אוסף מחשמל

אוסף מחשמל

שלום לכולם , שמח להצטרף לפורום אוספים ואספנות אשמח לשמוע מכם על רעיונות בנושא האוסף-ותודה מראש!!!

../images/Emo124.gif איפה מחיאות הכפיים???

תראו, עברו כבר שעתיים מאז עלתה ההודעה של עוז, ואף אחד לא מגיב? (סתאאאם, אל תענו לי בכלל). הכרתי את עוז לראשונה בתערוכת הבולים האחרונה בתל אביב, כשהוא הציג אוסף בולים נהדר בנושא החשמל (כולל מעטפה של חברה שמכרה אבקת חשמל מטאוריטית, וחברה שמכרה מתקני חישמול להעלאת המצב רוח, מוצר שאם היה נמכר גם היום היה יכול לעשות לי את היום). הוא איש יקר, נחמד, חכם וידען (אל תסמיק בינתיים עוז, יש לזה מחיר...). ובעיקר- הוא זה שהזמין אותנו לביקור במוזיאון בחוות חפצי-בה. אני מציע לשלב בברכות הקבלה הרגילות שאלות על האוסף שלו, ועל המוזיאון. מובטחות תשובות טובות. ועוז- כללי המשחק כאן הם כאלו: אתה משתדל לספר לנו כמה שיותר על האוסף שלך, מעלה תמונות לגלריה שלך - "בולים? הרי זה מחשמל!" באוסף הגלריות שלנו, ואנחנו מצדנו ננסה לבלבל לך את המוח כמה שיותר עם שאלות שקשורות ולא קשורות לאוסף שלך ולמוזיאון ולחוות חפצי-בה ובכלל. ברוך הבא!

,תודה על קבלת הפנים

אכן אספר ככל שאדרש על האוסף. ובקשר למוזיאון חפצי-בה עליו אני שוקד בימים אלו ,להלן מספר פרטים: בראש וראשונה אני מזמין בתאריך שתקבע אכן את כל משתתפי הפורום לביקור שאני קורא לו חוויית חפצי-בה, טעימה קטנה מתקופה אחרת. תקופת ראשית ההתיישבות והעבודה החקלאית כולל שחזור מרתק של מכונות לשאיבת מיים מראשית המאה הקודמת: משאבות קיטור , משאבות דיזל והן עובדות....... מוזיאון הראשונים בתפצי-בה ( אשר בחדרה)הינו משימת חיי ואני שוקד בעצם ימים אלו על איסוף תרומות של ציודים ופריטים מאותה תקופה כדי לשחזר מעשי ראשונים. זכורה לי אמירתו של יגאל אלון:" עם של יודע לכבד את עברו ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל",ואני עושה הכול כדי לכבד את עברם של המתיישבים הראשונים שנאחזו בקרקע בציפורניהם. על כל לו ויותר אשמח לספר למשתתפי הפורום בביקור שאערוך עבורם באתר!!!

ביקור בת החמש

הביקור יכול בהחלט להתאים. המוזיאון אמנם כראה בשלבי בנייה אך חוות חפציבה מקסימה ויפה כבר היום ,עוד טרם נבנה המוזיאון.

אפשר לעשות "מחפשים את המטמון"

לטובת המוזיאון. עוז, אתה מוזמן לנסות להתקיל אותנו ברשימת חפצים לחיפוש. מזמן לא היה לנו אתגר רציני כאן...

פריטים לבית הראשונים

אכן אני תר אחרי פריטים כגון: פרימוס, מגהץ פחמים,תנור חימום ישן סכו"ם בן מאה וכו, כמו כן מחפש אני אחר פריטים הקשורים לפרדסנות, ולקלאות מראשית תקופת ההתיישבות 1885-1930

powo

New member
נורא לא נעים לי ממך עוז

כבר בשירשור הראשון.אבל אצלי להפרד מהפריטים האלה זה רק בניתוח ועם הרדמה .בקשר לתנור חימום האם אתה מתכוון לפיירסיד.

בּני

New member
עוז שלום

ברןך הבא ובעצם כבר הנמצא
שאלה לגבי המוזיאון בחדרה, האם הוא מתייחס רק לחפציבה או גם לחדרה? ואיזה תקופות הוא מכסה? בני

מוזיאון חפצי-בה

בני שלום מוזיאון חפצי-בה ימחיש את אשר התרחש עת הוקמה החווה ע"י מר אהרון איינברג מייסדה של אגודת נטעים(1905) ומאוחר יותר בניית החווה ובתי הפועלים (1908-1912),אני בקשר עם מוזיאון החאן בחדרה(הגב' נינה רודין אשר מכוינה ומסייעת. ברצוני להתייחס למפעל וליוזמה הפרטית מהראשונות בא"י-פלשתינה-בניגון למושבות הברון. ברצוני לכסות גם תקופה מאוחרת יותר (1929-1961) בה פעלה החווה בניהולו של אלפרד יוסף אשר התגורר במקום עם אשתו ושני ילדיו הנזי ודן עד 1961. לכסות נושר החיים הצנועים בחווה בראשיתה ואת ההמשך. בתודה מראש עוז

בּני

New member
"הקשר שלי"

סבא של סבתא שלי! הגיע עם כמה מבניו לחדרה ב-1915 (עברו מזכרון) ופתח במקום חנות לשרות התושבים. האם נתקלת בשם המשפחה יוֹבֵל?

cohen chaim1

New member
לעוז איש החשמל

ברכות להצטרפותך לפורום. אשמח לשמוע כמה מילים על המוזיאון בחוות חפציבה, אתר שרציתי כבר מזמן להגיע אליו,ואשמח לנצל את ההזדמנות שנתת לנו בהזמנתך.

למעלה