אוףף

אוףף

אני פראנואידית בצורה מוגזמת ומפחידה. אני לא יודעת מה לעשות. איך יוצאים מזה?. :(.

א ש לי

New member
מחשבות...שליליות...

כמו טיפת מים, עוד טיפה ועוד טיפה יוצרות שלולית אחר כך אגם ובסוף אוקיינוס, או שתטבעי בו או שתצופי באושר עליו. פעם הייתי במקום שלך, זה אכן תיסכל אותי בטירוף את המחשבות אנחנו יוצרים פחדים הם מפלצות מנטליות שאנחנו יוצרים בתוכינו אין להם קשר עם המציאות. בכל פעם שאת חושבת מחשבה כזו החליפי תמונה נעימה במוחך כמו מקרן שקופיות, הן תחלשנה בזמן קצר מאוד וייעלמו! שילטי במוח אל תתני לו לשלוט בך הרי אמרנו שמחשבות יוצרות מציאות אז החליטי שמרגע זה, די להם.

לא לעשות

לא להילחם בפחדים..זה רק מחזק אותם.. את רוצה לפחד ? ...תפחדי.. אין רע בזה לכי עם הפחדים לא נגדם ... תבקשי מהם לבוא איתך... תנסי .. ספרי לי מה קרה... אור ואהבה

א ש לי

New member
אריק

אתה אבא לילדים? אבא שלא ישן בלילה כי הבן או הבת עדיין לא חזרו ואתה רואה שחורות ומת מפחד ורואה את הנורא מכל? ואין לך אוויר וכמעט מאבד את הנשימה? :) כנראה שלא היית שם ממש... כשהבנתי שאת הפחדים אנחנו יוצרים ואין לי כל רווח ממחשבות מפחידות אלא רק סבלתי מהן הנחתי אותן בצד, עד שהשתעממו ממני כנראה ונעלמו שנים שטוב לי שקט לי כי ביקשתי שלא ילוו אותי.

אשלי

האם זה משנה אם אני אבא לילדים? האם אמרתי לא לפחד? לא. אבל מהו פחד? פחד הוא מנגנון של המיינד האנושי.. תפקידו הוא להתנגד לכל שינוי.. לא משנה מה השינוי.. פחד נועד לעצור אותנו.. כל עוד אנו עומדים במקום ולא משנים.. הם עוזבים אותנו במנוחה.. ברגע שנתחיל לזוז.. אפילו במחשבה.. הם קופצים עלינו ומנסים להשאיר אותנו במקום... איני אומר לא לפחד.. כי אי אפשר.. איך תוכלי לומר " אני לא מפחדת" אם את לא יודעת מהו? אי אפשר גם להילחם בהם אז אני אומר חבקו אותם... קבלי את הפחד שלך.. אם תנסי לחשוב מחשבות אחרות.. האם זה לא להילחם... זה לא עוזר... לקבל את הפחד הוא האומץ האמיתי. אדם אמיץ הוא לא אדם שלא פוחד, אלא אדם שמודה בפחד והולך איתו..." אני מפחד ללכת ואני הולך.." תשימי לב שמה שכתבת כדוגמא הוא בעצם דאגה, ודאגה היא ניסיון שלנו לקבוע את התוצאות של הדברים.. אם אדאג זה ישנה משהו? בדיוק כמו חרטות שהם ניסיון לשנות את העבר. לא יעיל אור ואהבה

א ש לי

New member
הסברת אותי יפה ונכון.

האם זה משנה אם אני אבא לילדים? חושבת שענית לי:) למרות הפחדים שהיו בי, היה בי האומץ לעשות שינויים מטורפים וללכת איתם עד הסוף אבל זה בגלל שסמכתי על הראש ובמיוחד אני חושבת על ללכת עם הרגש שהאינטואיציה ליוותה אותו, הפחד היה אבל החלטתי לו להתרכז בו, אחרת אולי היה מונע ממני את השינויים שרציתי כל כך. מה שפותחת ההודעה כתבה זה הדאגות הפחדים הפרנואידיות שלה ומיליון שנים אחורה, חוויתי זאת גם זה לעמוד במקום ללא שום תוכנית של שינוי ובכל זאת לדאוג ולפחד ללא כל היגיון אתה צודק שבעצם גם תשובתי להחליף מחשבה היא אכן סוג של מלחמה, אבל שקטה נעימה, עיקבית עד לניצחון אוי לי לו חייתי כך גם היום. ועצתי לה, הייתה פיתרון מובטח מניסיון:)

מחשבות

המחשבות תמיד יהיו שם יבואו ויחלפו ושוב יבואו ושוב ויתחלפו אין טעם לנסות להילחם או להתנגד להן, זו תהיה מלחמה אבודה מראש. שימי לב מה עולה בתוכך כשהמחשבות האלו עולות, מה זה מעורר בך, מה זה גורם לך לעשות או להרגיש, האם זה מעלה פחד ?, או חרדה או משהו אחר. אל תילחמי בזה פשוט תני לזה להיות, מותר לפחד, מותר לחשוב, הפחד הוא חלק ממך רגש טבעי שנמצא בכולנו. שימי לב שהמחשבות באות ובאותה המהירות שהן באו הן גם יעלמו הן לא ישארו לנצח. אלו הן רק מחשבות הן לא את נסי להזכיר לעצמך את זה כל פעם שעולות בך מחשבות לא נעימות או מפחידות, אם ביכולתך כל פעם שעולה מחשבה כזו מיד נסי להפוך אותה למחשבה נעימה וחיובית. אל תאמיני למה שהמחשבות שלך אומרות

א ש לי

New member
מצד אחד טענת לא להילחם

ומצד שני הצעת כמוני להחליף את המחשבות:)

אושר361

New member
למחשבה

היי, הכוונה מובילה למחשבה וזו מביאה לתוצאה בכל פרט בחיים. כדי להיפטר מהחושך-יש להביא את האור כדי להיפטר מהרע- יש להביא את הטוב. ברע אל תילחמי בדרכי רוע,אלא בדרך החיוב. כל מילחמותייך יחלישוך וכל תמיחותייך יחזכוּך. אני מחזק מה שנאמר לפניי בדיון הזה:אל תילחמי בתופעה, תאמצי דרכים חיוביות להביא אל תוך חייך, במקום התופעה שאת מזכירה. את מסוגלת לזה.תני הזדמנות לעצמך. נסי ותיווכחי. האור נמצא שם,צריך רק להסיט את הווילון כדי להיחסף. בהצלחה אור ואהבה, אושר

למעלה