אוסף מחשמל

תמיר1991

New member
ברוך הבא!!!

אני תמיר, אספן בולי ישראל, חלל וקנדה בן 13 מת"א. תקווה שתתערה בפורום, תמיר.

rachelea

New member
היי עוז, ברוך המצטרף לחבר

אריק כבר הכין אותנו לפני כשבוע לקראת בואך, כך שלנו לא נותר אלא להמתין ולחכות עד...עד שהצטרפת. אותי מעניין לדעת מדוע החלטת לשקם את חוות חפצי-בה ולהפכה למוזיאון. מה זיקתך לתקופת הראשונים? (האם הינך נצר לאותם חקלאים?).

זיקתי לחפצי-בה

היי rachela אני אמור לנהל בחפצי-בה בית ספר טכני ללומדים בתחום החשמל . שכן, אני עובד בחברת החשמל,ואנו מתעתדים לעבור למקום בקרוב . לגבי הזיקה: פניתי לאבי(הים הוא בן 90 ) ואמרתי לו שאנו נעבור לחפצי-בה שאלני אבי:"חפצי-בה אשר בעמק? או חפצי-בה אשר בחדרה? ,בחדרה עניתי,אמר לי:"שמע בני !(כמה הורים עוד אומרים שמע בני!)הסבא שלך עזריאל שותף היה בסלילת כביש הסולינג ( ה"אקרשטיין " של אותם הימים) בשנת 1919 עת הגיעו עם קבוצת החלוץ מליטא. ומכן באה הזיקה והקול המצווה עלי להקים את המוזיאון ובכך אסגור עוד מעגל. אגב,סבי לא היה חקלאי כי עם בונה תנורים בליבני שמוט.

דובושכ

New member
עוז ברוך הבא

הזכרת את מקים החווה - אהרון איינברג האם הכוונה ל-אייזנברג שקשור לרחובות?

אכן אהרון אייזנברג הרחובותי

אחד משלושה היה אהרון אייזנברג שהקים את אגודת "נטעים" 182 בעלי מניות שחלמו והגשימו. רכשו פיסת קרקע בת 500 דונם מיהושוע חנקין ה"סרסור" - גואל האדמות, אשר קנה גם את אדמות חיבת דוראן הלו היא רחובות. ד"א היום ביקרתי במוזיאון מינקוב ברחובות וזכיתי לקבלת פנם לבבית ממנהלת האתר הגב' כרמית ואני ממליץ בחום על ביקור האתר המדהים שבו כל תולדות הפרדסנות.

דובושכ

New member
הקשר לניל"י

בדיוק היום הוזכר בחבר: "טיולים בארץ"- נושא ניל"י, והנה מתברר שאהרון אייזנברג שלח מכתב מרחובות ב1917 לאלתר אלברט, מועד המושבה זכרון יעקב, בו הוא מצביע על הסכנה הנשקפת לזכרון יעקב כמקום מושב המרגלים (ניל"י). מתוך הספר: ניל"י תולדותיה של העזה מדינית בעריכת- ליבנה,נדבה, אפרתיץ הוצ' שוקן 1980 עמ'208.

עוז, לא תאמין.

יש לי חברה שאוחזת בכמה וכמה פרימוסים. צלצלתי הבוקר להודיע שאני עומד להחרים לה אחד, לטובת איזה מוזיאון קטן. ומה היא מספרת לי? שאתמול היו היא בעלה והבן בחווה ליד חדרה, ויש שם שחזור יפה, משאבות וכל מה שמסביב. ואני מתפוצץ מצחוק, אומר לה שזה בדיוק המקום שבשבילו אני מחרים את הפרימוס. אז היא שואלת, אם ליד הפרימוס ישימו שלט שהיא תרמה, כי היא ראתה שלטים של השומר הצעיר, ואיזה קיבוץ שתרמו את המשאבות... תראה - עוד לא קם המוזיאון, וכבר מספרים על המקום כעל מקום ששווה ביקור.

אריק אני חש שמתרחש משהו מדהים

wow כשאמרת שאנסה את החברים בפורום הייתי קטן אמונה אך כנראה שצדקתה בכל מקרה ,עת לקבוע את העת למפגש! ושוב תודה על הרעיון להצטרף לפורום שלך ( פורום ראשון בחיי )

פספסת, עוז ידידי.

אתה כבר נתת את המועד, ושתי דקות אחר כך ידע על כך כל הפורום. התאריך מופיע בלוח הארועים של הפורום - הכנס ותראה בעצמך. יש כאן אנשים שחבל על הזמן. אני בעצמי לא נרגע מיום ליום, ונהנה כל פעם מחדש. הפורום הזה הוא אתגר אינטלקטואלי רציני, מאגר מוחות, ידע ונסיום בתחומים רבים. הנה, תראה את סער שהגיב לעניין הפרימוסים. לא היית מצפה לזה מפורום אוגרי בולים, הא? אגלה לך בסוד שזה מקצועו - הוא ארכיאולוג העוסק בתחום כלי הבית, וכלים בכלל (דייקתי, סער?). וחיים כהן שמיד מצא עניין ורץ לחפש עבור המוזיאון פריטים, מתוך טוב לב ונדיבות שאנחנו כבר מכירים מזמן, הוא אספן של פריטים בתחום ארץ ישראל, וכל פעם מצליח להפתיע אותי מחדש בידע בעוד תחום ועוד תחום. האוסף שבחר להציג בפנינו הוא דווקא אוסף משקלות, אבל אני משוכנע שזה אינו האוסף היחיד שלו, ורבים אחרים. כשאמרתי לך לנסות, ידעתי שאתה בדיוק הטיפוס להנות מהחברותא כאן. ורק טעות קטנה היתה לך: הפורום לא שלי, הפורום של כל החברים. לי רק נתנו את המפתח, ואמרו לי לכבות את האור אחרי שהאחרון יצא.

מתנצל אכן 25/6 יום שישי בחפצי-בה.

אכן נכנסתי ללוח האירועים ( צמחוני חסר ב-B12 )אבל רשום בהחלט גם אצלי!

למה הכוונה צמחוני חסר B12?

ברוך הבא לפורום מאוד מעניין ומרתק מה שאתה מעלה כאן, וחבל שאין לי מה לתרום למוזיאון. חזרתי עכשיו אחרי כמעט שבוע ללא מחשב והיה לי ממש עצוב ומאוד התגעגעתי.

צמתחוני לוקה ד"כ בחוסר ויטמין

היי אני צמתחוני ולוקה בד"כ בחוסר ויטמין b12 המשפיע על הזיכרון

אהלן עוז

סחטיין על ההצטרפות.אני רותם,אספן בקבוקי אלכוהול מינייטורים של משקאות חריפים.ברוך הבא לפורום.אם יש לך משהו מעניין עבורי שלח לי מסר,כנ"ל אני לגבייך יום טוב

למעלה