אוסף הבולים

אוסף הבולים

שלום רב לכולם, היום בדקתי חלק מחבילות האוסף שהותיר אחריו אבי ז"ל. מדובר בכמות עצומה, לפחות לגבי לא-אספן כמוני. מסתבר שאבי היה מנוי על השרות הבולאי וקיבל גליונות בצרוף מעטפות של הארועים וכיו"ב. כמובן שאין ביכולתי לרשום לעצמי את המלאי אבל ממה שראיתי בינתיים מדובר על השנים 49-אמצע שנות השישים. הכל במצב חדש לגמרי. כמו כן יש גם בולים מכל העולם, רובם ללא חותמת. קשה לי להאמין שאמשיך לבחון את האוסף, פשוט מכיוון שבמקום להתקדם, אני פשוט טובע בערימות: אחרי הכל, להדיוט כמוני אין מושג מה משמעותם של הגליונות והמעטפות, שבהם עינו מתבוננת. נראה לי שדרוש לכך מקצוען, שיש לו הזמן והסבלנות לנבור בחבילות. מאידך, איני רוצה לשלם עבור שרות (אם בכלל יש מישהו שמציע דבר כזה), כאשר איני יודע איזו תועלת תצמח לי מכך. האם יש לכם בשבילי קריאות כיוון כלשהן? חג שמח, יואב נ.ב. 1. את קופסאות הגפרורים הישנות ובהן הבולים מארצות ערב, שאני זוכר מילדותי, לא מצאתי, בינתיים (לידיעתם של המעונינים בדברים האלה). 2. מלבד הבולים אסף אבי גם דברים אחרים כמו, למשל, קלפים של "ארטיק-קרטיב", שבהם הוא השלים את ארבע הסדרות (בנות 36 קלפים כ"א): טנקים, מטוסים, אניות ורובים (הוא בוודאי שמח שאני מציין את ההישג). האם קיים עניין בפריטים כאלה מ"תרבות-הפופ העברית המוקדמת"?

doroni10

New member
באופן כללי

בולי ישראל החל בולי "דאר עברי" בשנת 1948 ועד 1952/1953- ניתן למצא בולים, מעטפות יום ראשון וגליונות מזכרת בעלי ערך כספי גבוה. זאת בד"כ כאשר מצורף לבולים, הן על מעטפות יום ראשון והן בבולים חופשיים השובל אשר בשנים אלו בד"כ מורכב משלושה חלקים (כלומר "שובל מלא" נחשב כאשר כל שלושת החלקים נמצאים- בול+ שובל + שארית לבנה מתחת לשובל - אלא אם כן הבול הוכן מלחתכילה רק ב 2 חלקים). בד"כ המחירים הגבוהים יהיו עבור בולים ללא חותמת.הבולים היקרים על פי הקריטריונים הנ" יהיו: סדרת בולי דאר עברי- בעיקר בערכים הגבוהים של 250, 500 ו 1000מיל. בולי "דמי דאר" של סדרת "דאר עברי" . "מועדים לשמחה תש"ט (מעין חותם - על השובל רשום "מגלה עפה: למלך" ) גליון מזכרת "תבול" (1949), בול פתח-תקוה, בולי מועדים לשמחה תש"י (סמלי ח"א, סמל צה"ל, סמל חיל הים), בולי דמי דאר "ישראל". בולי 75 שנה לארגון הדאר העולמי, בולי יום האצמעות השני. סידרה ראשונה של בולי דאר אויר, בול הנגב, בולי 50 שנה לקק"ל, בול המנורה (מסביב סמלי שבטי ישראל- 1952). עבור הנ"ל- גם הבולים ללא חותמת וגם מעטפות יום ראשון - עם שובל מלא, רובם מחירם הקטלוגי די גבוה (לעיתים בלשון המעטה..). כמובן יש תלות באם הבולים והמעטפות נקיים, ממורכזים(מודפסים ממש במרכז הדף), ללא סמני חלודה ופטריות וכו. שאר הבולים, שיצאו לאחר מכן, בד"כ גם מעטפות יום ראשון וגם הבולים עצמם בערך קטלוגי נמוך- אך כאמור המחיר הסנטימנטלי שונה
. לגבי בולים ממדינות אחרות- אי אפשר לדעת עד שלא רואים... דורון,

astrok

New member
שכחת - האצמעות = עצמאות

בכל אופן, הבולים שאתה מתאר חלקם שווים כסף רב, כמו שאמר דורון. אני ממליץ לך, אם אין לך עניין רב באוסף, כדאי שתמכור. אבל אם אתה מוכר - אל תמכור לסוחר, אלא לאספן. אספן שהמאה בידיו ישמח לרכוש ממך את מרבית האוסף, ואולי חלקים. כדאי שתציע אותו ב- www.asfanut.co.il או ב- www.asfanet.co.il, שבשניהם אולי תמצא מישהו. אם לא תצליח וממש תרצה למכור, תנסה אצל סוחר. אני ממליץ על מוטי ברש מבולי דיזנגוף, או ד"ר יוסף ואלך מרחובות, ברי-הסמכא הגדולים. יש עוד רבים, אבל את אלו אני מעדיף אישית. חג שמח! תמיר.

למעלה