אוסף הקונספט שלכם

LadyG

New member
גם לי יש

והקונספט שלי הם תחנות בחיים: The Beatles – I should have known better ככה זה שגדלים בסיקסטיס עם אח גדול ב- 9 שנים. על הפטיפון הישן מתנגן התקליט ללא הפסק. אחי הגדול בנאום היומי שלו: את חייבת לזכור בעל פה את השמות: ג'ון לנון, פול מקרטני, ג'ורג' האריסון ורינגו סטאר. תשנני. והשמות האלה, איך אזכור אותם? טוב אני מבטיחה לנסות. עד מחר אלמד אותם בעל פה. זה חשוב הוא אומר. זה מאוד חשוב. Lets Live for Today – The Grass Roots הרדיו מנגן כל הזמן את השיר הזה. הוא לא עוזב אותי. נכנס למוח. אני חושבת לעצמי – יש משהו במוסיקה. זה מוצא חן בעיני. Something – The Beatles מסיבת כיתה ראשונה. ריקוד סלואו ראשון. כל פעם שאני שומעת את Something יש תחושה של חזרה בזמן למשהו שכבר מזמן לא קיים. אפילו הריח חוזר אלי. Get Ready – Rare Earth המסיבות הכי נחשבות בגוש דן היו שלנו. כל אזור המרכז ניסה להתפלח וזה לא היה פשוט. כל יום שישי נפתח בתרועת Get ready : Never met a girl could make me feel the way that you do You're alright Whenever I'm asked what makes a my dreams real I tell 'em you do You're outta' sight וזה מסוג השירים, שכל פעם שאני במקרה שומעת אותו עושה פלאש בק אדיר לאחור. Waterloo Sunset – The Kinks לפעמים שיר קטן אחד אוצר בתוכו המון קסם. ביקור ראשון בלונדון, אהבה מבט ראשון שלא מצליחה לכהות עם השנים. הקינקס שרים: as long as i gaze on waterloo sunset, i am in paradise ועד היום לשיר יש ריח של לונדון וריח של תקופה שלא תחזור יותר. The Moody Blues – Forever Afternoon אלבום ראשון שאני קונה מכספי, Days of future passed. איזה עונג. את האמת, עד היום זה פשוט יפה. לשמוע את Tuesday Afternoon בשעות בין הערביים עדיין עושה לי את זה. At Seventeen – Janis Ian גלות ניו יורק הפרטית שלי תמיד מתקשרת לי עם השיר הזה שניגנתי כמעט ללא הפסק. הוא התאים מאוד למצב הנפשי, לבדידות, לניתוק מהחברים: LEARNED THE TRUTH AT SEVENTEEN THAT LOVE WAS MEANT FOR BEAUTY QUEENS AND HIGH SCHOOL GIRLS WITH CLEAR SKINNED SMILES WHO MARRIED YOUNG AND THEN RETIRED THE VALENTINES I NEVER KNEW THE FRIDAY NIGHT CHARADES OF YOUTH WERE SPENT ON ONE MORE BEAUTIFUL AT SEVENTEEN I LEARNED THE TRUTH לא קל להיות בן 17. If – Pink Floyd המפגש הראשון עם הקסם. ווואאאוו...התחושה הזו, שעוטפת אותך. זה אחר, זה שונה וזה כל כך יפה. זה פשוט כואב. Back Street Luv – Curved Air הוא מתנגן תמיד ברקע. איכשהו אני תמיד חוזרת אליו. מציף בים של תחושות. אי אפשר להסביר למה. פשוט כי זה יפה. April – Deep Purple הבן שלי הגיח לאוויר העולם בסוף חודש אפריל לצלילי April. לא היה מכוון, יצא ככה במקרה אבל נראה לי באותו רגע כל כך נכון. All along the Watch Tower – Jimi Hendrix תזכורת תמידית שאהבות גדולות והתחייבויות לא תמיד שורדות את מבחן החיים. ואני לא מדברת על אהבתי להנדריקס – היא תשאר לנצח.

John LennonS

New member
שירים מעולים../images/Emo45.gif

אבל מעבר לכך שכל מה שאני מכיר ממה שכתבת אני אוהב (ואני מכיר את הרוב). אני חייב לאמר שאם אלו הזכרונות שלך מהשירים האלו זה כיף אדיר!

גדי שבת

New member
ערכת אלבום נהדר ומרגש

איזה כיף לך שהסלואו הראשון היה something. שלי היה הבי ג'יז מ"שגעון המוסיקה".

קרימזון

New member
שוב, בתור אליטיסט

אני חושב שעשרים וחמישה זה מעט מדי. חוץ מזה, קצת קשה לי להסביר את הקונספט. אני חושב שהוא קומבינציה של נקודות קיצון בטעמי המוזיקלי, שירים שתמיד (אבל תמיד, ואצלי, תמיד היא לא מילה נפוצה) מתקבלים במערכת, או שירים של "כשאני חושב על להקה איקס, אני נזכר בשיר ואי". או אולי יצירות שלכל אחת קונספט משלה והקונספט הכללי הוא שהן הפכו אותי למשוגע שאני היום. אז לפני כן דיסקליימר: אם תשאלו אותי את השאלה הזו מחר תקבלו שירים שונים לגמרי. גם אם הייתם שואלים אותי אתמול. זה הדברים הראשונים שבאים לי לפי המצב רוח. אז כמובן, בלי היררכיה: Frank Zappa - Grand Wazoo - Grand Wazoo השיר הזה הוא פשוט חגיגה. זה באמת שיר שמאפיין את זאפה. הכל כ"כ רבגוני, דינמי ומהוקצע לתפארת. זאפה הוא אמן כלי הנשיפה, בעזרתם הוא מייצג כל תפקיד באופוס: אווירה, חיפוי, ליווי... וכמובן הוא לא שוכח לצבוע הכל בכלי הקשה, גיטרות ועוד. Mahavishnu Orchestra - Birds of Fire - One Word אני לא יכול לחשוב על הרבה מתופפים שמשתווים לבילי קובהאם (באדי ריץ', ויני קוליוטה, למישהו יש עוד הצעות?) וכאן הוא דופק הופעה שחבל על הזמן. מקלפלין נתן לכל חבר במהבישנו יכולת ביטוי בשיר הזה: מיד לאחר הפתיחה סולו בס של ריק ליירד, לאחר מכן מעגל קסמים דינמי: 4 תיבות סולו למקלפלין (גיטרה), 4 תיבות סולו ליאן האמר (קלידים) ו 4 תיבות סולו לג'רי גודמן (כינור, ועוד עם וואה-וואה!). אח"כ זה יורד לשלוש תיבות, שתי תיבות, תיבה, חצי תיבה, כולם ביחד, סולו עצום של בילי קובהם וסיום. כמו מצגת נעה על אחת מלהקות הפיוז'ן הגדולות בתבל. Van der Graaf Generator - Pawn Hearts - Plague of Lighthouse Keepers אני אנסה לנסח הגדרה ליצירה: "לקרוא ספר של סטיבו קינג כשאתה מסטול". פיטר האמיל מגולל בפנינו את תוצרי מחלת הנפש שלו. יו בנטון מספק את קולות הרקע והאווירה שגורמים ליצירה כולה להישמע ממש כמו מופע אימים. Frank Zappa - Joe's Garage - Watermelon in Easter Hay. אז פאק יו בלאקמור, ופאק יו גילמור. הנדריקס - רק לך מותר. יחיו פריפ, אנדרו לאטימר, סלאש, ג'ימי פייג' ועוד כמה שלא עולים לי בראש. אמנם זאפה בד"כ מנגן על גיבסון אס-ג'י, אבל זה בלתי נמנע שבשיר הזה זה גיבסון לס פול. זאפה הוא גאון מכל הבחינות, והשיר הזה משקף את זה בצורה הכי טובה, וגם מבחינתי גם את הטעות שלו שהוא לרוב ניגן על אס-ג'י. Genesis - Foxtrot - Supper's Ready קשה לי לתאר. מה שאני כן יכול להגיד הוא שכאן סטיב האקט נתן לטוני באנקס בהפוכה - באנקס הוא בד"כ המוביל (אי אפשר לומר שבאי-צדק גמור, הבחור גאון) אבל כאן האקט הראה לו (באנקס קלידים, האקט גיטרה) מנין משתין הדג. זאת ועוד, אני חושב שתת-הפרק Apocalypse in 9/8 (ובמיוחד תחילתו) הוא הקטע הקרוב ביותר להזלת דמעה מצידי (עוד לא קרה, אבל מרגישים שממש תיכף). Led Zeppelin - III - Since I've Been Loving You אחד השירים שבגללם אני יכול להגיד שלד זפלין היא הלהקה הפייבוריטית שלי. רוברט פלאנט נותן את הנשמה, בונזו אקטיבי מתמיד, ג'ון פול ג'ונס ממש מחזיק אותי בביצים ואם זה לא מספיק, אז הגיטרה של ג'ימי טובה מכולם גם יחד. Guns N' Roses - Use Your Illusion II - Estranged אני חושב שזה השיר הראשון שממש הערצתי. היופי והרגש בשירה של אקסל זה פשוט זה, ובשיר מוצג הסולו הטוב ביותר של סלאש (השני) ואחד הטובים ששמעתי. King Crimson - In the Court of the Crimson King - In the Court of the Crimson King שוב פעם, שיר שמתאר את קינג קרימזון בצורה נפלאה. יצירה מרובת-התפתחויות וקרשנדו (זה מגעיל עם צ', אל תגידו לי איך לכתוב), ובמיוחד זכור לי הקטע של כניסת החליל, לאחר מכן הבס ואז בשקט בשקט (שקט כזה דרש רוברט פריפ ממאזיניו) נכנס פריפ עם הגיטרה ומלטף את החליל בנגינה ששוב רק לס פול יכולה לה. Yes - Tales from Topographic Oceans - The Revealing Science of God רוק סימפוני לתפארת. עבודה קבוצתית ואינדיבידואלית לעילא, בתקליט כולו מצד כל חבר וחבר בלהקה מספר רב של פעמים ובשיר הזה במיוחד מצד וייקמן (קלידים) וג'ון אנדרסון (זמר). אלן וייט מעולה, טוב יותר מברופורד ביס אבל לא יותר טוב לדעתי מברופורד בקרימזון (לדוגמא, בכניסה לפזמון הראשון). מוזר שוייקמן הכפיש את האלבום, הוא הדומיננטי ביותר באלבום ומבין כל מה ששמעתי (קרוב לעשרה) זה האלבום הטוב ביותר שלו. Camel - Mirage - Nimrodel / Procession / The White Rider יצירה בשלושה חלקים מבית כאמל בתקופתה הסימפונית והטובה ביותר לטעמי (כשעוד על הקלידים היה פיטר בארדנס). כל המאפיינים של כאמל מודגשים יופי בשיר הזה. הקטע היפה ביותר לדעתי הוא הסיום עם מקצב סוחף ומטורף לגמרי על הבס מצד דאג פרגוסון. בארדנס מצטרף וביחד הם יוצרים חוויה שמעבר לחושים. Herbie Hancock - Head Hunters - Chameleon יצירת Fאנק ססגונית ונהדרת מבית מדרשו של הרבי (כפל משמעות, חברה!) האנקוק בתקופתו הטובה ביותר. מקצב הבס המפורסם, כלי הנשיפה המרהיבים והקלידים של האנקוק ביצירה שתמיד כיף לשמוע. Jimi Hendrix - Electric Ladyland - Little Miss Strange לא יודע, סתם בא לי. אחד השירים הכי כיפיים של הנדיקס. So move over, Rover, and let Jimi take over! Deep Purple - Blind התלבטתי בין בליינד לבין אפריל המהולל אבל בכל זאת בחרתי בבליינד. ג'ון לורד באחד מתפקידיו הטובים ביותר על הצ'מבלו (במיוחד הסיום ה...). Gustav Mahler - Titan (Symph. no. 1) - Part I - Langsam Schleppend. כל כנר שמנגן את החלק הזה מתייחס לכינור שלו כמו אל גיטרה חשמלית בקטע ה... מתחשמק הזה! שיט, מאהלר היה לא רע. Rush - Exit... Stage Left - Xanadu הגירסא החיה לשיר. פתיחה פסיכודלית להפליא של 2 דקות ואז מורכבות ראש-ית (טיפוסית המוח רוצה לומר, אבל דבר כזה לא יכול להיות טיפוסי), מילים פסטורליות מבית ניל פירט המתופף, ונגינה מושלמת מצד שלושת חברי הטריו, ובמיוחד לדעתי מצד הבסיסט\זמר מעשן הנובלס גיידי לי. Robert Wyatt - Rock Bottom - Sea Song זה שיר שבאמת קשה לתאר. הוא לא דומה לשום דבר אחר. זה פשוט יופי מזוקק. המילים, התחושה שהוא נותן כשהוא שר וקולות הרקע המצמררים. זה שיר יפה באמת. Uriah Heep - Salisbury - Salisbury יצירה שהיא שוב כמו מופע ראווה לכבוד יוריה היפ. כל כך כיף ומלודרמטי, מיק בוקס מפגין סולואים נהדרים וגם החצוצרה מרהיבה ביופיה. זה שיר שצריך לשמוע כי זה לא שיר שאי אפשר לתאר אלא כשאני מנסה לתאר אני מרגיש שאני מחמיץ משהו. Captain Beefheart - Trout Mask Replica - Hair Pie אמנם קולו העצום של קפטיין ביפהארט נמנע מלהופיע כאן (אגב, למה הוא לא הופיע בתחרות הזמרים? זה באמת מוזר) אבל השיר מצחיק מרוב שהוא אטונלי ואנרכיסטי. גאונות סטייל זאפה, אבל כמו שציפיתם, שונה בתכלית. Weather Report - 8:30 - A Remark You Made שוב, להקה שהשפיעה עליי המון, אז לקחתי שיר רנדומלי. בחרתי את הגירסא החיה כי הם פשוט טובים יותר על במה (כמו ראש). זכור לי הדואט הרומנטי בין ג'אקו לג'ו זאוויניול (בס קלידים). וות'ר ריפורט at their best. לסיום, משהו אחר. קאבר. Frank Zappa - Stairway to Heaven גירסא פסיכית לגמרי לשיר. ג'ורג' דיוק - אתה מטורף! הקטע הטוב ביותר הוא הסולו (בכלי נשיפה, שיט, זה לא גרוע בכלל!) שכולו סטאקאטו, זאפה חולה, זה על בטוח. אני לא יודע כמה שירים יש, אבל זה ממלא הרבה יותר מתקליט כפול, נראה לי.

Wonder goat

New member
אז ככה אין לי ממש כוח להסביר כל שיר

אז אני פשוט יכתוב את השירים השירים איהיו די מוכרים למי ש"מבין עיניין" איל סלח לי פשוט אין לי כוח להסביר עכשיו התעוררתי 1.led zeppelin-stairway to heaven 2.yes-owner of the lonley heart 3.hollies he aint heavy he's my brother 4.the clash- rock the basbah 5.animals-house of the rising sun 6/cream-strange brew 7/david bowie-life on mars/ziggy stardust אתם תחליטו 8.rolling stones-jumpimg jack flash 9/doors-riders on the storm השתנתי במיטה חצי שנה(אין כמו הרוכבים בסערה במקום סרט אימה טוב) 10.the mamas and the papas-california dreaming כי אי אפשר בלי (נכון ליידי?) 11.steve miller band-seranade 12.eagles-hotel california 13.boston-more then afeeling 14.dire straits-calling elvis 15.dire straits-brothers on arms קשה לא להוסיף אותו 16/deep purple-hush לא רציתי ללכת על כבד אבל הייתי חייב להכניס אחד 17.black sabath-iron man פשוט עושה לי את זה 18,sweet-fox on the run (i dont wanna know you name coz you dont look tthe same the way you did b4) 19.boby dylan-hurricane 20.mrs.robinson-simon and you know who 21.smokie- boat on the river and i wont cry out any more זהוא הרשימה שלי(בערך9 לא הכנסתי מטאל בקושי ובקושי רוק כבד אז זהוא תהנו

John LennonS

New member
הקונספט שלי

פרחים בקנה – להקה חיל התותחנים (אולי החייל שלי בעוד חודשים!) הפעם הראשונה שלי בגת רימון (מועדון תל אביבי) ואני זוכר איזה כיף היה לשמוע את השיר בפעם הראשונה, כל פעם זה מעלה לי זכרונות מהמועדון, כיף אדיר תמיד עולה המנגינה – להקת חיל האוויר (אולי החייל שלי בעוד חודשיים..) אותו זכרון כמו השיר הראשון, אני פשוט רואה את המועדון והחברים כל פעם שאני שומע אותו. The Who – Behind Blue Eyes – הייתה תקופה יפהפיה בחיי שהייתה בין כיתה ט לכיתה יא בערך, ובאותה תקופה הייתי הולך בימי שישי לשחק כדורגל עם מבוגרים (כן אני תותח בכודרגל... סתם..) במגרש ליד... (המיקום ישאר חסוי) ושם פגשתי מישהו שהכיר לי את השיר, מעלה לי זכרונות נעימים מאוד, אני הכרתי לו גם כמה שירים בינהם Dion _ Abraham, Martin and John The Beatles – The End – השיר הזה מאוד נוסטלגי בשבילי. בסוף כיתה ז' עמדתי לנסוע לחופש של חודש וחצי בארה"ב וקנדה (יאללה קנדה!!!) ואת השיר הזה אני זוכר כשיר האחרון ששמעתי לפני הנסיעה, ושמעתי אותו עם אחד החברים הטובים ביותר שלי באותה תקופה, אצלי בבית ביום יפה ונעים, מעלה זכרונות... The Beatles – Ask me why – השיר הזה מזכיר לי את הנסיעות עם הורי לסבא וסבתא שלי, וזה השיר הראשון (בעודי בן 7 אולי שמונה..) שהצלחתי לתרגם שורה ממנו כילד (I..I.. I… I should never never never be blue) ועוד שירים יגיעו...

John LennonS

New member
המשך הקונספט שלי

The Mamas and the Papas – I saw her again last night – תמיד זה מזכיר לי טיול של יומים עם הכיתה למכון ויצמן ברחובות ואת הילדה הראשונה שיצאתי איתה (לא באו עדיין רבות אחריה...), כמה זה עושה לי טוב כשאני שומע אותו... The Mamas and the Papas – Go where you wanna go – מזכיר לי את הטיול השנתי של כיתה י לשדה בוקר, ואני פשוט יכול להזכר במרחבים שם של החול, ואיך כול הכיתה הולכת יחד, פשוט זכרונות יפים. והשיר הזה מזכיר לי את הילדה השניה שיצאתי איתה.. The Mamas and the Papas – I call your name – מזכיר לי טיול שעשיתי עם עוד שישה חברים בסוף כיתה י' לאילת (ארבעה בנים ושלוש בנות). כשאני שומע את השיר אני ממש מרגיש את הים המזג האוויר האילתי ויגיעו עוד שירים...

John LennonS

New member
המשך המשך הקונספט שלי

והנה עוד שיר אחד שממש ברגע זה מושמע ברדיו אני לא יודע מי הלהקה שם השיר אני חושב "ואת בתוך הג'יפ שלך" (?) – מזכיר לי תקופה שהייתי הולך לרוץ (לשמור על כושר וחות מזה אני אוהב ריצה) בבית הספר שלי והשיר הזה הושמע בבית הקפה של בית הספר ומאז כל פעם שאני שומע אותו אני זוכר את הזמנים האלו שרצתי שם... זה ממש נוסטלגי.. ועוד יגיעו...

TheFly

New member
יושבים בבית קפה - טיפקס ! ושאלה?

עוד לא הבנתי את הקונספט לנונס?

John LennonS

New member
המשך המשך המשך הקונספט שלי

החלונות הגבוהים – יחזקאל – את השיר הזה אני זוכר ששמעתי בעודי בבית ספר תיכון עם שני חברים כשהיינו במקדנלד'ס. מה שהיה מצחיק לפחות בזמנו הוא שהשיר נוגן במערכת הרמקולים של מקדונלד'ס אבל כל פעם שהגיעו לפזמון השיר נתקע וחזר להתחלה. זה היה מצחיק כי זה עשה את זה איזה חמש שש פעמים. The Beatles – With a litlle help from my friends – השיר הזה מזכיר לי את הטיול השנתי הראשון שלי שהיה בכיתה ו'. שמעתי אותו בדיסקמן של חבר שלי שהביא אותו לטיול. והסבר לזבוב, אל תחפש קונספט רציני, הקונספט הוא שירים שמזכירים לי נקודות יפות בחיי זה מה שזה

SickAgain

New member
המבחר שלי..

תסלחו לי מראש אם אני לא מצליח להרכיב את הרשימה מרוק בלבד. מכייון שהקונספ שלי מתבסס על (כמו רוב האנשים ששמתי לב פה) תקופות ומצבי רוח ובעצם המוסיקה שאני הכי אוהב. האלבום יהייה מורכב מהיצירות שמרכיבות את הנפש שלי והקונספ הוא בעצם האישיות שלי :) 1) The Beatles- Things We Said Today אחד האלבומים הראשונים שקניתי בתור ילד, בכיתה ו' אולי :) מרגש אותי כל פעם מחדש, you said you need love, babe...המשך כבר הבנתי שאני כביוכל התלהבתי מהגיטרה הקצבית וכל הגרוב הזה, אבל מה הבנתי אז בתור אחד שפשוט אהב את זה בתמימות ראשונית 2) Kinks- Till the end of the day הם פשוט ידעו אית עושים את זה, תמיד התלהבתי מהשיר הזה. 3) John Lee Hooker- Chill out ברגעים הכי קשים בחיים כשג'ון לי אומר לך בקול הבאס המרטיט והעמוק: "Things are gonna change" זה פשוט נותן לך תקווה! השיר שבאמת עזר לי ברגעים הכי קשים כששמעתי אותו בלופים חוזרים ונשנים. 4) Try a little Tenderness- בביצוע של אוטיס רדינג שוב, כמו הקודם, דבר שתפס אותי בזמנו ולא עזב עד היום 5) Since I've been Loving you- Led Zeppelin כל פעם שאני נזכר בזה אני משתומם. היתה תקופה (שלא דעכה כמעט מאז) שהייתי משוכנע שאין בעולם דבר יותר טוב מהדבר הזה. אני גם זוכר שהבאתי את השיר מוקלט לאיזה פרוייקט בזמנו לשיעור אנגלית והשמעתי אותו לכל הכיתה (שרובה נשארה המומה עם פיות פעורים) ואחר כך ניתחתי איכשהו את זה באנגלית :) 6) Sex Machine- James Brown יש לי קלטת מהופעה שלו ב76 בה הוא מבצע גרסה של איזה 20 ומשהו דקות של השיר. כל פעם כשאני שומע את זה בא לי פשוט לקפוץ מהמקום(ואני קופץ!) 7) Lost- Van Der Graaf Generator מהלהקות האהובות עלי שגיליתי (ואני גאה בזה! :) ) לגמריי במקרה בזמן שטיילתי לי בחנות תקליטים. את האלבום הזה רכשתי אז והוא נקרא H To He Who Am The Only One מוזר?! :) אחד הפנינים שלו. 8) Help Me- Ten Years After אחרי ששמעתי את זה בפעם הראשונה, קרה בי משהו שהזכיר את הקטע עם Since I've been loving you . בלוז שתופס אותך עמוק בפנים. ו Alvin Lee הוא Alvin Lee. :) 9) Come Back To me -Uriah Heep אחד הדברים שהכניסו אותי לתוך העולם המופלא של ה-היפ. עושה לי את זה כל פעם מחדש! 10) April-Deep Purple תשמעו, תקשיבו,תאזינו. April is the cruelest time, even though the sun may shine... 11) Stargazer-Rainbow עוצמה, שגורמת לך לבכות. 12) Big Log- Robert Plant שוב, דבר נדיר, שאני יכול לשמוע בלופים בלתי נגמרים מהיום עד מחר. 13) ELP-Tarkus 14) Piano Concerto no.3- Rachmaninoff לבכות...פשוטו כמשמעו. מטופש לאמר את זה בשלב כל כך מוקדם, אבל אני מרגיש שהשירים והיצירות שהזכרתי נהפכו כבר חלק מהאישיות שלי ומסמלות שלבים שונים ותקופות שונות אצלי.

Jam Head

New member
טוב אני אנסה...

לאלתר איזה רשימה ! Black Sabbath - Black Sabbath אולי ההיכרות הראשונה שלי עם " הרוק הכבד " , אבל השיר הזה , כל כך קר ואיטי , שפשוט יכול להטריף. שיר עם כל כך הרבה נשמה , גאונות של סבת' ממש , אפשר לדבר עליו פשוט שעות על היצירה של 8 וחצי דקות , שנחשבת לשיר רוק הכבד הראשון , אבל אפשר פשוט לשמוע ולהנות :) Led Zeppelin - Thank You משום מה אף אחד לא הזכיר את השיר הזה ? ההיכרות הראשונה שלי עם זפלין התרחשה דרך שיר האהבה הזה , שיר כל כך מרגש ומהנה , מזכיר לי לילות ארוכים. Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond השיר שהכי מרגש אותי , שיר שאני יכול פשוט להתפרק איתו , שיר שפשוט כייף לשמוע אותו , את המסר שלו , את הרגש הנדיר שאיתו ובגללו הוא נכתב , אולי היצירה הכי אהובה עליי של הפלויד. Deep Purple - HighWay Star שקיבלתי את Machine Head הקשבתי בהתחלה רק לשיר אחד - Smoke on the water כמו כל מי שמתחיל לשמוע את הסגולים. אבל , הדיסק הזה , מעבר לכך שהוא מדהים , מכיל את השיר האהוב אליי של הסגולים , שיר מאוד קצבי , מאוד מלודי וקליט , עם סולו קלידים+גיטרה מדהימים. King Crimson - Epitaph עוד יצירת מופת , השיר האהוב של מלך הארגמן. למרות שהרבה אנשים מיצו את השיר הזה , אני בכל זאת חושב שהוא הטוב ביותר שלהם , כל כך הרבה כעס ועצב הוא מעביר , ליריקה מושלמת , שיר כל כך " מייסרת " של גרג , הסולו הכואב לקראת סוף השיר. מעביר בי רטט כל פעם שאני שומע אותו. Jimi Hendrix - Red House למרות שהוא שיר מאוד יוצא דופן , לא מבריק ולא מרשים יחסית לשאר החומר של הנדריקס , הוא פשוט כל כך מצחיק וילדותי ואם זאת מבריק ומהנה. שיר בלוז שפשוט כייף לשמוע. Gary Moore - Still Got the Blues שיר אחרון , יצירת הבלוז שאני הכי אוהב , אחלה של שיר שאני תמיד נהנה לשמוע.

ganooov

New member
גם לי יש קונספט../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

אני אכתוב את השירים, ללא פירוט רב במיוחד, ובסוף הרשימה אני אכתוב ג את הקונספט
. הערה: הרשימה לא מכילה רק שירים של אגדות רוק, ולא רק שירי רוק
. 1. Red Hot Chili Peppers - Californication השיר שמזוהה יותר מכל עם פרחות מתלהבות שבטוחות שהן מבינות במוזיקה
. 2. Led Zeppelin - Stairway To Heaven 3. Dire Straits - Sultans Of Swing בכלא שבע אין דארק, הימנון הנרקומנים במדים
. 4. Pink Floyd - Another Brick In The Wall Part II המנון שנות השמונים בישראל, והשיר שמורים שרוצים להראות "מעודכנים" ו-"קרובים לגיל של התלמידים" נוהגים לזמזם בכניסה לכיתה בבוקר שמתוכנן בו בוחן פתע שהודיעו עיליו חודש מראש
. 5. Jimi Hendrix - Purple Haze השיר שמשמיעים ברדיו אחרי שמדברים על הנדריקס, משומה זה תמיד פארפל הייז, מישהו יכול לומר לי למה?
6. Cat Stevens - Wild World שיר שאם אני משמיע אותו, אני יכול להיות בטוח שהבא שייכנס אלי לחדר יישאר בו למשך שלוש הדקות הקרובות, וינסה להזכר במילים שם לא "אוו, בייבה בייבי איט'ס א ווילד וורלד"
. 7. The Eagles - Hotel California 8. Scorpions - No One Like You 9. Nirvana - Smells Like Teen Spirit 10. Soundgarden - Black Hole Sun שיר שמתחרה עם קאליפוניקיישן על התואר "השיר שהצליח להיות מושמע בתדירות של חמש פעמים ביום" בתחנת גלגל"צ. 11. Santana - Maria Maria ושיר בונוס: The Doors - Light My Fire והקונספט, למי שלא הצליח להבין לבד הוא: השירים שיצאו לכולנו מהאף, השירים שאנחנו לא נודה שהם יצאו מהאף, והשירים שלמרות שהם יצאו מהאף אנחנו נכחיש זאת ונמשיך לשמוע אותם לעולמי עד. שיר הבונוס הוא היחיד שעונה במלואו על כל הקונספט
.

nute kram

New member
הקונספט היה ברור מההתחלה האמת...

רק שצריך להחליף את clifornication ב- under the bridge, ורק אז זה יהיה מושלם

ThePiper

New member
יפה אמרת!

למרות שמסולטנס אוף סווינג ופרפל הייז עדיין לא נמאס לי, סטיירוויי כבר דיי מיצה את עצמו, אפילו הלד זפלין בעצמם לא הבינו איך השיר נהפך ללהיט היסטרי, הם מעולם לא אהבו אותו כ"כ.

קיר קמט

New member
אני לא עורך מוזיקלי

ואני לא כלום, אבל נראה מה אפשר- שירים שאני צריך כשאני במצב רוח של רעש - 1. Amorphis - Light My Fire קאבר ענק, האמת, מוציא קצת את החלקים שמעצבנים בשיר הזה. 2. In Flames - Bullet Ride 3. Sepultura - Orgasmatron 4. Tool - Forty Six & Two 5. Children Of Bodom - Every Time I Die 6. Cradle Of Filth - Hallowed By The Name 7. Judas Priest - Johny B Good 8. Iced Earth & Blind Guardian - Excalibur 9. Halloween - Immortal 10. Opeth - Godhead's Lament 11. Opeth - Bleak 12. Motorhead - Ace Of Spades 13. Salem - Flames קצת גאווה לאומית, הם ישראלים והכל. 14. Amorphis - Better Unborn 15. Anathema - Fragile Dreams טוב אם בזה נשיג את המטרה ואנשים כאן יישמעו קצת מטאל במקום לפסול , דיינו
קונספטים אחרים קשה לי לעשות, מהסיבה הפשוטה שאין קשר בראש בשבילי ביניהם.

למעלה