוק (יש רק אחת שעושה) מי שמקבלת מספר 5 ומעלה בערך, כבר נתקעת שם המון זמן.
אז כל בוקר יש ריבים. הבנות נצמדות לדלתות של המעלית כדי לצאת ראשונות ולהיות הכי קרובות למכונה של המספרים. צועקות אחת על השניה להכנס מהר למעלית כדי להקדים את המעליות האחרות, מעבירות כרטיסים בין אחת לשניה כדי שאחת תוציא מספר גם לחברות שלה, רבות שמגיע להן להיות ראשונות כי הן שם משבע (בעיה שלך שהגעת לפני הפתיחה.)
אז אין לי סבלנות לזה.

חוץ מזה שזה לא האישיו, לא התלוננתי על זה שאני לא חשופה לתוצאות.

mevugeret1975

New member
לא נעים

בכל אופן תמיד יכול לקרו בטיפולים שהולך לא כמתוכנן (הוספתי בתגובה הראשונה שלי את הנסיון הדומה שהיה לי).

בהצלחה

אין לי תובנות קונקרטיות אבל החודש גם אני ראיתי איך נסיעה קצרה לחו"ל יכולה פתאום לקלקל את כל הסבב ולבזבז לי חודש שלם. נורא מתסכל, יש כל כך הרבה אילוצים שצריך לג'נגל בינהם והרגשתי איך פתאום כל הכדורים המטפורים מתפזרים לי . מחר אדע אם אפשר להתחיל את הסבב, או שבעצם עוד חודש התפספס .

מבאס:( רציתי לשמוע ממך דברים טובים היום.

אל תתבאסי על הטיסה. תהני ותבלי כמה שאפשר. אי אפשר לתכנן הכל גם כשאנחנו חושבות שאנחנו גאונות וצופות הכל...
לי יש טיסה עוד שלושה שבועות שנקבעה עוד מזמן...לא יודעת איפה זה יתפוס אותי מבחינת הסבב הבא (תלוי מתי אקבל מחזור אחרי השאיבה הלא מוצלחת שלי). אבל אני זורמת...בתקווה ששום דבר לא יתעכב/יתבטל...

haych

New member
אני מתבאסת על הטיסה בלי קשר

אני טסה עם כללל המשפחה של בעלי, שאני לא מחבבת במיוחד... פעם ראשונה שהייתי שמחה להשאר בארץ.
אין לי בעיה לבטל סבבים בגלל חו"ל, בשנה שעברה לקחתי הפסקה של חצי שנה מרגע שהזמנתי כרטיסים כדי שהריון לא ידפוק לי טיול עם טרקים.
אבל כשבאמצע סבב, ועוד עם כזה מעקב הדוק, יש 5 ימים הפסקה-זה בעייתי.

מה שהכי מפריע לי חוץ מזה שאני כנראה סתם מבזבזת את זמני על סבב אבוד, זה שאני רוצה לעבור רופא כשיגמרו העוברים, אבל אני כבר חודשיים לא מחזירה כלום, וברגע שבסבב הזה לא יהיה הריון אני אשאר בדיכוי אלוהים יודע עד מתי, ויש לי עוד 2 עוברים אז בטח כבר נגיע לאוגוסט, ובספטמבר אני טסה ובאוקטובר חגים... כלום לא מתקדם!

שחר רו1

New member
באמת סיוט כשסבב נמשך

מעבר למצופה. נשמע כמו פרוטוקול יצירתי במיוחד, בכל מקרה מרשימה הרירית שלך, לא נראה לי שאי פעם הרירית שלי היתה 11.

haych

New member
גם עבה מדי זה לא טוב

נראה לי שהשיא שלי זה 12.
ונראה לי שמעל 12 זה בעייתי.
עד יום ראשון בטח היא תיהיה יותר מ-12 אבל מעניין-איך יכולה לגדול בלי הפסקה? מה יקרה אם אמשיך ואמשיך להזריק?

ולחשוב שלפני כמה ימים היא לא זזה והתלבטתי בנוגע לסלק ולמאקה...
התחלתי לעשות לעצמי עיסוי רחם מהיוטיוב. מאז הרירית שמה גז. לא יודעת אם זה צירוף מקרים או שיש קשר, מה שבטוח שליתר בטחון אפסיק עם העיסוי...

מפעם

New member
המילה ע י ס ו י זו הבעיה מסתבר

דוקא הייתי מקריבה את הבוקר הקרוב כדי לעשות בדיקת דם בקופה ולראות מה נהיה או מטרידה את הרופאה בטלפון ומבקשת ממנה פירוט.
אולי הזקיק שלך מתחבא ותקבלי הפתעה נעימה ביום ראשון שבייצת כבר וההחזרה המנצחת בהמשך השבוע.
בהצלחה גדולה

haych

New member
הפתעה כזאת בטוח לא תיהיה...

אני בדיכוי, אני לא אבייץ לבד.

אני לא יכולה לעשות מעקב בקופה כי הם רוצים שרופא יראה אותי, אז זה אפשרי רק בבי"ח. דווקא יום א' זה יום שהרופאה שלי מקבלת בקופה, היה לי הרבה יותר נוח והרבה יותר הגיוני להגיע אליה ושהיא זאת שתעשה לי את האולטרסאונד, אבל אני לא יכולה להגיע אליה לקופה כשאני מטופלת דרך הבי"ח, לצערי.
ובגלל שאני בציבורי - אני לא יכולה לדבר איתה ישירות.

בכל מקרה, לא כזה חסר לי לקבל מידע על ההורמונים כי גם ככה זה לא אומר לי יותר מדי...

a morph

New member
קצת באיחור, אבל מה היה מצב הזקיקים וההורמונים?

כי עם רירית כזאת יפה, יש מצב שיגידו לך כבר להזריק מבייץ, אז תספיקי להחזיר לפני הנסיעה.

haych

New member
הזקיקים קטנים, אין לי מושג מה ההורמונים

אבל בטוח שברצפה כי אני עדיין עם גלי חום כתוצאה מהדיכוי.

הייתי היום במעקב נוסף. מסתבר שהרופאה שלי בחופש ומי שנתן את ההנחיה זה מנהל המחלקה. הוא לא האמין שהרירית ככה אם ההורמונים והזקיקים קטנים, ורצה לראות בעצמו. אחרי שבדק אותי אמר: "לא נותר לי אלא להאמין..."
הוא זרק משהו בסגנון של: "את רוצה לבטל את הסבב?" שאלתי אם אני צריכה לרצות כזה דבר, והוא לא ענה.
מפה לשם, בהתחלה דובר על החזרה ביום חמישי הזה ואז הבינו שזה לא הגיוני מבחינת הלו"ז אז מה שהוחלט זה לחכות לצהריים ולראות את ההורמונים. אם הרופאה שלי תיהיה זמינה זה יהיה לשיקולה ואם לא - מנהל המחלקה אמר שמבחינתו אני אמורה להמשיך להזריק ולקחת במקביל גם צטרורטייד (למה? זה לא שאני אבייץ...) ושנעשה את ההחזרה כשאחזור.

הוא צייד אותי במרשמים לתרופות שכבר נגמרות לי כי אני מתחילה שבוע רביעי של זריקות ואנטיביוטיקה, לי ואמר שאצטרך לבוא כנראה בחמישי למעקב נוסף ואז יביאו לי מכתב לחו"ל.
טען שזה לא בעיה שהרירית תגדל ותגדל.
היום, אגב, היא הייתה סביב ה-9 אחרי שבחמישי היא הייתה 11. שאלתי איך הגיוני שהיא התכווצה, אז הוא אמר שהיא לא התכווצה (אבל היא כן נעשתה קטנה יותר, אז לא הבנתי...)

בקיצור, שמח...

a morph

New member
אכן סבב הזוי...

אגב, למה אנטיביוטיקה, מה היא קשורה לעניין?

haych

New member
כחלק מהאילתורים

מנסים לבדוק אם אולי יש איזו דלקת שגורמת לגוף לדחות את העוברים.
זה מאוד נפוץ בחו"ל, אני רואה בקבוצות הבנ"ל שהרבה מקבלות אנטיביוטיקה, רק שהן מקבלות כ-5 ימים לפני ההחזרה. אני התחלתי לקבל מהסטימולציה ובגלל שהיא התארכה יוצא שסיימתי שבוע שלישי איתה.

a morph

New member
עכשיו שאמרת את זה...

ההריון התקין שנקלט אצלי נקלט כשלקחתי אנטיביוטיקה (לא כחלק מהסבב, סתם כי הייתי חולה עם סינוסיטיס). בזמנו הייתי בהלם שלמרות שהייתי חולה כמו כלב והפצצתי את עצמי בתרופות נקלט אצלי הריון ואפילו המשיך תקין, אבל אולי זה בכלל קרה *בזכות* המחלה והאנטיביוטיקה...

haych

New member
חזרו אלי

ערכו דיון רב משתתפים בעניני...
לצערי הרופאה שלי לא מעורבת, לדעתי קרה משהו כי בהתחלו אמרו שהיא כנראה תיהיה זמינה כבר היום ועכשיו מקווים שעד חמישי הבא היא תיהיה זמינה.
אחת הרופאות אמרה שהיא כבר נתקלה בזה שמנופור רק מעבה רירית ולא מזיז לשחלות, אז הם נרגעו שהתגובה שלי בסדר.
היו רוצים להחזיר לי בחמישי הזה אבל בגלל הנסיעה מדובר על חמישי הבא.
אני צריכה לחזור לעוד מעקב ביום חמישי ואז יגידו לי מתי בדיוק תיהיה ההחזרה. שאלתי אם יחזירו לי יום 4 או 5 (כרגע הוא מוקפא ביום 4 והרופאה שלי אמרה עוד אחרי השאיבה שכנראה יגדלו ליום 5) אז אין להם מושג, לא חשבו על זה. חישבנו וראינו שאם זה יום 5 אז אזריק אוביטרל בחמישי בלילה, שזה מעולה לי כי לא אצטרך להסחב עם האוביטרל לחו"ל ולהיות תלוי בטמפרטורה מתאימה ובלעזוב הכל וללכת למלון בשעת ההזרקה. בעצם אם אקח כבר בחמישי, זה אומר שאני לא צריכה לקחת בכלל זריקות לחו"ל נראה לי, אז הלוואי שזה מה שיוחלט.

זהו. יש לורידים כמה ימים לנוח עד חמישי. ..

למעלה