אוףףף גברים!!!

polegra

New member
אוףףף גברים!!!

יום שיש קיבלתי דוגמית קטנה של איך יראו חיינו יחד....ו....את האמת אני לא יודעת אם אני אוכל לחיות חיים כאלה... בבוקר הוא קם לעבודה....העיר אותי עם כל הרעש שלו...העיר אותי לשאול איפה התיק שלו )ראבק זה הבית שלו!!( אחרי זה חזר כי שכח לתת לי נשיקה |)זה דווקא היה חמוד(..ויצא לדרכו במהלך העבודה התקשר רק פעם אחת כי היה צריך שאני אקריא לו מסמך....וזהו כשחזר זרק לי כזה....איך החדר מבולגן...הייתי בטוח שתסדרי אותו )שוב..זה החדר שלו בבית שלו!!!( החלטתי לשתוק והלכתי להכין ארוחת ערב...מרק תירס...מוקפץ עם עוף למרות צמחונות שלי ...שקשוקה...ליד זה פיתות טריות וחומוס...ואפילו הכנתי לו סלט חתוך דקדק כמו שהוא אוהב ישבנו כשברקע רואים חדשות בTV )הוא לא מוותר על חדשות ( ואפילו פעם אחת לא אמר כלום על האוכל..כשהעזתי לשאול אמר לי כי זה מאוד טעים ואני יודעת שאני מבשלת טעים ושאני אפסיק לשאול...שאלית בעדינות אם הוא יעשה את הכלים...והוא אמר לי שלא זכור לו שסיכמנו על זה...קמתי בעצבים ושטפתי הכל )הוא טען שזה בצחוק ולא הבנתי אותו( השארתי אותו צופה בחדשות והלכתי לישון....מלאת עצבים!!! ואז חשבתי...האם ככה יראו החיים שלנו יחד??? בערב אחד שההורים שלו לא היו קיבלתי דוגמית של מה שצפוי לי ואני לא מוכנה להיות האישה הקטנה בבית בלי עזרה ומילה טובה ובטח לא לשרת ...... אתמול ניסיתי לדבר איתו על זה אבל התחלנו בריב היסטרי וביקשתי שיקח אותי הבייתה...באמצע הדרך הוא התעצבן והחזיר אותי ודיי השלמנו...כאילו אני יודעת שעכשיו לא אראה אותו שבוע ולא רציתי לסיים את הסופ"ש בריב כי זה רק יגדל ולא יתן לנו שקט כל השבוע... אז שיחקתי את המשחק והייתי נחמדה אבל אני לא מסוגלת להוציא את זה מהראש :( סליחה על האורך...אבל הייתי חייבת לשאול האם יש מה לעשות לשנות את זה? אולי זה בכלל מיקרי? כי הוא תמיד מתנדב לעשות את הכלים אחרי שאני מבשלת....האם זו עצלנות לרגע שנפלה או שהוא תמיד יצפה שאני אנקה אחריו?? טלי

alophind

New member
פשוט מאוד , תני לו למדוד את

את המכנסיים שלך , באם יצליח או לא , תגידי לו שזו הפעם האחרונה שהוא מנסה להכנס אליהם עד שהיחס שלו ישתנה

polegra

New member
ממממ...אבל ככה....

גם אני אפסיד
לא משתמשת בזה לא כעונש ולא כפרס....:)

ענתי 10

New member
ממש ממש אבל ממש לא נראה לי

מה שכתבת פה!!! אם באמת זה מה שקרה, אם באמת ככה הוא התנהג ואת לא מגזימה אז שילך לדרכו, שלום ולא להתראות. אבל אני לא מכירה את המצב, ושמעתי רק את הצד שלך. כמה זמן אתם ביחד? איך הוא מתנהג בדר"כ? האם יצא לך כבר להיות איתו לבד בבית? וזה לא עניין של כן עשה כלים או לא, כן החמיא על אוכל או לא. זה עניין של התנהגות ויחס. אם כבר עכשיו זה מובן מעליו שתסדרי את החדר, תכיני אוכל ותשטפי כלים אז חבל על המאמץ שלך ועל השנים שלך - לכי חפשי מישהו אחר.

polegra

New member
זה לא פשוט....

אנחנו יחד כבר 5 שנים...ואני יודעת שהוא מאוד מפונק אצלהם בבית הילדים לא עושים כלום...האמא מבשלת מסדרת שולחן שמה בצלחת ואחרי זה גם מפנה עושה כלים... היא עושה כביסה תולה מקפלת שמה בארון ועוד מקלבת צעקות... היא עובדת ב2 עבודות ....ועדיין עושה הכל וככה היא הרגילה אותם מאז היו קטנים... נכון שלפעמים אני עושה לו הפתעה ומסדרת לו את החדר )הוא בלאגניסט נוראי! זה מגיע למתב שאין איפה לדרוך בחדר( ואני אוהבת לבשל לו וגם למשפחה שלו ולא מצפה לתמורה אבל נוא יודע שהמינימום זה שהוא עושה את הכלים אחרי....יצא לנו כמה פעמים לפני כמה שנים להיות יחד בדירה שהוא שכר לבד בחיפה...אבל שם ברור שאני פינקתי אותו!!! הוא משתדל כשאני אצלו להכין לי אוכל..או לחמם....ולהביא לי מים וכו )אני לא אוהבת לצאת מהחדר כשההורים שלו בבית כי לוקח לי שעה לחזור אם הם תופסים אותי....הם לא מפסיקים לדבר( אבל פתאום בסיטואציה ששנינו יחד בלי גורמים זרים הוא כאילו נהיה שונה...וזה ממש לא ברור לי

ענתי 10

New member
אז תנסי לברר את מה שלא ברור לך

כי אחרת באמת חבל על הזמן שלך. אם הוא רגיל שאמא עושה הכל ואח"כ עוד צועקים עליה, אל תצפי שהוא יהיה שונה (אולי כן, אבל רוב הסיכויים שלא). אולי תנסו לגור ביחד, והכוונה לגור אמיתי ולא ב"כאילו" - כשאת מפנקת אותו כאילו זה מתנה או משהו. תנסו לגור ביחד, כזוג ואז תראי אם זה מתאים לך או לא. ותאמיני לי אם תגיעי למסקנה שזה לא מתאים לך - לא נורא בכלל. עדיף להפרד עכשיו ולא להתגרש, כשכבר יהיו לכם ילדים, רכוש משותף וכו'.

lilaaa1

New member
תדברי איתו על זה

תסבירי שאת מצפה ליותר ובכלל איך שאת מרגישה.... וחס וחלילה שתעשי את כל זה ותרגילי אותו להיות פרינצסה בבית

polegra

New member
באפריל אנחנו עוברים לגור יחד....

אבל זה מטריד אותי שאם זה יהיה ככה אני לא אוכל לעמוד במגורים יחד... אני גם באה מבית שבו אמא שלי עשתה הכל ...ואחרי שהיא התמוטטה אני עשיתי הכל ואני לא רוצה חיים כאלה יותר... ואני צריכה לדעת לפני המגורים כי אחרי זה יהיה לי מאוד קשה לעזוב...

Miss פטל

New member
תראי..

ציטוטים ממה שכתבת: *על החדר שהוא חשב שאת אמורה לסדר: "החלטתי לשתוק והלכתי להכין ארוחת ערב" *על זה שהוא לא קם לשטוף כלים: "קמתי בעצבים ושטפתי הכל " כאן בעצם הבעיה..למה לשתוק?? למה ללכת ולשטוף כלים בעצמך? למה כשאת עצבנית עליו על ההערה על סידור החדר את עוד מכינה לו ארוחה? אם הוא מקבל את כל הפינוקים האלה, למה לו להישתנות??

polegra

New member
מממממ...

כי לא היה לי כוח לריב...אז הלכתי ועשיתי לבד את הכלים ואני לא יכולה לא להכיןאוכל כי אז גם לי לא יהיה מה לאכול...ובאוכל אני לא מענישה.... ניסיתי לדבר איתו והוא פשוט יצא מהחדר...

אניטהא

New member
תסלחי לי אם אשמע כמו זקנה,אבל..

לא צריך לריב כדי לחנך אותם. מי שאמר"גברים הם כמו תינוקות ותמיד אפשר לחנכם" צדק. וכמו ילדים, כאשר הם עושים משהו "לא טוב" לא מתגמלים אותם. למה החדר מבולגן? כי השארת אותו כך ואם תרצה אני אוכל לעזור לך לסדר. לעולם אל תתני לו להבין שאת אחראית בלעדית לסדר וניקיון. לא בא לך להדיח כלים, שישארו בכיור עד שיתחשק לך. אני מבטיחה לך שלא יברחו. בעלי גדל בבית כמו החבר שלך שבו אמא עושה הכל. בפעם הראשונה שארחנו אותם לארוחה וזוגי שיחיה קם להגיש ולפנות חמותי כמעט התעלפה. אחר כך אמרה לי בשקט: "כל הכבוד לך יא'בנתי, תחנכי אותו מהתחלה" את המילים האלה שעדיין מלוות אותי אני מוסרת לך. בסבלנות, בעקביות "תחנכי אותו" תחסכי מכם ריבים וכעסים. שיהיו לך חיים מאושרים.

lili81

New member
../images/Emo45.gifשווה שיחה לעומק

הי טלי.. גם בעלי גדל בבית כמו חבר שלך .. ועד היום כשאנחנו הולכים לאימו לארוחות שבת.. הוא מרים תכלים ופעם יצא שהיא ככה התעניינה לה בתפקידי הבית והוא אמר בגאווה שהוא תולה ומוריד ומקפל כביסה מטאטא ועושה ספונגה שוטף כלים מייבש..מסדר הכל..והיא אמרה אה באמת אצלי בבית לא היית ככה.. ככה היא הרגילה אותו והרגלים אפשר לשנות זה לו שאת משנה לו פתאום את האופי.. דווקא בגלל מה שהוא אמר לך לא היית צריכה לעשות ..שיראה שיש אם מי לדבר ויש אם מי לחיות שווה בשווה.. אז שיהיה בהצלחה והנושא בהחלט שווה שיחה רצינית כי זה מתחיל מהדברים הבאמת קטנים

Miss פטל

New member
מסכימה עם כל מילה../images/Emo45.gif

וזאת בדיוק הדרך שלי... נקיון זה לא התפקיד שלי, זה של שנינו. והוא בחיים לא יעיר לי אם החדר שלו יהיה מבולגן..שינסה
אם אני מבשלת, אז כלים ברור שהוא עושה..זה פשוט מובן מעליו אצלנו. אבל דווקא אני קיבלתי אותו כזה, אמא שלו אף פעם לא פינקה אותו יותר מידי בעניין, אז הוא גם לא רגיל לקבל יותר מידי פינוקים.

את במצב טוב

ולמה? כי אתם בהתחלה. ואתם קובעים עכשיו את הכללים להמשך. ומה שעכשיו נקבע יהיה מאוד קשה לשנות אח"כ. לכן זה המקום לשיחה על חלוקת התפקידים בזוגיות שלכם. שהכל יהיה ברור ועל השולחן.

polegra

New member
טוב.....אז דיברנו קצת אתמול בפון

ואמרתי לו את כל מה שמעצבן אותי כי לא יכולתי להתאפק....למרות שאני שונאת שיחות כאלה בפון הוא אמר שהוא יבוא היום ונדבר שוב ושזה לא בכוונה שהוא היה עצבני בסופ"ש ולא ממש שם לב לזה...ןשבכלל ההערות שלו היו בצחוק ושאני לא מבינה את החוש הומור שלו אני מקווה שכשנגור יחד זה לא יהיה ככה...אבל לפחות יש לו נכונות לדבר על זה שזה כבר הישג טלי

תראי בזה הזדמנות

אני מסכימה עם מה שאמרו כאן לפני בכל הנוגע ל"חינוך מחדש", אבל מה שנחמד הוא שהמעבר למקום משלכם פותח לכם דף חלק: כשזה בבית של ההורים שלו הוא כאילו "מצפה" שזה מה שיקרה, כי זה מה שקרה עד עכשיו. אבל מהרגע שאתם עוברים למקום משלכם - סדר היום משתנה. מה שכן, ומישהו כבר אמר את זה קודם, באמת חשוב להוציא את זה ולדבר על זה, גם במחיר שקצת תתעצבנו אחד על השני לזמן קצר. זה גרוע הרבה יותר לשמור דברים בבטן, כי כשזה מתפוצץ אז אין לזה סוף, ובמקום לטפל בבעיה שהציתה את הדיון, חוזרים אחורה לכל הדברים שנשמרו בפנים והצטברו. באופן כללי מגורים בזוג הם קפיצת דרך במערכת יחסים - ועוד יעלו נקודות חיכוך אחרות - אז דברים כאלו, שממש מציקים, חשוב לומר ישירות.

אטל81

New member
את יודעת מה....

גם אני חושבת על זה לפעמים. לדעתי, הכול בא בחינוך של המשפחה שלו, איך שההורים שלו גידלו אותו ובזוגיות שלהם - כנראה שאימו הייתה גם מעיין "משרתת" לאביו, והוא ככה נראה לו הגיוני, אז הוא מחכה את התנהגותם...ייתכן שאני טועה אבל, אני רואה בהתנהגות של חבר שלי (אנחנו עדיין לא גרים יחד) שאימו עושה לו ה-כ-ו-ל!! לפעמים זה נראה שהילדים שלה כ"כ עצלנים שלעיתים צריך אפילו (תחזיקו חזק) לגרוב להם גרביים, או להכין להם תה... ואני הסברתי טוב - טוב לחבר שלי, שכשנגור ביחד, אני לא מתכוונת לעשות את עבודות הבית לבד! והוא נראה שמקבל את זה - לא את הכול, כי בכל זאת הוא גבר. אבל אני מחזיקה אותו על קצר.

עלייך לדעת כמה דברים:

קודם כל עלייך להבין יסוד חשוב ועיקרי והוא שגברים זה לאאאאאאאאא נשים הם פשוט .... לא מסוגלים להבין ,ליראות ולהתנהג איך שאשה חושבת ומבינה לכן אף פעם אל תצפי מגבר שיבין ויראה שיש "בלאגן" בבית ולכן זה ברור שהוא צריך לסדר פשוט לגברים יש ראש אחר ובאמת הם פשוט לא רואים ת'בלגן. עכשיו אחרי שהפנמת את זה אני יכולה לומר לך איך תוכלי בצורה חכמה ,מועילה ומוצלחת שהניבה תוצאות לחנך את בעלך ראשית כל דעי לך שלעולם אבל לעולם הם לא יעזרו בצורה ובדרך שציפית לה ותמיד זה לא יהיה מספיק אבל למצב הזה אין ברירה חייבים להתרגל בודדים הם הגברים שיש להם באמת רגישות לניקיון. ע"מ שגבר יעזור בבית ולא רק יעזור אלא גם יתמיד בזה עליך להתמיד בדבר אחד והוא: הרבה הרבה הרבה מחמאות הערכה ותישבחות אצל גבר לא כמו אצל האשה זה לא מובן מאליו שמסדרים מנקים ועוזרים בלי לקבל על זה מחמאות אח"כ כי הוא מתייחס לזה תמיד בהסתכלות של אחד שעוזר לך ובעצם זהו תפקיד רק שלך לכן את מבינה שאפילו אם לא יעריכו על זה את תהיי חיבת להמשיך לידאוג לצרכי הבית אבל הגבר ברגע שלא מערכים את עזרתו הוא פשוט מפסיק לעזור. בדרך זו של המחמאות את קונה את בעלך ובאמת בלב שלם אני אומרת לך שהוא ישמח לעזור לך כי הוא יראה שאת שמה לב לעזרתו ומעריכה את זה והענין הוא להעריך אפילו שהוא לא עשה את מושלם כי כמו ילד שתאמרי לו לסדר תחדר הוא יבין שהוא רק אוסף ת'צעצועים אבל לא צריך גם אח"כ לטאטות וולישר את המצעים מבחינתך רק ככה החדר יהיה מסודר בצורה מושלמת אבל מבחינת גבר -ילד הוא עושה ב ד י ו ק מה שבקשת אם אמרת לישטוף כלים הוא ישתוף אבל הוא לא יטרח אח"כ לנגב עם המגב את המים מהשיש כי את זה לא ביקשת וכאן אנו מגיעים לנקודה עקרונית נוספת והיא לומר במדויק מה את רוצה ממנו ורק ככה זה יצליח לאחר העזרה ומנת יתר של תישבחות כשהוא מוכן לההכככל עכשיו זה הזמן לתת הסברים הגיוניים מדוע זה ברור וחשוב שהוא יעזור בבית ואיך הבית היה ניראה בלעדיו ( בדיוק כמו במשל "החמין" אם את מכירה) עכשיו תסבירי לו מבחינה הגיונית ומוסרית וארגונית ואיך שלא תיקראי לזה שהוא חייב "לתת יד" בבית ושלא יתכן שכל עול הביית יפול על כתפייך . ואני אומרת עכשיו מניסיון מוכח של 4 שנות נישואים שהשיטה פשוט עובדת פלאייייים רק תקפידי על הכללים שני השנונה לא הגיל הוא קובע..

alophind

New member
ונשים לא יודעות לנהוג ../images/Emo11.gif

נו באמת... מה זה הסטיגמות האלה ???

למעלה