אוף... אוף...אוף......

הדס ח

New member
אוף... אוף...אוף......../images/Emo46.gif

תגידו, אתם חושבים שיכול להיות שעבדו עלי ובכלל אין לי משפחה???????????? אני מנסה כבר לא מעט פעמים (בעיקר בג´ואיש גן) למצוא איזשהו רמז על משפחת אימי מוורשה ולא מצליחה לקבל אפילו רמז קטן... שם אחד לרפואה... מה אין להם זכר בכל הרישומים של לידות פטירות נישואין וכד´????????????? יכול להיות שבעוד כחודש וחצי אהיה בפולין ליומיים ואנסה שם בבית הקברות ובארכיון של לאודר.... ואם שם לא יהיה, אדע סופית שעבדו עלי וכנראה הכל היה וירטואלי........ הדס

../images/Emo4.gif ימים כאלה...

כן, הדס, משימותינו - רצופות מכשולים הן... אולי אם תצרפי כאן את השמות שאת מחפשת, יוכלו לעזור לך האנשים שכבר הצליחו באותו עניין. רק אולי. אל ייאוש
ארנון נ.ב. כותרת ההודעה היא שם שיר של שלמה ארצי (בתור מעריץ מושבע שלו, אני תמיד חוזר לשיריו, בעיקר ברגעים קשים), מתוך האלבום "חום יולי אוגוסט". זהו שיר פחות מוכר, וחבל
הוא פשוט מקסים

כוכה

New member
אל ייאוש

נסי שוב ושוב, מה עם האתר הפולני מלפני יומיים, מה עם לוחמי הגיטאות, יד ושם וכו´ וכו´????

ornan

New member
הדס! גם לי יש אוף גדול ../images/Emo46.gif

על משפחת סבי. עברתם יחד איתי את מסע השורשים סביב משפחתה של סבתי. אבל על משפחת סבי, למרות שעברו 10 שנים מאז התחלתי לנבור ולחפש, ואני עדיין באותה נקודת פתיחה. לא GEWISHGEN לא הארכיב בעיר מוצאו, לא כסף רב ששלמתי לחוקר בפולין כלום. כאילו והאדם לא נולד, לא התחתן , לא נולדו לו ילדים, לא היו לו אחים. להתייאש???? לא לקוות???? כן בקרתי בבית העלמין המרשים בוורשה. הוא מלא מצבות עם כתובות ברורות. אני אנסה לברר כיצד ואיך ניתן לאתר מצבה (בהנחה שיש) . בית הקברות הוא אתר-עליה מרכזי של כל המבקרים היהודיים בוורשה/פולין ואני בטוחה שהקהילה היהודית ערכה רישום. תוך כדי כתיבה אני נזכרת, שבכניסה לבית הקברות (בתוכו), מצד שמאל יש מבנה ובו חנות המוכרת גלויות, מפות ובוודאי ידעו לומר לך מי אחראי על הרישומים. ארנה

א י י ב י

New member
יש תקווה

כמוך גם אני הייתי קצת ביאוש בנושא משפחת אבי. היו לי 3 דורות אחורה וזהו - וכך מספר שנים שבהם התעמקתי יותר בצד האם. אתמול (מכיוון ואני אחרי ניתוח ומרותק לכורסה בחדר העבודה) הגיעו הורי לביקור. ביקשתי מאימי שתביא מסמכים ישנים שהיא שומרת. (שומרת הכל ולא זורקת כלום) בקיצור בין המסמכים מצאנו צילום מסמך שהוציאה איזו דודה רחוקה בשנת 1956 מהקונסוליה הצרפתית באלכסנדריה במצריים עם חתימת הקונסול הצרפתי. במסמך יש לא פחות מתאור השושלת משנת 1815. פשוט אוצר בלום.

ornan

New member
אני ירוקה מקנאה../images/Emo5.gif../images/Emo45.gif

לי אין ממי לצפות לאוצר כזה, ממשפחת סבי, ככל הידוע לי יש היום רק אותי 2 אחי ו 3 בני דודים, כולנו משתייכים לאותו הסבא ולי יש את הכי הרבה חומר - כלום . התקווה שלי מתמצה במישהו שאולי יתחבר דרך איזשהו פורום, אתר וכו´. עדיין מקווה לא מתייאשת.

ואחרי הקנאה...

מעניין אותי הקשר לקונסוליה במצרים, כיוון שגם משפחתי עברה שם. מאיזו תקופה התעודה
מה עשתה המשפחה במצרים
ארנון

א י י ב י

New member
מצריים

אבי יליד מצריים (עלה לארץ ב 1946). הדודה שבה מדובר היגרה ב 1956 ממצריים לונזואלה (למעשה חצי-דודה של אבי) לצורך קבלת דרכון צרפתי היא הביאה איתה מסמכים לקונסול ובעזרת מסמכים נוספים שהיו בקונסוליה על נתינים צרפתיים במצריים ובצפון אפריקה - הוצא מסמך בין שני עמודים המפרט את כל השושלת משנת 1815 ועד 1956 וכולל תאריכי לידה ומקום לידה של כל אחד בדורו. (וכיצד כל אחד מהם היה נתין צרפתי). על המסמך חתם הקונסול הצרפתי באלכסנדריה. מסמך זה היווה למעשה הרשאה לקונסוליה להוציא לאותה דודה ובנותיה דרכונים צרפתיים. לפני כ 20 שנה הדודה הייתה בביקור אצל הורי והשאירה צילום של שני העמודים הנ"ל.

yoavep

New member
מה שם הדודה הזאת ???

אולי יש לה גם בשבילי ???
כל הכבוד על התגלית וכמובן שאני
מקנאה כמו כולם (אבל רק קנאה טובה. בלי עין הרע...)

אל תתיאשי הדסי.....

הנה גם על מישפחת שטרנפלד אין קול ואין עונה ובכל זאת יצרתי קשר עם הארכיון בביאליסטוק וכבר שלחתי מיכתב שני ורמזים חזקים מהגואיש מכונים אותי למוסקבה לחפש את מיכנוביץ אז אל תרימי ידים,נסי כל קצה חוט,גם כאלה שנראים לך לא מעשים,לכי לפי תחושת בטן והעיקר לא לפחד כלל. שלך חנה גונן

הדס ח

New member
תודה לכולם על העידוד

באתר של הארכיונים הפולנים - יש יותר מידי פולנית... ובדיוק הניב הזה לא שגור בפי.....
בג´ואיש גן ניסיתי לחפש את השמות: צ´רקובסקי, אושלק וויטמן..... אין כל קשר בין השמות העולים וביני.... אם למישהו מכם יש מגע קסם אשמח לדעת על כך ולקבל כל עזרה.... האיות הפולני של שניים מהשמות: oszlak czarkowska תודה מראש לכל מי שיטרח למעני, הדס

friend9

New member
להדס

אולי כבר עשית זאת. אם לא - היכנסי אל www.jewishgen.org/jri-pl/jriplweb.htm הקישי את שם המשפחה, ואת שם העיר Warszawa. יש שם רישומי לידות של רבקה-לאה אושלוק, פייגה צ´רקובסקה, חיים צ´רקובסקי, והרבה ויטמנים. הכל בשלב זה באנגלית בלבד.

ד ז י ר ה

New member
הדס מתוקה ! מקוה עבורך שהאות

יגיע במהרה, ראי את אותו בן דוד של אבי, משנת 93 השאיר הודעות בכל פורום אפשרי. והנה יום אחד בזכותכם נכנסתי ו..מצאתי ! אני מקווה שהיום הזה יגיע במהרה גם למעונך !!!

Horovitz

New member
להדס ולשאר המיואשים - סיפור

לאחר שחשבתי שמצאתי כבר את כל בני הדודים הישרים והשאר הם רק בגדר שמועה, הפסקתי לבדוק את כתובת הדואר שפרסמתי באתר ונכנסתתי אליה רק לעיתים רחוקות כדי "לנקות" אותה. והנה יום אחד, אחרי המון זמן - אני רואה שיש בה כ - 20 הודעות (זה היה מוזר כי כולם כבר כתבו לכתובת הפרטית שלי ולא אליה). כיון שההושעות היו בספרדית וכדי לקצר - אני רק אספר: שיש בן דוד אחד שהיה מרוחק מכל בני המשפחה כיון שאמו (דודתי) היתה מאושפזת רב חייו והוא חי עם משפחת אביו. לאחר שאמו נפטרה (ושני אחיו גם הם נהרגו במהלך השנים) התחיל כמוני במסע חיפושים. הוא מצא את האתר שלי ושוטט בו - והגיב על כל דף בדוא"ל. בכל דוא"ל היתה שורה אחת ובכל אחת מהן הוא התקרב למסקנה שאנחנו אכן קרובים. עד שראה את התמונה של סבי (שכאמור זוהי התמונה היחידה שלו ונמצאת אצל כל אחד מבניו או נכדיו). הוא לא הכיר אף אחד (אפילו לא את המשפחה בארגנטינה, כי הוא בדרום וכולם בצפון). והיום הוא ואשתו הם בני המשפחה "הקרובים" ביותר אלי. אנחנו משוחחים ON-LINE כמעט כל שבוע והם אפילו "היו אצלנו" (דרך המחשב) בראש השנה! אז - אל יאוש. הרגעים האלו אינם רבים ומגיעים לאט לאט - אבל כשהם מגיעים הם שווים כל רגע של המתנה. - למען האמת ככל שרגעי ההתמנה היו רבים יותר - כשזה קורה ההתרגשות הרבה יותר גדולה!

למעלה