אוספים? what is it good for?

fenriz

New member
תלוי מי הלהקה וכמה רוצים להשקיע

חוץ מלהקות שחייבים אוסף סינגלים שלה (ומדובר ברוב הלהקות לפני שנת 67, אפילו אצל הביטלס חייבים אוספי סינגלים כמו הפאסט מאסטרס) - יש להקות שלפעמים אפשר להסתפק באוסף להיטים שלהם, מכמה סיבות: לפעמים אין זמן / תקציב להשיג את אלבומי האולפן, יש עוד הרבה להקות לשמוע - ואוסף להיטים של להקה כזאת יכול להיות פיתרון טוב לטווח זמן מסויים. לפעמים פשוט האלבומים של הלהקה לא ממש שווים חוץ מהשירים המוכרים יותר שנמצאים באוסף, ושאר השירים באלבום הם סוג של פילרים - אז במקרה כזה אוסף של השירים הטובים יותר הוא גם סוג של פיתרון. כל מי שיוצא ממעגל להקות החובה (נגיד שאלה פינק פלויד, דורס, זפלין וכאלה) ומתחיל להכיר עשרות אם לא מאות להקות - לפעמים אוסף הוא פיתרון הכרחי. לדוגמא: עכשיו קניתי אוסף של Jean and Dean, והם דוגמא לכאלה שאוסף הוא פיתרון טוב - מאיפה אני אתחיל לחפור את האלבומים הרגילים שלהם?? לפעמים הלהיטים הגדולים מספיקים, ואם ממש אבל ממש אוהבים אפשר להמשיך הלאה לאלבומים.

Investigations

New member
../images/Emo8.gifסליחה רגע אתה יש מצב שאתה ילדה בת 15?

עם גשר בשיניים וחדר וורוד?

LEATHER REBEL

New member
לא כל אוסף הוא אוסף להיטים

יש אמנים שנעלמו מהנוף מהר מדי, ולא הותירו אחריהם הרבה אלבומים. יש אמנים שכשמקשיבים לאלבומים שלהם מגלים שלא כל הקטעים אחידים ברמתם... וממרחק של שנים יש אפילו קטעים ששומעים אותם ואתה מוצא את עצמך שואל "WTF?" יש לחזור ולשנן: לא כל מה שהצליח כסינגל הוא תמיד השיר הטוב מכולם, ומצד שני, קטעים רבים באלבומים לא יצאו כלל על סינגלים, מסיבות שונות וגוונות שאף לא אחת מהן רלוונטית לעניין שלנו. האוספים הטובים ביותר הם אלו בהם מרכזים באמת באמת את הקטעים הטובים. בלייבל RHINO, למשל, הוציאו כמה דברים מוצלחים מאוד. האוסף הכפול של רוברט פלנט שמופיע בתמונה הוא טוב מאד, כי הוא נותן באמת רטרוספקטיבה שמחולקת לשני חלקים: 1. לפני זפלין 2. אחרי זפלין. אני לא אומר שכל הקטעים הם באותה רמה, אבל מה שאני דווקא יכול לומר הוא שרוב הקטעים המופיעים על דיסק מס' 1 יצאו על תקליטונים נדירים מאד ולא הופיעו בפורמט דיגיטלי לפני כן, ושרוב הקטעים המופיעים על דיסק מס' 2 הם אכן אכן הדובדבנים מתוך סך כל מה שעשה אחרי זפלין. בשורה התחתונה: מי שעד לרגע זה חשב שפלנט בלי פייג' לא שווה כלום... תקשיבו לאוסף ואני מבטיח לכם שאחרי שתגמרו לשמוע, רובכם יחשבו אחרת.

ringo rulz

New member
הממ לדעתי זה נחמד...

למי בבית אין אוסף של הדורז נגיד? אוסף זה די הכרחי לאמנים מסוימים.. אוספים זה נחמד להתחיל להכיר אומן או לשמוע לא באופן עקבי...כמו הטראוולינג ווילבוריז או סיימון וגרפונקל אצלי, שלי יש רק אוסף שלהם... בכל מקרה אוספים זה נחמד למי שלא רוצה להתעמר ולהתעמק בלהקה אבל עדיין להכיר אותה...

AeroTom

New member
ככל הזכור לי ל-Wilburys לא יצא אוסף

יש להם רק 2 אלבומים. לקנות את המארז של שניהם+DVD שיצא השנה ומסודרים. אחלה של הוצאה גם.

ringo rulz

New member
../images/Emo12.gif כן עכשיו הבנתי שהמארז הוא לא אוסף

זה מה שקורה שלא ישנים בלילה

לא ברור לי איך יש פה אנשים כל כך נחרצים

לכול דבר יש את הטוב והרע....אוספים מצד אחד הם טובים להכיר להקות נידחות או לקבל תחושה לגבי להקה ידועה עם הרבה חומר שאתה לא הכרת עד אותו אוסף....ואז אתה הולך לקנות את האלבום... מצד שני כמו שאמרו פה, אוסף לא מעביר את התחושה שהאמן התכוון, יש הרבה פספוס של הכוונה המקורית כשקונים רק אוספים... בסך הכל תלוי איזה סוג של מאזין אתה ומה המטרה של הקניה.... אם אתה מאזין חדש-לך על אוסף ותכיר כמה להקות חדשות-מה שמצלצל טוב לך ותקנה בנפרד... אם אתה מאזין ותיק-רוב הסיכויים שכבר תקנה אלבומים לחוד, או אוספים של להקות נידחות שלא היה להם מספיקים שירים לאלבומים מלאים..

LEATHER REBEL

New member
גם כשאומרים "נידח" רצוי לברר אם זה אכן ככה

יש המון שמות שלא דיברו עליהם כלל בתקשורת ובכל זאת מכרו מליון... ומצד שני יש כמה וכמה שמות שאם תשאל אנשים ברחוב אז השם לא יאמר להם כלום... אבל אם תבדוק אנציקלופדיות ו/או עתונים מהתקופה בהן הלהקות פעלו, תגלה שהם היו רחוקים מאוד מהמינוח "לא מוכר".

נידח

משהו אומר לי שאתה יודע בדיוק לאיזה סוג של להקות התכוונתי.. אם תבדוק במילון את המילה נידח תקבל: אלמוני, שלא שמעו עליו, מבודד וכו...לכן, להקות שנשארו אלמוניות אפילו אם עשו מיליונים הן עדיין נידחות בהגדרה... תשמע, זה שאתה ואני מכירים להקות כמו ארצות הברית ופיפטי פוט הוז זה עדיין לא הופך אותן ידועות (ואפילו אם יש עליהן מלא חומר במחשב) ובמרכז השיח של עולם המוסיקה בזמן אמת וגם היום...וכול מי שיגיד שהן היו במרכז קצת משלה את עצמו...הביטלס היו במרכז, הסטונס היו במרכז, פינק פלויד....ארצות הברית ופיפטי פוט (רק להדגמה כמובן)-לא בדיוק...

LEATHER REBEL

New member
בעיקרון מה שאמרת נכון

אבל... לרוע המזל (אם אכן זהו צמד המלים הנכון לצורך העניין) יש כמה וכמה שמות של אמנים שהצליחו מאד ואפילו כאלה שהצליחו מאד מאד, אבל מסיבה כלשהיא לא ממש השתמרו בתודעה. למה אני בכלל מרחיב על העניין? כי יש בפורום הזה גולשת אחת שמשתמשת במינוח "איזוטרי" ו/או "נידח" באופן מדאיג ומעבר לכל פרופורציות, ולרוב זה כשמדובר באמנים שהיא לא אוהבת... אפילו אם יש הוכחות ברורות לכך שהדבר האחרון שניתן לומר על האמן זה שהוא "זניח". במלים אחרות: יש רשימה של כמה וכמה שמות, שמי שקורא להם "איזוטרי" יופתע לגלות שהוא, או החברים שלו, הם ככל הנראה היחידים ביקום שלא שמעו על אותם אמנים. לא אגיב לנסיונות של גולשים מסויימים (אתם יודעים מי אתם!) לפתח פה ריב.

למעלה