אוסף GOOGLE - אולימפי

והנה חידה מצויינת:

מיוחד לכל אוהבי הספורט, האולימפיאדות והבולים: מה לא בסדר במעטפה שלפניכם? (רמז - התשובה משותפת למעטפה, ולשלושה בולים שהונפקו בפינלנד ב-1939 באותו הנושא, ולצערי לא הצלחתי למצוא תמונה - אולי דורון יעזור).

ואם כבר, אז עוד חידה,

מוקדשת במיוחד לטל ענבר ולתמיר: מה לא בסדר בבול הזה, שהונפק בפולין ב- 1938, ומציין את ההמראה לסטראטוספירה של כדור פורח, על ידי הטייס הפולני הנודע באותם הימים, בורזשינסקי? בין הפותרים נכונה יוגרל כרטיס טיסה בכדור.

אולי העובדה שהם נכשלו?

למעשה הבול יצא בספטמבר, בעוד שמועד ההמראה נדחה מספר פעמים בשל מזג האויר. בסופו של דבר הבלון המריא בחודש אוקטובר, אולם לאחר ההמראה פרצה שריפה בבלון, הגז החל להשרף והבלון נחת/נפל. הצוות ניצל (שרד, לא ניצלה בלהבות), והסל לא ניזוק, ולכן תוכננה המראה נוספת בשנת 1940. מלחמת העולם השניה שמה קץ לתוכנית התעופה הפולנית (כשחושבים על זה, היא כמעט שמה קץ לפולין עצמה, לא רק לתוכנית התעופה שלה). סביר להניח שאילו הפולנים לא היו מוציאים את הבול לפני הטיסה, הם גם לא היו מוציאים אותו אחריה, משום שבעצם היא נכשלה, ולא ניראה לי שהם היו מעוניינים להנציח את הפדיחה.

שמוליק ודורון - אתם טובים מידי...

ולכן אחוד לכם חידה קשה: במקום מסויים הוצא בול, גם על ידי צרפת וגם על ידי אנגליה - ולא הנפקה משותפת, אלא בול אחד בלבד שהונפק על ידי שתי המדינות יחד. העריך היה 3D וגם 30C, והופיעו עליו סמלי שתי המדינות. הבולים האלו לא היו יוצאי דופן אלא הופיעו במשך עשרות שנים. בנוסף, הוחתמו הבולים בחותמות באנגלית או צרפתית, במקביל. באיזו מדינה מדובר? מתי הונפק הבול?

New Hebrides

ב- New hebrides יצאו בולים זהים בצרפתית ובאנגלית ע"י בריטניה ואנגליה. ב- 1911 אכן יצא שם בול משותף לשתי המדינות עם סמליהן. ב- 1980 הםכה New Herbrides למדינה עצמאית בשם ונאוטו

אוף! שוב מצאת!

מה יהיה? נכון. בדומיניון איי ההיברידים החדשים היה השלטון משותף לצרפת ואנשתי המדינות יחד, מצד אחד של הבול סמל צרפת והערך בסנטימים, מצד שני של הבול סמל אנגליה והערך בפנסים. אנסה למצוא תמונה של הבולים להעלות כאן.

תמיר1991

New member
קראתי עליה באחד מכתבי

העת הבולאיים. האולימפיאדה בהלסינקי ב- 1940 בוטלה בשל המלחמה... תמיר.

doroni10

New member
לא מצליח גם כן למצא תמונות אלו

ובקטלוגים שלי לפחות לא מופיעים שלושת הבולים הללו. ... דורון,

דובושכ

New member
הבולים שלא (כן)יצאו בפינלנד

לקראת האולמפיאדה שלא הייתה ב-1940. בספר "עולם הבולים" מאת איסידור זימון , תש"ז(1947 ), שהוא דרך אגב פריט לאספנים בעצמו. מסופר על שלושת בולי האולימפידה של פינלנד שיצאו בשנת 1939. כיום אנו יודעים שלמעשה הבולים הוכנו לדפוס ונעשו רק הדפסות נסיון אך לא הודפסו באופן מסודר ולא נמכרו ולכן אינם מוזכרים בקטלוג. בתערוכה בת"א ב-1998 הציג אספן מפינלנד אוסף נושאי של בולי אולמפיאדות וביניהם גם את הדפסות הנסיון של בולים אלה.

אוף ועוד פעם אוף!!!

לא רק שמוצאים את התשובות לחידות שלי, בסוף דובוש גם יודע מאיפה הוצאתי את החידות עצמן... את הספר המקסים של "מהנדס איסידור זימון", שהיה מזכיר אגודת הפילאטלים הארצישראלית קיבלתי במתנה מגיל אספן הצעצועים, וזו באמת מתנה נהדרת. אני קורא בו שוב ושוב, ולא מפסיק להתפעל - מהידע (שחלקו הגדול כמובן כבר לא רלוונטי היום) ובעיקר מהעברית. אילו ניסוחים מדליקים! אביא אותו איתי למפגש.

אולימפיאדה ב1940???

ב- 1940 האולימפיאדה בוטלה. הספורטאים היו עסוקים במילחמה אמיתית, מלחמת העולם השניה. אלמנטרי ווטוסון

python 4

New member
אני לא מאמין..

שאני זקן מספיק בשביל לזכור את האולימפיאדה הזו..

למעלה