אוףף זה חוזר....

ד12345

New member
אוףף זה חוזר....

שוב פעם החרדות מהעבר חוזרות לי. שוב פעם אני כמעט בטוח שיש לי פיצול אישיות.תקנו אותי אם אני טועה.אני כל הזמן מרגיש שאני שתי דמויות.כל הזמן.ההרגשה הזו התחילה מכך שאני תמיד עושה עם עצמי שיחות,מדבר עם עצמי,מתייעץ עם עצמי,משוחח,מתווכח עצמי.כאשר אני נתקל בבעיה או בפחד שאני לא מצליח להבין את מקורם אני מנסה ביחד עם עצמי לפתור את הדבר על-ידי כך שאני כביכול מספר לעצמי את זה בלב או בקול,ואז חושב מה לעשות ועונה לעצמי(לפעמים גם עונה לעצמי בגוף שני מתוך הרגל כבר),ולפעמים אני גם רוצה לעשות פעולה כלשהי(ללמוד משהו או להתאמן וכו')אז אני אומר לעצמי עכשיו אני עושה את זה ומתאמן ומרגיש ממש כאילו אני אומר לחבר את זה.לפעמים אני גם אוהב להתווכח לגבי דברים,ואז יש לי בתוך הגוף כביכול שתי דעות.זה רוב הזמן היה ככה,אך לא הייתה לי שום הרגשה רעה.עכשיו פתאום הגיעה לי הרגשה נוראית שבעצם הדעה השנייה ומי שאני מתייעץ איתו(שזה אני) הוא בעצם דמות אחרת,כביכול חבר בתוך הגוף.עכשיו אני כל הזמן מרגיש ממש מוזר,שונה מאחרים,פתאום מוזר לי להיות עם אנשים אחרים(כי אני מרגיש שאני בעצמי שתי דמויות,פתאום אני מרגיש כאילו הכל השתנה).כאשר אני לבד אני פתאום מרגיש הרגשה כזאת(זה קורה לפעמים) שכל הפעולות שאני עושה באותו רגע אינן שייכות אליי,אלא לדמות השנייה או שהגוף שלי מחולק ביני לדמות השנייה(מעין הרגשה של דה פרסונליזציה,שכאילו זה לא מה שאני עושה לא שייך לי).כאשר אני מסתכל במראה אני לפעמים מרגיש כאילו זוהי דמות אחרת(אני מסתכל ומרגיש כאילו אני שתי דמויות,גם דרך המראה).לפעמים פתאום אני נתקף חרדה מהדברים האלה כי כאשר אני לבד אני ממש מרגיש הרגשה חזקה שיש בתוכי דמות שכביכול "שולטת עליי" ואז אני ממש מפחד.כאשר אני עם חברים,משפחה(כלומר לא לבד) וכאשר אני לא חושב על זה,זה עובר. אני ממש לא יודע מה לעשות.בנוסף יש לי עוד כמה חרדות,אבל זו הכי מפחידה אותי כי היא חוזרת לי כל פעם(עוברת לתקופה וחוזרת). קיים טיפול לזה?! לא עברתי שום טראומה בעבר,אבל כנראה שבכל זאת איכשהו זה התחיל....

גרא.

New member
ד12345,לא נוכל כמובן לטפל בכך מכאן,אבל כן

אפשר להמליץ על טיפול המיועד לטפל בחרדות.הכוונה היא לטיפול בגישת ה-EMDR גישה שלדברי המומחים לה,מאד יעילה גם בהשוואה לגישות טיפוליות אחרות.

ד12345

New member
כן,אבל אין לי מה לעשות כי אני לא יודע איך

טיפול יועיל לי.זאת הרגשה ששייכת אליי.אני ממש מרגיש בצורה חזקה מאוד שאני שני אנשים,שאני לא לבד בתוך הגוף שלי,כל פעם שאני מסתכל על מישהו או מדבר על מישהו אני מרגיש כאילו עוד מישהו נמצא וחושב איתי בתוך הגוף.כשאני מסתכל במראה אני מרגיש כאילו זה אני ועוד מישהו.בגלל זה אני כל הזמן מדבר עם עצמי,עושה שיחות,מתווכח,מספר את כל מה שעובר עליי וגם עונה לעצמי על דרך האוטומטי.גם כשאני כותב את זה אני עדיין מרגיש את ההרגשה הזו,לפעמים אני חושב על זה שאני בא למישהו ואומר "אנחנו" במקום אני,ואני מרגיש שאני יכול משום שאני ממש חש שאני שני אנשים.בפועל אני יודע שזה לא נכון,אבל זאת הרגשה ממש חזקה.כל פעולה שאני עושה אני מרגיש כאילו גם הדמות השנייה לוקחת חלק,אני ממש מרגיש שלא רק אני אחראי על הגוף שלי.בנוסף אני מרגיש כאילו יש שני סוגים של עולמות:עולם פנימי ששם יש את הדמות הפנימית,ועולם חיצוני שם יש את העולם האמיתי.כאשר אני מדבר עם מישהו "אמיתי" אני מרגיש כאילו עדיין הדמות הזו נמצאת בתוכי ואני ועושה לה דווקא כאילו שאני לא מתייחס אליה או שאני עושה בכוונה דברים,או שאני חושב כאילו היא אומרת לי דברים לגבי אותו איש והיא עוזרת לי להחליט מה להגיד ולעשות,או שאני כאילו כל פעם מוציא כלפי חוץ רק צד אחד שלי,כל פעם דמות אחרת ושאני עושה תחרות עם הדמות הזו.אני באמת לא יודע מה לעשות..... איך טיפול יכול לעזור לי להיפתר מהרגשה/מתחושה שנובעת מתוכי?!

גרא.

New member
ד12345,אי אפשר להסביר לך איך הטיפול יעזור לך,

אם וכאשר תגיע לטיפול,תוכל להרגיש בהדרגה במהלכו,את השפעתו עליך לכאן או לכאן,תוכל בוודאי לקבל את ההסבר הרלוונטי לשאלות המטרידות אותך,מהמטפל.ויתכן שהדברים יהיו יותר נהירים לך.

למעלה