אוסף מחשמל

יש ביטוי חמוד ביידיש:

לאנגע קורצע הויזה (שמשמעו מכנסיים קצרים ארוכים, כלומר מכנסי שלושת רבעי, או ברמודה, כמו אלו שלבשו התלמידים של אריך קסטנר בכיתה המעופפת), או קורצע לאנגע הויזה (שמשמעו מכנסיים ארוכים קצרים, כלומר מכנסיים ארוכים שברוגז עם הנעליים.)

cohen chaim1

New member
לפי מילון אבן שושן

אברקיים הם מכנסיים רחבים. מכנסי רכיבה כפי שאני מכיר אותם (מתמונות בלבד) הם מכנסיים הרחבים מלמעלה וצרים מלמטה. אני חושב שזאת המילה בעברית יפה למכנסי רכיבה.

שַׁי

New member
גם בריצ'ס וגם אברקיים נשמעים לי

מוכרים. בפעם הבאה שאדבר עם אותו אחד שסיפר לי הסיפור - אשאל אותו שוב, משום-מה אני לא מצליח להזכר בעצמי.

ניסיתי בספריית ידיעות אחרונות

אנסה להשאיל בספרייה אצלנו ברעננה וגם הקמתי בקשה באתר של איתמר מאתר הספרים ממושב צרופה שבחוף הכרמל אלו לא אחת מצאתי ספרים נדירים.

דובושכ

New member
אברהם אלדמע

שי שלום. אחד מהחברים ב"חבר'ה טראסק" היה אברהם אלדמע אביהם של גיל רן ודיצה (תירוש) אלדמע. הם גרים בבית (ולידו) שהיה בית אלדמע ברחוב בורוכוב בגבעתיים (שכ' בורוכוב). שמותיהם במדריך הטלפון. כדאי לך ליצור קשר, לדעתי ישמחו למסור לך פרטים. אם תיצור איתי קשר במסר אוכל גם להוסיף בעניין חבורת הרועים.

דובושכ

New member
עוד על אלדמע

בגליון ספטמבר 2003 של כתב העת "עת-מול" יש כתבה גדולה של ד"ר מרדכי נאור על אברהם אלדמע.

בּני

New member
ספטמבר 2003?

כתב האת עדיין קיים? אם כן אשמח לשמוע איך ואיפה אפשר לעשות עליו מנוי... תודה בני

שַׁי

New member
תודה דובוש, שמעתי וקראתי רבות על

אברהם אלדמע, שכן הוא היה אחד מאבני היסוד של החבורה, אך טרם יצרתי קשר עם ילדיו: את הראיונות והמפגשים עם אנשים העדפתי לשמור לחודשים הקרובים, הלוא הם חודשי החופשה-הגדולה.
תודה על ההפנייה ל'עת-מול' של ספטמבר 2003 - אחפש.
אצור קשר לפרטים על חבורת הרועים, תודה רבה.

cohen chaim1

New member
שי , ערב טוב.

על"חברה טראסק" ועל "חבורת הרועים" אני חושב שתוכל למצוא חומר בספר "השומר" שיצא לאור ע"י הוצאת "דביר" בשנות ה-50, ויתכן שגם בכרך הראשון של הספר - "אגודת השומרים - זכרונות ומעשים", גם הוא יצא לאור בשנות ה-50.

שַׁי

New member
../images/Emo142.gif תודה חיים - באחד מהם עוד לא

בדקתי, אעשה זאת בימים הקרובים. תודה רבה.

למעלה