אוסף מטבעות

אוסף מטבעות

שלום לכולם, בשנים האחרונות התחלתי לאסוף מטבעות מרחבי העולם ואתמול קיבלתי במתנה אלבום וסידרתי את המטבעות, בין היתר גיליתי כמה די מיוחדים, ורציתי לדעת אם הם באמת מיוחדים : 1. מטבעות הונג-קונגיים 2. מטבע עם חור של 5 משהו(מה?) בלגי מ1928 3. 1 לירה ישראלית ו20 מיל ישראלים 4. 3 מטבעות של 2 מרק גרמניים עם דיוקנים שונים. 5. חצי קראון מ1949 וו1 פני מ1919 6. חצי דולר ודולר אמריקאים במטבעות. 7. 100 שקלים. 8. 50 פרנק צרפתי מ1979 חוץ מזה יש איזה מטבע שניים שאני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לזהות (אני אצלם ואפרסם כאן), תודה מראש, זיו.

תשובה

באלבום מיוחד לפי גדלים - משתדל גם לשים את המטבעות מאותה מדינה אחד ליד השני, או לפי צבעים או סגנון... נניח מטבעות היורו, 10 שקל ו5 זלוטי וכו' שלכולם מסגרת חיצונית ופנים בצבעי כסף\זהב.

beni165

New member
אם כבר הוזכר - אז חידה ../images/Emo35.gif

מי הייתה המדינה הראשונה שהטביע מטבע של שתח מתכות? ובאיזה מטבע מדובר?

beni165

New member
רן, הרסת אותי עכשיו ../images/Emo13.gif

Bi-Metallic collectors Club, זה גדול! כל פעם שאני חושב שאספנים לא יפתיעו אותי אני אוכל את הכובע
. דרך אגב ישראל הראשונה שהוציאה מטבע שתי מתכות בעובי כפול, (לסטים).

d i p s i

New member
יש לי גם מטבעות ושטרות ישנים

בעיקר ישראלים אני מעוניינת למכור אותם איך אפשר לדעת כמה הם עולים וד"א - יש מישהו שמעוניין לקנות ?

coincollector

New member
תשובה

בכל חנות למטבעות מוכרים קטלוג בשם "נומיסמטיקה" בהוצאת אהרוני שמפרט מחירים של מטבעות ושטרות ישראליים. הוא עולה כ 40 ש"ח אם אני לא טועה. תקני ותוכלי לקבל מושג אם יש לך דברים בעלי ערך או לא. אם תפרטי כאן מה יש לך אולי נוכל לתת הערכה כללית. קחי בחשבון שרוב המטבעות והשטרות הישנים, למשל לירות, שקלים ישנים וכו' שווים מעט מאוד אם בכלל. יוצאי דופן לכלל הזה הם ווריאציות נדירות, תאריכים נדירים, הוצאות מיוחדות וטעויות הטבעה והדפסה. רן - אספן טעויות הטבעה

beni165

New member
מטבעות

רוב המטבעות הן בתחום הרגיל.. המטבע הבלגי הוא centimes שזה האגורות הישנות של בלגיה (100 שווה FRANC). המטבע של 20 מיל, שוויו תלוי במצבו ובשנה, יש שנים ששוות יותר כי הטביעו פחות מטבעות. למשל בשנת 1941 הטביעו 400 אלף, בעוד שבשנת 1927, השנה הראשונה, הטביעו 5 מליון מטבעות... ברור שמ-41 יהיה שווה יותר. כנ"ל לגבי המטבעות האמריקיים, תלוי בשנה ובמצב. לגבי הלא מזוהים, תעלה תמונות, נשמח לעזור. חג שמח בני

dan the man

New member
אני גם אוסף מטבעות

אבל לא אוכל לעזור כי אני צריך לראות את כל המטבעות

תשובה

ה20 מיל הוא משנת 1944 ובמצב לא משהו, איך מנקים ומשפרים את מצב המטבעות? שכחתי לציין שיש לי מטבע מהפיליפינים, זה די נחמד, לא? אין לי מושג מאיפה זה הגיע. המטבע של הדולר במצב מצוין וכתוב עליו 1776-1976 אז אני מניח שזה 1976? החצי דולר גם במצב מעולה והוא מ1977. עכשיו מצאתי עוד מלא מטבעות ישנים ישראלים בינהם: 1. שני סוגים של 1 לירה. 2. 1,5 ו10 אגורות ישנות. 3. 1 מיל. 4. חצי לירה, שקל ישן. וגם, בנוגע למרקים, זה רגיל שהדיוקנים שונים על המטבעות של ה2 מרק? תודה

beni165

New member
עוד פרטים

על המטבע הגרמני של 2 פראנק היו לפחות 7 דיוקנאות שונים. אם אני לא טועה שני המטבעות האמריקאים עשויים מ-40% כסף. ושווים לא גבוהה במיוחד. הלירות והאגורות שווים, כמעט תמיד, רק את המתכת שממנה הם עשויים... נישוי מטבעות זה כבר עניין אחר, הבעיה היא לנקות בלי לפגוע בפרטים עצמם. אני אישית מעדיף לא לנגוע בהן ופשוט להשיג פריט יותר טוב, אם אפשר. אם אתה אוסף מטבעות, פשוט תשמור את כל המטבעות הללו, התחלה נחמדה של אוסף.

powo

New member
לזיו

לזיו שלום אם בא לך להחלף את המטבע המנדט השמח.ותכתוב לי מה אתה רוצה בתמורה בתודה אברהם

beni165

New member
לא ../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

אין מטבע חמש פרנק בלגי עם חור... מדובר ב-5 centimes ה"אגורות" של הפרנק.

astrok

New member
התכוונתי שהמטבע הבלגי הוא פרנק,

לא ידעתי עם אתה מדבר על אגורות או שלם... תודה על התיקון! תמיר.

למעלה