אוףף..

deja vu 23

New member
אוףף..

אני מתעצבן כשאנשים אומרים דברים בביטחון גמור ואני יודע שהם טועיייים. ידידה שלי אומרת שמחכה לתשובה מהידיד שלה שעובד באורנג', מתי מתחיל הקורס הבא. אמרתי לה "הלו הלו, לפני שאת מבררת פרטים את צריכה לעבור מרכז הערכה", אז היא אומרת בביטחון גמור "לא, ידיד שלי שעובד שם שנתיים יכול להכניס אותי". כאילו, למה את סתם אומרת דברים? אם בת דודה שלי עבדה באורנג' איזה 7 שנים, התקדמה למעלה, ולא הייתה לה שום דרך להכניס אותי לאורנג' ללא מיונים - אז את תצליחי? ולא סתם מיונים, לאורנג' יש המיונים הכי קשים.

bell boy

New member
היי היי לא לזלזל ומדוע?

כי חברות מעדיפות שהנציג יגיע דרך חבר מביא חבר ואפילו מתמרצות את העובדים שבתוך הארגון עצמו (כמה זה באורנג' 500 שח על כל עובד?) היות והחברה לא משלמת לחברת כוח אדם מה שחוסך המון. אצלי בעבודה למשל יש אנשים שאני יודע בוודאות שנכנסו על ידי חבר מביא חבר. אבל זה שהיא התקבלה לא אומר שהיא תצליח להישאר...

חבר מביא חבר בד"כ לא עובד ככה

גם מי שמגיע דרך חברים (ואני יודעת את זה, אני הגעתי לעבודתי הנוכחית דרך חברה), עובר מיונים כמו כולם במרכז הערכה. אולי יש מקומות שכן עובדים ככה אבל זה נשמע לי לא הכי מקצועי ולא נראה לי שזה נפוץ יותר מדי. למיטב ידיעתי, גם במקומות אחרים שנהוג "חבר מביא חבר" החבר שהמליץ מקבל את התמריץ הכספי רק אחרי שהחבר שהביא עבר את המיונים, סיים את ההכשרה בהצלחה והתקבל כעובד פעיל בחברה.

deja vu 23

New member
אממ

אין כזה דבר להגיע לאורנג' ב"חבר מביא חבר". כולם צריכים לעבור מיונים. ולא דווקא דרך חברת כ"א, אפשר לשלוח קו"ח ישירות לאורנג'.

bell boy

New member
לא לא הובנתי נכון ...

אנ י אומר שברגע שאתה בא דרך חבר מביאחבר אז אתה לא בא דרך חברה חיצונית לכן ישנם יותר סיכויים שיקבלו אותך היות ואין תשלום לצד שלישי .

זה בדיוק מה שאמרתי

אותה בחורה לדעתי טועה שהיא טוענת שבגלל שהיא מכירה מישהו שעובד שם היא לא צריכה לעבור מיונים. חבר מביא חבר הכוונה שמישהו שעובד בחברה מעביר את הקו"ח שלך לגורמים הרלוונטיים שמזמנים אותך למיונים, ובמידה שאתה מתקבל ועובר את ההכשרה בהצלחה אותו חבר מקבל תגמול כספי. ככה היה אצלי, מישהי חמודה (האמת שהיא חברה של חברה ולא הכרתי אותה קודם...) העבירה את הקו"ח שלי וקיבלה כמה מאות ש"ח אחרי שהתחלתי לעבוד.

דיקלוש99

New member
חבר מביא חבר עדיין עובר מיונים, אבל

לדוגמא אם במבחני הערכה הוא היה גבולי והתלבטו אם לקבל אותו אז כן יעבירו, זה נותן נק' זכות אבל בטח שלא מקבלים בלי מבחנים, אפילו אנשים בכירים שמביאים אנשים מהמשפחה לעבודה עוברים את היום הערכה אבל במקרה כזה יעבירו אותם גם אם הם ממש גרועים.. :) אני המלצתי על מישהי היא עברה את המבחני ההערכה וקיבלתי 500 שח בתלושים..

למעלה