אוספולוט - דחוף

אוספולוט - דחוף ../images/Emo92.gif

לבתי בת ה-15 החליפו את התרופה מטריפלטין לאוספולוט 200 מ"ג לפעמיים ביום. אתמול לקחה כדור בערב בפעם הראשונה והיום בבוקר. כבר לפני הכדור בבוקר היא הרגישה שהידיים שלה רדומות, אחרי הכדור השני (בבוקר) היא כבר הרגישה כאבי ראש, כל הגוף רדום לה, ולקראת הערב בעיקר רדום לה בפנים באף (אומרת כאילו האף עומד ליפול לה) ובגרון כאילו תקועה לה שערה. הרגשה נוספת היא כאילו זמזום שלא נפסק לה מהבוקר. שאלתי היא האם זה קורה בגלל ההסתגלות לכדור או שיש להתייחס אחרת לתופעות אלו? האם מישהו חוה אחת מהתופעות הללו? אודה על כל תשובה

חייםלוי

Member
מנהל
תרגום על תופעות לוואי של אוספולוט

SULTHIAME Brand Name: Ospolot (Pharmalab) Used for: Partial and generalised seizures, behavioural disorders associated with epilepsy. Some unwanted effects: Unsteadiness and giddiness, numbness, prickling or tingling ‘pins & needles’ of the face and limbs, rapid or deep breathing, loss of appetite and weight loss, rash.​
כמה תופעות לוואי לא רצויות: חוסר יציבות וסחרחורת, חוסר תחושה, תחושת עקיצה או דקירה כמו של סיכות ומחטים בפנים ובגפיים, נשימה מהירה או עמוקה, חוסר תיאבון וירידה במשקל, פריחה. לקוח מהאתר הזה :הלינק|http://www.epilepsy.org.au/fact_sheets/Guide%20to%20Medications.pdf|סלינק|

לא הבנתי את השאלה, פעמיים ביום

זו לא התחלה? או שישנה אפשרות לכדור/חצי כדור? אולי צריכה להיות איזושהי המשכיות מהכדור הקודם שבתי לקחה גם פעמיים ביום.

אני לא מכיר את התרופה הזו

אבל תרופות אחרות כמו למיקטל, מתחילים בהדרגה, כלומר כדי להגיע ל - 150 פעמים ביום. מתחילים 25 בוקר , כעבור כמה ימים עוד 25 ערב, אחר כך 50 ולוקח חודשיים להגיע למינון המלא.

התרופה האחרונה היתה טרילפטין

וגם בה היתה לנו הדרגתיות ,היא היתה פעמיים 600, 300 בוקר ו-300 ערב והתחלנו עם 300 בהדרגה. הכדור הנוכחי אוספולוט הוא 200 פעמיים ביום, בוקר וערב, אין לי מושג למה ואם אפשרי להתחיל אותו בהדרגה ואם יש כדור יותר קטן מ200 מ"ג מסוגו. זה הכדור השלישי במספר בתקווה שלא נצטרך להחליף שוב, מה שמוביל אותי לשאלה נוספת, האם שוב הספירה של 3 שנים ללא התקף מתחילה לה שוב? ושלה נוספת ברשותכם: האם יש לכם רופא מטפל קבוע שאפשר להשיגו בכל שעה ויום? אנחנו נשארנו במעקב בביה"ח שבו התאשפזה וכך הפרופ' שטיפל בה נמצא רק פעם בשבוע.

הי

תופעות לוואי זה לא התקף, כך שאין תחילת ספירה, אבל יש סיבה למה הוחלף הכדור. גם לי ניראה שצריך לחפש רופא.

עדכון מהבוקר

הפרופ' אמר להפסיק את התרופה מיידי והוא לא מכיר את התופעה שכל הגוף רדום, נכון לאתמול בערב נוספו רעידות בידיים. החליף לנו את התרופה למשהו שמתחיל בדס... משהו, עוד לא קיבלתי את הפקס. נקווה שזה יהיה יותר טוב למרות שעדין (למרות שלא לקחה כדור הבוקר) יש נימולות בפנים ובאף טיפה בידיים ובשאר הגוף עבר.

מעניין מה שם התרופה

ומה המינון ההתחלתי, טוב שפנית אליו תמשיכי לעדכן ושתרגיש טוב...

מידי2

New member
אמרת שהתחושה החלה לפני הכדור הראשון

אמרת שהתחושה החלה לפני הכדור הראשון של אוספולוט והחמירה אחרי הלקיחה הראשונה והשניה.

לא, הכדור הראשון היה יום שלישי בערב

והכדור השני היה ביום רביעי בבוקר! עוד לפני הכדור השני של יום רביעי בבוקר, התחילו התופעות.

עליזה 63

New member
בני לוקח אותם כבר

המון זמן וברוך השם אין לו שום תופאות לואי אולי כדאי לנסות לדבר עם הרופא ולהחליף.

למעלה