אוף... הדיאטה הזאת...

thegreengirl

New member
אוף... הדיאטה הזאת...

עכשיו לקחתי את זה ברצינות. די, נגמרו הבדיחות ואני לוקחת אחריות. אני זקוקה לעזרתכם במציאת מנות טובות במסעדות טובות... ולא "סלט בריאות"...

Merav B R

New member
אני יכולה להגיד מ"ותק" של חודשיים

דיאטה ואכילה במסעדות ש: א. הדיאטה שלי היא בעיקר בבית (ובעבודה החדשה כמובן), מקפידה מאד על מזון בריא ומשביע ב. בארוחות בוקר במסעדות (אוכלים הרבה) אני מקפידה או על מוזלי או על אומלט חלבונים. ג. ויתרתי על לחם במסעדות כמעט לגמרי. זה משנה אצלי המון. ד. ויתרתי על קינוחים (האמת? לא קשה לי כ"כ), מספיק לי לחתום בקפוצ'ינו ה. בזמן האחרון משתדלת לאכול סלט למנה ראשונה, וכתוספת לעיקרית (אבל יש יוצאי דופן). כמעט לא נוגעת בתפוחי אדמה ובאורז לבן כתוספת. אם יש תוספת של אורז מלא או קינואה - אוכלת בשמחה בלי לחשב קלוריות. כמנה עיקרית אני בהחלט אוכלת מזון "משמין" (לדוגמא: קונפי מולארד בפנגיאה, נקניקיות בקר באנדרסן, המבורגר במוזס עם הלחמניה). ובינתיים... זה הולך יופי

ג ל ע ד א

New member
כאשר דיאטה היא דרך חיים

אין צורך בדיאטה. אין צורך לצרוך מנות מיוחדות. אין צורך לחפש מסעדות מיוחדות.

thegreengirl

New member
בדיאטה שלי סופרים נקודות

יש לי 20 ליום. פסטה ברוטב אלפרדו = 25 נק'. קפה הפוך 4 נק'. אייס קפה, סתם של קיוסק = 6 נק' אין שום סיכוי שאני יכולה להצליח בדיאטה ללא מנות מיוחדות.. שמנת בארוחת בוקר?? המבורגר בלחמניה? קינוח מענג??? הכל ספור ומדוד.

כל זה טוב ויפה

אבל מה שהוא אומר זה, שכשהדיאטה שלך הינה דרך חיים, כזו שלא עושים בתור מאמץ מרוכז כדי לרדת 4 קילו או "הכיני את עצמך לקיץ", את יכולה גם לאכול במסעדות. כל אחד והדיאטה שלו, ואני לא חושב שמציעים לך פה להחליף דיאטה או דיאטנית, אבל יש הרבה דרכים לרדת במשקל ויש כאלה שיאפשרו לך לסעוד במסעדה מידי פעם בלי לצנזר 90 אחוזים מן התפריט.

Forum User

New member
ספציפית לשיטת ספירת הנקודות

אפשר להוריד ניקוד של מנות-מסעדה בשתי דרכים: 1. לאכול חצי מנה בלבד - מי אמר שחייבים לאכול את כל המנה של פסטה ברוטב אלפרדו? זו הרי תפצוצת קלוריות ויציקה מזעזעת גם למי שלא סופר. לחילופין, אפשר לאכול ביס אחד (או שניים צנועים) מהפסטה אלפרדו של הבנזוג לארוחה, ולהזמין לעצמך פסטה פרימוורה או כל רוטב אחר שאינו על בסיס שמנת. כמו כן, בפסטה, להעדיף מסעדות שלא מציפות את הצלחת ברוטב. הפסטה אמורה להיות מצופה קלות ברוטב, אבל ממש לא לשחות בו (גם הלחם שמוגש לשולחן לא אמור לעבור טבילה ברוטב עשיר בדרך אל הפה... עניין של הרגל לחיים) 2. "להרזות" את המנות: קפה הפוך שווה 4 נקודות כאשר הוא מוכן על בסיס חלב 3%, אבל אם מכינים אותו על בסיס חלב דל שומן הניקוד יורד.

thegreengirl

New member
כן... אני לומדת לאט את הטריקים

האלה... בסופו של דבר מדובר על כמה אתנ מכניס וכמה אתה שורף.. אין מנוס- צריך להתחיל לנענע...

ו שתי

New member
אני בדעה אחרת קצת

מהמקום של מי שנלחמת כל החיים בעודפים ובתיאבון, אני ממש לא מבינה למה לאכול בחוץ בדיאטה. אחד הדברים שמחבלים *לי* בדיאטה, הן הארוחות בחוץ, גם כשאני לא אוכלת לחם, כן בוחרת דג בלי שמנת וכיוצ"ב. מה עושים? נהנים מאוכל טוב בבית, ומקצצים הארוחות בחוץ. (מקצצים=לא נמנעים) וגם לקזז (לאכול בחוץ במידה, ולקזז מהארוחות האחרות באותו היום, לא לגרור את זה למשך כל השבוע, בטח ובטח לא יותר מפעם בחודש) אם כי לא חסר מה לאכול בחוץ בדיאטה.

Merav B R

New member
כי אצלי לאכול בחוץ זה חלק מהחיים,

ואני פשוט לא מוכנה לאכול בחוץ רק פעם בחודש. זה מוריד לי הרבה הנאה מהחיים....

ננה f

New member
../images/Emo127.gif

מירב -:) "מוריד לי הרבה הנאה מהחיים" זה משפט אלמותי... ישר לפנתיאון. אני מסכימה , אבל בעיקר כי לאורך זמן לא ניתן להתמיד יען כי הנשמה מתמרדת...

נחמנית

New member
אם מותר להוסיף

אצלי גם דיאטה וגם מסעדות זה דרך חיים, אז מתפרעים מדי פעם אבל משתדלים לותר על הקינוח ולא לגעת בלחם אלא אם הוא נראה מאוד מיוחד או שווה (ללחם של כתית עם הצימוקים פשוט נכנעתי) לוקאס מציע מנות לא עתירות קלוריות בצורה מזעזעת - סלט קינואה או ירוק או אנטיפסטי (לא מאוד שמן) למנה ראשונה. המנות העיקריות יש מספר אופציות דגים, וחזה עוף בהדרים גם מצויין (אני ביקשתי וקיבלתי בלי חמאה). וגם בתמרה, יש מרקים וסלטים לראשונות, וחזה עוף אגדי במרינדה. רק חבל שהקינוח הוא חלק מהעיסקית אז אי אפשר לא להתפתות (אבל אפשר גם לקחת סורבה ולמזער נזקים). ומדי פעם ללכת דוקא על הרביולי, או להוריד פוקאצ'ה שלמה. ואז אפשר להמשיך שנים (יותר מ 5 שנים ליתר דיוק)

lavendula

New member
זה אפשרי

אין לי המלצה על מנות ספציפיות, אבל יש דרכים לצמצם נזקים: -להעדיף בשר רזה עשוי על הגריל, ויותר עדיף דג -להיזהר מסלטים. הרטבים נורא משמינים -לוותר על לחם -אם חייבים קינוח, להזמין סורבה או פרי -לקחת במתינות מהתוספות, ויותר עדיף ירקות מאודים על פני סוגי פירה ופסטה. - לא להזמין משקאות קלים וחריפים. הכי טוב מים בהצלחה!

SimpleAim

New member
בהצלחה!

בעיני אפשרי לאכול במסעדות גם כשרוצים לרדת במשקל ואף רצוי. מס' סיבות: א. ע"מ לא להרגיש בחסך כי בשבילי זה אחד המכשולי החמורים בדיאטה. ב. לתרגל איך לאכול נכון גם במסעדות (אח"כ גם צריך לשמור על הירידה, לא?) ג. לא להעמיד את הגוף במצב של צריכת קלוריות נמוכה מידי כי אז אומנם יורדים יותר מהר אבל כשמסיימים את הירידה במשקל ה"סף" של הגוף עולה. אבל גם לקצץ במה שאפשר כמה טכניקות שעובדות בשבילי: א. לוותר על קינוח במקומות שלא שווים את זה באמת. ב. לחלוק מנות (זה כבר חצי הקלוריות, לא?) ג. לבקש את מה שאפשר ולא פוגע במנה בלי רוטב (כמו סלט עם רוטב בצד ולמדוד - כל כף רוטב זה 3 נק' - כמו שמן) לדעתי, אי אפשר ממש לדעת מה מתאים לדיאטה במסעדות כי אי אפשר לדעת מה בדיוק היו המרכיבים ומה אחוז השומן (שבד"כ תורם הכי הרבה קלוריות) בכלליות אני אוהבת להגיע לאורנה ואלה ולאכול את מרק הגספצ'ו שלהן שלא נראה לי שמנוני מידי - בלי הקרוטונים שמגיעים בצד. גם סלט הכל הולך עם רוטב, קרוטונים וגבינה בצד. בכל מקום שיש חזה עוף ניתן לבקש אותו עם מעט רוטב בספגטים בנתניה אפילו אכלתי חזה עוף שהיה מצופה בתערובת תבלינים שהיה טעים מאוד ולא הרגיש שמנוני בכלל.

Forum User

New member
רק רציתי להזכיר שנשים צרפתיות לא

משמינות. כשדיאטה היא דרך חיים ולא מבצע בליץ להשרת X קילוגרמים מתרגלים לאכול הכל אבל מעט, להנות מכל ביס, לאכול מנות מבוססות ירקות ולא מבוססות פחמימות ושומן. כמה טיפים שעוזרים לי בכל מסעדה: אם המנה מוגשת עם פירה או תוספת פחממתית אחרת, אני מבקשת במקומו סלט ירוק, ואת הרוטב - בצד. את התוספות השערוריתיות אני טועמת על קצה המזלג מאחרים: כך הסקרנות באה על סיפוקה והפיתוי נשאר בצלחת של מישהו אחר ולא אצלי. יש חומרי גלם שמכילים כמויות גדולות של שומן, כמו למשל פירות ים, צריך להיות מודעים לכך. במנות עוף - להעדיף חזה על פרגית. דווקא מנות צמחוניות מסתירות לעיתים תועפות שומן ופחמימות ועלולות להוות מלכודת של ממש. ביחוד הדבר אמור בפסטות ממולאות דוגמת רביולי או טורטליני שמוגשות עם רטבים עשירים. כדאי להימנע ממסעדות שמגישות מנות ענק. יש מקומות שבהם מראש אני מבקשת שיגישו לי רק חצי מנה, או אוכלת חצי ממה שמוגש ומבקשת לארוז את החצי שנותר. מי ששותה קפה מבוסס-חלב יכול לנסות לעבור לחלב דל שומן, או לעבור לשתות אספרסו במקום קפוצ'ינו. אני אוהבת לשתות יין עם האוכל ("ארוחה נפלאה שלא שתו בה יין תישאר ארוחת נפלאה, כזאת שתיעלם בעתיד מספר הזיכרונות האישי שלנו. כוס יין שתעמוד לידה תהפוך אותה לארוחה בלתי נשכחת. יין, יש בו החריפות הנפשית המספקת כדי שאוכל יהפוך לידו לחוויה רוחנית שנצרבת בזיכרון" - מהטור של מירי חנוך ואייל שני במוסף "הארץ" מהשבוע) אבל אני מגבילה את עצמי לכוס אחת בלבד, ורק ליין משובח, ששווה את הקלוריות שלו. ליד היין תמיד פלגרינו או מים מינרליים מוגזים בעדינות שעוזרים "להעביר את הזמן" שבו אני לא אוכלת וכל השאר עדיין טוחנים. שיהיה בהצלחה!

למעלה