אוסף טעויות מוהלים

Hanoch Ben-Yami

New member
אוסף טעויות מוהלים

כמו שכולכם יודעים, יש בארץ מיתוס על כך שהמוהלים ידייהם ידי זהב, והסיכוי שיזיקו לתינוק קטן עד כדי ביטול. כל המשתתפים כאן יודעים עד כמה מיתוס זה רחוק מהאמת. הבעייה היא שאין אף מאגר מיידע נגיש על העניין, לא כל שכן סטטיסטיקות או כל מחקר אחר. לפיכך חשבתי שיהיה זה מועיל אם נאסוף מיידע מהעיתונות, מדיווחים בפורןם זה ובפורומים אחרים, ומכל מקור מיידע אחר שיימצא אמין. נשתמש בשיטת copy+paste, נוסיף ציון מקור המיידע ותאריך, ו-URL במידה שיש. את ההודעות ניתן יהיה לסדר לפי התאריך. כך נוכל להתכבד בקובץ שאינו מן הקצרים, ובו מיידע על הרפס ופגיעה מוחית ("ידיעות" אתמול ושלשום), על תינוקות הלוקים בשטפי דם (הודעת המנתח מלפני זמן לא רב), ועוד. אני בטוח שלקובץ עגום זה תהייה הפעה חשובה. האם אפשר לבקש שדיאנה1 או אורית יעשו זאת? בעיקר בגלל שאתן יכולות בקלות לעדכן קבצים ברשימות המאמרים, וכן בשל שליטתכן באינטרנט. לאחר שתפרסמו את מה שאספתן, יוכל כל אחד להוסיף מיידע שהוא מכיר. חנוך.

אורית ג.

New member
בטח! רעיון טוב

חשבתי עליו פעם ולא פעלתי בנושא כי מכוין שרק צתי מעט ממקרי הפאשלות מגיעים לפרסום - פחדתי שתתחזק הסטיגמה לפיה זהו ניתוח ללא סיבוכים או טעויות. אבל שיניתי א דעתי ואני בהחלט מתחילה לאסוף - למי שיש לינק או סיפור - שישלח לי.

למעלה