אוף שאלה לרמי

אופקי

New member
אוף שאלה לרמי

שאלתי שאלה והיא הוקפצה לאמצע העמוד:שאלתי היתה:אני צורכת כמויות גדולות של אספרטיים :אני שותה כ3.5 ליטר משקה דיאט פפסי מקס ואוכלת יוגורטים דיאט למינהם,שאלתי היא האם זה יכול לפגום בפיתוח השריר?נראה לי שאני די מכורה לדברים האלו ובכל מקרה מזה 5 שנים שאני חיה עליהם אז האם זה יכול ממש להפריע להתפתחות או שזה פשוט לא בריא? תודה

mocko

New member
3.5 ליטר ?!?

לכמה זמן , ליום ?? אספרטיים בכמויות גדולות הוא מסוכן , נקודה . אם יש לזה או אין לזה השפעה על פיתוח שריר - זה כבר משני לדעתי . בין ההשפעות של אספרטיים בכמויות אפשר למצוא : כאבי ראש , בעיות ראיה , בעיות נשימה , תשישות , כאבי שרירים והרשימה ממשיכה .. די קשה להתאמן במצב כזה - דברים טובים לבטח לא יוצאים מזה , אז תשתדלי להפחית כמויות עד להמנעות מוחלטת ..

sowhatt

New member
אגב, אם כבר הועלה הנושא

עשו מחקר ולקחו שן ושמו אותה בתוך כוס קולה, ככה במשך לילה אחד, בבוקר למחרת כבר לא נשארה שן, כל החומרים בקולה פשוט ´עיכלו´ את השן... כרסמו אותה. סתם חומר למחשבה. [למרות שאני שותה קולה
, אך פחות כי התחלתי לשתות כל יום מים, אבל בכל זאת..., אי אפשר לוותר על לשתות קצת כל יום
]

אספרטיים

נגעת בנקודה מאוד בעייתית. האספרטיים מורכב מחומצות האמינו. חומצה אספרטית (Aspartic acid) ופנילאלנין (Phenylalanine) וכן ממתנול (Methanol). שתי חומצות האמינו מצויות בחלב, בבשר ובקטניות מיובשות והמתנול הינו מרכיב המצוי בפירות ובירקות. רשות המזון והתרופות האמריקנית סרבה במשך 8 שנים לאשר את השימוש באספרטיים, עקב העוויתות וגידולי המוח שנצפו בחיות מעבדה כתוצאה מהשימוש בממתיק. לבסוף, אישרה וועדה בעלת סמכות על, את השימוש באספרטיים. ישנם דעות שטוענות שמרכיבי האספרטיים גורמים לתאי העצב שבמוח גירויים המובילים למותם של תאים אלו, פעולה הגורמת נזקים בדרגות שונות. בנוסף צריכת אספרטיים בעת ההריון, עלולה לגרום פגמים מולדים". למרות הכל, ב-1983 אושר השימוש באספרטיים במשקאות מוגזים וב-1996, הוא אושר כ- "ממתיק כללי", כלומר המותר לשימוש כממתיק בכל סוגי המזון. אישית הייתי ממליץ על מינון נמוך, אבל זו החלטה שלך !

למעלה