אוסף צעצועי קינדר

• פותח הנושא wrami
  • פורסם בתאריך

wrami

New member
אוסף צעצועי קינדר

יש לי אוסף של צעצועי קינדר מכל מיני מקומות בעולם. כפי שהבטחתי להלן חלק קטן מהאוסף. תהנו, ואנא הגיבו !!!!!!!!

חייב לשאול -

נדמה לי שראיתי בתערוכה בחולון קטלוג של צעצועי קינדר. באמת יש כזה דבר? יש "משפחות" של צעצועים? סדרות, או משהו כזה? כל כמה זמן מחליפים את הצעצועים בביצים? ובכלל - מתי התחילו לעשות אותם?

wrami

New member
היי אני שמחה שאתה שואל

כן אכן קיים קטלוג עב קרס כ- 1000, לקטלוג מהדורה חדשה מידי שנה. קיים בראשותי הקטלוג האחרון 2003-2004 . הקטלוג מעריך את שווי כל צעצוע ( אך בכדי שהצעצועים יהיו בעלי ערך מלא חייב להיות מצורף דף מפרט של הצעצוע שנמצא בכל ביצה). בקטלוג ישנם צעצועים מאמצע שנות ה- 70. כיום ישנם מעל 12000 פריטים . הצעצועים מסווגים לפי סדרות, אך גם בתוך הסדרות ישנם צעצועים שונים. ישנם צעצועים במהדורות מוגבלות וערכם גבוה יותר.

broadaxe

New member
הממם, יותר מפותח משחשבתי

הבת שלי מכורה לביצי הפתעה ואני "נענש" לפעמים בהרכבת הצעצועים המסובכים יותר, בעיקר אלו הקינטיים עם הגומיות. קראתי פעם מאמר בעיתון על הפעלתנות היוצרת שמאחורי פיתוח הצעצועים הדינמי. בנסיעה הראשונה שלי להונגריה, לפני שנה וחצי בערך נקלעתי די במקרה לתערוכה עצומה בהיקפה של דגמי קינדר, במוזיאון בלתי מתקבל על הדעת (המוזיאון לחקלאות שבפארק ליגט, בודפשט, למי שמכיר. מאד מומלץ ללא קשר). מעניינים אותי דגמי המתכת של דמויות לוחמים- כמה כאלה יצאו?

doroni10

New member
מכה על חטא- מעולם לא אכלתי כזה...

או אולי טוב שכך?
דורון,

wrami

New member
היי גם אני לא אוכלת את השוקולד

השוקולד בדרך כלל נזרק (נכון שאסור לזרוק אוכל - אבל גם מאגרי השומן לא צריכים את זה ) או שאני נותנת אותו לאחיין החמוד שלי. אני תמיד מנחה את כל מי שמביא לי ביצי הפתעה מחו"ל וכו' שלא אכפת שהביצה תגיע שבורה לרסיסים כל עוד אני מקבלת את הצעצועים תקינים ושלמים.

wrami

New member
שלום, אני שמחה שנהנת מהתמונות

ולגבי שאלתך, לפי הקטלוג האחרון 2003-2004 יש כ- 52 סדרות של צעצועי מתכת. אכן רובם הגדול של חיילים ולוחמים. בקטלוג לכל צעצוע ניתן ערף כספי, הצעצועים ממתכת ערכם בדרך כלל גבוה יותר משאר הצעצועים . אשמח לקבל עוד פרטים לגבי המוזיאון בבודפשט ובאם יש תמונות גם לראות. אולי יש עוד סיבה טובה לשוב ולבקר בבודפשט !

broadaxe

New member
האם אפשר יהיה לקבל צילום של

סדרות המתכת מהקטלוג? אני מוכן לשלם עבור הזירוקס והמשלוח. אם כן פני אלי במסר. לגבי המוזיאון בבודפשט, הרי שלא עלה בדעתי לצלם שם בפעם הראשונה ולא היתה לי אז מצלמה וחבל, כי האימפקט החזותי היה פשוט מדהים, פשוט אלפי דגמים מסודרים כנראה לפי הגיון מסויים בתוך חלונות דמויי-ביצה, במסדרונות דמויי-ביצה והכל בצבעי כתום-חום-לבן. הייתי שם שוב לפני כחודש והתערוכה, מסתבר, זמנית כי כבר לא הייתה.

למעלה