מור לדעתי את חייבת לעשות ניסוי.
תבדקי פעם אחת מה קורה אם את משנה קצת את הגישה שלך. מנקודת המבט שלך החיים שלך עלובים ואת לא עושה שום דבר מועיל. אני היתי מציעה לך לעשות על עצמך ניסוי, אין לך מה להפסיד. תחליטי שאת מנסה לזמן קצר להיות מישהי אחרת שיש לה אישזהו חלום, יש לה אהבה לחיים, יש לה רצונות ושאיפות. תחליטי על נקודות שאת רוצה להגיע אליהן. אלה יכולים להיות דברים קטנים יחסית כמו: לחרוש לקראת מבחן מסוים, כמו לקנות בגדים בסגנון שעדיין לא ניסית, כמו לעשות שינויים בחדר שלך-לצבוע אותו למשל/לתלות בו תמונות, כמו להתחיל בתחביב כלשהו - לפסל (ינשופים למשל), לקרוא ספרים (לאו חייבים עבים! אפשר להתחיל בדקים יותר), לאמץ חיה, לראות סרטים מצחיקים, להזמין חומר מהמון מוסדות על כל מיני תחומי לימודים כדי לבדוק מה יכול לדבר אלייך (זה הכי כיף! אני אומרת את זה מניסיון. עשיתי את זה כמה וכמה פעמים. זה יכול לתת רעיונות ולעורר רצונות שלא ממש ידעת שקיימים בך) . וזה יכול להיות משהו יותר גדול, שצריך לעבוד קשה לא מעט זמן כדי להשיג אותו כמו למשל: לחסוך כסף לנסיעה לחו"ל למקום שמסקרן אותך, ללמוד נהיגה, ללכת ללמוד שפה שאת אוהבת, ללמוד לנגן על משהו, וכולי וכולי, יש אינסוף רעיונות שאפשר לחשוב עליהם. את לא חייבת להתחיל לממש אם מדובר בדבר גדול שטכנית בלתי אפשרי ברגע זה. אפשר לעשות בתור התחלה בירורים ולחכות שיהיה לך זמן/כסף נניח, אבל לדעת שיש בתכנון בעוד כך וכך חודשים ללכת ללמוד משהו או לקנות משהו לאיזושהי מטרה וכו'. מה שאני אומרת זה, שלחיות את החיים של מור העצובה, העצבנית, חסרת הענין בחיים, המאוכזבת - את זה את מכירה, ואני חושבת שאת יודעת שזה לא עושה לך טוב. תנסי לשחק משחק, ותבדקי מה קורה לך כשאת מחליטה שיש משהו שכן מענין אותך בחיים, ומנסה להשיג אותו. תבדקי - האם זה משפר את ההרגשה שלך? האם זה נותן לך כוח? האם זה מצליח לעורר בך את החשק לחיות, האם זה מראה לך שיש בעולם הזה לא רע סבל, אלא גם לפעמים דברים שמחים ויפים? עד שלא תנסי לא תדעי. יש שם בחוץ המון דברים מור שרק מחכים שתגיעי אליהם, שתרצי אותם, חבל נורא לוותר. כל החיים לפנייך. אני ממש מבקשת שתחשבי על מה שכתבתי פה ברצינות. אני באמת רוצה שיהיה לך טוב, מור, אני מאמינה שזה אפשרי. את עדיין צעירה נורא. תאמיני לי, גם אני היתי במקומות לא טובים בחיים שלי שאת לא יכולה לדמיין מרוב שהם נוראיים, ושנאתי את עצמי ואת כל מה שקרה לי. מניסיוני הדברים האלה כן יכולים להשתנות והיתי רוצה לראות אותך מפסיקה לוותר ומחליטה להילחם. תגידי לי מה את חושבת.