אוף זה נורא!

למה את ישר יוצאת מנק' מבט

שחיי אדם הם קדושים לחלוטין ושאין להפסיקם בשום אופן? הריגת אנשים עכשיו זה כדי שבהמשך התהליך יהיו פחות אנשים הרוגים, בין השאר. מה העניין? אמנם חבל שחפים מפשע נפגעים, אבל רק בגלל שהם במקרה חפים מפשע שנמצאים בצד של האויב, אז אני לא אלחם באויב? אני בהחלט יודע את מי אני מעדיך קודם. אני לא רואה שום פלשתינאים שעורכים הפגנות נגד ההרג של יהודים חפים מפשע.

סתם מור

New member
כי החיים זה פשוט הכל.

מה יש לך מעבר לחיים שלך?< מה ישאר לך אחרי שתמות? רואה? חיים זה בשביל אדם מסויים הכל ואנחנו לא יכולים לקחת הכול, להפסיק הכל. אין לנו שכות לקחת דבר שלא שלנו במיוחד כשזה הדבר הכי חשוב בעולם.

החיים הם בהחלט דבר שחשוב לי,

ובגלל זה אני מעדיף שמישהו שנמנה עם האויב ימות, ולא אני.

בוא נסכם זאת בכך?

הרג פלשתינאים הוא אחת מדרכי הלחימה שקיימות- כדי שלהראות שאנחנו צבא חזק ושאנחנו לא מפחדים ונכנעים לאויב. צעד זה נועד כדי להגן עלינו, אזרחי ישראל. הברירה המוצבת פה היא האם להרוג חפים מפשע מהצד השני, כדי שהצד שלנו יחיה, או לא להרוג, ואז הצד שלנו ימות. הבחירה שלי היא שהצד השני ימות, ושאני אחיה. זו לא בחירה שלך. זה ההבדל בינינו. הרצון/צורך שהצד השני ימות הוא לא מתוך צמאות דם ורצון שלשני יהיה רע סתם, אלא כדי שאני אחיה.

ערב רב

New member
השיעור הראשון בקורסים להגנה עצמית

הוא שכשתוקפים אותך האופציה הטובה ביותר היא לברוח. נדמה לי שזה בעצם מה שהם אומרים לך בכל השרשור הזה.

KaRnAf ReShAtOt

New member
בלי קשר לסיטואציה הספיציפית עם

הפלסטינים, אני אף פעם לא מבין את הטענה הזאת שלך ש"במלחמה כמו במלחמה", בלי להתחשב בכלום. היית חושב שזה בסדר להפציץ ערים שלמות בשביל מלחמה? (שאגב, המצב פה לא מוגדר כ"מלחמה" בכלל, על פי רוב) היית חושב שזה בסדר להעביד אוכלוסייה שלמה ולהרעיב אותה? היית חושב שזה בסדר לרצוח עם בשביל זה?

בחלק מהנסיבות לא.

אבל מה-רק בגלל שיש חפים מפשע שלא רוצים מלחמה אז אני לא אלחם וארחם על האויב? מצטער, זו לא אלטרנטיבה טובה כ"כ. טובתי קודמת את טובת האויב.

לא הפצצנו שום עיר, בטח שלא שרירותית

הפצצנו מטרות ספציפיות בתוך עיר. המצב כאן הוא מלחמה מוגבלת, זו לא מלחמה רגילה, לכן צורת הלחימה שונה כאן, את חוקי המשחק קבעו אלה שבחרו לירות רקטות על אזרחים מתוך מרכזי אוכלוסיה, אנחנו צריכים להתאים עצמינו למציאות להתעלם מכל מיני "חוקים" מופשטים של מותר ואסור, יש מצב מסויים, צריך לתת לו פתרון צבאי במקום ובאותו רגע, בהתאם אליו ורק בהתאם אליו. רק שתדע, הכל קשור, תמיד קשור לסיטואציה ספציפית, למציאות מסויימת. לא הערבנו שום אוכלוסיה, חוץ מזה שזה לא תפקידנו להאכיל אותה, יש להם מעבר ממצרים, שיעבירו משם סחורות. איזו מין חוצפה זאת??!! לדרוש מאיתנו מעברים פתוחים מצד אחד ומצד שני לפוצץ אותם?!, אין שום סיבה שבעולם שאנחנו נעביר סחורות וחיילים יהרגו כי מכונית תופת תתפוצץ שם!, זה קרה בעבר! עכשיו יפי הנפש ישאלו, מה אשמים ה"אזרחים התמימים"?, אתם יודעים מה? הם לא אשמים!, תמצאו לי שיטה שתבטיח ב100% שהמחסומים לא יהיו בסכנה וחיילים לא יהרגו בארז וקרני, יש כזאת? לא, לכן אם אין כזאת, אז אין מעבר סחורות כל עוד יש התרעות או כל עוד יש טרור פלשתיני מעזה. לא רצחנו שום עם, לא הרעבנו שום עם, זה נשמע לי כאילו את משווה אותנו למשטר של לפני 60 ומשהו שנה, אתה לא מתבייש??!!

the mnm factor

New member
אני חושש שיצר ההתלהמות גובר עליך

בזמן האחרון יובל, וחבל. אני מאמין וסמוך ובטוח כי אביר (שאגב, אני אחזיר לך את הספר בקרוב) ציין דוגמאות מופרכות ומוגזמות בכוונה כדי להוכיח את הטענה שלא הכל מותר במלחמה.

מתי כתבתי שהכל מותר במלחמה?

אצלי הכל תלוי בסיטואציה, הכל בצורה מידתית, בהתאם לנסיבות ולמציאות. נכון להיום אין לנו סיבה להפציץ שכונות פלשתנאיות ואכן אנחנו לא עושים את זה. שום התלהמות, אני שקול ומדוד כרגיל.

תגובה

התירוץ הזה של "הם בחרו לירות רקטות מתוך שטח עם אוכלוסייה" נשמע לי ממש מטומטם. אחרת, איך תסביר את העובדה שרבים מבין אותה אוכלוסייה נהרגו מאש צה"ל בין השנים 2000-2002, לפני שהרקטות התחילו לנחות בשדרות?

ערב רב

New member
הפצמ"רים נורו החל משנת 2000

וכן, אני יודע שבעיניך דם אזרחים בגוש קטיף סמוק פחות מדם תושבי שדרות (שסמוך פחות מדם תושבי בית להיה).

למעלה