אוף! קשה לי ;(

יולי 154

New member
אוף! קשה לי ;(

למי שמכיר אותי, אני לא מרבה להתלונן. אני מאושרת עד הגג מהילדה שנולדה לי. אבל קשה לי! היא יונקת כל הלילה, לא פותחת מרווחים בכלל, במשך שעות היא יונקת צד אחד, נרדמת עלי (גרפס לפעמים), מניחה אותה, היא בוכה, יונקת צד שני, וכך הלאה, במשך שעות. בבוקר היא נרדמת. במשך כמה פעמים שאבתי חלב, ובעלי נתן לה. יצא לי די הרבה לגילה: 50 cc היא אכלה את זה וישנה יותר זמן. אמנם זה פותר את הבעיה, אבל לא טוב לתת בקבוק בשלב הזה, אז אני מנסה להימנע. מה גם שהבעל מסרב לתת לה את הבקבוק, מסרב לקום בלילה כי הוא קם ב-6:30 לארגן את הילד הגדול( בן 6) ואחר כך עובד כל היום עד מאוחר בערב. אני מנסה לנוח כמה שיותר ביום, אבל אחה"צ יש את הילד ואי אפשר ממש לנוח. אני מותשת ומיואשת. לא יודעת מה לעשות. להמשיך עם החלב השאוב בלילה? זה נותן לי מנוחה, אבל זה יכול לגרום בלבול פטמות. הייתי אצל יועצת הנקה שאמרה שהיא תופסת טוב ומגיעה לחלב. גם רואים חיתולים רטובים ועליה טובה במשקל. איך היה אצלכם? מתי זה מסתדר?

g a v i

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif ענקי, ומאחלת לך

שיתחיל להיות יותר קל במהרה! לא יכולה (או כ"כ רוצה) לייעץ לך בגלל שאני חושבת שהנושא רגיש ואת צריכה לעשות מה שיגרום לך להרגיש הכי שלמה עם עצמך. אבל, כל ההתחלות קשות וזה בהחלט נהיה הרבה יותר קל ככל שהתינוק גדל.

בוציקה

New member
את בשלב מאוד קריטי

הגוזלית שלך מאוד מאוד קטנה ולא רק צריכה את החלב שלך אלא את הקירבה אליך. ניסית להניק אותה תוך כדי שכיבה? לדעתי תנסי לשרוד את התקופה הזאת שעשויה להימשך כמה שבועות אבל תהיה שווה את זה. אין מה לעשות, הפיצים האלה צריכים אותנו 24 שעות בתקופה הראשונה בחייהם. גם אני עברתי תקופה זהה מאוד לשלך ונלחמתי על ההנקה ועל מתן קירבה מקסימלית לתינוקת. תנסי אולי לבקש קצת עזרה מהמשפחה - שישמרו עליה איזה שעתיים ביום. זה משהו שישחרר אותך לשינה.

בוציקה

New member
עוד משהו

תנסו לתת לה בקבוק תמ"ל ב 12 בלילה. חברה שלי עשתה את זה מהתחלה וזה נתן לה יופי של שעות שינה. בכל השעות הנותרות היא הניקה.

Lady of Russell

New member
לא ממליצה.

ההנקה מונעת מוות בעריסה, מכיוון שתינוקות יונקים מתעוררים יותר, כי חלב האם מתעכל בקלות.

Lady of Russell

New member
ועוד משהו חשוב

הנקה בלילה מגבירה את ייצור החלב. והאם נמצאת בזמן רגיש, מכיוון שההנקה אינה מבוססת עדיין וייצור החלב עשוי להפגע מכך.

היא עדיין קטנטנה וזה קשה ../images/Emo24.gif

היא נורא קטנה וזה לוקח זמן עד שהגוף מתחזק, ההנקה מסתדרת, השעות מסתדרות עם הארוחה ואני יכולה לומר לך שכך היה לי שלושה חודשים. הייתי מניקה, עייפה ובוכה ואחרי 3 ח' נשברתי. זו תקפ' קשה והגוף שלך עדיין לא חזר לעצמו וזה הגיוני שיהיה לך קשה. תסתכלי על כל יום שעובר כהצלחה שלך והנאה שלך ותשדלי להנות מהמצב ולדעת שהוא ילך וישתפר בכלל יום שעובר. שולחת

אומרים שהשבועיים הראשונים בהנקה

הם הכי קשים. והם קשים. מאד. אני חייבת לציין שאני שילבתי בקבוק שאוב מההתחלה, ולא קרה כלום, לא היה בלבול פטמות, אז אולי כדאי בכל זאת לשקול? איפה את גרה? אולי נוכל לעזור לך עם איזה שעה שעתיים של מנוחה?

יולי 154

New member
אני גרה בכפר סבא

טוב לשמוע שעם בקבוק שאוב לא היה בלבול פטמות, כי נורא מפחידים אותי עם זה.

מכירה את ההפחדות

ואני לא ממעיטה בערכן, זה נכון. לפעמים. אצלנו דווקא בגיל 4.5 חודשים כשהיא התחילה לקבל בקבוק בצורה יותר מסודרת היא לא הסכימה יותר לינוק, כך שהבלבול הזה יכול לקרות בכל גיל (לא בדיוק בלבול, אלא העדפה של זרם חזק ומהיר, אין כח לחכות לאמא) ואני גרה לא רחוק ממך, אם תרצי עזרה - שלחי מסר.

מתוקה

העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה פשוט לישון איתה בלילה ולהניק בשכיבה. תזכרי שזה רק שלב- ותוך זמן לא רב זה יעבור - הם גדלים מהר כל כך! החודשים הראשונים הם באמת נורא קשים (אני בעצמי רק עכשיו רואה את האור בקצה המנהרה) אבל זה הולך ומשתפר כל הזמן.

ו שתי

New member
../images/Emo24.gif

מבינה אותך לגמרי. גם לי אין עזרה בלילות (מסיבות אלו ואחרות)- אבל בשבועות הראשונים הקשים- הייתי מאכילה בשמונה בערב והולכת לישון, ונ' היה מטייל איתה ברחובות רמת-אביב עד שהיתה נרדמת, וככה גם אחרי הארוחה השניה, כך שיצא לי לישון פה ושם. אין לי תובנות- אולי לנסות בכל זאת לישון בבוקר? אצלנו זה הסתדר איפשהוא לקראת גיל חודש. שולחת לך עוד עידוד וחיבוק וירטואלים. זה באמת מסתדר! ממש בקרוב!

שרי30

New member
זה יסתדר

זכור לי שגם אצלנו היו הנקות ממושכות וגם לא עלה במשקל, עד שהבנתי שצריך להניק אותם משני הצדדים בכל הנקה. כלומר להתחיל נניח בצד ימין עד שהיא שבעה, לתת לה לעשות גרעפס ואז להגיש לה את הצד השני ולא לתת לה להירדם. את יכולה לדגדג את השפה העליונה שלה עם הפטמה וכך הם מתעוררים. את הצד השני הם לא יונקים באותה שקיקה כמו הצד הראשון, אבל זה משביע אותם יותר. אצל איזו יועצת הנקה היית? מישהי מוסמכת? תתייעצי בפורום הנקה אם באמת ראית מישהי מומחית. כי יכול להיות שבכל זאת התפיסה שלה לא טובה. לדעתי האישית למרות הפיתוי לתת בקבוק תנסי להימנע מזה. את תראי שזה יסתדר. גם אני בהתחלה הייתי מיואשת והרגתשי שכל מה שאני עושה זה להניק, אבל בסופו של דבר פתאום הם תופסים, נהיים שבעים ונוצרים מרווחים גדולים יותר. אם כי עד לגיל חודשיים הוא ינק כל שעה וחצי.... אם יש לך אפשרות לקבל עזרה עם הילד הגדול אחה"צ זה יהיה מצוין על מנת שלא תהיי כל כך עייפה. אפילו לשלם לנערה שתהיי איתו בבית ותעסיק אותו. מקווה שיסתדר

נעמולה

New member
יקירתי - קודם כל ../images/Emo24.gif

דבר שני (וחשוב לא פחות) - אם הילדה מקבלת כמות גדולה בבקבוק וישנה יותר, אז למה לא לתת לה בלילה בקבוק שאוב? מי אמר שלא טוב לתת בקבוק בשלב הזה? זה פתרון מצוין, זה חלב אם בבקבוק, זה טוב לכל הצדדים. וכל עניין בלבול הפטמות הוא מבחינתי קשקוש. עומר ינק, קיבל בקבוק ומוצץ וידע טוב מאוד לקחת את כולם (מי גאון של אמא?!) היום אני מברכת על עניין המוצץ מגיל 0 למרות שכל מיני יפי נפש שיש להם תמיד מה להעיר ולהגיד העירו לנו שזה לא טוב המוצץ, הילד לא ירצה לנוק, יהיה לכם קשה ועוד כל מיני הערות. התעלמתי ןזרמתי עם הילד. אותי ההנקה ביאסה ולכן שאבתי מההתחלה ואת רוב הארוחות הוא קיבל מבקבוק. הייתה לי שליטה על הכמויות שהוא אכל ועל מרווחי הזמן, הוא היה רגוע ושלו וישן במרווחים נורמליים ואני הייתי מאושרת, נינוחה ולא מוטרפת. שנינו הרווחנו מהסיפור - אז למה לא? ואם זה מנחם - הזמן עושה את שלו, זו תשובה מרגיזה, בעיקר כי היא נכונה כל כך. אחרי חודש בערך הדברים פחות או יותר הסתדרו.

Lady of Russell

New member
מסכימה לגבי חלב האם השאוב.

אני הייתי נגד מוצץ. ועד 4 חודשים גם הוא היה נגד מוצץ. בגיל 4 חודשים, המוצץ הפך להיות חבר טוב שלו. כך שאני שמחה מאוד שלא נתתי לו מוצץ כי בטווח הארוך הרווחתי.

Lady of Russell

New member
צפירת הרגעה

אצלי הוא נולד בקיסרי. הייתי מאושפזת שבועיים. בלילה הוא אכל 2 ארוחות מבקבוק (כי לא קמתי לתינוקיה). כשהגענו הביתה הוא היה נרדם ורבע שעה אחרי שהעברנו אותו לעריסה שלו, היה מתעורר. אז החלטנו לתת לו לישון איתנו. מאז, שנינו, סליחה שלושתינו, ישנים מעולה. כמובן שהיו כמה לילות לבנים, אבל בסה"כ הסתדר. והיום הוא סרבן בקבוקים. אני מתעוררת כמה שניות לפני שהוא רעב, מכינה את הציצי, ברגע שהוא מתנפל עליו, אני חוזרת לישון. עד ההנקה הבאה.

יולי יקרה - החזרת אותי 4 וחצי שנים

אחורה לתקופה ששני נולדה. הילדה הזו חיה לי על הציצי. היא פשוט חיה שם ומידי פעם גם עשתה דברים אחרים כמו לשכב בעגלה. זו באמת הייתה תקופה מאוד מתישה אבל אחרי כמה חודשים זה הסתדר (לא השינה..ההנקה) לגבי בקבוק שאוב בלילה. זה נכון שהדבר עלול לגרום לבלבול פטמות. אבל -העייפות שלך יכולה לגרום להתמעטות בכמות החלב, לעצבים, לירידה בריכוז ועוד. לכן - אם זה נותן לך קצת מנוחה לכי על זה! שתקבל בקבוק שאוב אחד וחוץ ממנו תניקי.את יכולה לתת לה לילה כן ולילה לא על מנת שגופך ימשיך לייצר חלב בלילה. מנסיון של 2 הנקות ארוכות טווח - אצלי הילדים הסתדרו גם עם בקבוק וגם עם ציצי. וחוץ מזה - כדי להתעודד אני כל הזמן עשיתי לעצמי שטיפת מוח ואמרתי לעצמי - זו חופשת הלידה שלי - אני לא צריכה לקום מחר לעבודה, אז אני מתפקדת כאמא +אוכל+אהבה במשרה מלאה לתקופה מסויימת. מתיש - אבל כשאת מסתכלת על הגוזלית שלך את יכולה להיות מאושרת איך שהיא גדלה כל כך יפה בזכותך!
בכל מקרה - שיהיה לך בהצלחה!

גם אצלי היה כך

לילות שלמים ולעיתים ימים שלמים הנסיכה הייתה בציצי . היה קשה אבל עברנו את זה . אני חושבת שנעם זקוקה לקרבה שלך לחום תנסי להנות מזה . אני הייתי מניקה אותה בשכיבה ולעיתים רובצת מול הטלויזיה והיא עליי עם הפיטמה בפה . הכי חשוב תתחזקי ודעי שזה עובר אגב בגיל 6 שבועות התחלתי לשאוב ולתת גם מבקבוק . בהצלחה וקבלי חיזוקים ו
ים רבים

גלשני

New member
זה מסתדר!!

אני בטוחה שזה הדבר הכי מעודד שאני יכולה להבטיח לך, אבל בחיי שזה מסתדר! הגוזלית שלך עדיין כל כך רכה ואני מניחה שהיניקה עוד לא ממש יעילה, עם הזמן היא תסתגל והיניקות יהפכו לקצרות יותר. אני זוכרת את עצמי בהתחלה כשכל הנקה לקחה שעה והיו בערך 8 הנקות ביום, אמרתי לעצמי שאני אתפגר ככה, ולשמחתי תוך שבוע- שבועיים מתן קלט את המלאכה והיניקות התקצרו לכדי 15-20 דקות. תחזיקי מעמד! וכל הכבוד לך על המאמץ

למעלה