אוף אני מסובכת....

אוף אני מסובכת....

לא הבנתי את סדר המשפטים ביפנית (אחריי שקראתי את המאמר). וגם לא הבנתי עוד משו.. כאילו לפעמים יש מילה (טוב ,נראה לי שזה כמעט תמיד) שהיא כאילו "שורש" ויש לה סיומות שונות (דוגמא קלה: HIKARI-HIKARU)... אז רציתי לדעת אם הסיומות האלה חשובות כל כך (אם כן אני אשמח להסבר) או שהן סתם דיקדוקים...

semuelf

New member
הסיומות חשובות

הם יכולות להפוך את המילה מהווה לעבר ולשלילה. הם יכולות להפוך את המילה מאמירה, לבקשה או לפקודה. ועוד כמה התעלליות.

../images/Emo163.gifאז אפשר הסבר?

אני חייבת הסבר ברור לסדר של המשפטים
ולכול הסיומות האלו

Obake

New member
זה סיפור די ארוך ><;;

יש די הרבה סיומות ביפנית... והמשפט מורכב בצורה מאוד שונה מעברית\אנגלית... אני הייתי ממליצה לך לקרוא על זה באינטרנט עוד (רשמתי כמה אתרים למתחילים לפני כמה ימים בפורום) אבל אני אשמח לעזור עם דברים יותר ספציפיים =)

GnomeBubble

New member
זה לא פשוט כמובן

ולא משהו שאפשר להסביר על רגל אחת - אבל הסיומת ביפנית עדיין יותר פשוטות ללימוד מההטיות בעברית. קודם כל: הן באות רק בסוף, וחוץ מזה, למרות שיש המון סיומות, הן מתחברות למילה בצורה מאוד מסודרת, ואין כמעט בכלל יוצאי דופן.

tals56

New member
בעברית צריך להפוך מילים שלמות

בשביל להטות אותם... למדו על פעלים בלשון והיינו צריכים לפרק את המילה ואז הבנתי כמה השפה שלנו קשה (סתם בהטיות כאן דוחפים את האותיות לחורים במילה שאתה לא יודעת מאיפה האותיות האלו צצו למי שלומד את השפה)

tals56

New member
חח רשמתי ש"שאתה לא יודעת"

הכוונה ל"שאתה לא יודע" יש לי רפלקס קטן ללחוץ על ת בפעלים...

gbarnoy

New member
ממש בקצרה...

אין לי כוח להסביר על כל הסיומות, כי לא נראה לי אני יודע את כולן... אבל למשל, מה ששאלת, HIKARU - RU בסוף זה סיומת של שורש פועל, תכירי, נעים מאוד. HIKARI - I... ובכן, זה בד"כ (ותקנו אותי אם אני טועה) שמים כאשר אתה רוצה משפט עם 'ו' (אוכל ושותה וישן), או עשייה של פעולה או תואר בין שאר פעולות או תארים אחרים (מדי פעם אוכל מדי פעם ישן וכו')... אבל שוב, זה על קצה המזלג, וזה מוקדם מאוד בבוקר.

0Pandemonium0

New member
יש לך טעות...

אני אסביר בשיטת הבסיסים שבה אני לומד, אז מצטער מראש אם זה יהיה קצת ג'יבריש, אבל: hikaru הוא בסיס גודאן, ו-i היא הסיומת של הבסיס השני שלו. לכל בסיס יש סיומות שונות משלו, ובבסיס השני יש, למשל, את nasai, tai ומשפחת ה-masu (masu, masen, mashita, mashou). כמו-כן, בהרבה פעלים בסיס שני לבדו, ללא שום סיומת, הופך את הפועל לשם עצם. נראה את ההבדלים: hikaru-לזרוח. hikaritai-רוצה לזרוח (tai סיומת שמצביעה על רצון). hikari-אור.

GnomeBubble

New member
שניכם צודקים

לסיומת הבסיס השני, ה-renyoukei (השם הרשמי שלה), או צורת ה-i כמו שאני אוהב לקרוא לה (כי היא תמיד מסתיימת ב-i בכל פעלי הגודאן ובחצי מפעלי האיצ'ידאן
), יש כמה תפקידים: אחד מהם זה מה ש-0Pandemonium0 תיאר - יצירת צורה של שם הפועל או שם הפעולה. חשוב לציין שרק בחלק המקרים משתמשים בזה, אבל: למשל, omou זה לחשוב ו-omoi זאת אאכן מחשבה/רצון/רגש, אבל במקרה של oyogu (לשחות), אם רוצים לומר שחייה אומרים פשוט suiei 水泳, תרכובת-און של מים ושחייה. התפקיד השני, ש-gbarnoy דיבר עליו, זה תפקיד של חיבור בין פעלים. זה בערך כמו צורת te וזה יוצא ככה: hana ga saki, tori ga utau (הפרחים מלבלבים והציפורים מצייצות). זאת צורה די ארכאית, שלא משתמשים בה הרבה. בסופו של דבר, בשתי הצורות הללו, שבאות לבד, לא משתמשים כל כך הרבה. צורת ה-i משמשת בעיקר בתור בסיס לצורת אחרות (כשהנפוצה ביותר זאת כמובן סיומת ה-masu).

gbarnoy

New member
יהה! אני חצי צודק!! :)

אמנם יש חצי צדק, אבל עלי להודות שטיפה התבלבלבלתי... הבלבול היה בין צורת הסיומת כפי שפנדמוניום נכונה ציין לבין תוספת SHI לסוף פועל, שהיא מקשרת בצורת 'ו'... או משהו כזה :)

למעלה