אוסף הקונספט שלכם

אוסף הקונספט שלכם

הרעיון הוא פשוט, להרכיב אלבום קונספט, משירים שונים של יוצרים שונים, אלבום כמו פעם, הוא יכול להכיל 10-25 שירים (אלבום יחיד או כפול), לשירים צריך להיות חוט מקשר אחד. הקונספט יכול להיות כל דבר (אבל ממש כל דבר), החל מתקופות בחיים שלכם שמתקשרות לשירים מסויים ועד שעות ביום או כל קונספט אחר שתבחרו. העניין הוא כמובן להסביר למה השירים נמצאים שם. גם חובבי הרוק האמריקאי, שבד"כ מתרחק מקונספטים ושאר מריעין בשין, יכולים להשתתף כמובן.

Miss CB

New member
מה זאת אומרת,

הבנתי את הרעיון וזה נשמע ממש נחמד יש לי רק שאלה אחת: זה מין פרוייקט קבוצתי או שכל אחד מוזמן לפרסם אלבום קונספט משלו?

לא פרוייקט

כל אחד יכול להרכיב בעצמו אלבום, אם זה יתפוס אולי נעשה מזה פרוייקט בנתיים זה סתם שרשור שהתחלתי, נראה מה התגבות, זה לא קבוצתי בכל מקרה. את הקונספט שלי אני אפרסם אח"כ

LadyG

New member
אהבתי....

אבל זה לא בשליפה. צריך לחשוב, לארגן ת'מחשבות, לעבור על תקופות החיים (הרבות במקרה שלי). טוב - אני עוד אשמיע קול בעניין.

נותן דוגמא אישית

חשבתי שתעוטו על ההצעה, כמו פיט טאושאנד על הופעת אורח בערוץ הילדים, אבל זה לא כ"כ קורה בנתיים, אז מתוך מחשבה שהבעיה הייתה בהסבר, הנה האלבום שלי. הרעיון המרכזי הוא שירים ששינו את האופן שאני מקשיב למוסיקה ועיצבו את הטעם שלי: לאונרד כהן- סוזאן אני בערך בן 10, שנות השומנים המוקדמות ממש, צה"ל עוד לא נכנס ללבנון, פיתות קונים בקלקליה, ואני גר באותו חדר עם אחי שמעדיף את זוהר ארגוב "מה לך ילדה מה לך קטנה על מה את חולמת אני גם חולם...", אחותי שגרה בחדר בקצה המסדרון, קונה את האוסף של לאונרד כהן בקסטה (ככה קראו פעם לקלטות) ובמשך כמה חודשים כל מה ששומעים מהחדר שלה זה הגיטרה האקוסטית הבס העמוק וסוזן שאתה יודע שהיא מטורפת אבל בגלל זה הגעת אליה, אני לא יודע כמה אנגלית ידעתי באותה שנה, וכמה הבנתי את השיר, אבל הבנתי משהו, וזה לא עזב אותי עד היום. בוב דילן- אדוני המלחמה כמה שנים (לא הרבה) אח"כ, הטעם שלי מורכב בעיקר מלאונרד כהן, פול סיימון ו CSN&Y ובכלל מצטיין בדברים שנעים לשמוע, ופתאום בא האיש הזה, עם הקול המעצבן, הגיטרה האקוסטית והמילים, אלוהים איזה מילים, בתוך ישראל של שנות השמונים, כשכולנו שיחקו במין סיקסטיס מאוחרים, עם הפגנות המונים בכיכר מלכי ישראל, המילים של דילן לימדו אותי שלמילים יש גם משמעות, הוא לימד אותי עוד משהו, בוב דילן יותר מכל אחד אחר לימד אותי אנגלית. camal nude מאלה שקניתי בזמן אמת פחות או יותר, שמעתי קודם חלקים מאווזת השלג, אבל זו הייתה היצירה האינסטרומנטלית (גם אם קצרה) הראשונה ששמעתי מהתחלה עד הסוף בלי להרדם באמצע, מבוא לפרוג למתקדים, תודה לדיוויד לאטמיר שהביאני עד היום. שלום חנוך הדרכים הידעות יש רוק בעברית- הללויה ג'פרסון איירפלין- ארנב לבן קצת קשה להבין את השיר הזה כשאתה בן 14-15 הרבה יותר קל להבין אותו כשאתה בן 18 ועברת דבר או שנים בחיים, מה שהבנתי אז שגרייס סליק היא הדבר הכי מדהים שראיתי ושמעתי וראיתי בחיים, הבנתי גם שהכי כיף בעולם זה לשלב את שני התחביבים שלי באותו זמן: מוסיקה ולחשוב על בחורות (לא ידעתי אז שהיא מבוגרת ממני ביותר מ 30 שנה, וכשאני נולדתי היא כבר הייתה הרבה מעבר לשיא). הסמול פאיסס- איצ'יקו פארק מה זה לעזעזל, אני רוצה לשמוע עוד פעם ג'ימי הנדרקיס- רד האוס/אריק קלפטון דבל טרבל בלוז זה אחלה, אני אוהב בלוז דיפ דרפל- היוואי סטאר זה מטוס?, זה ציפור?, לא זה ריצ'י בלקמור מנגן גיטרה, אני רוצה גם. אריק קלפטון- ליילה שני דברים: 1. אני לא אהיה קלפטון בחיים, אז מה אני עושה עם גיטרה ביד?, אני לא ראוי. 2. למה רק לבחורות כותבים שירים כאלה, לא פייר!. CCR- I put a spell on you מוסיקה זה גם כיף, מי היה מאמין? רולינג סטונס- אינג'י|סדש| כל כך אהבתי אותה, למה היא הייתה צריכה ללכת??? Frank Zappa-Watermelon in Easter Hay בחירה אקראית בקטע של זאפה שאני אוהב במיוחד, וכמו קטעים אחרים שלו, התגובה האפשרית היחדה היא: what the fuck was that? פינק פלוייד- אטום הרט מאדר אני חושב שכל חובב עבר את שלב הפינק פלוייד בחיו, וכולם הגיעו מתי שהוא לאלבום הזה וליצרה שפותחת אותו, אז נכון, יש לפינק פלוייד את היכולת היחודית הזו ליצור יצירות מהודקת שמטלטלות אותך (לפחות בהתחלה), אבל דווקא הקטע הזה, הכי פחות מהודק שלהם, ומבחינות רבות הכי פחות פינק פלויידי, הם מצליחים לערער על כל מה שידעתי עד אז, ולשנות את דפוסי האזנה שלי, כן שמעתי קודם קטעים ארוכים, שמעתי קודם יצירות ארוכות, שמעתי אפילו קטעים אינסטרומנטליים, אבל זה היה (ועדיין) משהו אחר לגמרי, משהו שטילטל אותי ומטלטל עד היום, משאיר אותך מרוקן לגמרי מאנרגיה ומשאיר אותך מיותם ומתפייח ומבקש עוד.

GeForce 5

New member
תצרוב לי ../images/Emo13.gif

אלבום יפה הרכבת לנו (אם כי שלי יהיה מועדף עליי...) אל תדאג, הבנו למה התכוון המשורר (בהודעה מהבוקר), אבל, כפי שציינה ג'י, צריך קצת זמן לחשוב על זה... הזכרת לי את סוף שנות ה-80 העליזות, כשהיינו מקליטים (בטייפ דבל-קסט) קסטות אוסף... חבל שלפני כמה שנים זרקתי את אוסף הקסטות שלי, אולי הייתי מוצא איזה משהו מעניין להכניס כאן... טוב, תן לחשוב

תמיד בעקבותיך, בוס...

אלבום הקונספט שלי – "כך תצא מהבלוז" 22 שירים בסה"כ: 11 שמכניסים אותי אוטומטית למצב רוח נוגה 11 שלא נכשלו מעולם בעלאת חיוך מטופש על שפתיי (או לפחות גרמו להרגשה טובה בלב)... Into blue 1. effigy – ccr - הגיטרה בשיר הזה נשמעת על גבול ה-לא מכוונת, והצליל עגמומי כ"כ, שממש אין ברירה אלא להכנס למצב רוח סגרירי. 2. The Band - The Night They Drove Old Dixie Down – כתבתי את זה בערך 1000 פעמים בפורום, אז הנה הפעם ה-1001: עוד לא קרה שלא בכיתי בזמן האזנה לשיר הזה. ואם יוצא לי מדי פעם גם לחזור ולצפות בהופעה (the last waltz), אז אני ממש הרוס לשבוע. 3. Allman Brothers – Soulshine – לא יודע, אולי זה riff הגיטרה בפתיחה, אולי זה בגלל שאני כזה 'פתי' (sucker) – כשזה נוגע לרוק דרומי, אולי סתם כך... 4. The rolling stones - Paint it black – מטיל אימה של ממש. השיר הזה מוציא ממני חרדות ופוביות, שלא ידעתי כלל על קיומן. הכניסה אסורה לנשים בהריון ולילדים. 5. CSN&Y-Ohio – ארבעה מתו באוניברסיטת קנט ע"י הקלגסים של ניקסון, אבל מה זה לעומת הצריבה שלעולם לא תגליד בלבו של כותב עלוב בפורום מוזיקה נידח בישראל... 6. James Taylor - Fire and Rain – האיש הזה (שאני, ולא רק אני, אקרא לו לעולם – sweet baby james) הוא כותב כ"כ מתוק, אז איך זה שמתוק כ"כ כואב? 7. Mash - Suicide is Painless – שיר הנושא לסדרה ולסרט המלחמה הציני והמצחיק של כל הזמנים (מאת Altman/Mandel) – הוא שיר שלא משאיר אותך אדיש. מתכון בטוח להתייפחות נוסטלגית. 8. Neil Young - Heart of Gold – לב זהב ליאנג – לב שבור לעבדכם הנאמן... 9. Fleetwood Mac – Rhiannon – סטיבי ניקס יכולה להרוג אותי, מתי שרק תחפוץ בכך. אני אקבל את זה באהבה... 10. Seals and Crofts - Summer Breeze – אני קצת כותב על השיר הזה יותר מדי בזמן האחרון. צובט בלב... 11. Beatles - While My Guitar Gently Weeps – לא רק הגיטרה מתייפחת כאן... Out of the blue 12. Jackie Wilson Said (I'm in Heaven When You – van Morrison – טו טו טו טו דה טו טו טו דה... הפתיחה הכי מקפיצת לבבות אי פעם. איזה כיף לחיות... 13. curtis mayfield - little child runnin' wild – האלבום הכי הכי(אבל ממש הכי:) Fאנקי אי פעם שייך לקרטיס מייפליד (superfly). השיר הזה מכניס אותי לרצון מיידי לעטות מעיל עור שחור, לצבוע את עור הפנים לשחור, לגדל אפרו ולהיות האיש הכי 'קול' בגיטאות של ניו יורק של שנות ה-70. 14. Electric Light Orchestra - It's A Living Thing – ג'ף לין לוקח כאן 'מוזיקת חתונות יהודית' בבסיסה, והופך אותה במטה קסם למסע של שכרון חושים לשלוש וחצי דקות. 15. Three Dog Night - Joy To The World – שמחה גדולה בעולם. שמחה גדולה הלילה... 16. the kinks – lola – סוכריה על מקל זה הדבר הכי מתוק בעולם. לולה יותר מתוק... 17. Beatles - Penny Lane – משינה כבר כתבו פעם: "כולם כולם נוסעים רחוק מחפשים עתיד מתוק" – ורק אני בבוקר קם, שם את זה במערכת ומוצא אותו לרגע קל... 18. Rolling Stones - Jumpin Jack Flash – אין מצב שאני שומע את זה ולא קופץ כמו אידיוט (זה כיף להיות אידיוט, תנסו...) 19. Drift Away - Dobie Gray – ממש לא מזמן (לפני כשבועיים) ראיתי בטלויזיה את ג'יי לנו מארח את דובי, ששר שם בדואט את השיר הענוג הזה. כזה חיוך ענק לא היה לי שנים... 20. Marvin Gaye & Tammi Terrell - Ain't No Mountain High Enough – כשמרווין שר בפתיחה – listen baby, אני יודע שהוא פונה אליי, ולא לתמי טרל – כי השיר הזה פשוט עושה לי כ"כ טוב... 21. Cream - White Room – פסייח שמח, היש טוב מזה? 22. traffic – feelin' alright – הכל טוב, אח שלי? Top of the world...

SickAgain

New member
מרשים, אהבתי!!

מה שאני יכול לאמר שכל שיר ושיר כאן עושים לי את זה גם באותה מידה :)

TheFly

New member
לכל אחת יש את השיר שלה

הקונספט שלי - חלק א' כמו שאמר ג'י פורס 5 , הבנו מקריאה ראשונה , אנחנו לא כל כך קשי תפיסה כמו שאני נשמעים לעיתים
וכמו שאמרה הליידי ג'י (מה מיוחד כל כל באות G שהרבה מאמצים אותה לניק) אי אפשר לערוך רשימה כזאת בשלוף. ובכל זאת צריך, לכל מערכת יחסים יש את ה-שיר שנותן את הטון, מטעמי בטחון שדה לא אשתמש בשמות אלא באות הראשונה של כל שם. מה שקופץ לי לעיניים מהרשימה שעשיתי הוא שהשירים משקפים את אופייה של מערכת היחסים. שאלות נפוצות (שעלולות לצוץ): 1.למה רשמת בכותרת חלק א'?כיוון שהיו הרבה ואני לא מצליח להתרכז, אחח הזכרונות
2.האם הרשימה כרונולוגית?לא,היא נערכה לפי הזכרון שמתעתע בי לעיתים בגילי המופלג. אזהרה!!! לא כל השירים הם של אגדות רוק אהבת בוסר עם ס' :pink Floyd - Shine on you crazy diamond טרוף החושים עם א' :G'N'R - Welcome to the jungle מ' האקס המיתולוגית:היו הרבה שירים הבולט שבהםThe doors - The End ה"שידוך" עם ל':Dire Strait - Brothers of arms בדרך לחופה עם ע':משינה - הכוכבים דולקים על אש קטנה. לאחר הפרידה ממ'(האקס המיתולוגית) ניחומים בחיקה של נ' עם U2 - The unfogetable fire המשך יבוא...

giloni

New member
איפה היינו ומה עשינו

Nights in white satin – Moody Blues (Days of future Past 1967) ריקוד הסלאו הראשון, כתה ו', בית ספר ייסודי בחיפה, לא זוכר את השם של הילדה המסכנה שסבלה את פרפורי לבי באותו ערב, אבל אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול. 1972 וכאילו אתמול. לא ידעתי אז, שיום יבוא ואכתוב על המודיז בפורום אגדות רוק. לא ידעתי בכלל שאלה המודיז. אבל השיר הזה נצרב בתאי הרגש, ושם הוא יישאר עד הסוף המר. With you there to Help me – Jethro Tull (Benefit 1970) כתה י' בית חבר בנווה שאנן. 12 בצהרים, גשם זלעפות, הוא לא התעורר לבית-הספר ואנחנו נסענו כל הדרך מבית הספר בקרית אליעזר כדי להעיר אותו. כשהתעורר סוף סוף, אמר שיש לו משהו להשמיע לנו. נשכבנו על השטיח, סיגריה ביד-ופתאום החליל המתנשף של אנדרסון שנשמע כמו משהו שאף פעם לא שמעתי (ואף פעם לא אשמע) והגיטארה הצורמנית של מרטין באר ואחר כך, השירה הצרודה של החלילן מהמלין, שנסחפנו אחריו כמו ילדים: I'm going back to the ones that I know, with whom I can be what I want to be. Just one week for the feeling to go -- and with you there to help me then it probably will. Supper’s Ready – Genesis (Foxtrot 1972) כבר סיפרתי את הסיפור בעבר, ואין טעם לחזור עליו שוב – התפתח כאן דיון יפה מאד על משפחתו של משה דץ, שאני לא יודע עד כמה הוא תרם להשכלתם המוזיקאלית של חברי הפורום אבל גם היום, כשאני שומע את המלים: A flower? If you go down to Willow Farm, to look for butterflies, flutterbyes, gutterflies Open your eyes, it's full of surprise, everyone lies like the focks on the rocks, and the musical box. אני נזכר במשה דץ, וחיוך עולה על פני... פלוגה בקו (או-'לגמרי במקרה') – מאיר אריאל ("ירוקות" 1987) לא הכרתי אישית את מאיר. גם הוא לא הכיר אותי. לא בקשתי ממנו שיכתוב את השיר הזה עלי אבל הוא עשה זאת בלי לשאול אותי. המושג Déjà vu הומצא מבחינתי עבור השיר הזה. אה... ואני קונה את Summer Breeze של Seals&Crofts שהביא הולדן ומפציר בו להמשיך ולהזכיר אותם בכל הזדמנות אפשרית. שיר שיכול לרגש אותי בכל מצב ובכל הזדמנות, אבל לצערי עוד לא הצלחתי להתרגש עם מישהי בגללו, אז אני מוכן לפשרה להתרגש עם הולדן
לבינתיים – הלוא רגשות זה בלתי נשלט... יקי

GeForce 5

New member
../images/Emo41.gif מצעד הלהיטים ../images/Emo41.gif

להיט בראש
אחח..., איזו נוסטלגיה שהבאת בי... כמעט והתפתיתי להביא את האוסף שהכניס אותי לעולם הרוק (כל קטע, כל פעם מחדש...). כשהייתי צעיר יותר (לא שאני ממש זקן...) האוספים היו באפנה, גם כאלו שנמכרו כאוסף וגם אלו שנהגנו להקליט בבית (ומהרדיו... מוכנים עם האצבע על ה-Stop, כדי לא להקליט את שוש עטרי...). היום, הפכתי לאדם של אלבומים... נדיר מאוד שאני מרכיב PlayList שמורכב מכמה אלבומים ונדיר עוד יותר שילוב של כמה אמנים... אבל... (תמיד יש אבל), כש"רע לי בנשמה", אם אתם מבינים למה אני מתכוון... טוב, בטח שאתם מבינים... לכולנו יש את הימים ה"חרא" בלשון המעטה, שלפעמים נמשכים גם לאורך תקופה. מי מאתנו לא חוזר כמעט תמיד לאותם קטעים טובים? כמובן, שכל אחד למה שעושה לו את זה... בימים כאלו אני מרשה ל-PlayList שלי להשתולל ולהתערבב. האמת שקשה לי קצת עכשיו לארגן את הרשימה (צריך את ה"מוזה" המתאימה... למישהו בא לבאס אותי?:)), אבל בואו נראה מה ייצא... אה... המפקד, מצטער אם זה לא נכנס לכם באלבום... אני עדיין לא עורך מוסיקלי... אז ב"פסטיבל שירי דכאון" שלי אני לא מגביל את עצמי ל-45/60/74 דקות...
Top Pop 2003
Al Di Meola - Mediterranean Sundance אז ככה אני פותח בדרך כלל את הדכאון... הרמוניה של שתי גיטרות ספרדיות מהאיש שלא ידע מפרט... מכניס אותי לאוירה הרגועה שאני צריך, לוקח נשימה ארוכה ומתפעם כל פעם מחדש מהריצה המטורפת של הוירטואוז הזה על המיתרים... את הפיוז'ן-רוק שלו אני משאיר לפעמים אחרות... תענוג לאוזניים!
Bob Dylan – Mr Tambourine Man כל פעם שאני שומע את השיר הזה, אני נזכר באותה נסיעה בחזרה הביתה, מנועה, החברה שהיתה ונטשה בפתאומיות לפלורידה... אחח, כמה דמעות זלגו שם... דילן מזכיר לכולם מה הוא יודע לעשות עם הגיטרה והמפוחית... אחרי השיר הזה אני כבר שני מטר מתחת לאדמה...
Aretha Franklin – I say A Little Prayer איזו אישה, איזו עצמה (גרימבל, איפה היא לעזאזל בתחרות הזמרים?), איזה ק ו ל ! ! ! חודרת לי עמוק לתוך הבטן, מעבירה בי צמרמורת בכל שמיעה כאילו היתה הפעם הראשונה, מעמידה לי כבר את הדמעה בזוית העין...
Creedence Clearwater Revival – Have You Ever Seen The Rain מה יותר טוב מהבלדה האלמותית של האחים פוגרטי ושות' לדכאו בין הערביים שלכם? מה יותר טוב משירים על גשם במצב הזה? בקצב מדוייק של ארבעה רבעים, מביא תמיד חשק להחזיר להתחלה ולשמוע שוב (קצר מידי, לא?) וה-yeahhhhh שמביא לנו ג'ון לפני הסיום פוצע אתכם עמוק עמוק בבטן...
The Police – So Lonely למרות שאת המשטרה אני שומע במצבי רוח עליזים יותר בדר"כ, הייתי חייב להכניס שיר על בדידות :)
Jerry Lee Lewis – Great Balls Of Fire בכל אוסף דכאוני צריך איזו אתנחתא קלה באמצע... מי יחזיר אתכם אל פני האדמה יותר טוב מהקטע הזה? קצר קצר (פחות מ-2 דקות) אבל ישר ולעניין, בלוז-רוק התחלתי, מלווה בפסנתר עליז, קצב ג'אזי גרובי והאחד והיחיד מספר לכם על "ביצים עם אש"...
Jethro Tull - Aqualung אני קורא לזה אפקט "הטרנזיסטור הנפתח", אהוב עליי במיוחד בשמיעה ברכב, במיוחד בקטע השינוי, החל מ "Do You still remember…", מעין קטע מעבר בין הג'אז-רוק הקליל שבקטע הקודם ליופיו של הקטע הבא...
Dire Straits – Telegraph Road אחד הסיפורים היפים ביותר ששיר יכול להביא לנו... מאט את קצב הלב ומגביר בפתאומיות, הרמוניה מטורפת של גיטרה ופסנתר, התופים לא נשארים מאחור, מומלץ במיוחד בהופעה החיה... וכאן מגיע הקטע שכבר שובר אותי..
You know I'd sooner forget but I remember those nights when life was just a bet on a race between the lights you had your hand on my shoulder you had your hand in my hair now you act a little colder like you don't seem to care...​
Bo Diddley – Before You Accuse Me התגובה הגברית לארית'ה פרנקלין... מרימה את רוחכם אחרי הקטע האחרון (לגברים שבינינו), סוף סוף מישהו שיודע איך לדבר לאישה הסוררת, עם כל הצער שבלבו... "לפני שאת מאשימה אותי בובה תסתכלי על עצמך... אני מבזבז כסף על נשים אחרות? את לוקחת כסף ממישהו אחר...!". אפשרי גם בגרסאות של CCR ו-Clapton.
Rush – Closer To The Heart כן, גם הקנדים באים אליי בדכאונותיי :) בקטע שמתחיל בפריטה רגועה של שתי גיטרות, מכניס את הבס של גדי לוי כמו שצעיר יחד עם הפרופסור שלא נשאר פראייר גם כאן... ומתפתח לריצה יפהפיה על הכלים, שמזכירה לי משום מה תמיד את חוף הים בלילה...(?) :)
The Doors – People Are Strange אי אפשר דכאון בלי ג'ים מוריסון, הפעם דווקא באחד השירים הקלילים והחביבים, אבל... המשמעות מסתתרת לה מאחורי המילים, אל תשכחו. כשאני שומע את הקטע הזה אני מרגיש כמו מישהו שלובש מסכה לפניו, אבל מבלי להסתירן...
Camel – Lady Fantasy מגבירים את הקצב, עם מוגים צרודים, שינויי קצב רצחניים, והבס נכנס לכם לנשמה באמצע, קצת לפני הסולו המטריף על הגיטרה ששולח אתכם לרחף קצת מעל פני הקרקע תחתיה הייתם קודם... אחד הקטעים המורכבים ביותר של הגמל, לא יבייש גם את אבי ביטר במצב רוח רע...
Mama Cas – Dream A Little Dream Of Me ולסיום... קצת לפני שנרדמים עם החיוך על הפנים והדמעה על הלחי, צריכים שיר ערש מאחת שיודעת איך לעשות את זה... העיניים נעצמות ואני באמת חולם עליה, מדהים!

nute kram

New member
קונספט החברה

או-ביקרות על החברה, הרי איזה עוד דבר יש לילד קטן וביקורתי שמודע לעצמו, כמוני, לכתוב עליו? אחד מהקונספטים שהוציאו הכי הרבה שירים, ועוד איזה שירים!!! אז נתחיל: החברים של נטשה-פרדי על הבוקר איך אפשר בלעדיהם? כ"כ ביקורתיים ועדיין עם מוזיקה כ"כ מדהימה. ובכלל זה תענוג להתחיל האזנה לפתיחה כזו יפה עם גיטרה מעימה שאחריה באות מילים נוקבות שבואת לבשר לנו על עולמינו הפוסט-מודרניסטי הצר. החברים של נטשה-נרקומנים עוד פעם, מילים נוקבות על תרבות הצריכה המזעזעת של עולמינו בשילוב עם גיטרה עצבנית ודיסטורשיין. השיר הזה מזכיר משהו את money של איך קוראים להם.... king crimson-indicipline שיר מצוין שכיף לשמוע (ה-בס!!) מתוך אלבום מצוין על החיים ועל המוות ועל מה שבינתיים. ה"פיסה" הזו מדברת על האלימות שבחיינו ומציגה אותה על כל מגרעותיה. guns n'roses-welcome to the jungle אין הרבה שירים שמציגים יפה כ"כ את הג'ונגל העירוני שיש בניו-יורק, השיר מראה לנו את המציאות הקשה של "אדם לאדם זאב" ואיך הכל כאן זה אלימות וסמים וחלומות שנהרסים. מי שראה את הקלים של השיר יכול לראות איך בהתחלה קסל יורד מהאוטובוס תמים ובסוף רואים אותו קשוח אחרי שהוא ראה את כל הזוועות ולמד להתמודד איתם. dead kennedys-kull the poor זה אחלה שיר, אבל ממש אחלה. אני יודע שהם לא ממש אגדת רוק (לפחות לא מזכירים אותם כאן..) אבל זה אחלה שיר, והמילים מציגות יפה מוד את מה שקורה בעולם משנות השישים בערך, יש לנו קידמה ויעיולות ופצצת ניוטרון, אבל אנחנו כאן הורגים את העניים מתחת לאף שלנו, וכולם מתעלמים. חוץ מזה שזה שיר שממש כיף לשמוע, בעיקר בגלל ה"נהמה" של הסולן בשיר. pantera-walk גם לא אגדה, אני יודע, אבל זה שיר חזק מאוד על הניקור של האנשים בתוך עצמם, ואיך הם מובלים אחרי העדר לתוך המלכודת של הפופ סטארים. ואיך אנשים מאבדים את האינדיבידואליות שלהם מול כל זה. radio head-creep גם שיר טוב מאוד, ואפילו מפורסם מאוד (לשם שינוי). שיר על הביטחון העצמי של האנשים בעולם הזה, על כמה שהוא נמוך אצלם, ועך איך שהם חושבים שאם יהיה להם גוף מושלם ונשמה מושלמת הם יהיו יותר מוצלחים ויוכלו להשיג את האהבה האמיתית. ברי סחרוף-עבדים שוב, שיר על תרבות הצריכה של אנשים ועל הניסיום לבריחה מהקושי של החיים עם אספיריינם וסרטי "הפי-אנד" מזויפים שגורמים לאשליה של "הכל יהיה בסדר" שבעצם גורמת ואנשים להיות "עצלנים" ולחשוב שהכל יהיה מושלם, לא צריך לעשות כלום. כשבסה"כ מאכילים אותנו בבולשיט הזה ואנחנו לא שבעים (משפט חכם). T-rex - children of the revolution שיר יפה יפה וקצר קצר, שנעים מאוד לשמיעה ומלמד אותנו על המסחור העצוב של מוזיקה ואומר לנו שעכשיו, סוף סוף, הגיעו האנשים שיפסיקו את זה ולא יקנו רולס-רויס כי זה "טוב לקול שלהם". deep purple-highway star עכשיו זה אחלה שיר, אפילו אחלה בחלה הייתי אומר. שיר יפה שממחיש לנו גם באמתעות המוזיקה וגם בעזרת המילים על החלום האמריקאי שאומר "אף אחד לא יעצור אותי! אני אשיג את ההכי מהיר, הכי יפה ואת ההכי מעלה אותי להיי" כי הרי על זה מבוססת אמריקה, לא? כמובן שכל הניתוחים הם רק דעות שלי וכולם מוזמנים לחלוק על דעתי. על חשבוני

noosh

New member
כל ההתחלות קשות

או - איך נכנסתי לעולם הרוק (אחרי שנה אצל בריטני - כן, פינק, ברינטי), גם כשהכניסה כללה כמה שירים מפוקפקים אפשר להגיד שזה התחיל מגיל קטן, בגלל שזה מה שהיה בחדר של אח שלי, וזה איפה שנהגתי לשבת אז זה היה מגוון, והתחלק בין מטאליקה ולנירוונה לפרל ג'אם ולפינק פלויד, וזה גם נגמר באיזשהו שלב כשהתחלתי לשמוע פופ. למה? לא יודעת, זו הייתה תקופה רעה. אבל יצאתי ממנה לאט לאט, ובשלבים.... (שכוללים כמה דברים לא ממש נחמדים, אז תסלחו לי בבקשה
) Led Zeppelin - Stairway to heaven אוקיי, כיתה ח', צוות מוזיקה של פרוייקט בית-ספרי יושב לו באיזה פגישה, כולם מטאליסטים ורק אני איזה ילדה מסכנה שמנגנת על חליל, שומעת קורז ובכלל לא מתאימה לצוות הרוקיסטי הזה שיושב מולי. מה אינ עושה פה בכלל? מהצוות יצאתי מהר מאוד, וחבל שכך... כי אחרי שיצאתי הם החליטו שהם מנגנים את השיר הזה בפתיחה של הערב, רק נחשו מה? לא היה להם חליל
ואני, שמנגנת את השיר הזה מאז שיש לי חליל ביד (ביוזמתו של אח שלי, כמובן, אני לא ממש הכרתי בגיל 10 את לד זפ), פשוט ישבתי בקהל ושמחתי לאיד Metallica - unforgiven 2 כיתה ט' הגיעה, החברה קצת השתנתה, הפרוייקט נשאר ואני וחברותיי מתחילות להתחבר עם המטאליסטים.. ועם ההתחברות באה גם המוזיקה... אם יש שיר שהוא השיר המטאלי של כיתה ט' - זה בהחלט זה. כמה היינו שרות אותו, מנסות להפגין בקיאות כלשהי בפני כל הבנים האלה ששומעים איירון מיידן ומטאליקה כל החיים שלהם.. עד היום כשאנחנו נזכרות בו אנחנו פשוט מתפוצצות מצחוק... אני? מנגנת את וואן של מטאליקה על הגיטרה? זה באמת קרה? Pink Floyd - Hey, You אני נוסעת באוטו עם אמא, האח כבר מזמן בדרום אמריקה, ופתאום גלגל"צ משדרים להם את השיר הזה. אתם יודעים איך זה כשאתם שומעים שיר שלא שמעתם כבר כמה שנים, ופתאום כל התחושות והרגשות עולים למעלה? אז זה בדיוק מה שקרה לי, פשוט התחלתי לבכות, ואמא שלי כמובן לא הבינה מה נסגר איתי... כשחזרתי הביתה, האלבום הזה הוכנס מיד למערכת, הגיטרה נלקחה והתחלתי ללמוד לנגן את איז דר אניבאדי אאוט דר, וכמובן החלה לה תקופת פינק פלויד די ארוכה Dire Straits - Your Latest Trick בגלל שהפופ קצת נחלש והתחלתי לחזור לרוק, החלטתי פשוט לקחת את הדיסקים של אח שלי ולעבור עליהם. בדרך נתקלתי ב"אחים לנשק" של דייר סטרייטס.. ברגע שהסקסופון התחיל לנגן פה, קרה אותו דבר שקרה כששמעתי את היי יו, ופשוט נסחפתי
Dire Straits - Romeo and Juliet זה השיר שלי מאותה תקופה פשוט, כשהוא במקרה קפץ פעם באיזשהו מקום והזכיר לי נשכחות.. ומאז זה השיר שלי, ואין מצב שיש רשימה בשל שירים בלי שהשיר שלי מופיע בה pink Floyd - Wish You Were Here יום אחד חזרתי הביתה, לקחתי את האלבום הזה שראיתי אצל מישהי בבי"ס וישבתי וקראתי את המילים דווקא. הגעתי לשיר הזה ופשוט התאהבתי במילים. אז הקשבתי. ודרכו גם הכרתי את אחד החברים הכי טובים שלי, והוא פתח לי את הטעם המוזיקלי וגרם לי לרצות לשמוע עוד דברים בסגנון של שיין, ארוכים יותר, מיוחדים יותר ולא כ"כ פשוטים. ELP - Karn Evil 9 באותו פרוייקט בית ספרי (שמלווה אותי די הרבה, כמו שאתם רואים) היה גם מחנה קיץ. יום אחד ניגש אליי בחור אחד מהמחנה ואמר לי - תגידי, בא לך לשמוע משהו טוב? אז כמובן שאני לא אסרב, מה כבר יש לי לעשות, להוציא עיתון? הלכתי לחדר של הצוות שלו, נשכבתי על המזרון ליד המזגן (תרגעו, הייתי עייפה, והיו שם עוד אנשים), ובמשך חצי שעה בערך הקשבתי לקארן איבל 9 בהופעה חיה. אפשר להגיד שזו הייתה הפריצה הראשונה שלי לעבר עולם הרוק המתקדם, דבר שאני לא מצטערת עליו אפילו רגע אחד King Crimson - I Talk To The Wind אז התחלתי לדבר עם אותו בחור חודשיים אח"כ בערך, והוא אמר לי שהחליל בסטרוואי זה לא באמת חליל - זה מלוטרון. "ומה זה מלטורון?", שאלתי אותו. הוא, כמובן, לא היסס להסביר, ואף הפנה אותי לקישור באתר של "מתקדם". קראתי, החכמתי, והוא שאל אם זה מעניין אותי לדעת עוד. הוא אפילו לא חיכה לתשובה, ואמר - יש להקה, היא נקראת קינג קרימזון.. היא נחשבת לרוק מתקדם, את יודעת.. "ומה זה רוק מתקדם?", שאלתי אותו. הוא התחיל להסביר, הפנה אותי לעוד קישור, ואמר לי לקנות את האלבום, אפילו יש שם קטע של חליל. אז קניתי את האלבום, וכל פעם כשאני מקשיבה לשיר הזה אני פשוט מרגישה שאינ צונחת על ענן צמר גפן ורוד ומתוק, פשוט חלומי
Camel - Rhayder כן, אז אותו בחור (באותה שיחה, אגב), אמר לי שאם כבר חליל והכל, ואם כבר פרוג, אז יש איזה קטע שאני בטח אוהב... זה אלבום כזה, אינסטרומנטלי כולו, משהו מהמשפיעים ביותר.... אני חייבת להקשיב לו, כמובן, הוא אפילו ינסה להוציא לי את התוים כדי שאני אוכל לנגן אותו... האלבום השני שלי, עוד פריצת דרך אחת חשובה. The Doors - People Are Strange אינדיד דיי אר. כבר התחלתי לשמוע רוק, והתחלתי לגלות דברים חדשים... אינ כבר בכיתה י' ומנסה להחכים ולשמוע להקות שלא שמעתי. אז שוב לקחתי איזה דיסק כפול שמצאתי בבית, בדרך שאלתי את אח שלי אם הדלתות זו להקה טובה. אני לא זוכרת מה הוא ענה לי, אני רק זוכרת שישבתי על הרצפה בחדר (בטח ציירתי או משהו), ואז התחיל השיר הזה, והדחף הראשוני שלי היה לרוץ למסנג'ר ולשנות את הניק שלי לשם הזה, כי זה פשוט כ"כ, אבל כ"כ נכון. היופי בשיר הזה הוא שהוא גם עליז ושמח, אבל גם מלנכולי, והכל ביחד. אפשר להגיד שמכאן והלאה נכנסתי לתוך הרוק והתחלתי להתעניין יותר בפרוג.. ומפרוג זה עבר לפסיכדאליה, ולבלוז רוק ולעוד כל מני ז'אנרים וכל מני להקות ואלבומים ושירים שאני לא יכולה לתאר את חיי בלעדיהם עכשיו... מה הייתי עושה בלי סיינס אייב בין לאבינג יו? איפה הייתי בלי נייטס אין וואיט סאטין? איך חיי היו נראים בלי יס או ג'נסיס או ג'ניס ג'ופלין או הדורז? אני לא יכולה לחשוב מה היה קורה לי אם אחד מהשלבים האלה היה נקטע איפשהו.. אני רק שמחה שזה לא קרה
יצא ארוך, עמכם הסליחה

חולוני

New member
אלבום הטראש הטוב בכל הזמנים.

1. Los Del Rio - Macarena 2. Toni Basil - Micky 3. Ottawan - D.I.S.C.O 4. Boney M. - Daddy Cool 5. Milli Vanilli - Girl You Know It's True 6. Scatman John - Scatman's World 7. Vanilla Ice - Ice Ice Baby (מי אמר Under Pressure? זה לא אותו ביט...) 8. Mr. President - Coco Jambo 9. Samantha Fox - Touch Me (I Want Your Body) 10. Dr. Alban - It's My Life 11. E-Rotic - Help Me Mr. Dick 12. Cheeky Girls - Cheeky Song (Touch My Bum) 13. Take That - Relight My Fire 14. חמסה - אתה חייב למות עליי 15. היי פייב - יום מעונן 16. פינג פונג - שמייח

giba70

New member
../images/Emo39.gifדור ילדי הפרחים../images/Emo141.gif

אוקיי. אפשר כמובן לחרוש ולהוציא כמה אלבומי קונספט לפי כל מיני נושאים, אבל נתחיל ממשהו... יש קונספט, יש שירים, בקשר לסדר השירים באלבום אני לא בטוח, אבל אני מקווה שהוא יצא מתאים. זה אלבום שבוחן את תקופת ילדי הפרחים מזוויות שונות, המחאה, הפסטיבלים, הסוטול והיקיצה ממנו... אתם מוזמנים להוסיף שירים מתאימים כראות עיניכם
למי שלא מכיר ניתן קצת רקע על הנושא: "אחד-אחד היו נאספים, מגודלי שיער ויחפים..." ילדי הירח - צליל מכוון (שלמה יידוב)
החבר'ה מתחילים למרוד, לצאת מהבית ולחפש את עצמם: You never had to live out on the street" "...but now you're gonna have to get used to it Like A Rolling Stone - Bob Dylan Jojo left his home in Tuxon Arizona" "for some California grass Get Back - Beatles I'm completely stoned" I'm hippy & I'm trippy I'm a gypsy on my own "I'll stay a week & get the crabs & Take a bus back home Who Needs The Peace Corp? - Frank Zappa זאפה מחווה את דעתו על כל העניין באלבום שכולו פרודיה על ילדי הפרחים... "...I feel like I'm letting my freak flag fly" Almost Cut My Hair - CSN&Y You've got your mother in a whirl" "she's not sure if you're a boy or a girl Rebel Rebel - David Bowie
קצת מחאה אף פעם לא הזיקה.... "1, 2, 3 - ?what are we fighting for" לא זוכר בדיוק מה שם השיר והמבצע (אכן חור בהשכלה) אבל השיר הזה חייב להיכנס בדיוק כאן! We can change the world, rearrange the world" "...is dying to get better (Chicago - Graham Nash (CSN&Y
טוב לשוט תרמיל על שכם, ועדיף לנסוע... "Your typical city involved in a typical daydream" Truckin' - Grateful Dead "A sign in the road said: Take me to Monterey" Queen Of The Highway - Doors ?Hey Punk, where you goin' with that button on your shirt" "Well, I'm goin' to a love-in to sit & play my bongos in the dirt- Flower Punk - Frank Zappa שוב, הזווית של זאפה...
אהבה, שלום, אחווה, מוזיקה וסוטול: And I dreamed I saw the bombers riding shotgun in the sky" "turning into butterflies above the nation Woodstock - Joni Mitchell "Nothing's gonna change my world" Across The Universe - Beatles (ללא ציטוט) Spare Some Love - Renaissance They're a band beyond description" like Jehovah's favorite choir People joining hand in hand while the music played the band "Lord, They're setting us on fire The Music Never Stopped - Grateful Dead (ללא ציטוט) Summer '68 - Pink Floyd "...No one I think is in my tree" Strawberry Fields Forever - Beatles
שאריות מהמלחמה, מה היה לנו פה? Unborn, living Living, dead" "bullet strikes the helmet's head The Unknown Soldier - Doors "...Meet the new boss, same as the old boss" Won't Get Fooled Again - The Who
לסיום, זכרונות מהתקופה: The sun machine is coming down" "and we're gonna have a party Memory Of A Free Festival - David Bowie ולסיום האלבום, משהו קצת יותר חדש, אבל מתאים מאוד לדעתי: I remember traffic jams" "motor boys and girls with tans I Remember california - REM זהו, נגמר הטריפ...

למעלה