אוף אוף אוף!

אוף אוף אוף!

לא נגעתי היום בסיגריה אחת אפילו, אני מנסה להפסיק, היום הראשון שלי מזה הרבה זמן בלי סיגריה ואני עומדת להשתגע מה אני יכולה לעשות? תעזרו ליייייייי גולדי - אתה שקט, אתה רק יודע להגיד ``לא לעשן לא לעשן``, עכשיו אחרי שאני מנסה להפסיק - תעזור לי למצוא מה לעשות עם עצמי!!!!!! אאאאאאאאאהההההההה!!!! עזרה פליז פליז פליז!!! מיכל

goldy

New member
אני מאושר!!

אני שמח שהפסקת. דבר ראשון עלייך לזכור שלתהליך הגמילה ישנם מספר שלבים, וזה אומר שאם הבן אדם מפסיק בבת אחת רוב הסיכויים שהוא יכשל, אך אני מאוד מקווה בשבילך שתצליחי. דבר ראשון עלייך לשאול את עצמך למה את רוצה להפסיק? האם החלטת ששיניי תירס הם לא בשבילך? את רוצה להיות בין הראשונות בריצה בשיעורי ספורט? את רוצה לחסוך כסף? דבר שני: ההתמכרות לסיגריות (ואני לא מדבר על סמים קלים או קשים) הינה בעיקר נפשית, בייחוד אצל נשים משום שהן נוטות לעשן יותר במצבי לחץ: אחרי 10 דקות יש לידן ערימת בדלים והן עדיין לא רגועות. מה הכוונה התמכרות נפשית? סיגריה היא בעיקר הרגל. זה אומר שאם תשכנעי את עצמך ובאמת תאמיני שהעישון רק מזיק לך ואת לא צריכה אותו את תוכלי להפסיק. במקרה הכי גרוע את תחושי עצבנות וכאבי ראש שיעברו אחרי זמן מסויים. לאנשים קשה להיגמל משום שמדובר בעיקר בהרגל. נסי למנות את המצבים שבהם את מעשנת: בבוקר עם הקפה, אחרי האוכל, אחרי סקס, כשמשעמם, סתם עם חברים ואני מניח שאם הייתי מעשן בעצמי הייתי צריך יותר מעשר צבעות ידיי כדי למנות את המצבים. אנשים שאומרים: ``כולם מתים בסוף`` הם בעיקר אנשים אשר ניסו להפסיק ולא הצליחו. קרוב לוודאי שהם ניסו להפסיק בבת אחת ולכן נכשלו. עכשיו, אחרי ההקדמה, 2 עצות שקראתי באתר סמוקי ואני ממליץ לך לנסות: 1) בכל פעם שמתחשקת לך סיגריה, קחי נשימה עמוקה, ושחררי אותה לאט. לא רצוי לחזור על כך יותר מ 5-4 פעמים בדקה משום שתקבלי סחרחורת. חיזרי על הפעולה הזאת אחרי כל שאכטה, ואת תראי שתכבי את הסיגריה לפני שהיא תגיע לפילטר. 2) נסי להזכיר לעצמך כמה טוב לך בלי סיגריות: את חוסכת כסף, שומרת על השיניים שלך שלמות ולבנות, נושמת אוויר נקי ועוד. 3) תחשבי שהחיים שלך הם כמו הסיגריה: את מדליקה אותה, ומאותו הרגע היא מתקצרת ואף פעם לא תחזור להיות לבנה כמו שהיתה מקודם. כאשר היא נגמרת את מכבה אותה על המאפרה, וכך גם מסתיימים חייך. ההבדל הוא שתמיד תהיה לך עוד סיגריה, ובמציאות חיים רק פעם אחת. אפילו אם את לא מסכימה עם מה שכתבתי, תקראי שוב. גם אני עמדתי לא פעם בפני החלטה אם לעשן או לא. אני מכיר בעצמי את ההרגשה ש``בא לי סיגריה``. אבל את יודעת מה? ההרגשה הזאת עוברת אחרי 2 דקות, וזה בדוק! כל פעם שבא לי להתחיל לעשן אני מחכה 2 דקות, בינתיים אני מתרחק מהעשן, שואף קצת אוויר צח ואחרי חצי שעה אני שוכח מהעישון לגמרי!! זה לא הכל. אם תדווחי לי כאן על התקדמותך אני אשמח לכתוב כאן עוד, להפנות אותך למקורות מידע ואולי אצליח לגמול גם אחרים. האמת? אין כמו מישהוא שנגמל ומשכנע אחרים להפסיק. זה פועל הכי טוב. בהצלחה ואל תשברי, אני מאמין בך! Goldy

goldy

New member
שכחתי משהו חשוב:

כשמשעמם לך, תנסי שלא לעשן מתוך שיעמום. משעמם לך? תקראי לחברה, גלשי באינטרנט או בים, צאי לבלות, אבל אל תעשני מתוך שיעמום. מה גם שרצוי שתפתחי לעצמך כוח רצון חזק, כי אם אני זוכר נכון רוב השאכטות שלך באות בגלל שאת נגררת אחרי אחרים

Oi Vey Zmir

New member
תתקני אותי אם אני טועה..

אבל מה את עושה בשביל עצמך ולא בשביל אחרים? אולי כותבת סיפורים קצרים. איך שאני רואה את זה, רוב החיים שלך סובבים סביב זכרים/החברות שלך. אני דווקא דוגלת בשיטת האינדבידואליסטיות (או אגואיסטיות, תלוי). תחשבי טוב אם את עושה דברים בגלל שמשפיעים עלייך, או אם את מתרכזת יותר מדי בחיצוניות וכדומה. תשמעי- היפית את לא, לפי מה שאני רואה גם ככה אני שונאת היפים, זה לא משנה. חבל לי להרוס לך את האופוריה, אבל באמת- תרגעי קצת. אנשים שעושים דברים ממקום שנובע איפשהו בלג`נדרי ולא איפשהו במוח או בלב שלהם הופכים לאנשים נורא משעממים. וגם אנשים שמתחילים כל משפט ב``אני``, אבל זה אמר מישהו יותר חכם ממני. ואם את מתכוונת להפסיק לעשן (אם אי פעם אני אגיע לרמה שיהיה מספיק אכפת לי מעצמי כדי להפסיק לעשן אני אשמח) ואת עושה את זה בגלל זכר- את מפחידה אותי. אבל בהצלחה. יום טוב אוי

האמת,

הרבה מהדברים שאני עושה, אני עושה אותם לבד בלי להיות תלויה באחרים. בדיוק חשבתי על זה, אני ממש לא משתייכת לאף ``חבורה`` מהחבר`ה שלנו. יש רק בנאדם אחד בכל העולם שאני אעשה בשבילו *הכל*, וזו החברה הכי טובה שלי, שני, כי אני אוהבת אותה יותר מכל בנאדם אחר בעולם. ואם דברים משפיעים עליי, בעיקר לטובה, אז זה נהדר, בדר``כ אני גם מחליטה אם זה ישפיע עלי או לא. בקשר לעישון - אני חשבתי המון אם להפסיק בשבילו או לא. והגעתי למסקנה שאני ממש רוצה את הבנאדם (לא בקטע מיני או משהו, אלא אני חושבת שאני מאוהבת בו), ואני יודעת שהדבר שהוא הכי פחות סובל זה מעשנים... אז כאן מגיע הקטע של מה לעשות - מה עדיף, לפספס את האדם שאני אוהבת ולעשן, או להמשיך לעשן, ואז גם לפגוע בעצמי (והרי אני יודעת בדיוק למה סיגריות גורמות) וגם להפסיד אותו...? עכשיו את מבינה? think floyd מיכל

תיקון טעות...

התכוונתי: לפספס את האדם שאני אוהבת ולעשן, ואז גם לפגוע בעצמי (הרי אני יודעת בדיוק למה הסיגריות גורמות), או להפסיק ואז יש לי סיכוי דיי טוב להיות איתו? עכשיו את מבינה? think floyd מיכל

ג`פרסון איירפליין.

אני רוצה להפסיק בגלל אותו הבחור שיצאתי איתו אתמול... הוא שונא מעשנים באופן ממש מוטרף, זה דבר ראשון. וגם אם הייתי רוצה להיות ראשונה בין הרצים, זה אף פעם לא ילך, תמיד הייתי מבין האחרונים, רגליים קצרות, גוף קטן, בלה בלה בלה. בדרך-כלל אני מעשנת בהפסקה הגדולה, אחרי ביצפר, בסנטר, בדרך הביתה... וככה נגמרת לה חצי קופסא מ10 בבוקר עד 6 בערב... ולא יודעת אין לי מושג אם אעמוד בזה תלוי לאן רגליי יקחו אותי ומה יקרה מחר, מחרתיים, עוד שנה או שנתיים... מיכל

למעלה