גיל שלום,
אינני מתיימר להיות צלם מקצועי, אבל יש לי המון נסיון בצילום כלבים, וכמה שנות לימודי צילום, ולכן אני מרשה לעצמי לתת לך עצה בעניין הזה. כשאתה מצלם משהו קטן, כמו צעצועים, הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה לשים אותם על הדשא ולצלם מלמעלה. ככה הם נראים בתמונה קטנים, מנקודת מבט לא נכונה וחסרי פרופורציה. הדרך היותר טובה לצלם דברים קטנים זה מהגובה שלהם, כלומר - או שאתה יורד לזחילה על הדשא (בינוני, אבל שיפור), או (הכי הכי טוב) שאתה מעלה אותם על שולחן. אם אתה בוחר באפציה השניה, אתה שם על השולחן מפה חלקה, לא כל כך חשוב הצבע, חשוב שתהיה חלקה, ואם אפשר - עושה להם רקע, כלומר מרים את המפה בצד האחורי של השולחן למעלה במקום למטה. אפשר להשעין אותה על קופסא או אם השולחן צמוד לקיר להדביק את קצה המפה בזהירות לקיר, וכך ליצור מקום צילום - מעין רצפה וקיר אחורי, באותו הצבע (ולא לבן). על המקום הזה אתה מניח את הצעצוע שאתה רוצה לצלם, ומצלם מהגובה שלו, אולי יותר גבוה בכמה סנטימטר. נסה לצלם ממרחק כזה שהצעצוע ממלא כמה שיותר מהתמונה. נסה ותהנה. אגב, זו כמובן עצה נכונה לכל מי שרוצה לצלם דברים קטנים - מחמ"פים, דגמי מכוניות, סביבונים וכו'. ואחרי שתצלם אותם טוב, אגיד לך מה אני חושב עליהם...