אוף........התלבטות.

חירותה1

New member
אוף........התלבטות.

ום לכם.
הייתי בזוגיות מס' שנים [זוגיות שניה]ללא מגורים משותפים.אבל סופי שבוע יחד ומס פגישות באמצע השבוע בעיקר יציאה לריקודים יחד.
תיאטרון ,מועדון ,טיול וכו'.מרגישה את עצמי פורחת בשניים.
הבעיה העיקרית בקשר היא הבדלי השקפות בינינו לגבי זוגיות.
הוא חושב שאפשר להיפגש רק בסופי שבוע ובשאר השבוע כל אחד חופשי לצאת לרקוד למשל .לא צריך קשר טלפוני יום יום וכו'.
אני כמובן חושבת אחרת ממנו.
בגלל חילוקי הדיעות האלה נפרדנו מס' פעמים ואחכ' חזרנו.
עכשיו אנחנו לא ביחד.כמובן שדי כואב וקשה לי.אבל משתדלת לחזק את עצמי יום יום.
גם היציאה לריקודים ולהתמודד עם השאלה :איפה בן הזוג" " מה קרה" וכו' מוסיפה קושי.
הפרידה האחרונה קרתה בפתאומיות ממש לא צפויה.כי התרגזתי שהוא הלך לרקוד פעמיים .תגובתי הרגיזה אותו.הוא אמר שזה לא עושה לו טוב.ואני אמרתי שגם לי זה לא עושה טוב ומוטב שניפרד.כי אותה בעיה חוזרת על עצמה.
עברו 3 שבועות....נפגשנו היום בכדי לשוחח [כי הפרידה נעשתה בצורה אימפולסיבית ]הוא אמר:"לא רבנו" "לא פגעתי בך" ."לא הלכתי עם אף אישה בתקופה שאני איתך".
"אני אוהב אותך בדרכי שלי" .תחשבי על השבתות שאנחנו עושים יחד ההקשבה ההדדית הבילויים."אז יצאתי לרקוד.מה קרה?"
אני כמובן אוהבת אותו וקשורה אליו......ועדיין מתלבטת.
איך אני מצטיירת בעיני ילדיי" איך מתגברים על הקינאה? שיקולי הכדאיות בקשר מול הרגשת הלבד וכו'.
בסביבתי הקרובה לא מנסים לייעץ[למרות שיודעת שדעתם זהה לשלי]
זהו.......אני שונאת להתלבט.מודעת לחולשות שלי ולהרגשת הלבד הלא נעימה.
תודה על ההקשבה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש לי את העצה הכי משעממת: כמה שיחות טיפוליות

תגובת הבטן שלי הייתה: תזרקי אותו! אלו לא הבדלים בהשקפה - אלא הבדלים בצרכים. השקפות קל יחסית לשנות, או לדבא, אבל צרכים יותר קשה. למה שלא תמצאי מישהו שיש לו צרכים ושאיפות דומים לשלך (קרי: מגורים משותפים)?

אבל אז אני קורא שבעצם את די אוהבת אותו (אולי אפילו מאוד אוהבת אותו), והוא מתנהג איתך יפה מאוד (אם ננטרל את הצרכים השונים), ובאמת סה אכזרי להיפרד ממישהו שאת אוהבת והוא אוהב אותך ואתם נהנים בסופי שבוע ולפעמים יותר מזה.

לכן התוצאה הסופית היא מילכוד.

ולכן העצה שנתתי לך. במצבים כאלה לפעמים מספיקות 2-3 שיחות (לפעמים קצת יותר, ולפעמים גם פחות) כדי לקבל תמונה רחבה יותר ועמוקה יותר שתבהיר לך מה התשובה הנכונה לך באמת.

תשובה משעממת? נכון. מה לעשות.

מתגנב

New member
תגובה קצת פחות סלחנית

את צריכה להכיר בכך שהעמדה שלך היא בגדר "שריטה". בוודאי שבפרק ב',

אחרי שעברת את כל הטעויות בזוגיות הקודמת, הבנת בוודאי שזוגיות לוחצת בד"כ מתפרקת ושוחקת את הקירבה, הבנת שקינאה היא סם מוות ליחסים, הבנת שאף אחד, אפילו לא בן זוג, אינו אוהב שמתערבים לו בניהול הזמן והפנאי שלו, הבנת שהכי חשוב זה הערכה הדדית ותחושה של אחדות גורל...

לאור כל ההבנות האלה, את בוודאי יודעת, שכלתנית אבל לא רגשית, שהדרישות שלך מבן הזוג הן בעייתיות. יתרה מזאת, אפילו אם תשכחי אותו ותמצאי בן זוג שכן תואם את מודל הזוגיות שאת לכאורה מחפשת, תגלי עד מהרה שאתם שוקעים במאבקי כוח, שהלחץ שהוא מפעיל עלייך בעצם לא נעים, שהחופש שקיבלת מבן הזוג הקודם (זה שעזבת עכשיו) היה ברכה מתמשכת.

חבל. נראה שבן הזוג הזה מעוניין בך למרות שירדת לחייו. נצלי את ההזדמנות, שקיבלת למרות שאולי אינה מגיעה לך ובמקביל לכי לטיפול אישי שיעזור לך להתמודד עם התובענות הרגשית הלא סבירה שלך.

חירותה1

New member
זאת בעיה שאני

משווה לזוגיות קודמת שלי [שהתרסקה וגם אני כי בעלי נפטר]
אני מודעת "לשריטות" שלי.אבל ראיתי שכמעט לכל אחד יש איזו שהיא שריטה חחחחח.
אני מודעת שכלתנית אבל רגשית הנפש מגיבה בצורה בלתי נשלטת.

שילה1

New member
לסיחה.כבת גילך,שכעת נמצאת גם באותו עולם-את

צודקת.תפיסת זוגיות חשובה מאוד בקשר ב',והיא מאוד מהותית.
אם הוא חושב שאת חברה /בת זוג לסופ"ש בלבד-ולך לא מתאים-הרי שאין טעם,עם כל הצער שבדבר.(ואגב-זה מעט טוב יותר מהמתחזים לפנויים ו"עסוקים" בסופ"ש)
ביחס לקנאה-נו טוב.זו לעניות דעתי,מחלה בפני עצמה.בגדול-אם הקשר בריא-אפשרי בהחלט לסמוך על בן הזוג.
עוד נקודה קטנ הלמחשבה:האם בלעדיו יהיה לך טוב יותר?מה הוא מוסיף לחייך?

חירותה1

New member
שילה....אומנם זאת היתה

המחשבה שלו בקשר לזוגיות [כך היה בקשר הקודם שלו].
אבל אני לא הסכמתי לדפוס כזה של מפגש בסופי שבוע בלבד.ונפגשנו באופן קבוע פעמיים שלוש נוספות.
הוא באמת טוען שאני צריכה לסמוך עליו יותר.
יש יתרונות בקשר הזה לשנינו......השקט וההבנה [כשאין "פיצוץ" -אחת לשנה בערך חחח]ההקשבה, התמיכה.מישהו כיפי לטייל איתו.
וכשהייתי חולה [לא באיזה שפעת] הרגשתי הקלה בהתמודדות בתמיכתו בנוסף לתמיכה מילדיי.כנ'ל ההפך.

מצטערת אך לא מסכימה לדבריך, מתגנב אני לא חושבת שצריך להגדיר את הצרכים שלה בזוגיות ל"שריטה". אל תשווה בין הצרכים שלך ובין הצרכים שלה.
שוב העניין של חוסר תיאום בצרכים:
לה יש צרכים מסוימים וזה בסדר ולך יש צרכים שונים וזה מעולה. ואם מצאת בת זוג ש"מתחברת" לשלך וטוב לכם ביחד... איזה כיף.
אבל אתה לא יכול יקירי לומר שלה יש שריטה והדרישות שלה בעייתיות מכיוון שהיא רוצה חוץ מריקודים פעם בשבוע גם לדבר בטלפון, להתחבק על הספה בערבים ולדרוש את הנאמנות שלו.
אלו הציפיות שלה בזוגיות ואלו לא הציפיות שלו. זה בסדר גמור. לא מתאים.
יכול מאד מאד להיות שהיא עצמה לא יודעת מה היא רוצה בזוגיות חדשה אחרי שהזוגיות הקודמת נגמרה, מכל סיבה שהיא. ואם חלילה, סתם דוגמא, הייתה עם בן אלים או קנאי ועכשו היא משוועת לספייס? או אולי עם הקודם לא היה כל כך חיבור והזוגיות בכלל לא הייתה "לוחצת" וכעת היא דווקא מחפשת יותר קרבה?
זה מאד תלוי במה שעברה, תלוי בצרכים האמתיים שלה בזוגיות.

ולשואלת: אני לא חושבת שיש לך תובענות רגשית לא סבירה, דרישות בעייתיות או "שריטות". אני לא רואה שום בעיה ברצון ליותר קרבה מפעם בשבוע.
וכמו שרשמתי בהודעתי הקודמת.:את צריכה לעשות חושבים עם עצמך ולשאול "מה אני מחפשת בזוגיות". ואם קשה לך לבד, את יכולה להתייעץ, אפילו במספר פגישות מועט עם איש מקצוע.
וכשתכירי גברים חדשים תוכלי להרגיש אם זה זה או לא.
בהצלחה.

Aski7

New member

חירותה1

New member
אני מודעת לכך

שיש לי איזו שהיא בעיה להגדיר במדויק " מה אני מחפשת בזוגיות".אני מרגישה את הקושי.
הייתי במס' שיחות והקושי הזה בלט.
לכן חושבת שסוג הקשר הזה [ללא מגורים משותפים ]מתאים לי יותר.

מתגנב

New member
לא רלוונטי

משום מה, את ועוד כמה כותבים פה ממשיכים להתייחס לאקס שלה כמי שחיפש "חברה לסוף שבוע". זה לא קשור למה שהגברת תיארה פה כך שכל הדיון סביב הרעיון הזה פשוט לא רלוונטי. היא עצמה גם לא ציינה את החיים בנפרד כבעיה. זה סתם דחליל שקל להריץ עליו דחקות.

ובכן, כמובן שלא התכוונתי ולא כתבתי שלרצות חבר ליותר מסוף שבוע מהווה שריטה. התייחסתי בעיקר לקנאה של הגברת בכך שהחבר שלה מבלה בלעדיה ואפילו, רחמנא לצלן, הולך לרקוד עם נשים אחרות.

באופן כללי, הכי קל לפטור דיונים כאלה בקביעה הפטאליסטית שלכל אחד צרכים שלו וזה הטבע שלו/שלה. מכאן הדרך קצרה לייעוץ זוגי שמסתכם בתפילה לפגוש מישהו/י שמתאים לנו.
ייתכן שזה באמת הניתוח היחיד שאפשר להחיל על בעיות כאלה. אני מעדיף לחשוב אחרת. לדעתי יש מקום, מוגבל אבל משמעותי, לבדיקה עניינית של מה ראוי ומה פחות ראוי, מה מועיל ומה מזיק, מה עקבי עם המטרות של האדם ומה סותר אותן... אני חושב שאושרה של הגברת שפתחה את הדיון לא יוצא נשכר מהקבלה האוטומטית (והעצלה) הזו של "הצרכים שלה", שלמרבה הפלא לא מוגדרים גם אחרי שבוע של ניתוחים ועצות ועקיצות. לדעתי יש ערך בכך שהיא תבין שהקנאה שלה היא מחלה, קלה אבל מזיקה, שכדאי לרפא או לפחות למזער. יש גם ערך בכך שהיא תלמד להעריך זוגיות שאמנם משאירה קצת רצון ל"עוד" כל הזמן, אבל נשמרת הרבה יותר טוב ופחות פגיעה לשחיקה שמוכרת כל כך טוב, אפילו למי שלא בפורום הזה (אם יש בכלל אנשים כאלה).

תשמע... בוא נסכם את זה בכמה משפטים (אחרת אתחיל להתפלסף ...
)

ראשית, צודק, קשה למצוא פתרון לכל בעיה, במיוחד מכמה משפטים בפורום. ועם השרשור מתגלים יותר פרטים.
במבט ראשון זה אכן נראה מקרה של חוסר התאמה בצרכים ובציפיות.

דבר שני, אנו לא תמיד מודעים לצרכים שלנו בזוגיות וכשניגשים לייעוץ, במקרים רבים עולה השאלה הזו שגורמת לנועצים לחשוב באמת. ולא יודעת אם יש לזה זמן מוגדר. אולי עצם זה שהצגנו את זה בפניה היא תשאל את עצמה ותנסה לפענח מהם צרכיה בזוגיות.

שלישית, לגבי הפסקה האחרונה שלך, מסכימה עם רוב הדברים (אבל לא עם כולם) כי אין שום דבר מושלם בעולמנו וברור שיש יתרונות וחסרונות לכל קשר (וגם לכל אדם) ובקשרים יש עליות וירידות או "שחיקה".
תסכים איתי שלא כדאי להיות בקשר שלא טוב לך בו?

בשורה תחתונה (למה שהתכוונתי וסיכמתי כל תגובה) אם היא חושבת שהיא מסוגלת להשלים עם חוסר התיאום הזה ובא לה להמשיך.. שתמשיך, אבל בכיף שלה, בלי רגשי נחיתות או נקיפות מצפון.
אם היא מרגישה, וזה מה שאני מבינה, שלא טוב לה וזה מאותת לה לא פעם שמשהו חסר שם, שהיא מרגישה לבד, והיא לא מסוגלת להשלים עם החסרונות והספייס... אז לא קרה כלום, היא יכולה גם לחתוך.
זו באמת החלטה שלה.

לגבי הקנאה. מצטערת, אבל אני לא יכולה להסיק ממה שהיא רשמה בתגובה הראשונה שהיא אדם קנאי. אולי תוכל לרשום ממה הבנת את זה ותעיר את עינינו?

אוף בכל זאת התפלספתי.....כל אחד והשריטות שלו....

חירותה1

New member
הניתוח שלך

זהה כמעט מילה במילה בשיחות שהיו לי עם הבן זוג.
אני מודעת לכך וציינתי שהקנאה הבלתי נשלטת מזיקה ליחסים.
לעת עתה חזרנו והיה סוף שבוע נהדר משולב עם טיול קבוצתי.
החלטתי ויישמתי את ההחלטה לרקוד עם אחרים ולראות איך זה מתפתח.
תודה.

חירותה1

New member
מריוס ...אתה צודק

אלו הבדלים בצרכים.
בכל פרידה קודמת הניתוק מצידי היה מוחלט. אחרי תקופה של חודש בערך הוא היה יוצר קשר.
בדיעבד חשבתי לעצמי: למה הוא יוזם לחדש ולהמשיך את הקשר ומכניס את עצמו למיסגרת שלא מתאימה לו?
אחרי הכל אנחנו לא תלויים כלכלית..
אני יודעת שהוא מעריך אותי מאוד .את האמינות והיושר שבי .
אבל הגענו בכל פעם לאותה התנגשות.
תודה

שילה1

New member
חיבבתי-הבנתי את הפואנטה שלו.הוא ממקום של

נוחיותיש לו את הקבועה לסופי שבוע,והשאר-חופשי.
זה ממש ללכת עם ולהרגיש בלי.היכן המחויבות ?וזו לא חיבת להגיע ארוזה עם מגורים משותפים.

סטנגה Joe

New member
את צריכה

לבדוק אם עצמך אם זוגיות שכזאת מתאימה לך.
כנראה שזה מה יש.
אם זה מתאים - הישארי ואם לא אז לא.
ענייני "מה יגידו" ("איפה בן הזוג" "מה קרה") אמורים להיות לא רלוונטיים.

אייבורי

New member
אני מת על שיחות סגירת מעגל

שהם בעצם, קשה לי עם הלבד ואני מוכנה לאוכל עוד קצת חצץ.

בתכלס, קשרים נוטים להתפתח, מתחילים בדייטים, עוברים לקשר יותר אינטנסיבי, מגורים יחד, משפחה ילדים (גירושים אצל ברי-המזל)

כאשר קשר נתקע בשלב, יש סיכוי קטן שזה שיווי המשקל שמתאים לשני בני הזוג, לרוב זה מסמל את מותו של הקשר.

ואצלכם כבר מזמן מת, אבל הפחד מהלבד והבדידות מחרפנת אותך.
אני מציע, חברות טובות, סרטים, ספרים, תמלאי את החלל בעשיה.
זה בטח יהיה יותר טוב עבורך

I C E M A N 7

New member
השתלטות עוינת על היוזר

קשר ששואף להתקדם לרוב אומר שהיא החזקה.
קשר שנתקע לרוב אומר שהוא החזק.

אייבורי

New member
חולק על דעתך

זה נכון בנוגע לילדים, יש גברים שאוהבים שהאישה גרה איתם
[עד שהיא משתלטת בצורה עויינת על המרחב]
אבל זה בגלל מגבלת הזין העומד שמפריע לחשיבה הגיונית

I C E M A N 7

New member
בטח שיש גברים כאלה

אלא שאז מגורים משותפים הם לא "התפתחות" אלא פשוט קורים.

אייבורי

New member
מצטער

אני לא אחראי לשקרים שאנשים מספרים לעצמם.

אני אומר, יש שלב שבו נמאס לך שהיא כל יום אצלך ולא משתתפת בניקיון ובתשלומים או שנמאס לך לנסוע בבוקר לזוהמה שלך להתלבשות.
יש הקוראים לזה "דברים פשוט קורים"
יש הקוראים לזה "התפתחות"
אני קורא לזה "בקרוב יהיה בלגן וזה יגמר בבכי"

אבל אני סתם פסימיסט

למעלה