אוףףף פשוט אוףףף

חניבעל.

New member
אוףףף פשוט אוףףף

הייתי היום באימון טאי צ´י,וכמעט שום תנועה בקאטה לא יצאה לי כמו שצריך. בתחילה ייחסתי את זה לעייפות אחרי יום עבודה, אבל במחשבה שניה זה נראה לי תוצאה של "יותר מידי ריכוז", כאילו מרוב רצון לעשות את זה כמו שצריך,לא זרמתי והתבלבלתי... אני יודע כרגע 15 תנועות בערך,ואפילו אותם לא הצלחתי לעשות כמו שצריך... פשוט דיכאון.

ככה זה. תמיד יש עליות וירידות

גם לי יש הרבה ימים שאני באה לאימון ומגיעה למסקנה הבלתי נמנעת שאני לא יודעת אייקידו. בכלל. שהדברים הכי בסיסיים לא יוצאים לי. זה מאד מתסכל, אבל זה באמת חלק בלתי נמנע מהתהליך.

amir_aikido

New member
מזדהה לחלוטין

ורק אתמול המורה שלי הראה לי שאני עדיין משתמש כמעט רק בידיים במקום בגוף ברגע שמפעילים עלי מעט לחץ - ולו רק הן רנדורי (משחק קרב רך ואיטי)
כל-כך הרבה שנים ועדיין נו - טוב , כנראה שזה יקח עוד כמה עשורים... אמיר

avshalomat

New member
סלחיה על החוצפה

של התערבות באימון, או בדרך אימון של מאמן שלפי דברייך הוא בעל הרבה מאוד ותק וניסיון, אבל עלתה לי מחשבה שאולי מה שאתה זקוק לו כדי לחשוף עבודה עם הגוף היא עבודה קשה ומהירה? פשוט מחשבה שעלתה אצלי

amir_aikido

New member
לא חוצפה - למרות שאינני חושב כמוך

זה בסדר, לא מרגיש חוצפה, כל המטרה כאן היא להחליף דעות. אם כי אני לא מסכים איתך. כשאני עובד מאוד לאט אני מצליח (לפעמים) לעבוד נכון ועם הגוף, ככל שמידת הלחץ עולה אני נוטה (כמו רבים אחרים) לעבוד יותר ויותר עם הידיים ופחות ופחות עם הגוף. אימון קרב עם המורה הוא בהחלט מגביר לחץ מהותי, כיוון שאני נמצא בקבוצה הותיקה המנוסה יותר במועדון ועם רוב המתאמנים אני יכול "לעשות כרצוני", ואין שום לחץ אבל עם המורה כל טעות הכי קטנה תשלח אותי לרצפה כמעט מיידית, ואני לא חף מטעויות. אין מה לעשות, יש בינינו פער עצום ברמה. כשהמהירות עולה רק קשה יותר לעבוד נכון, לא קל יותר. בנוסף טעויות לפעמים מוסתרות מעינינו בשל המהירות (למשל יציאות משיווי משקל) וכן האילוץ לצמצם את התנועה (בעבודה מהירה תנועת הגוף צריכה להיות "פנימית" יותר). מעבר לזה, אני מתרגל גם אמנות "קשה" - טקוואנדו. אם כי אני מתוודה שבשל לחץ-זמן אני לא כ"כ מספיק בחצי השנה האחרונה. אני לא רואה שהאימונים בעבודה "קשה ומהירה" משפרים מהותית את עבודת הגוף. אני אעיר שהגישה של קורינדו אייקידו (אמנות הלחימה העקרית שלי) היא שכדי להיות יעיל באמת אתה צריך להשאר רך וזורם כל הזמן, להיות בהרמוניה עם התוקף וכך לבצע עליו טכניקה מתאימה ויעילה. ולא לקחת את הטכניקה בכוח. הרעיון הוא שאתה רגיש ליריב ולתנועותיו וכשהוא "מחייב את עצמו" להתקפה / תנועה אתה מנצל את המחויבות כדי להוציא אותו משיווי משקל ולבצע טכניקה של מנוף, נעילה או זריקה ורצוי בשילוב של אטמי. חלק המטעויות שעשיתי באותו קרב היו מצבים בהם השתמשתי ביותר "כוח שרירים" במקום בתנועת גוף, ואז הטכניקה לא עבדה ! והמורה ניצל את הנעילה שיצר הכוח שלי כדי להראות לי את טעותי (בכניסה לטכניקת נגד). ויש לי שאלה: האם תוכל לפרט ולהסביר למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על "עבודה קשה ומהירה"? כיצד היא אמורה לתרום לעבודת גוף ? ולספר על סמך איזה ניסיון אתה מציע זאת ? אמיר

avshalomat

New member
אני אנסה להבהיר את עצמי

כשאמרתי קשה התכוונתי לעצימות ולא לנוקשות והמחשבה שעלתה לי לראש שדווקה בסיטואציה יותר אותנטית, יותר מהירה, יותר עד הסוף לתלמיד מתקדם יהיה יותר קל לממש עבודה רכה כוח נעלם יהיה השם אשר יהיה, דווקא אולי משום שהסיטואציה היא יותר אותנטית, עכשיו במחשבה שנייה אני יכול להבין שמדובר במורה עם יכולת זרימה (אני מניח) וביטוי של איקידו גבוהה משלך כרגע, ולכן הוא חושף את הנקודות הנוקשות שלך, אבל ייתכן שמדובר גם באפקט פסיכולוגי של "זה מורה גדול הוא זורם יותר טוב ממני" שמוביל לנוקשות מסויימת? במצב כזה דווקה קרב שיותר קרוב לקרב רחוב יוכל לדעתי במצבים מסויימים לשחרר את התלמיד, להשכיח ממנו את המחסום הפסיכולוגי חשוב לי להדגיש שהניסיון שלי באומניות לחימה הוא רק של שנתיים ושכמובן כי אני חוויתי חווה ואחווה כישלונות נוקשויות וכדומה, שלא יהיה לאף אחד ספק
אני לא מסטר

avshalomat

New member
תוספת

לא עסקתי ואני לא עוסק באיקידו (מלבד האימון באימון הפורום השני שאתה העברת). אבל אשאל שאלת תם: עצם העיסוק בטכניקות בהלך רנדורי הוא לא בעייתי במקצת? הרי כפי שאני רואה את הדברים זה קצת מקשה על הזרימה עבודת גוף מלאה וכדומה. כלומר אם העיסוק הוא ברמה של עשיה, כמו קרב לדוגמא, למה לחשוב על זה בכלל? וכמובן בכלל יכול להיות שהיית ברמה גבוהה והוא היה יותר
ואז העבודה המלאה שלך הייתה חלקית יחסית אליו? אןלי אתה שופט את עצמך יחסית אליו? אח איזה כיף זה להיות בעמדה של השופט המאבחן הפסיכולוג כל כך יותר פשוט לבחון את עצמך
אני מקווה שהבהרתי את עצמי יותר

amir_aikido

New member
אנסה לענות - רק לתוספת

שאלת האם "עצם העיסוק בטכניקות במהלך רנדורי הוא לא בעייתי במקצת? הרי כפי שאני רואה את הדברים זה קצת מקשה על הזרימה עבודת גוף מלאה וכדומה. כלומר אם העיסוק הוא ברמה של עשיה, כמו קרב לדוגמא, למה לחשוב על זה בכלל?" התשובה שלי היא שברנדורי כקרב אימון ניתן ורצוי להתמקד באלמנטים שונים לפי מטרות אותן רוצה להשיג אותו המאמן באותו הרנדורי: - התנועה של ההתחמקות מתקיפה - הוצאה משיווי משקל - חוסר מיקוד מנטלי ("לעשות הכל מתוך הריק") - שימוש בתנועת גוף - טכניקה ספציפית - כל טכניקה - זרימה ורגישות ליריב - תיזמון - עמידת בסיס ותנועה לקראת היריב (מפתיעה הנטייה של אנשים להוריד ידיים דווקא מול יריב תוקף) וכמובן שניתן לנסות לעשות את הכל ביחד, או לנסות ללמוד מה שבולט במקרה מאותו הקרב בו לא מתמקדים בשום דבר ספצפי. הרנדורי עליו אני מדבר היה מהסוג האחרון - ללא מוקד מיוחד, שנינו תוקפים (אני הזוטר יותר ולפי המוסכמות אמור לתקוף יותר) ומנצלים את ההזדמנויות שההתקפה נותנת לנו כדי לבצע טכניקות. במצב הזה אתה לא מנסה לבצע טכניקות, אתה מנסה להרשות לגוף שלך לעשות אותן לבד, בשאיפה אתה חושב רק על דברים יותר "אסטרטגיים" כשהגוף אמור להגיב בלי מחשבה. תוך כדי הקרב המורה העיר לי על העדר תנועת הגוף וכמובן שאני ניסיתי לתקן זאת. גם על-ידי שימוש במחשבה מודעת כדי להעלות את הרמה של הביצוע הלא מודע. ובקשר לקריטריון ההשוואה, אני משתמש בקריטריון האובייקטיבי, שגם אני וגם המורה שלי לא מגיעים אליו - השלמות. אליה אני שואף ואמשיך לשאוף בכל האימונים שלי, ולאן שאגיע, אגיע. וברמה הפרקטית, אם יש שגיאות / פערים צריך לתקן אותן ! ואת זה מתחילים במודעות לשגיאה / פער. אמיר

avshalomat

New member
טוב

בוודאי פשוט יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, לדעתי: בוודאי שצריך להיות תירגול מכוון מהויות, מה שהריח לי קצת חשוד הוא תירגול מובנה של טכניקות ברנדורי.כמובן יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, ובכלל לצורך העיניין אני חושב שהדיון הוא קצת באוויר לא ראיתי אותך מתרגל ובוודאי ובוודאי שלא ראיתי אותך באירוע הספציפי, שאלה לי אליך בתרגול קרב אצלכם בשיטה האם יש ממש טכניקות שלמות וטכניקות נגד?

מדוע תרגול מובנה של טכניקות ברנדורי

מריח לך חשוד? תרגול מובנה של טכניקה יכול פעמים רבות להוות אחד מצעדי הבסיס בדרך לרנדורי חפשי לחלוטין, בייחוד כשמנסים ללמד כיצד לשלב טכניקה מעט מורכבת לתוך עבודה חפשית.

avshalomat

New member
כן כמובן אבל

כשזה נעשה בהקשר של לימוד טכניקה תרגול טכניקה, אבל רגע זו לא היה אמיר שציין שהם עבדו על רנדורי פתוח? טוב יכול להיות שהנחתי שבגלל הרמה המתקדמת אתה עובד על רנדורי פתוח לחוטין כלמשעה עשיתם תרגול אחר אמיר?

amir_aikido

New member
אנסה להסביר שוב

מצטער אם הייתי לא ברור : א. באופן כללי: בהחלט אפשר לעשות תירגול רנדורי ולהחליט שמבצעים רק טכניקה ספציפית ושהמבצע שואף לבצע אותה באופן מושלם, לא חשוב איך הותקף מאיזו זווית וכו´... אפשר גם לצמצם את אפשרויות ההתקפה כדי להקל במקצת על התרגול. ובתרגול ראנדורי בהחלט מבצעים טכניקות שלמות, לפחות ברמת השאיפה, כמובן שמבצעים אותן בעדינות כדי שלא לגרום נזק ומתאמנים במהירות מספיק איטית שהאדם עליו מבוצעת הטכניקה יספיק "לברוח אל הרצפה" בעת הצורך. טכניקות נגד מבוצעות גם הן, אבל בדר"כ רק מהרמות המעט יותר גבוהות, וגם אז לא כל פעם אלא רק כשאפשר. אין מקום לטכניקת נגד אם הטכניקה תפסה אותך בתיזמון שמרגיש לך מושלם ... ב. בקשר לתרגול הספציפי זה היה קרוב יותר לראנדורי חופשי, עם כבר אז הדגש היה על "תפיסת ההזדמנות" מבחינת תיזמון, חופש תנועה, זרימה והעדר מיקוד עין על התוקף ולא על אופן ביצוע הטכניקה. בתרגיל אימון מסוג זה, כשאתה קולט שהצד השני בעמדה עדיפה ובשליטה עליך (איבדת שיווי משקל, הוא כבר במיקום נכון ...) אתה מפיל את עצמך ולא מחכה שיכריחו אותך. ובכל מקרה אתה לא מתנגד לטכניקה בכוח. כמובן שהמורה מתאים את הקושי לרמת התלמיד, מבחינת אופן ההתקפה (עד כמה הוא פתוח בהתקפה), הקצב (תמיד איטי אבל יחסית) ותנועתו שלו (אם לא הגעת לטכניקה במגע ראשון ואתה משפר מיקום - גם הוא) ... ואני, יותר מדי פעמים, במקום להיות במקום הנכון ולהפעיל את הגוף, הפעלתי את הידיים ונשארתי במיקום לא מדוייק וניסיתי לאלץ את הטכניקה
או שהפעלתי כוח כדי להסיט ובכך חסמתי את עצמי ונתתי למורה לנצל את הכוח שלי בחזרה. אני מקווה שבזה אני מבהיר מעט את ההסבר, אם זה לא ברור, אני חושש שמילים כבר לא יספיקו
, ונאלץ להראות זאת בתנועה בהזדמנות
אמיר

avshalomat

New member
יש לי שאלה

נראה לי כרגע מהמקום שאני לומד היום שבמצב קרב אותנטי לא יכול להיות מקום לטכניקה כפי שהיא מבוצעת בשעת התירגול, האם יש מקום לתירגול חופשי מאולתר "מתפרק ומופיע מחדש" בשיטתכם

amir_aikido

New member
מושג לא ברור

אני מצטער, אני לא מבין את המינוח "מתפרק ומופיע מחדש" ??? יש תירגול חופשי, באופן טבעי משתדלים להשתמש בו באותן טכניקות שלמדת במהלך האימונים ותרגלת. זו הסיבה ללמוד טכניקות ולחזור עליהן אינסוף פעמים - להשתמש בהן גם בלי להתרכז בביצוע הטכניקה . יש גם מקרים בהם אתה מייצר טכניקה "חדשה" שלא למדת, אני כותב "חדשה" כי בחלוקה גסה הטכניקה תהיה :טכניקה ישנה נושנה שפשוט עוד לא נלמדה, וריאציה על טכניקה קיימת (שעוד לא נלמדה) או אילתור מקומי בשיווי משקל. לא חושב שהצלחתי עד היום לעשות משהו אחר. לא ברור לי למה לדעתך "במצב קרב אותנטי לא יכול להיות מקום לטכניקה כפי שהיא מבוצעת בשעת התירגול" אני חושב שזה מאוד תלוי בתירגול. אם התירגול הוא מאוד בסיסי וסינטתי - אתה צודק, אבל תירגול כזה נועד ללמד טכניקה ע"י בחירת המצב האופטימלי עבורה. אם התירגול עולה מעט במהירות ובאינטנסיביות - הוא יכול להיות אפילו יותר מהיר מבקרב (יש יתרון בטיחותי באימון מהיר רק במצבים ידועים מראש וגם קל יותר לנוע מהר כשאתה יודע מה אתה "צריך לעשות" הן כמתגונן אבל לא פחות כתוקף). מקווה שהגבתי נכון, אני לא בטוח כי אני לא הבנתי את המינוח. אמיר

WhiteBear

New member
יאללה - ערימת ביאוסים ../images/Emo70.gif

עכשיו תורי. אני אתמול הייתי באימון יוהו, שזה עבודת זוגות בטאי צ´י. בשיעור הרגיל שהיה לי לפני שבוע, המורה שלי הראה לי שאני לא מצליח לשמור טוב על יציבות כשאני דוחף, ושאני לא נדבק ליריב בפושינג הנדס. ניסיתי ליישם ולתרגל את כל אלו בשיעור יוהו, וניכשלתי כישלון חרוץ. היה הרבה תירגול של תנועה מהמרכז (אוקצור, דחיפות), ואני הרגשתי שהכול זז מהידיים שלי, ולא הצלחתי להזיז מהמרכז. פשוט היה לי אימון זוועתי בטירוף, הרגשתי מגושם, לא יעיל, מתנשף, לא מדוייק ולא שליו בתנועה. נשמע מוכר
מה שתיארתי לך עכשיו קרה לי כבר הרבה פעמים. כששאלתי את אחד המורים שלי בנושא הוא אמר לי "אל תדאג, זה טיבעי. ביום שבו לא תרגיש - תתחיל לדאוג ! " אז בהצלחה, ותשאל גם יותר בכירים ממני (זה לא קשה מידי למצוא), התופעה חוזרת בכל הרמות, ובכל מקום בחיים שלנו
, טל.

חניבעל.

New member
תודה לכולם על העידוד :,ואגב יוהו...

מה ההבדל בין יוהו לבין הפושינג הנדס המתורגל בכל שיעור?

WhiteBear

New member
אם אני לא טועה (או מדייק): יוהו זה

עבודת זוגות. פושינג הנדס זה סוג אחד של תרגיל שמתורגל בו עבודת זוגות. באותה מידה, קרב חופשי ואפליקציות הם גם סוגים של יוהו. (והכן מתורגלים בשיעור)

הצטרפות לערימה, עם צליל תקווה לסיום

אני מרגיש הזדהות גדולה עם מה שכתבתם, ונראה לי שאפשר לחוש את זה בכל תחום, כמעט. ימים גרועים הם אכן "חלק מהתהליך", כנראה. מה לדעתכם הערך שלהם בהקשר של הלמידה? אני יכול לחשוב על כמה כיוונים: 1) להתבונן ולנסות להבין - "למה, למרות שיש לי הידע והיכולת, הולך לי כל כך גרוע?" 2) ללמוד מהביצועים הגרועים במטרה לא לחזור עליהם בעתיד. 3) לקבל את העובדה שהיום זה אחד מהימים האלה, שבהם מסיבה קוסמית בלתי נראית ובלתי מובנת, הכל הולך קצת עקום ומתפקשש, ולא להתרגש מזה יותר מדי - פשוט לקבל את זה כשיעור בצניעות ובסבלנות. במילים אחרות, להוציא קצת את האוויר מהבועה שבניתי על עצמי, ובמקביל להיות סלחן ונדיב כלפי עצמי ולא לשפוט את עצמי בחומרה רבה מדי. 4) להרפות מכל העניין ולדעת פשוט שמחר יהיה יום חדש... כמובן שחלק מהנקודות הנ"ל עשויות להיות מעורבות זו בזו איכשהו, או אף לא אחת מהן. ואולי זה יום גרוע שלי ואני סתם מקשקש כאן?
אבל מעניין, אחרי שרשמתי את כל זה, אני רואה שבנקודה השלישית הרחבתי בדיבור (או יותר נכון, בכתיבה) הרבה יותר מהנקודות האחרות, בלי פרופורציה. אולי זה אומר שבתת מודע זו הנקודה "שלי"? אני זוכר שלפני השיעור הראשון שלי בטאי צ´י, המורה "הזהירה" אותי בחיוך שלא אתרגש אם ארגיש שאני עושה תנועות מגושמות. וכך, למרות שבמהלך השיעור (וזה שאחריו, וגם זה שאחר כך, ואלה שאחריהם...
) אכן הרגשתי לפעמים כמו אדיוט, זה לא הפריע לי יותר מדי כי היה לי אישור מהמורה...
מה שמזכיר לי ציטוט יפהפה מתוך האתר של זאב, שנראה לי שמסכם את העניין קצר וקולע - "באפלה גמורה מתנועעים להם המשתחווים לבורות, אך באפלה עמוקה עוד יותר שרויים המרוצים מן החכמה". כך שנראה לי שלמרות הכל, עדיין יש אור בקצה המנהרה...

WhiteBear

New member
אז מה דעתכם על קצב התקדמות ../images/Emo35.gif

כלומר, מה אתם חושבים שהקצב הוא כשלומדים אומנויות לחימה ? האם יש "קפיצות" מדרגה ברורות, בין איזה לאיזה תקופות? האם מדובר בעלייה איטית, או עלייה וירידות מידי פעם. איך בכלל כדאי להתייחס לקצבי התקדמות
תקפיצו רעיונות... (הופ, הופ)

למעלה