אוסף פחיות למסירה!

NirKup

New member
אוסף פחיות למסירה!

קודם כל שלום לכולם אני חדש בפורום, אז שלום! כמו נושא ההודע אכן כך, אני אוסף פחיות כבר למעלה מ12 שנים, כמו כל אספן בהתחלה התלהבתי נורא, כמובן שכל המשפחה והחברים עזרו לי לאסוף הביאו לי מחו"ל וכמובן מהארץ, אוסף פחיות מכובד ביותר למעלה מ 350 פחיות. בשנים האחרונות אני כבר פחות משקיע באוסף, התחלתי להתמקד בעיקר באיסוף פחיות קוקה קולה (ויש הרבה) והבנתי שאת כל השאר אני סתם מזניח ואולי יש מישהו אחר שעכשיו ידע להעריך את האוסף הזה כמו שאני הערכתי אותו לפני מספר שנים, כמובן שלא יהיה לי קל להיפרד מהאוסף כי עדיין יש רגשות סנטימנטלים אליו אבל אני מוכן למסור אותו לאספן שידע להשקיע וידע להעריך אותו. שלכם, ניר.

NirKup

New member
אולי בכל זאת?

יש שני אספנים שאולי יתענינו:

האחד, KaNiJa והוא אספן פחיות גדול, עם אוסף של אלפי פחיות, אבל כבר מזמן לא פקד אותנו כאן. השני הוא אורן, שאולי יתעניין בחלק הקוקה קולה של האוסף. אני מניח שאת שניהם אתה כבר מכיר...

דובושכ

New member
אספן פחיות בנהלל

יש אספן בנהלל אני אשאל אותו אולי הוא מאוד ישמח.

oren*

New member
בפחיות שאתה מוסר יש גם קוקה קולה

או דיאט קוקה קולה? רציתי לשלוח אימייל אבל הוא חסוי בכרטיס האישי שלך, אז אתה מוזמן לחזור אליי ל: [email protected]

מנצל"ש [דיווח + שאלה לגיל אספן הצעצ

וים את מי שמענין יש לי באוסף כבר 29 מכשירי רדיו ועוד הרבה פטיפונים [חופש פסח היה הזדמנות להרחיב את האוסף ] לגיל אספן הצעצועים כיצד ניתן לדעת מאיזו שנה פחות או יותר המכונית הזו (מצורפת תמונה )

broadaxe

New member
אני אענה ומקווה שגיל יוסיף

טנדר- נראה לי שזו בכלל לא מכונית, אלא מודל של טרקטור משוריין, וייתכן שבידך פריט ייחודי. טרקטורים משוריינים שימשו לעיבוד חלקות אדמה מוכות אש-אוייב באיזורי ספר ומריבה, בתקופה שמקום המדינה (ואולי אף לפני?) ועד מלחמת ששת הימים. הטרקטורים האלו היו מוצר אימפרוביזורי ישראלי-מקורי ואם זהו אכן דגם כזה הרי שעשו אותו בארץ, ככל הנראה בעבודת-יד. אם זה אינו טרקטור משוריין זו יכולה להיות שריונית מתקופת המרד הערבי (1936-9). אני צריך לראות מקרוב ומכל הכיוונים. אני ממליץ לשלוח תמונה למיכאל מס, אוצר מוזיאון השריון בלטרון, תוכל למצוא אותו בפורום "הסליק" (תכנס לפורום הראשון ברשימה שם).

פעם משהו אמר שהמכונית הזו היא

מאחרי מלחמת העולם הראישונה אני חיפשתי סמל על המכונית ומצתי צלב ובתוכו עוגן של ספינה היא מאוד כבדה ביחס לצעצעים אחרים על קפיץ ונראה שחסר לה חלק בפח

broadaxe

New member
אין מכוניות עם גלגלים שונים

שים לב לזוג גלגלים אחוריים גדולים בהרבה מהקדמיים, הגלגלים נמצאים מחוץ לגוף ויש כנפיים חיצוניות לזוג האחורי בלבד- בקיצור טרקטור. הוא כבד כי הוא בטח עשוי מלוחות ברזל עבים במקום מפח. זה עובד?

הוא חצי עובד זה אומר שה

הקפיץ שבור אבל יש ידית קטנה שאפשר לסובב אותה והטרקטור זז אי אפשר לדעת ב100 אחוז שזה טרקטור כי חסר לה את כל החלק הכידמי אולי היו כנפים אולי גם כף ואולי משהו אחר? מחר אני ירשום את השם של החברה שיצרה אותו אולי זה ישפוך קצת אור ?

cohen chaim1

New member
למרות הגלגלים האחוריים

הגדולים יותר אינני בטוח שזה טרקטור, אני נוטה יותר לחשוב שזה איזשהו דגם של שריונית. שים לב לקנה המזכיר קנה תותח.

איזה גודל הדבר הזה

חלק מדברים על טרקטור משוריין שהשתמשו בו וחק על צעצוע, אז זה צריך להיות הרבה יותר קטן. מה הגודל ואם אפשר צילום ליד דבר שיתן קנה מידה. בכל מקרה זה נראה משהו מעניין ביותר.

הקנה הזה הוא המקום למילוי והשם של ה

חברה הוא THORENS ומיתכת היה כתוב SWISSMADE ועל השילדה היה כתוב באותיות קצת מחוקות SCA 52 מישהו יודע משהו על החברה הזו ?

broadaxe

New member
ת'ורנס? ת'ורנס???!!!

מאד מוזר- ת'ורנס שוויץ היא יצרנית גרמופונים יקרים ואיכותיים ביותר, טופ-אוף-דה-ליין. במחשבה שנייה יש אולי הסבר הגיוני, במיוחד אם זה דגם מופעל קפיץ. ת'ורנס וחברות אחרות ייצרו בעבר בין היתר תיבות-נגינה. תיבת-נגינה פועלת על מנגנון מופעל קפיץ הדומה למנגנון של שעון. אם עושים מנגנון קטן (לתיבת נגינה) אפשר בוודאי גם לעשות מנגנון גדול יותר (לדגם). מה מידות הדגם?

שחיפשתי באינטרנט את השם הזה באמת

מצאתי רק פטיפונים המנגנון נראה מאוד דומה למנגנון של שעון

tuviar

New member
רדיו עתיק

נחמד לראןת את הוסף שלך לי יש רדיו מ1926 של ג'נרל אלקטריק שעובד לפני שנים ראיתי במפעל רייקם בגבעתיים אוסף מדהים של מכשירי רדיו וכן ברח בעלי מלאכה

רדיו מ 1926 עוד עובד איך

עד כדי כך שמרו אלו הרדיו הכי ישן שיש לי באוסף אולי משנות ה30-40

למעלה