אוף..שוב בוקר

• פותח הנושא jole
  • פורסם בתאריך

jole

New member
אוף..שוב בוקר../images/Emo3.gif

הבן שלי בן חמש וחצי. כמו רבים וטובים מאיתנו הוא שונא לקום בבוקר וזה לא שהוא לא אוהב את הגן- נהפוך הוא..וכשהבוקר כבר מתחיל להתגלגל הוא ממש מתאפס והכל על הכייפק...זה ההתחלה ...הלקום מהמיטה ולהתחיל לגלגל את היום. לעיתים הדקות הראשונות של: "לי...בוקר טוב ..(נשיקה..חיבוק) צריך לקום חמוד..בוקר...יכולות להימשך אפילו רבע שעה ואז הזמן מתחיל להיות קצר וכבר פחות נחמדים ולעיתים הדקות המתמשכות האלה הופכות את הבוקר לסיוט
ואז כועסים ונכנסים לאותו מעגל אכזרי של.."כל בוקר אותו דבר...(גם אם הוא לא
ו..למה צריך להתחיל את הבוקר ככה???.. אז אשמח לשמוע מניסיונכן ורעיונות לבקרים מוצלחים

אביטל +

New member
אולי להתחיל רבע שעה קודם ?

ואז יש זמן להתפנקויות בבוקר וזמן להתעורר לאט כמו שהוא אוהב.

לאה_מ

New member
תקומי את רבע שעה קודם. ../images/Emo133.gif

תתכונני, ותעירי אותו כאשר את תהיי מוכנה לחלוטין. אז ה"לחץ" היחיד יהיה תלוי בו, ויהיה לך הרבה יותר זמן להקדיש לו, משום שלא תצטרכי לעשות עוד דברים במקביל. אצלנו עוזרת גם מוסיקה כיפית בבוקר, וגם אם יש לי כמה דקות להכנס למיטה יחד איתם, הם מאד אוהבים את זה. ואני בעד הרעיון של אפרת על הבגדים. ואפשר לעשות את אותו דבר עם עוד דברים - פשוט להכין מראש - להכין מראש כריכים לגן, להכין מראש פנקייק לארוחת בוקר ורק לחמם במיקרו בבוקר (אגב, ארוחת בוקר כיפית הופכת את הבוקר לנעים יותר ונותנת עוד סיבה לקום מהמיטה). וכמובן, אפשר כל מיני משחקי בוקר (למשל, בובת כפפה שמעירה אותו מהשינה ומאיצה בו בקול מצחיק, וכו´).

jole

New member
לקום קודם...אין בעיה../images/Emo45.gif

רגע ה- SNAP קורה גם כשאני קמה קודם. אני אנסה למקד את הבעיה יותר. זה הקימה עצמה. כי גם כאשר אני קמה מוקדם יותר ויושבת איתו במיטה ומעבירים "צחוקים" יש לו נטיה למשוך ולמשוך את זה עד ששוב מגיעים לנקודת רתיחה של - די...מספיק...צריך לצאת מהמיטה.רעיון בובת הכפפה אני אנסה מחר כי יש לנו בובות אצבע . עוד רעיונות???

לאה_מ

New member
אולי תשאלי אותו מה יכול לעזור לו

לקום טוב יותר בבוקר. אני בטוחה שגם לו הלחץ והעצבים בבוקר לא נעימים. אז אולי תמצאי זמן, לא בבוקר, אלא דוקא אחר הצהרים, כשנעים ורגועים, ותשוחחי איתו על זה. על כמה שלא נעים גם לך שהבקרים הם כאלה, ואת מחפשת רעיונות שיכולים לעזור לשניכם להעביר את הבוקר בצורה יותר נעימה. אולי מצפה לך הפתעה נעימה ברעיונות שלו.

jole

New member
כבר היום

תודה שהדלקת אצלי נורה למשהו שלא שמתי לב אליו קודם. כי כן ניסיתי לדבר איתו ולשאול אותו למה הוא חושב שקשה לו וכו´ אבל השיחות האלה תמיד נעשו בבוקר לפני היציאה לגן או בדרך לגן ברכב ואת צודקת אני מאמינה שיהיה לזה אפקט אחר אם השיחה תהיה מנותקת מהאירועים של אותו בוקר לא מוצלח. תודה.

לאה_מ

New member
../images/Emo50.gif ועוד דבר...

אני חושבת שלא כדאי לך לשאול "למה אתה חושב שקשה לך", כי הוא לא בהכרח יודע (גם בן זוגי כזה בבוקר, עד היום, וגם הוא לא יודע למה
), אלא ללכת יותר על הכיוון של "שמתי לב שקשה לך... מה אתה חושב יכול לעזור לך להתגבר על הקושי הזה". ועוד רעיון
- אולי ציפיה למשהו, איזו הפתעה, תעזור לו לעבור את הקטע הקשה של לצאת מהמיטה. למשל, אם תסכימו שכל יום תחכה לו הפתעה בפינת האוכל בבוקר - אז פעם תשימי שם בלון, ופעם מדבקה נחמדה, ופעם איזה מאכל שהוא אוהב, ופעם פרח... לא צריך להיות משהו ששווה הרבה כסף, אבל לקבל תשומת לב בבוקר, ועוד בהפתעה, תמיד מחמם את הלב, וגם נשמע כמו משהו ששווה לצאת מהמיטה בשבילו.

עירית ל

New member
עוד רעיון להפתעה - פתק נחמד

וחוץ מזה, אולי אפשר להתלבש בתוך המיטה ולהסתרק בתוך המיטה ולקום רק בשביל לצחצח שיניים, לנעול נעלים ולאכול.

vered4

New member
גם בעד מוזיקה

אפשר לסכם איתו שהוא שומע קלטת שהוא בוחר יום קודם. להעיר אותו יותר מוקדם עם המוסיקה, וכשהקלטת נגמרת,( אין עוד קלטת), אז הוא קם. היתרון במוסיקה הוא שגם אם ממשיכים לנמנם, בסופו של דבר מתעוררים.

קימה בבוקר

לדעתי יש משהו עקום מאוד בלוח הזמנים הישראלי. זה לא אנושי בעיני להעיר ילדים בשעות המטורפות שאנו מעירים אותם על מנת שיגיעו לגן ולבית הספר.בפעוטון של בני יש ילדים שמגיעים ב 7 בבוקר!!! זה אומר שהם קמים ב 6 כל יום!!! שלא לדבר על שעת האפס האיומה. כמובן שההורים לא אשמים. ברור לי שמקומות העבודה דורשים נוכחות מוקדמת. בארצות הברית למשל, הכל מתחיל מאוחר יותר - בין 9 ל 10 בבוקר וכל הבוקר נראה אחרת. אפשר להתעורר בנחת, לאכול יחד ארוחת בוקר ולא לחטוף ולהתעצבן ולהגיע עייפים לעבודה וללימודים. אני עושה את המרד הקטן שלי. הילדים שלי מתעוררים לבד קרוב לשעה 8 בבוקר ואנחנו מגיעים לגן קרוב לשעה 10!! כועסים עלי בגנים ובעבודה אבל אנחנו מתחילים את הבוקר עם חיוך ועם "הרבה יחד שליו"

ליאת +

New member
../images/Emo45.gif לא יכולה להסכים איתך יותר!

ומוסיפה שכל ההחפזות הזו, הריבים של הבוקר והלחץ נעשים כדי בסופו של דבר לעמוד בפקק של שעה בדרך לעבודה (מסביב עוד פרצופים רדומים, ברדיו חדשות מעצבנות). הפעם האחרונה שבה נאלצתי לקום כל בוקר בשש הייתה בצבא וזו בהחלט לא חוויה שהייתי חוזרת עליה. מאז אני מצליחה לנווט את עצמי למקומות עבודה עם שעת התחלה שפויה או כזו שאני קובעת בעצמי. יש בקרים שבהם צריך להזדרז אבל לא יותר מאחד או שניים בשבוע.

Iris G

New member
אני לא יודעת באיזה ארה"ב את גרה

אצלנו (לוס אנגלס) כול הגנים נפתחים ב 7:00 בבוקר וזה לא בשביל שבא להם לעמוד ריקים (הם מתמלאים מהר מאוד) ורוב הגנים נסגרים ב 6 (אצלנו ב 6:30) וכשאני אומרת גן אני מתכוונת לכול הגילים מ 3 חודשים ועד 5. אני בעבודה ב 8:30 ויש לי חצי שעה נסיעה מהגן, כך שאת יכולה לעשות את החישוב לבד. המון נשים שעובדות בשבילי יוצאות מהבית ב 6:30 ומהעבודה מ 5:30 כך שהילדים נמצאים מחוץ לבית שעות ארוכות ומעייפות

לאה_מ

New member
למיטב ידיעתי, אין יותר שעות אפס ../images/Emo133.gif

אני מסכימה איתך שהלחץ של הבוקר מעכיר את האווירה של היום. בדיוק אתמול היתה לי שיחה בעניין הזה עם בן זוגי, שהבקרים זה "התפקיד שלו" אצלנו (אני בד"כ יוצאת מוקדם), והוא טיפוס שקשה לו לקום בבוקר וקשה לו להתחיל את היום בלעשות דברים מהר, והתוצאה היא, שהלחץ גדל, כי הכל נעשה לאט, אבל מחוגי השעון עדיין מסתובבים באותו קצב. לצערי, אצלנו אין מה לדבר על תחילת עבודה בשעות מאוחרות (לפחות לא אם אני רוצה להספיק הכל וגם להגיע הביתה בשעה שתשאיר לי זמן עם הילדים אחר הצהרים), ומכיוון שעומר כבר בבית הספר, אין גם את הלוקסוס של שעות התחלה גמישות. אני עדיין חושבת, שעם הרבה רצון טוב ויצירתיות של ההורים, אפשר לעשות את הבקרים נעימים גם בנתונים הלא אטרקטיביים האלה.

כרמית מ.

New member
מצד שני, אם מתחילים מאוחר

מסיימים מאוחר... למרות שיש אצלנו שעות עבודה גמישות, מכיוון שאני צריכה למלא את ה"מכסה" שלי (החלקית), אני מעדיפה להתחיל מוקדם, ולסיים מוקדם, וככה יש לי אחה"צ שלם עם הילדים... זמן שינה הוא נהדר, אבל קצת פספוס אם רוב שעות היחד שלנו יעברו בשינה... ואם אתם הולכים גם לישון מאוחר, אז זה לא ממש הבדל, אלא רק הזזה, וזה הרבה עניין של הרגל.

התנועה לקימה מאוחרת בבוקר

לגבי ארה"ב - גרתי בקליפורניה כילדה ובית הספר היה מתחיל ב9 בבוקר. כילדים היינו אוכלים בנחת ארוחת בוקר ורואים סרטים מצויירים!!! אז אולי זו לא הפעילות הממולצת לבוקר אבל כל היום נראה אחרת. כשכתבתי על התחלה מאוחרת של הבוקר לא התכוונתי דווקא לשינה נוספת, אלא לזמן יחד עם כל המשפחה. קימה רגועה, התארגנות נינוחה יותר, אכילה משותפת. ילדי בני שלוש וחצי ושנה ורבע כך שעדיין מוקדם לדבר על כך, אבל יש לי בעיה עקרונית עם השעות הנוראיות של מערכת החינוך בארץ ויש לי דילמה קשה מאוד מה אעשה כשילדי יגיעו לבית הספר.(כיום כפי שכתבתי אנחנו מגיעים לגן באיחור של שעה, שעה וחצי). האם אחייב אותם להגיע בזמן, כי אלה הכללים של בית הספר ויש לעמוד בהם וגם לחנך לכבוד למערכת ולדיוק. או שאחליט שהאווירה בבית בבוקר והזמן של היחד הם חשובים יותר ואתן לילדי אישור לאיחורים. האם המערכת בכלל תאפשר לנו או שתזרוק את ילדי מבית הספר עוד בטרם קיבלו את תעודתם הראשונה. מה דעתכם? אגב, הזמן אחר הצהריים הוא לא דומה ליחד שניתן להשיג בבוקר. כבר בגיל של ביתי היא קובעת לי תכניות חברתיות בכל פעם שאני אוספת אותה מהגן וכמעט אין לנו כבר ימים שבהם איננו מארחים חברים או מתארחים. ובבוקר הילדים כאלה סופגניות חמות ומתוקות...

לאה_מ

New member
../images/Emo6.gif לגבי קימה מאוחרת

אני לא חושבת שהשעות של מערכת החינוך בארץ עד כדי כך מחרידות (ולצורך העניין, אני גם לא חושבת שהן שונות משמעותית מאלה שבארה"ב). בגנים פרטיים אין שעה רשמית לבוקר. אפשר להביא את הילד גם ב-10. אני לא משוכנעת שרצוי שילד יגיע כל יום כל כך מאוחר, כי הוא נכנס לתוך גל פעילות שכבר קיים כשעתיים, ומפסיד את הכניסה המסודרת לפעילות בגן (למשל, בגן ששירה היתה בו, הגן היה נפתח ב-7:30, בשעה 8 היה מזנון ארוחת בוקר למי שרצה, ובשעה 8:40 היה מפגש בוקר, שכלל בעיקר שירי בוקר ושירי אצבעות. הילדים בדרך כלל הגיעו לגן בטפטוף עד לשעת המפגש, וזה אפשר לגננת לתת לכל אחד מהם תשומת לב מיוחדת בבוקר, ואחר כך להכניס אותם לאווירה של היום עם השירים שהם מכירים מדי בוקר. ילד שהגיע ב-10 הגיע בשעה שהילדים כבר בחצר, בשיא הפעילות, ונראה לי שההשתלבות בשעה הזו יותר "פתאומית"). בגן עירוני, אפשר להגיע עד השעה 8:30 (אחר כך שער הגן ננעל עד השעה 9:00, ומשעה 9:00, למיטב ידיעתי, אפשר להביא את הילדים מתי שרוצים). הגננות מבקשות להגיע עד 8:30, ולמיטב ידיעתי רוב הילדים באמת מגיעים עד השעה הזו. בבית הספר השעור הראשון מתחיל ב-8:00. אין שעורים שמתחילים בשעות מוקדמות יותר, וכמו שאמרתי קודם, למיטב ידיעתי ביטלו את "שעות האפס", כך שאין יותר שעורים שמתחילים בשבע. עומר מאחר בכמה דקות לא מעט ימים (אמרתי שלבן זוגי קשה לקום בבוקר
), ולמרות שזה אסור על פי תקנון בית הספר, מעולם לא העירו לו וגם לא לנו על כך.

למעלה