אוסף מטבעות גדול

TheLoneWolf

New member
אוסף מטבעות גדול

יש ברשותי אוסף מטבעות גדול שאני מעוניין למכור, האוסף כולל מטבעות מתקופות הסטוריה שונות. איפה אפשר למכור אוסף כזה???

® רן

New member
זאב בודד שלום

השאלה שלך כללית מדי מכדי לענות עליה. מאיזה מדינות האוסף? מאיזה תקופות? "תקופות שונות" יכול להיות מה- 100 שנים האחרונות או מה- 2000 שנים האחרונות. האם הוא מכיל מטבעות כסף/זהב? האם מדובר במטבעות נדירים או נפוצים? האם מדובר במטבעות מהעולם שנאספו ע"י הדודים והדודות במסעותיהם בחו"ל בשנים האחרונות? וכו' וכו'. אם תוכל לתת יותר פרטים לגבי האוסף ואולי להעלות תמונות של הפריטים שנראים לך המעניינים ביותר נוכל לתת תשובה יותר טובה.

המטבע הזה הוא מטבע כסף,

טטרדרכמה מתקופת תלמי השלישי, אאל"ט. אפשר למצוא כאלו באי-ביי במחירים של בין 30-150 דולר. מצבו יחסית טוב, אבל הוא מבריק, כלומר עבר ניקוי. איני יודע כיצד זה משפיע על המחיר.

TheLoneWolf

New member
איפה אפשר למכור?

איפה אפשר למכור את המטבעות האלה כאן בארץ? ולא באתר ה E-BAY??

לצער איני יודע.

אני לא עוסק בכלל במטבעות. במקרה ידעתי את התשובה בגלל שקיבלתי פעם במתנה מטבע אחד כזה, ורציתי ללמוד מה הוא בדיוק, וכך נודע לי. אני חושב שלגבי פרטים מסחריים כמו איפה למכור כדאי לפנות לסוחר אמין, והייתי לוקח את ההמלצה של רן מאוד ברצינות - אין הרבה שמכירים את השוק כמוהו.

cohen chaim1

New member
טטרהדרכמה של העיר צור

ואריק, למיטב ידיעותי הצנועות, המטבע שייכת לאחד המלכים מבית סלווקוס,מהמאה ה-2 לפנה"ס. באותן מטבעות השתמשו מאוחר יותר כתרומה לבית המקדש ונודעו כ"שקל הקודש".

הסבירות שאתה צודק ואני טועה יותר

גדולה מההיפך. כמו שאמרתי - כל הידע שלי נובע מחיפושים באינטרנט במטרה לגלות מה המטבע שקיבלתי במתנה לפני שנים רבות מארכיאולוג שעבד ברשות העתיקות. הוא באמת אמר לי שזה מסוג המטבעות שהשתמשו בהם כשקל הקודש. בקיצור, אני בהחלט קונה את הגירסה שלך.

רוזן71

New member
אתה צודק, מדובר השקל צורי...

בס"ד. השקלים האלו שימשו בבית המקדש. רוזן.

הנה אח צעיר למטבע הזה:

מכירה באי-ביי של מטבע דומה, מתקופת תלמי השני, במצב מצויין, 149 דולר, ואין קופצים...

cohen chaim1

New member
אריק, שים לב

הנשר המופיע במטבע התלמיית המובאת באתר אי. ביי. הוא יותר זקוף מהנשר המופיע במטבע הצורית, כמו"כ, במטבע שהועלתה כאן ,על הר אש ישנו זר מה שאין במטבע התלמיית המופיעה במכירה.

TheLoneWolf

New member
תמונה לדוגמא

תמונה נוספת לדוגמא ברשותי עוד מטבעות מאותה תקופה, מתקופה של בערך 2000 שנה ויותר

ועוד אתר אחד מעניין בנושא,

במיוחד לחיים, בעקבות מציאת המידע על המטבעות שהועלו כאן. הגעתי לאתר דרך הקישור שרן העלה של החברה הנומיסמטית. גלריה נהדרת של מטבעות, כלי עזר מצויין לזיהוי מטבעות.

cohen chaim1

New member
זו מטבע

חשמונאית מימיו של אלכסנדר ינאי (103-76 לפה"ס). המטבעות האלה נפוצים מאד וגם כשהם במצב מעולה הם די זולים.

הודעה משמחת לכל מי שמתעניין במטבעות

הלכתי בעקבות הלינק שהשאיר רן, והגעתי לאתר החברה לנומיסמטיקה. קראתי, וגיליתי שיש להם פעילות קבועה של הרצאות וסמינריונים, שמתקיימים בימי שני, 19:30 בביתן קדמן במוזיאון ארץ ישראל, רמת אביב. שאלתי את מי שאחראי, וקיבלתי רשות להזמין את כל המשתתפים להרצאות והסמינריונים שלהם. ההרצאה הקרובה תתקיים ב- 31 בחודש, 19:30, ובה ירצה מר יותם טפר על תוצאות סקר מרחב לגיו ליד מגידו. אם אני מבין נכון, מדובר בסקר ארכיאולוגי שבין היתר מנתח ממצאים בתחום המטבעות. אני חושב שההרצאה תהיה מאוד אקדמית ומקצועית, ולבטח תהיה מעניינת. ההרצאה הבאה, ב - 7 ביוני, סמינריון שיעביר עדי בר טוב, על "שקל גרליץ". אל תשאלו אותי מה זה, אין לי אפילו ניחוש. אני מצרף את הקישור לאתר, ומי שרוצה פרטים נוספים אני בטוח שיקבל תשובה אדיבה וטובה.

cohen chaim1

New member
סקר מרחב לגיו

את הרצאתו זו של יותם טפר שמעתי בחודש ינואר האחרון באוניברסיטת חיפה. הרצאה מאד מענינת למי שמתעניין בתולדות א"י. באיזור מגידו בין צומת מגידו לתל מגידו שכן המחנה של הלגיון השישי הרומי ולכן המקום נקרא לגיו ובערבית לג'ון.

למעלה