אוף דיכאון

NoaDe

New member
אוף דיכאון../images/Emo7.gif

היום קיבלתי תוצאות של מבחן שעשיתי בפילוסופיה, עשיתי מועד ב' כי המועד א נפל על מבחן אחר בכלכלה וקיבלתי ציון לא משהו בכלל!!! זה ממש מעצבן כי זה היה קורס שממש אהבתי הבנתי והשקעתי ולמדתי! בעיקר קשה לי כי אני במשך כל ה12 שנה של הלימודים הייתי תלמידה ממשט טובה בלי שהתאמצתי יותר מידי ובאיבחונים שעשו לי בכיתה ז' גילו שאני מחוננת אבל לא עשיתי עם זה כלום ככה שציוני הבגרות שלי הם טובים אבל לא מעולים וגם הפסיכומטרי די טוב אבל עדיין אני מרגישה שאני יכולה יותר... לא התתקבלתי למסלול שרציתי, והתחלתי ללמוד כלכלה ופילוסופיה, לא ידעתי ממש איך ללמוד והציונים בהתאם כך שכנראה לא אצליח להתקבל למה שרציתי אבל כבר השלמתי עם זה מה גם שאני כבר לא בטוחה שאני עדיין רוצה את המסלול...גם הגעתי למסקנה שכלכלה זה לא בשבילי אחרי סמסטר החלטתי לקחת את עצמי בידיים, להמשיך ללמוד הסמסטר לקחת רק קורסים שמעניינים אותי,להשקיע ובינתיים מחכה לתשובות מאוניברסיטאות לגבי שנה הבאה בחוגים אחרים. הבעיה שאני לא יודעת האם זו רק תסמונת שנה א? אולי אני עוד לא מוכנה נפשית בכלל ללמוד? אולי אני פשוט לא מתאימה לסוג כזה של לימודים? אולי אתם מכירים מקרים מעודדים של אנשים שלמדו שנה אחת וממש לא הצליח להן ושנה אח"כ ( באותו חוג או בחוג אחר) הם שיגשגו והיו מאושרים? בכל מקרה שיהיה שבוע נפלא נועה

כבר כתבתי הודעה דומה בעבר,

אבל אני אחזור על עיקרי הדברים בקווים כלליים, ואתן לך כמה דוגמאות כדי שתראי את הדברים בפרופורציות הראויות: את הרי יודעת, שאת אמורה לצבור 120 נק' זכות במהלך התואר. אז במבחן אחד, ששווה, כך אני מניח, 2 נק' זכות, קיבלת ציון לא-מי-יודע-מה... המבחן הזה יכול להשפיע לך על הממוצע הכללי של כל התואר בערך ב- 0.005 נקודות... יותר חשוב עבורך הוא להשקיע בקורסים "הכבדים" יותר מבחינת נק' הזכות, הקורסים בני 4 נק' זכות או יותר (לימודי שפה למשל, שווים 8 נק' זכות). זה יעלה לך את הממוצע באופן די משמעותי. כשלון אחד לא יכול להעיד על העתיד. אני זוכר מקרה אחד, שבו שיחקתי כדורגל עם חברים, וקבוצתי הובילה 1- 0, (משער שלי, אגב, שהיה שער מרהיב ביופיו: בעיטה חופשית, מסובבת, עוקפת את החומה, ישר לפינה הימנית העליונה של השוער). אבל בסופו של דבר הפסדנו 3- 4.... מה מוסר ההשכל? שכדורגל משחקים 90 דקות (במקרה שלי, שיחקנו 30 דקות, כי שיחקנו כל מני קבוצות במגרש כדור-יד, וקבוצה מפסידה יוצאת- קבוצה נכנסת...), ותואר ראשון סוגרים לאחר 120 נקודות. רק אחרי שתסיימי את התואר תוכלי לשפוט מעשייך ולעשות חושבים. בינתיים, מותר לך להתבאס יום- יומיים (יומיים זה המקסימום המותר בחוק!), לראות איזה פרק אחד או שניים או ארבעים וארבע של "משפחת סימפסון" כדי להירגע, ויאללה, לשוב לתלם וללמוד כמו שצריך. ועכשיו אשוב לדבר עלי: אני התחלתי את לימודי באונ' העברית, בחוג ללימודים קוגנטיבים, אבל לא החזקתי מעמד יותר מדי זמן... אז עזבתי את החוג הזה, ועברתי ללמוד היסטוריה. שם אני יכול להעיד שמצאתי את מקומי. בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה מרובה בהמשך!! דאנטה

Lir האחת

New member
נועה ../images/Emo24.gif

אני מכירה
אני דוגמא טובה לכך
מהניסיון שלי (ושל עוד כמה חברים קרובים אליי) הציונים היותר נמוכים הם דווקא בשנה א'. במקרה שלי, אם אני משווה את רמת הקושי בין השנים, שנה ב' עבורי הייתה השנה היותר קשה מבחינת הרמה והעומס. בכל זאת, אם אי משווה את ממוצע הציונים בין השנים, בשנה א' היו לי את ממוצע הציונים הנמוך ביותר (
). עכשיו שסיימתי את התואר אני יכולה לומר לך שהגעתי לממוצע תואר די מכובד, יחד עם "הכישלון" של שנה א'
בשנה א' את נכנסת למסגרת לימודים חדשה, את לומדת איך לומדים בה, רוכשת מיומנויות למידה. את לומדת בה הרבה מעבר לחומר הנלמד בצורה ישירה. מה שאני מנסה לומר לך, זה שגם אם קיבלת ציונים נמוכים יחסית, שאינך מרוצה מהם, זה לא אומר שלא למדת כלום ולא הפקת כלום מהסימסטר הזה.אל תתמקדי אך ורק בציונים שקיבלת. כדי להפיק יתרונות בכל זאת, נסי לחשוב על כל "הטעויות" שעשית. אם תעשי זאת, תוכלי לשפר את אופן הלמידה שלך לקראת הסימסטר הבא, וזה כמובן יסייע לך להגיע להישגים גבוהים יותר. תשתמשי בהישגים הנמוכים, ככלי לשיפור ולא כמשהו המנבא את העתיד
מניסיון שלי, זו טעות להשליך מההישגים שבשנה א' (סימסטר א'!), על ההישגים שיהיו לך בסימסטרים הבאים. מקווה שיש בכך משהו מנחם בכל זאת.. קחי את זה יותר בקלות, שמרי על אופטימיות ותהני מהלימודים
[זה לא פחות חשוב מהציונים עצמם
]

למעלה