אוסף קטנות 22.4

eco29

New member
זקוק להמלצה!

לשמן מנוע,האופנוע R6 2009
הדילמה-על איזה צמיגות אתם ממליצים-לפי היצרן יש כמה אופציות ואני קצת מבולבל...
רוכב פעם פעמיים בשבוע-אופי רכיבה רגוע +

kemosheash

New member
עזרה בבחירה בבקשה

אני בן 23 עשיתי לפני כחצי שנה רישיון A2 מאז לא רכבתי, עכשיו יש לי כסף (10K בערך) ואני מחפש לקנות כלי ראשון, בחודש הראשון שלו יהיו לי קצת נסיעות בינעירוניות (30 דקות פעמיים בשבוע) ואחרי זה בעיקר בעיר וגיחות מדי פעם לבינעירוני, אני מתלבט עם לקנות אופנוע או קטנוע, גם מבחינה בטיחותית, הבנתי שקטנועים לא מצטיינים מבחינת רוחב גלגלים וברקסים, מצד שני אופנוע זה הילוכים ובתור מתחיל אני לא יודע אם כדאי ישר להתחיל מזה. וגם מבחינת המשך דו"ג כי אני לא כזה נהנתי על המיו 100 שלמדתי עליו ומצד שני אני ממש נהנה מנסיעות עם אבא על ה VSTROM אפילו שהוא נוהג :) והבנתי שזה חוויה ממש שונה לנהוג על אופנוע לעומת קטנוע. אני אשמח על כל חוות דעת ו\או המלצות (כולל כלים ספציפיים שכדאי לי להסתכל עליהם)

joyush

New member
קניית אופנוע

שלום, אני מעוניין לקנות אופנוע חסכוני, משמש לנסיעות קצרות של עד 20 ק"מ כל יום אבל שיוכל לשרוד נסיעה ארוכה עם עליות בסופ"ש. מחיר מהחברה עד אזור 20000. מה אתם אומרים על cbf?

מיצו

New member
חלב של אלפקות גורם לאימפוטנציה

אתה רואה איך כותרת עושה את ההבדל?

אם היית כותב "זקוק להמלצה לשמן מנוע ל- R6" זה היה הרבה יותר יעיל. סתם, טיפ להבא, שתדע (וזה גם עוזר בחיפוש בפורום אחר כך...)

M O R M

New member
ברוך המצטרף לפרדס של תפוז- שאלת סוג אופנוע

כמעט כל אופנוע עונה להגדרה שלך. (גם רוב הקטנועים)

התקציב שלך נמוך והמושג "מחיר מהחברה" יתכן שמשמעותו מבחינתך "חדש" - אנא כתוב יותר בברור ופחות בחסכנות.

אם התכוונת לחדש אזי בהחלט התקציב שלך די נמוך.
עליך לפרט אם התקציב שלך כולל ציוד רכיבה , ביטוח או שהוא נטו לאופנוע.
איזה ניסיון רכיבה יש לך ?
מה סוג הרשיון נהיגה?
האם אתה מתכנן להרכיב?

ואנא השתמש במלא כמות התווים של הכותרת על מנת לשאול שאלה ברורה ובהירה.

joyush

New member
קניית אופנוע- מפורט

שלום מור, תודה על ההתייחסות- אני אנסה לפרט קצת יותר:
רכבתי 4 שנים על xr 250 שנת 94, שפכתי עליו המון כסף בהתחלה במוסכים ואח"כ למדתי לתקן לבד אבל גם חלפים עולים המון, בנוסף נמאס לי ליסוע בשטח וכל מה שאני צריך זה כלי לנסיעות באזור המרכז (30 ק"מ ביום) במשך השבוע ונסיעות ארוכות בסופ"ש (גם אם הוא ייסע טיפה לאט ולא נוח). אני רוצה כלי חדש כדי שיהיה לי השקט שאין תקלה נסתרת לעין. נפח מנוע כמה שיותר קטן גם בשביל ביטוח וגם חיסכון בדלק. ראיתי שיש הרבה אופנועי 125 חדשים באזור ה20000-25 ש"ח (רק הכלי) השאלה אם הם ישרדו את הנסיעות הארוכות של סופ"ש (גם נסיעה על 90 קמ"ש זה בסדר מבחינתי). ועוד שאלה: יש הבדל בין קטנוע 125 לאופנוע 125 בנסיעה ארוכה

בקיצור:
אופנוע כביש חדש כמה שיותר חסכוני וקטן אבל מסוגל לתת גם נסיעה ארוכה בסופ"ש

נ.ב מה אתה אומר על cbf 125

bluemoon9

New member
אני גם חושב לקנות את הCBF125

פחות או יותר לאותו סיגנון נסיעה שאתה מתכנן
כל הבירורים שביררתי כולל נסיעות נסיון ארוכות (של יום יומים ...יד שניה) הראו לי שזה אחלה מכשיר
אני הזמנתי מהחברה ב18.300 חדש...בהחלט ממליץ

M O R M

New member
בתקציב של 10K עדיף לחשוב על קטנוע 125

חפש לך קטנוע 125 עם גלגלים כמה שיותר גדולים - זה יתן לך מענה לתקציב נמוך ולרשיון A2.

ב ו Z י

New member
מנסיון!

sadiktm

New member
מומלץ לך לבחור בשמן עם דירוג גבוה

הכוונה ל-50 בגלל שמספר גבוה לפי ספר היצרן מיועד למדינות חמות.ואנחנו נחשבים למדינה חמה.
לספרה הקטנה אין חשיבות,ז"א לא חשוב אם אתה בוחר ב5/10/15/20 .(לא שזה לא חשוב.אבל לא כל כך רלוונטי למדינה חמה יחסית כשלנו)

M O R M

New member
מעבר לעובדה שקיבלת תשובה ממצה בעניין השמן

ברוך הצטרפותך לפורום אופנועים של תפוז.

ממליץ לך ללמוד להשתמש בחיפוש לאחור מתקדם בארכיון הפורום - בעיקר אם הינך מעוניין להבין לעומק את עניין השמנים וסוגי שמנים לאופנוע.

לך יש אופנוע יפיפה עם מנוע משוכלל בעל קלאץ רטוב - הכוונה שהקלאץ שלך טבול בשמן המנוע.

לכן רצוי מאוד שתשתמש בשמן יעודי לאופנועים (שאינו מכיל חמרי החלקה כמו במכוניות) מסוג חצי סינטטי או סינטטי מלא.

לדוגמא שמן מוטול או וולולין 50/20 חצי סינטטי יעודי לאופנועים.

זהירות בכביש 6 - מעברים לרכב ביטחון

שימו לב, בכביש 6 ישנם מספר מעברי ביטחון (מיפתח בשטח ההפרדה) המאפשרים לרכבי ביטחון מורשים בלבד לבצע פניית פרסה. בכביש 6 אותם מעברים מסוכנים במיוחד, לאור מהירותם הממוצעת והיחסית גבוהה של כלל המשתמשים בכביש. מסוכן במיוחד המעבר שממוקם לפני תחנת הריענון לנוסעים מדרום לצפון. המעבר מוסתר ע"י צמחיה עבותה שגדלה לאורך קטע של מספר מאות מטרים לפני ואחרי אותו מעבר-ביטחון, ושמקטינה את שדה הראיה באותו מקטע, דבר שמקשה על הנהג לראות מבעוד מועד את הרכב שמתכוון לבצע פרסה באותו מעבר ולבלום בזמן.
הגדילה לעשות ניידת מתנ"א שביצעה פרסה באותו מעבר בנונשלנטיות ואדישות מופגנת, תוך שהיא גולשת באיטיות לתוך הנתיב השמאלי בצורה מסוכנת, ללא סירנה ועם אורות מהבהבים בלבד, דבר שגרם לרכבים שהתקרבו לבלום בלימה על סף בלימת-חרום.

למעלה