אני בטוחה שבפורום מורים יעזרו לךאוף טופיק - יום המשפחה
בני הקטן בכיתה ב'. בתחילת השנה חילקה המורה את ההורים למשימות "ועד" כדי שההפעלות לא יפלו תמיד על אותם אנשים. עליתי בגורל עם עוד אימא "להפיק" חגיגה כיתתית ליום המשפחה. היום גיליתי שזה בעוד שבועיים! למישהו יש רעיון מקורי להפעלה?
תודה, אבל רציתי עצה מהורים...אני בטוחה שבפורום מורים יעזרו לך
בשמחה.![]()
אנסה לעזור....תודה, אבל רציתי עצה מהורים...
משהו קצת "מחוץ לקופסה".
תודה. עוד מישהו?אנסה לעזור....
אולי לעשות ביחד יצירה.. עץ משפחתי או משהו בסגנון. לבקש מכל ילד להביא תמונה משפחתית, להדביק אותה על לוח עץ (כמו החמסות האלו שמוכרים) ולקשט.. מאחורה למגנט. אולי להכין שלט לדלת.. "משפחת איקס" לקחת מס' ילדים מוכשרים (לבקש מהמורה שתבחר) ליצור מהם מקהלה שתשיר שירים ליום המשפחה. לבוא לכיתה עם מצלמה דיגיטלית.. לצלם את הילדים בכל מיני מצבים ולהכין מצגת יפה ולהקרין אותה במסיבה. מקווה שעזרתי![]()
משהו נחמד שעשו פעם באחת הכיתותתודה. עוד מישהו?
אוי.. כמה שגיאות... התכוונתימשהו נחמד שעשו פעם באחת הכיתות
של אחד מילדי.. אספו תמונות של ההורים כשהיו קטנים, הציגו על גבי מקרן ויה צריך לנחש מי זה. זה היה נפלא ! לא זוכרת מתי צחקנו כל כך ! כמובן שהורים "השקיעו" וחיפוש תמונות שגרו אחריהן סיפור, וזה הפך את כל הערב למהנה ומענין.
נכון, גם אני חשבתי על הרעיון הזהאוי.. כמה שגיאות... התכוונתי
שהתמונות גררו אחריהן סיפורים מענינים.
נשמע טוב. מחר ניפגש עם המחנכתמשהו נחמד שעשו פעם באחת הכיתות
של אחד מילדי.. אספו תמונות של ההורים כשהיו קטנים, הציגו על גבי מקרן ויה צריך לנחש מי זה. זה היה נפלא ! לא זוכרת מתי צחקנו כל כך ! כמובן שהורים "השקיעו" וחיפוש תמונות שגרו אחריהן סיפור, וזה הפך את כל הערב למהנה ומענין.
באיזו מסגרת זמן מדובר ?אוף טופיק - יום המשפחה
בני הקטן בכיתה ב'. בתחילת השנה חילקה המורה את ההורים למשימות "ועד" כדי שההפעלות לא יפלו תמיד על אותם אנשים. עליתי בגורל עם עוד אימא "להפיק" חגיגה כיתתית ליום המשפחה. היום גיליתי שזה בעוד שבועיים! למישהו יש רעיון מקורי להפעלה?
כל השאלות לעניין ובמקום!באיזו מסגרת זמן מדובר ?
שעה ? שעתיים ? האם מדובר בשעות בית ספר או ארוע אחרי הצהריים ? האם זה רק הילדים או שגם ההורים משתתפים בחגיגה ? סליחה על השאלות הטפשיות אולי, אבל לי אין עדיין ילדים בגיל הרלוונטי, אז אני לא יודעת איך הדברים האלה מתנהלים, אבל אולי יהיו לי רעיונות אם אבין במה בעצם מדובר.
עלה לי רעיון למשחקכל השאלות לעניין ובמקום!
מדובר במסיבה שתארך בין שעה וחצי לשעתיים. מכיוון שזה יום המשפחה, זו צריכה להיות הפעלה של הורים וילדים כאחד. בעבר לא אהבתי את הסדנאות שהקריצו לנו, והנה נפל בחלקי הכבוד המפוקפק להפיק את המסיבה עם המורה ועוד אימא. זו הסיבה שאין לי מה להתייעץ בפורום מורים - לבני יש מורה מקסימה ואני בטוחה שיעשו איתם עבודת הכנה לחג המשפחה בכיתה. המסיבה צריכה להיות כייפית ולא "מטעם" איזו תוכנית הוראה.
תודהעלה לי רעיון למשחק
"בינגו משפחה". להסתמך על משחק "בינגו" רגיל (אפשר אולי לקנות או לשאול ממישהו) ולהכין משחק שבו במקום המספרים יופיעו בני משפחה שונים. אני לא זוכרת כמה מספרים יש בבינגו ה"אמיתי" אבל נגיד שזה 36. אז צריך משפחה של 36 בני משפחה אפשריים: איש, אישה (כדאי שאלא יהיו בכל הכרטיסים, אפשר פשוט להוסיף אותם לכולם). אפשר לתת להם שמות: משה ורבקה למשל. אבא של משה, אמא של משה, סבא של משה, סבתא של משה, אח של משה, אחות של משה, הגיסים של משה (אשתו של אח, בעלה של אחות), אחיינים של משה (אפשר הרבה כאלה, כמה שיותר מבלבל - יותר מצחיק). אותו דבר אצל רבקה. וכמובן הילדים של רבקה ומשה: למשל, הבת הבכורה, הבן האמצעי והתינוקת. אפשר להוסיף גם משפחה חורגת: אשתו השניה של האח של משה, הבת החורגת של משה, בעלה השני של האחות של רבקה... וכו' כיד הדמיון. אז כל כרטיס ייצג בעצם הרכב משפחה מסויים (יכול לקרות שיהיה ב"משפחה מסויימת" בן-דוד ללא הדוד, או בן-אחות ללא אחות, אבל אם מישהו ישאל אפשר להסביר שחלק מהמשפחה גרים בחוץ לארץ, ובכרטיס מופיעים רק בני המשפחה שגרים בארץ). אפשר לשים "תמונות" של אותם בני המשפחה או ציורים או סתם לרשום. לשחק כמו "בינגו" רגיל. לא יודעת כמה זמן פעילות כזאת צריכה לקחת. אולי רבע שעה, אולי חצי שעה ? סתם נראה לי שזה יכול להיות נחמד - היתרון הוא שזה משחק משעשע שמתאים למספר גדול של אנשים והוא מתנהל בישיבה, אז אין כל כך הרבה בלאגן. תמיד נחמד כשילדים שרים, אם אפשר שכמה ילדים ישירו כמה שירים זה תמיד מתקבל בברכה - אני הייתי ממליצה להשיג ציוד הגברה מינימלי, זה מאוד מוסיף, ואם יש ציוד לקריוקי - השמיים הם הגבול למה שאפשר לעשות. זהו, זה הרעיונות שלי עד עכשיו, האמת היא שיש די הרבה חומר על זה ברשת, אבל אין לי זמן עכשיו לחפש.
אני הייתי עושה מצגתאוף טופיק - יום המשפחה
בני הקטן בכיתה ב'. בתחילת השנה חילקה המורה את ההורים למשימות "ועד" כדי שההפעלות לא יפלו תמיד על אותם אנשים. עליתי בגורל עם עוד אימא "להפיק" חגיגה כיתתית ליום המשפחה. היום גיליתי שזה בעוד שבועיים! למישהו יש רעיון מקורי להפעלה?
אהבתי...אני הייתי עושה מצגת
אלו עוד משימות חושב בית הספר שההורים צריכים לעשות במקום המורים. ובמצגת מציגה את עצמי קולפת תפו"א ומתכננת את הפריקט. מיניקה ומתכננת, מחליפה חיתולים ומתכננת. אני לא הייתי מוכה לקחת את זה על עצמי בעולם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.