אוףף זה לא פייר!!!

אשנתי

New member
את באמת מאמינה

שבבית הספר בין כל השעורים יש זמן לחנך אותם? בואו נודה על האמת. המקום היחיד שבו יכול להתרחש חינוך אמיתי זה בבית, אצל ההורים. למורים אין אינטרס לחנך את התלמידים שלהם, הם בקושי משתלטים עליהם גם ככה. (והם גם יודעים שהם לא יכולים, אי אפשר לחנך 40 ילדים ע"י הרצאה, זה לא ראלי) ואשר לחברים - כאלה יש רק בבית הספר? הם לא נפגשים גם אחה"צ? והרי גם בנושא הזה, בזמן הלימודים אין להם זמן לחברים שלהם, הם צריכים לשבת בשקט בכיתה ולא להפריע (והרבה באמת ישנים). בהפסקות צריך לרוץ לא לאחר לשעור הבא. ללא ספק אין זמן לפתח מערכות יחסים משמעותיות.

ציפי ג

New member
טוב

הילדים שלי הולכים לבית ספר בו מחנכים אותם. אם הם לא היו מחונכים, באמת לא היה הרבה טעם לשלוח אותם לבית ספר. אני חושבת שיש הרבה אינטרקציה בין הילדים במהלך השיעור. חלק מהשיעורים שילדי לומדים בהם הם שיעורים בו התנועה מותרת, דבר שני, העברת פתקים במהלך השיעור, התמודדות עם הלשנות, התמודדות עם חבר חולה, התמודדות עם ילד שסובל מקשיי למידה, הם פן חברתי שביה"ס התקיל את ילדי בהם והם הפיקו ממנו הרבה מאוד. כך שאני באמת מאמינה שבבית הספר שילדי לומדים בו זה כך. אני יודעת שזה לא היה בבית הספר היסודי בו למדתי. לכן עברתי בתיכון לבית ספר אחר שהתאים לי אישית יותר. לכן אני שולחת את ילדי לבית ספר פרטי.

אשנתי

New member
יש לך מזל (שכל) וכסף

לא כולם יכולים להרשות לעצמם לשלוח את ילדיהם לבית-ספר פרטי. למה לילדים שיד הוריהם אינה משגת ראויים לעונש? או לפחות מילדים אחרים? גם אנחנו שלחנו לבי"ס פרטי, אבל עכשיו אנחנו לא יכולים לעמוד בזה. ולכן עברנו לחינוך בבית...

תּמר

New member
מדובר בחינוך פרטי דתי

נראי לי שבחינוך הדתי כן שמים דגש על חינוך ערכי. גם אני שולחת לבית ספר פרטי, אבל אצלינו בית הספר הוא גם עירוני (חצי-חצי, ההורים השולחים יודעים שהם שולחים לבית ספר שדורש תשלומים מעבר למה שמותר לבית ספר ממלכתי), לכן התשלומים אצלינו לא גבוהים - הרבה פחות ממה ששילמתי לגני הילדים.

ציפי ג

New member
הכסף נוזל לי מהאזניים

לא יודעת אם יש לי כסף. אני יודעת שבאחוזים למעלה משליש מהכנסות המשפחה הולכות לחינוך הילדים. אנחנו גרים בדירה פיצל'ה לא נוסעים לחו"ל, בקושי קונים בגדים חדשים, הילדים שלי לא אוכלים כל יום בשר, ולא שותים כל יום קולה, מעדנים יש רק בשבת, וכד' אבל הם לומדים בבי"ס שיכין אותם לחיים כפי שאני רוצה.

אשנתי

New member
בדיוק לזה התכוונתי

לילדים שלך יש מזל שיש להם אמא כמוך, עם סדרי עדיפיות כאלה, שאת מאפשרת להם את זה וזה יופי. אני לא חושבת שהדעה שלנו שונה בעניין הזה.

למעלה