אוסף של כלי נשיפה

ה מ ש י ח

New member
אוסף של כלי נשיפה

מכל העולם
קודם כל- אהלן! אני המשיח, בת 19 מחיפה וכרגע חיילת. יש לי אוסף של כלי נשיפה מכל העולם (אירלנד, אוסטרליה, דרום אמריקה, יפן וכו') - בעיקר חלילי צד וחליליות 26 מתוך 32 כלי נשיפה.. התחלתי לאסוף בערך מגיל 16 וחצי ואני נורא אשמח לדעת שיש עוד אנשים שזה מעניין אותם ושזה לא רק הפ'טיש שלי.. וכן- אני מנגנת על כולם.

תמיר1991

New member
היי המשיח!

ככל הידוע לי אין כאן אספני כלי נגינה, אבל יש כאן כמה אנשים שיודעים על כלי נגינה דבר או שניים. ועוד משהו - מה פשר הניק הלא נפוץ במיוחד שלך? את מברסלב
מקווה שתתערי בפורום! תמיר.

גב' צדקנו שלום,

בניגוד למה שאמר תמיר (שאכל גם הוא כפי הנראה יותר מידי גפילטע פיש וזכרונו בוגד בו), יש אספנית כלי נגינה בפורום - דרמסלה. לי היה פעם אוסף של כמה עשרות חליליות אתניות מכל מיני מקומות בעולם, ומכל מיני חומרים (וגם אני ניגנתי על כולן), אבל בשלב מסויים בחיים נמאס לי ממנו, ונתתי אותו במתנה לגן הילדים של אחד הבנים שלי, שילמדו הילדים על כלי נשיפה. לצערי, אחרי זמן לא רב לא נותר ממנו דבר. את הכלים שאני מנגן בהם איני מחשיב כאוסף, אלו כלים בשימוש. נשמח לראות תמונות ולקרוא הסברים על הכלים שלך. מזמן חלמתי על אוסף מוסיקלי עם נשמה יתרה בפורום הריאלי הזה.

תמיר1991

New member
גפילטע פיש../images/Emo35.gif

בראש השנה הייתי דווקא אצל אמא של אמא שלי, בארוחה מרוקאית
בכל אופן, גפילטע פיש גורשם לשיכחה
תמיר.

evilihi

New member
אמא של אמא - סבתא?

לא יותר פשוט להגיד סבתא מצד אמא?

python 4

New member
גפילטע פיש בהחלט גורם לשכחה

הוא גורם לך לשכוח את ה- 15 קילו שהורדת בחודשים האחרונים. ואת זה אפילו מיץ פקאן לא יכול לעשות!

broadaxe

New member
וולקאם. אכן אוסף מקורי- וחידה לכולם

עכשיו החידה: מהם כלי הנשיפה זרבטאנה וסומפיטאן? (רמז מס'1- מתקשר בעקיפין לאוסף שלי ושל מוטי) (רמז מס'2- באים משני קצוות עולם)

Wing Chan

New member
זה בטח

כלי נשיפה עם חוד חנית נשלף או משהו
(על משקל המקלות סבא התמימים למראה)

python 4

New member
זה נדן של חרב שיכול לשמש גם כחליל

ככה אחרי שהלוחם גמר להרוג את כל אוייביו הוא יכול לשוב לביתו ולנגן סרנדה לאהובתו.

בּני

New member
זרבטאנה

אם אני לא טועה אלה כלי נשק בצורת קנה נשיפה, שעל ידי נשיפה לתוכו מעיפים את החץ אל המטרה. את הזרבטאנה אני מכיר מברזיל, אם הזכרון שלי עוד בסדר... השני לא מוכר לי אבל אולי הוא מאוסטרליה? אינדונזיה? פפואה-ניו גיני? כשהיינו קטנים היינו מכינים טוטו כזה מגליל של טוש או עט, ומעיפים עיגולי פלסטלינה

broadaxe

New member
יפה בני, 95 נקודות

הורדתי לך 5 כי לא היית בטוח בעצמך...
הזרבטאנה היא אכן קנה נשיפה לירי חיצים מברזיל, החיצים מורעלים בקורארה שמתפרק במערכת העיכול ובגלל זה אפשר לאכול את החיות הניצודות. הסומפיטאן אכן נמצא בחלקים מאינדונזיה ולמעשה זהה בעיקרון, לפעמים מחובר אליו להב כידון מהצד, כמו ביונט של רובה. למי שלא ראה דבר כזה מקרוב, העבודה פשוט מדהימה, איך שמשני חלקים מכינים שפופרת עם קדח ישר ומדוייק כמו במחרטה, ללא דליפות לחץ. במקום "טוטו" אמור "טפו-טפו". אני הכנתי כאלה מצינורות של חוטי חשמל מפלסטיק לבן, חיצים מקונוסים של נייר עם מסמר 40 מ"מ בקצה. חץ כזה היה חודר דלת דיקט חלולה בקלות. באנגלית קוראים לזה "רובה נשיפה" או blowgun (מבוגרים- בלי בדיחות
) ולפותרים האחרים: הרעיונות שלכם נכונים. יש מקלות הליכה עם חוד נשלף באינרציה או עם קפיץ מהתחתית או מהידית, והיו גם פגיונות היסטוריים מוסווים בתוך חליל. חוכמת היוצר הייתה ליצור חליל/פגיון שאכן מנגן, כדי שיוכל לעמוד בהצלחה בדיקה אקראית. שימו לב לתמונה- נושף אולטימטיבי: רב"ט סקוטי מגדודי ה"היילנדרס" בצבא הבריטי, מנגן בחמת חלילים. לפי מה ששמעתי וגם לפי מה שראיתי, זה לא משחק ילדים וצריך הרבה כח ומאמץ. הוא לבוש במיטב המחלצות הצבאיות של הגדוד, חמוש בפגיון הסקוטי הגדול (דירק dirk) שתלוי מהחגורה, ומהגרב מבצבץ הפגיון הקטן, ה"סקין-דו" (sgean-dhu). צולם בחודש מרס האחרון בברטיסלבה, במסגרת יום הצטרפות סלובקיה לנאט"ו.

אנחנו במרכז היינו יותר עדינים.

אמת - צינור פלסטיק לבן של חשמלאים, שאגב - מזמן לא ראיתי כזה, והיינו יורים או ענבי בוסר, או חיצי נייר. לחיצים היינו מכניסים סיכות תפירה, וקצת פלסטלינה לחוד, למשקל ויתר דיוק. השימוש היחיד -קליעה למטרה, על גזע עץ התות שהיה אצל השכנים בחצר. גם אצלנו קראו לזה טוטו, כמו אצל בני. מעניין מהיכן השם. לא עלה על דעתי שחצה גבולות והכירו אותו גם במקומות אחרים.

ה מ ש י ח

New member
ייאי, איזו קבלת פנים..

אממ.. משיח זה השם משפחה שלי, כן, אני מנגנת על כל החלילים ואלה לא רק חלילים- שני סקסופונים, 4 דיג'ירידו, קלרינט, מפוחיות, קאזו.. בתקווה ללהגדיל את האוסף וללמוד על כמה שיותר. למדתי חליל צד בערך 11 שנים, סקספון שנתיים, קלרינט למדתי לבד וגם על חליליות ומפוחית למדתי לבד. יהיה לי קצת קשה להיות קבועה בפורום כי שוב- אני חיילת. אבל ששמתי לב שזו באמת אחלה קהילה ואני אשמח לקחת חלק בחיים כאן
אין לי כרגע איך לצלם או להעלות תמונות של הכלי נשיפה שלי אבל כתהיה דרך אעשה זאת.

למעלה