אוף איזה טמטום...

תֶּשֶׁת

New member
אוף איזה טמטום...

מתי כספי קיבל חצי שנה מאסר בפועל על ביגמיה וקנס של 5000 ש"ח...

אנדרי ז

New member
הטמטום הוא בסיבה

ביגמיה לכשעצמה אסורה בכל העולם המערבי והעונש עליה הוא מאסר בפועל. הבעיה פה נעוצנ בכך (ותקנו אותי הבנתי לא נכון) שכל גט של אזרח ישראלי חייב לקבל אישור של בית דין רבני בארץ, גם אם הוא התגרש בהליך אזרחי בחו"ל (ואפילו בהליך דתי אורתודוקסי אצל רב שלא מוכר ע"י הרבנות בארץ). איראן כבר אמרנו?

israelberger

New member
הפרדה לאלתר!

צריך להפריד לאלתר בין העיניין הדתי של החתונה לבין האזרחי לאלתר! כמו בארה"ב, שכל אחד יוכל להתחתן איך שבא לו אבל צריך יהיה אח"כ לרשום את הנישואין רשמית במוסד של המדינה (בדר"כ הכומר מטפל בזה).

אנדרי ז

New member
אתה מדבר ברצינות או בציניות?

כי אני פשוט מסכים עם כל מילה שכתבת! יש לי רק תוספת קטנה: המדינה צריכה לספק גם שירות נישואים אזרחיים משלה לכל מי שמעוניין, למשל בעיריות או בבתי משפט.

israelberger

New member
אתה ממש לא מבין מה שכתבתי כנראה.

אני לא מציע שיהיה אפשר לבחור אם להתחתן בצורה דתית או אזרחית, אני מציע שהנישואים לגבי המדינה יהיו אזרחיים לחלוטין אבל מי שרוצה יוכל לקיים כל טקס דתי שירצה. בשביל להחשב נשוי מבחינת המדינה כל מה שתיצטרך זה למלא טופס.

אנדרי ז

New member
הבנתי מצויין ונתתי לכך את הסכמתי

וגם אמרתי שכדאי שאחת מדרכי הנישואים האפשריות תהיה באמצעות עובד מדינה כמו למשל שופט, כפי שגם מקובל בחו"ל. זה כמובן הרבה פחות חשוב מהנושא הראשון, שעליו נראה שאנחנו מסכימים. עכשיו נותרה בעינה השאלה איך משכנעים את החרדים...

israelberger

New member
ובקשר למי יבצע את הטקס

זה יכול להיות או הרב או הכומר או שופט או השכן ממול או אפילו פסלון קטן של בודהה. כל אחד יעשה את זה איך שבא לו ובסוף ימלא טופס נישואין. זה הפיתרון האידיאלי.

אנדרי ז

New member
מצויין

כמו שכבר אמרתי, הפיתרון שלך בהחלט מקובל עליי. ודאי שאי-אפשר לשכנע את ההנהגה החרדית. הרי הם התרגלו לכך שהם יכולים לכפות את רצונם על כלל האוכלוסייה במדינה. הם ישתכנעו (אולי) רק כשיתחילו לפחד מהאפשרות של מפלגה חילונית גדולה, כמו שינוי, שתסכן את מאזן האימה שלהם מול המפלגות החילוניות הבוגדניות של היום.

שינוי?! מה קרה למר"צ?..

ככה זונחים מפלגה? הם היו הרבה לפני "שינוי" !! "שינוי" גנבה להם קולות! זו הסיבה שה´אידיליה´ ביניהם חוגגת..

אנדרי ז

New member
קודם כל מרצ דווקא גדלה

אם אני לא טועה. כך שלא ממנה "גנבה" שינוי את עיקר קולותיה. ובכל מקרה, מי שלא מקיים את הבטחותיו לבוחר (למשל הכניעה הבלתי פוסקת לש"ס בממשלת ברק) שלא יתפלא אם הבוחר מפסיק לתת בו את אמונו. על החתום חבר גאה בשינוי, מ"גנובי" מרצ

israelberger

New member
הליכוד והעבודה הן לא חילוניות?

ההבדל היחיד הוא שיש להן עילוצים קואליציונים שהיו ניפטרים בחלקם אם כל מצביעי שינוי היו מצביעים להן.

אנדרי ז

New member
לא חביבי

קודם כל מצביעי שינוי היו מתפלגים בין שני אלה ועדיין משאירים את מפלגות הפרזיטים כלשון מאזניים. שנית, המפלגות הגדולות (בינתיים...) יבינו טוב את המסר ברגע שתהיה גם לשון מאזניים חילונית. זה היעד הראשוני שלנו בשינוי. ובקשר ליעד שאחריו, את זה אתה כבר יכול לנחש בעצמך.

israelberger

New member
בינתיים התוצאות מדברות

מפלגת שינוי לא עשתה בינתיים כלום כי היא מפלגה קטנה באופוזיציה קטנה. מה גם שמהבחירות הבאות לא תהיה בחירה ישירה (קרוב לוודאי) ואז לא בטוח ששינוי יעברו את אחוז החסימה (שגם אותו רוצים להעלות).

אנדרי ז

New member
למקרה שלא שמעת

על-פי הסקרים של הזמן האחרון שינוי עתידה להגדיל את כוחה לסביבות 10 מנדטים, על אף החוק החדש. אנחנו נצטרך טלסקופ בשביל להבחין באחוז החסימה. מפלגת שינוי יוזמת כל הזמן חקיקה, שבחלקה גם עוברת. נכון שאין הרבה שאפשר לעשות כמפלגת אופוזיציה שעדיין לא מהווה לשון מאזניים, ובדיוק בגלל זה יעדה המיידי של שינוי צריך להיות גידול בכוחה.

Dorfl

New member
להפך

היא הוכיחה את נאמנותה למצע שלה, היא נשארה נאמנה לעקרונותיה אפילו במחיר הכבד ביותר - הקרבת עתיד המפלגה (נשארה בחוץ - נשארה אנונימית - פחות מצביעים בבחירות הבאות).

אנדרי ז

New member
אין לי מושג מאיפה הבאת מסקנה כזאת

הסקרים מנבאים דווקא גידול בעוצמתה של שינוי. מעניינים אם יש פה מתקפה פסיכולוגית חדשה של אוייבי שינוי, ואנשים תמימים שנופלים בפח הזה.

למעלה