אוף אני די אבודה...

רק לב

New member
אוף אני די אבודה...

הפסיכומטרי הזה ממש ממש מתסכל אותי..... התייאשתי כבר לגמרי, אני אגש לבחינה ב- 29.04 כשאני מודעת לעובדה שאני לא הולכת להצליח במיוחד.... כל כך קשה לי.... מה עושים כשלא יודעים גאומטריה בכלל? אבל כשאני אומרת בכלל הכוונה היא בכלל בכלל!!! איזה תסכול...

a n a t 1 2 3 4

New member
מקווה לעודד קצת

קודם כל אל תתיאשי. תזכרי שיש לך די זמן ללמוד את זה. מה גם שהגיאומטריה שבפסיכומטרי היא לא כזאת קשה . היא רק מבוססת על משפטים שצריך לדעת על מצולעים , מעגל וכדומה. את צריכה ליישם את המשפטים האלה בפסיכומטרי. יש לך מספיק זמן לעשות את זה. אם תצטרכי עזרה אני או מישהו מהפורום בשמחה יעזור לך. תתרגלי כמה שיותר וככה תביני יותר. זו המלצה שלי. ובאמת אל ייאוש. הרי השבועיים שלושה האלה מיועדים בדיוק בשביל לסגור את כל החורים שיש לנו מבחינת החומר. מקווה שיהיה בסדר. ענת

nills1

New member
גיאומטריה

אהלן. כשתלמיד אומר שהוא לא יודע משהו בכלל, בד"כ זה מעיד על חוסר ידע בסיסי באותו תחום. אני ממליץ לך על שלושה דברים: א. תתחילי ללמוד את כל החומר בגיאומטריה מהתחלה. סביר להניח שהחמצת חלק מהחומר הבסיסי, וזה מה שיוצר לך קשיים לכל אורך הדרך. יש לנו עוד 3 שבועות, זה המון זמן. כך למשל אם תלמיד לא סגור ב-100% על הכללים במשולשים, יהיה לו קשה להבין מרובעים (הרבה פעמים בשביל לפתור שאלה במרובע צריך לחלק אותו למשולשים), ואז גם קשה עם מעגלים, וכיו"ב. בקיצור, צריך לבנות את הידע מהתחלה. אני מצרף לינק לרשימה בנושא "כיצד יש לתרגל חומר חדש", ואני ממליץ לקרוא אותה, ולעבוד בדיוק בצורה הזאת. ב. אני משער שאת מפחדת מגיאומטריה. סביר להניח שיש לזה קשר לעבר. אני מוסיף גם לינק לרשימה בנושא "על פסיכומטרי וטראומות עבר", וממליץ שתקראי גם אותה. ג. אולי כדאי לשקול לקחת שיעור פרטי או שניים, כדי שיעזרו לך להבין איך ניגשים לשאלות בגיאומטריה. בהצלחה!! אופיר

QAF Fan Block

New member
נצל"ש ספירת הזמן בבלוג של אופיר...

נכון בבלוג של אופיר יש מצד שמאל כזה שעון שמודד את הזמן עד הבחינה? אז אני רוצה לשים כזה על השולחן עבודה שלי... מישהו יודע איך עושים את זה? (אבל התאריך צריך להיות ל1.04 ולא ל29.03....

עקרונית, זה לא מורכב כל כך

אבל צריך להבין קצת בפלאש, תבקשי ממנו שישלח לך את הקובץ..

את לא יודעת מה עשית לי!!!

בזבזתי בשבילך יותר משעתיים כדי להצליח, אבל... בסוף הצלחתי, קצת מורכב, תפני אליי במסר אישי..

נחלוואי

New member
תחשבי רגע על זה

אני אתן לך תרגיל קטן ותחשבי עליו... תחשבי כמה שאלות גאומטריה יש בכל מבחן- נניח ובכל פרק יש 3 שאלות בערך, אם מחשבים את זה לפי 2 פרקים זה יוצא כ-6שאלות מתוך סך כללי של 164 שאלות. (בלי הפיילוטים) זה יוצא משהו כמו 3.65%. הסיכוי שתעני על כל השאלות לא נכון הוא אפסי,ואפילו ותעני על שאלה אחת נכון מתוך 3 כבר הפחתנו 2 שאלות לא נכונות וזה משאיר אותנו עם 4 שאלות לא נכונות... שהן מהוות- 2.43% מכלל השאלות במבחן. כמובן, שמס' השאלות יכול להיות שגוי ואני לא סגור בדיוק כמה שאלות גאומטריה יש בכל פרק וכמה שאלות סה"כ יש בכל פרק, אבל אני מקווה שהבנת את הרעיון הכללי...
אני לא אתן לך עצות על איך לשפר את הידע או כל דבר כזה, אני רק רוצה שתביני שאת חייבת להיות שלמה עם עצמך. אם את מגיעה למבחן את מגיעה בהרגשה שאת הולכת להצליח(ואגב, בטחון עצמי מעלה סיכויי הצלחה) ואת חייבת להיות שלמה ולהגיד לעצמך שנתת את כל מה שאת יכולה. ובמקרה הכי גרוע, זה כולה מבחן... את נועדת לעשות דברים גדולים, את פשוט עדיין לא יודעת מה הם... בהצלחה

למעלה