אוף קמתי בבאסה

yardeni21

New member
אוף קמתי בבאסה

במחשבה שאת שנותיי היפות ביותר אני מבזבזת על ההתמודדות בדבר הזה כל דבר שהיה נראה נורמלי פעם פתאום נראה קשה לעשותו אני מסתכלת בפייסבוק ורואה אנשים מבלים ונהנים, ולא זה לא שאני לא יוצאת, אבל אני יודעת שהם זורמים בקטע הזה ולי קצת יותר קשה. ואני לא מבינה למה יש לי את זה בכלל- אני יותר שווה מהמון אנשים שאני מכירה וזה מבאס לחשוב שאולי בחיים אני לא אצא מזה והייתי התלמידה הכי מצטיינת בשכבה, המורים נבאו לי גדולות ונצורות. והנה אני כבר בת 22 ולא יודעת מה ללמוד, לא יודעת איך אסתדר עם מסגרת אקדמאית. חבל לי על הכשרון שמתבזבז בשביל דבר כזה ואני לא יודעת אפילו איך לפתור את זה כי זה משהו עמוק יותר, בזהות שלי וטיפול קוגנטיבי קצר מועד לא ממש עזר אני רוצה פסיכיאטר שיביא לי כדור קסם וימחק את התופעה הזאת אחת ולתמיד זהו, פריקה לא חייבים לענות עפתי ליוגה :-*) שבת קודש לכולם

תגובה

1. אל תתמכרי לעיסוק בבעיות שלך 2. קבלי ח"ח (חיזוק חיובי") על היוגה . אגב , נדמה לי שעדיין לא עברו 10 ימים .

משוחרר19

New member
אף פעם אל תסתכלי על אחרים

נכון שיש אנשים שמבלים ונהנים, אבל יש כאלו שלא. יש כאלו שסובלים הרבה יותר ממך והרבה יותר מכולנו פה. לא צריך לעשות את ההשוואות האלו, תחיי את החיים שלך ותהני מהם כמו שהם. כי תמיד יש יותר גרוע, ואיפה שאנחנו נמצאים לא כל כך גרוע. זה כמו בנאדם ממוצע שתמיד מסתכל על השכן העשיר שלו ואומר "למה לי אין את זה?" שבעצם יש שכן אחר שהיה מת להיות כמו הבנאדם הממוצע. אם תחשבי טוב זה הכל מנקודת מבט שלך, אם תפסיקי להתסכל על אלו שיש להם יותר והיית מסתכלת על אלו שיש להם פחות, אני בטוח שלא היית מרחמת על החיים שלך. בסך הכל את עדיין צעירה ואת תמיד יכולה לבנות לעצמך קריירה. תהני ביוגה! שבת שלום :)

Lichy87

New member
תגובה לפריקה

את לא מבזבזת, להיפך! האנשים הנורמליים לא יודעים כלום על עצמם וחיים לפי תבנית מקובלת, עד שהם יתעוררו בגיל 50 ויחליטו שבא להם לעזוב הכל ולהיות מאמנים אישיים או משהו... את עוברת תהליך כ"כ משמעותי בגיל כ"כ צעיר שאף אדם בגילך לא יכול אפילו להבין. ובעתיד הידע הזה כל כך ישתלם לך. דווקא להגיע לגיל שלך ולהתלבט מה ללמוד זה הדבר הכי מקובל ונורמלי שיש. במיוחד שהיום יש מגוון אפשרויות ומגוון דרכים לקדם את עצמך. אל תעסיקי את עצמך באיך תתמודדי עם מסגרת אקדמאית ועוד דברים שעדיין לא רלוונטיים, תתמקדי במה מעניין אותך ובאיזה כיוון כדאי לבחור. אם את מרגישה שהבעיה עמוקה, למה לא לנסות טיפול ארוך יותר? אני הגעתי למטפלת התנהגותית קוגניטיבית בהגדרתה ונשארתי אצלה שנתיים. טיפול לא חייב להיות עפ"י חוקי ה-CBT הנוקשים, אלא בהתאם לצרכי המטופל. ופייסבוק? זה הדבר הכי מזויף שיש. אנשים לא יכתבו כמה הם כישלון, מדוכאים ושונאים את עצמם, אלא יפרסמו עדויות ללמה הם הכי מאגניבים, מוצלחים ומלכי העולם. אמנם ההשוואה כמעט בלתי נמנעת עבור אנשים כמונו (גם אני חוטאת בזה) אבל תנסי להסתכל על זה בפרופורציות. אין כאן עובדות יבשות על אנשים אחרים. זה מסכה מוחלטת.

ירדני, אני מסכימה על ליצ'י. בנושא הלימודים

תתמקדי במה מעניין אותך. ואכן, יש כיום כל כך הרבה תחומי לימוד מהם אפשר לבחור. לאו דווקא במסגרות אקדמיות קונוונציונליות!! בכל תחום שמעניין אותך את יכולה להשיג הישגים נאים מאד, ולהתבלט. אזהרה מנסיוני: מאחד שהיית המצטיינת בשכבה (כפי שנחשבתי אני, בכיתה), אולי יצרו אצלך את ההרגשה שכל מה שתבחרי, "תדהרי" בו בקלות אל התואר והציונים הגבוהים. החיים מלמדים לעתים שלא כך הוא. וכן, חשוב להיות בקשר עם סטודנטים אחרים, כדי שאפשר יהיה במקרה הצורך ללמוד יחד, לתמוך אחד בשני. (במה שהיא/הוא הבינו ואת לא כל כך, הם עוזרים לך. במה שאת הבנת היטב והיא לא - את לה..... כמוכן, לומדים מסטודנטים אחרים על שיטות להתמודד עם המערכת. (למשל, מי ידוע כמרצה טוב ומי כגרוע, איך להתייעץ עם מרצים בשעות הקבלה בענינים שקשה לך או שצריכה הבהרה, למי יש מחברות הכי מסודרות ואפשר לקחת ממנה/ממנו אם לא הספקת או לא היית בשיעור, ועוד ועוד. וכמובן - הצורך להתפרק בהפסקות, לשבת יחד בקפטריה. אצלי כל זה לא היה, ולא הצלחתי!!)

yardeni21

New member
אני אוהבת אותך ליצ'ייייי

אני מבטיחה לתת לך חיבוק ענק ברגע שאראה אותך

למעלה