אוף אוף אוף

אוגי 22

New member
אוף אוף אוף

אני בשלב של דיכאון כרגע, גיליתי שאני לא יודעת מה אני רוצה לעשות בחיים שלי ואני בת 23 עוד מעט!!! תמיד הייתי בטוחה שזה יהיה משהו שקשור לרפואה, בנעוריי חשבתי על פרמדיקית, מאוחר יותר על מיילדת, עד לא מזמן הייתי בטוחה שאני הולכת לפרמדיקים ופתאום גיליתי שיש מכללה בשם מגן דוד ירוק ושם קורס של טיפול בעזרת בע"ח, נראה לי מעניין אבל אני לא יודעת אם יש ביקוש במקצוע הזה, הקיצור לא יודעת למה אני משתפת אתכם, סתם מתוסכלת ולא יודעת עם מי לדבר על זה.

moribat

New member
אני בת 32, ועוד לא ברור לי מה אני

אעשה בחיי... בשנה הבאה מקום עבודתי ייסגר, ואין לי מושג אם אמשיך בסוג העבודות שתמיד אני נמשכת אליהן, או אעבוד בהשד יודע מה... לא שזה מנחם אותך, אבל אני מזדהה עם מצבך.. ובקשר לקורס של טיפול באמצעות בע"ח-הם כבר כמה שנים בשוק, יש להם שם טוב, וכן, יש לזה ביקוש.טיפול בילדים חריגים, בפנימיות, או בהוסטלים. נכון שהמצב הכלכלי בכי רע, אבל יהיה לזה עדיין ביקוש. אני מכירה מישהו שעה את הקורס הזה, ומאוד נהנה.(למרות שהוא לא עוסק בזה כיום-מבחירה). אגב, מציעה לך להתעניין מה יש בווינגייט, יש שם כל מיני מקצועות שנראה לי שיעניינו אותך.

rosmarin

New member
חבל על הזמן שלכם../images/Emo163.gif

אתם להשיג מקצוע ולא חלאטורות יכול להיות שזה מהנה אבל לא מעשי אין תחליף ללימודים אקדמאים למקצוע פרקטי המתאים למצבכם לצערי הרב תואר ראשון לא מספיק כבר היום אבל אין ברירה לכל עבודה רצינית ועם מסלול קידום אתם חייבים להיות עם תואר זה המציאות חבל לכם לברוח

אוגי 22

New member
אני לא מסכימה איתך

ללמוד פרמדיקים במד"א זה פרקטי ויעיל, מקבלים אוטומטית עבודה במד"א, בנוגע לטיפול בעזרת בע"ח המליצו לי שלא לעשות את זה כי זה מקצוע להתנדבות ולא מקצוע יעיל בכלל, אין ביקוש אלא אם אני באמת אלך ואלמד קודם חינוך מיוחד או משהו כזה, בכל אופן אם למישהו יש הצעות אשמח להקשיב ולשקול תודה

לגבי טיפול בבע"ח

בקיץ , לא האחרון אחד לפניו, הדר הייתה בקיטנה מיוחדת של טיפול בעזרת בעלי חיים היות ואני מורה לחינוך מיוחד וגילתי התענינות בנושא הם דווקא יעצו לי היכן לקחת קורס ושהם זקוקים לעובדים. אני החלטתי שלא ללכת על זה אבל אם את עדיין מעוניינת אני יכולה להפנות אותך. וחוץ מזה שזה ממש לא נכון להגיד שזה לא מקצוע יעית ועוד לא שמעתי שיש שעובדים בזה בהתנדבות אם כן אשמח לשמוע איפה גם אני רוצה בשביל הדר.

לגבי טיפול בבע"ח..

אני נורא רוצה והתעניינתי בזמנו בווינגייט שני הקורסים עולים בסביבות 30,000 ש"ח סכום מכובד אורי בקמן מעביר אותם אילוף כלבים והקורס השני זה אימוץ הכלב ומסירתו וכל זה לי אין גם את היכולת הכלכלית וגם הפחד שלא אמצא בזה עבודה כמובן אבל שוב חלום.... לעבוד בזה גם שלי

moribat

New member
לא חושבת שמה שאני עושה עשוי

להקרא "חלטורה". ובמצב הכלכלי של היום..אין שום ערובה שלימודים אקדמאים אכן יבטיחו עבודה לטווח הארוך. אם אני לא טועה, אתה לא ממש עוסק במה שלמדת כלימודי תואר..(ביולוגיה משהו או כימיה?)

יפעת 1 2

New member
צודקת. היום אי אפשר לדעת

למה יהיה דרישה בשוק ולמה לא. אף אחד לא מבטיח שומדבר בשום מקצוע. אני גם לא חושבת שאפשר לקרוא לעבודה החינוכית של לימור חלטורה או לעבוד במד''א חלטורה. וסיוון, אני מבינה שזה מבלבל התהייה הזו לגבי העתיד, אני אישת ממליצה לך, אם את בכיוון של ללמוד משהו, לקנות ערכות של אוניברסיטאות ומכללות למיניהן, אפילו של האוניברסיטה הפתוחה, אני בטוחה שתגלי דברים שמעניינים אותך שאת לא יודעת עליהם...
ערב טוב חברים

מיקצוע - זה לא קל

לדעתי רוזמרין צודק. אם אפשר צריך להתאמץ להמשך לימודים ואין חשיבות אם זה יצא המיקצוע בהמשך. לדוגמא: קרובת מישפחה שלי למדה כימיה, גמרה תואר ראשון, התחילה תואר שני, ואז ראתה מודעה של חברה גדולה של מחשבים שמחפשת אנשי תואר שני בכל מיקצוע במטרה לעבור קורס ולהמשיך בחברה . היא פנתה, התקבלה,עזבה את הלימודים, מאז היא עובדת כ-10 שנים במשכורת יפה, ומרוצה מאוד.

rosmarin

New member
ללימור היקרה-"חלאטורה"

אין הכוונה לזלזל "כל עבודה מכבדת את בעליה" מאידך אני מאמין בעתיד ובהתפתחות אישית ואני לא רואה בקורסים ארעים כמתן פיתרונות לאורך זמן הלימוד הוא חלק מהתפתחות ואת לא יודעת כמה שזה עוזר לעצב את אישיותך זה מקנה כילים להתמודד על מגוון רחב של משרות ואולי להתפתח לתחום מענינים נוספים דרך אגב אני כן עוסק במקצועי הישן אומנם באופן פרטי בתחום של קוסמטיקה טיבעית לצערי בעקבות בעייתינו ישנו סיכון בעסקתי בחברות תרופות בתחום בגלל שאני מטפל עם חומרים מסוכנים וציוד שביר ויקר-וזה קרה לי לסיום אני לא מצטער שלמדתי-אני חושב שזה פתח לי ערוצים מאוד מענינים

לרוזמרין

אני מסכים בגדול להסברך. אבל אתה חד מידי, בתיאור שנתתי היה ערך להשכלה, אבל בקורס של 2 חודשים , אדם שינה כיוון מצא מיקצוע מכניס שהעמיד אותה על הרגלים לכל החים. ויש מציאות כאלה.

rosmarin

New member
אבא של אפי 17 היקר../images/Emo141.gif

אומנם יש הפתעות בחיים אבל סטיסטית הם מאוד נמוכים אם אתן לך דוגמא מוחשית הקורסים של לשכת העבודה-אחוזי ההשמה הם של 2% בכלל בדוק! קיימים קורסים בתחומי היי טק שמשך ההכשרה שלהם כ-1 שנה סטיסטית אחוזי ההשמה הם 7% הנתונים נילקחים במגזין של "מנהלים" אם אנו רוצים תפקידים טובים צריך רקע מתאים קשרים ויכולות טובים(ניסיון) השוק מוצף בהמון קורסים וקל להתפתות וליפול בפח אני פשוט מכיר הרבה כאלה ו-חבל לי עליכם

Nayeli

New member
חינוך ובע"ח

במקרה נכנסתי אחרי שמלא זמן לא נכנסתי (אז היי!) משרשור שהיה בפורום "חינוך ובע"ח" (תכנסי מומלץ) עלה שמכללת מגן דוד ירוק לא מומלצת ללימודים בתחום. אם תסתכלי טוב תשימי לב שהפרסום הוא לעוזרים למטפלים ולא לטיפול עצמו. ישנם יש כמה מקומות בארץ שניתן ללמוד טיפול בעזרת בע"ח אבל יש להוציא תואר ראשון במה שמתקשר לנושא (ביולוגיה, סוציולוגיה, חינוך וכו') ולאו דווקא רק חינוך מיוחד. מכללת לוינסקי (מקווה שזכרתי את השם נכון) בת"א היא אחת האופציות שאני מכירה ויש עוד מקומות אחרים. תכנסי לפורום חינוך ובע"ח היה שם שרשור, תעשי חיפוש או תשאלי :) בהצלחה בכל מקרה!

hashy

New member
ש-לולללוללל-ם !!! אם אני לא מדברת

איתך בערוצים אחרים, אני תופסת אותך פה... אז אולי החבר'ה ידרשו שנפסיק לדבר כך שתכנסי יותר. מה שכן, אני אנצל את השרשור הזה למניפולציה קטנה - את רואה?!!! עדיף שתוציאי תואר רופא מאשר שתעשי קורס לאחיות וטרינריות [שאף אחד לא יודע מה לעזאזל יצא לך מזה] תודה לאבא של אפי ולפטרוזיליה [הייתי חייבת
] על דעתם הנחושה, אם כי קקוריוז, יש תחומים שבהם לימודים אקדמיים הם חיסרון כמו למשל ניהול רשת מחשבים -בזה זה רק קורסים, כל דבר אחר הוא יותר מדי למעסיקים. וכן, גם אני, עם זה שאני כבר עושה, לא יודעת מה אני רוצה לעשות. אני יודעת דבר אחד - העולם מריע למעשים ובסוף מוצאים! בסופו של דבר, יש לעשות את הטוב ביותר שיפתח כמה שיותר ערוצים וסיכויים במסגרת מה שמעניין ומה שאוהבים ... והחשוב מכל לקחת סיכונים מחושבים.

הי - יש אפשרויות והכל לפי האישיות

אף אחד לא ממש צודק. יש כאלה שלא לוקחים סיכונים, יש מתיאשים,יש כאלה שאין להם סבלנות ללימודים ממושכים אם בכלל, יש כאלה שיתקשו במיקצוע שדורש לימודים כל החיים. יש הפוכים לכל אלה. יש החיבים להיות עצמאים. יש צבעים רצפים טיחים סנדלרים ספרים מוכרים סוחרים מורים מזכירות מהנדסים למינהם, דיי , מה אני יודע?, העיקר שאני... ואולי מזל. אני מניח שרוב האנשים עובדים בעיסוק שהם לא אוהבים ולא מענין אותם, אבל מכלכל אותם וזה אפילו עשה להם אושר.(לדוגמא עובדי ניקיון)

qt1

New member
אוגי ישנם מכונים לייעוץ והכוונה

מקצועית. המבחנים אורכים כ-8 שעות וכעבור כמה ימים אומרים לך מהם המקצועות הכי מתאימים לך. מה דעתך לגשת לאחד המכונים האלה? זה מאוד עוזר להחליט...

קוקו 28

New member
עשיתי לפני כמה שנים את המבחנים האלה

ולא יצא לי מזה כלום חוץ מכאב ראש אחד גדול... מה שאמרו לי שם שמתאים לי שעמם אותי (ועדיין משעמם), היו ממש מעט אופציות, וחוץ מזה שנהניתי לעשות את המבחנים - כזו אני - לא עזר לי בגרוש. זה כמובן רק אצלי, שלא יודעת להחליט מה לאכול לארוחת בוקר, לא כל שכן מה ללמוד. מקווה שלך זה אכן יעזור!!!
המון הצלחה.

למעלה