שלום אסף.
אני בכלל לא מצליח להבין מה הויכוח בינינו, ועל מנת שלא להרחיב דבר מיותר ממילא, אענה בכמה נקודות. 1. אין שום קשר בין מה שניסיתי להסביר לתמיר, לבין "השפה הבולאית המקצועית", ולא שאני חושב שיש כזה דבר. אני ניסיתי להסביר לתמיר שהוא לא יכול להעריך משהו שלא ראה ואין לו עליו שום מידע שהוא. יש לך דעה שונה? אתה חושב שכן אפשר לעשות זאת? 2. אני מסכים להגדרה שלך לאוסף ילדים ("לא מוגבל בגיל או בכסף והוא נשען על הרכב האוסף"), ואם תקרא את מה שכתבתי לתמיר, תראה שבבסיס זה בדיוק מה שכתבתי. אוסף שהוא בעצם ערימת פריטים חסרת כיוון, שאינו משקף ידע - בולאי או תימאטי. 3. אתה בעצמך אומר שאין קשר בין השם (אוסף ילדים) לגיל האספן. אז מהיכן הגיע המונח הזה? למה לא לקרוא לאוסף כזה "אוסף של מתחיל", או "אוסף ראשוני", בניגוד ל"אוסף מתקדם"? האם האוסף שלי או שלך מוגדר כ"אוסף מבוגרים"? 4. גם אחרי שישבת עם סוחר הבולים שלך שעות ארוכות, עדיין אינך יודע אם האוסף הבא שתראה לא יכיל בתוכו בולים "שווים". האם גם אתה, כמו תמיר, היית ממליץ למישהו למסור את האוסף שלו כתרומה לנוער, בלי לדעת כלום על האוסף, בלי לראות אותו בכלל, רק על סמך הנסיון שלך אצל אותו סוחר בולים? אני מקווה שלא. הביקורת שלי לתמיר בעניין הזה תקפה ונכונה, ונדמה לי שאין על כך ויכוח - גם תמיר מסכים לדעתי זו. 5. ידידי היקר אלי כרמל ז"ל היה באמת בעל אוסף נושאי. גם תמיר הוא בעל אוסף כזה, אך זו כלל אינה הנקודה בדיון. השאלה היא מי משניהם היה בעל אוסף של מתחיל (קרא לזה אוסף ילדים אם אתה רוצה), ומי היה אספן בעל אוסף מתקדם. נדמה לי שהתשובה ברורה, וגם כאן תמיר מסכים איתי. לסיום, אני מרשה לעצמי הערה אישית, גם כי אני יותר מבוגר ממך, גם כי אני אספן יותר ותיק, וגם (שימו לב- ) כי אני מנהל הפורום הזה: הכתיבה שלך תוקפנית מידי לטעמי. אני מבקש, בעיקר כשאתה כותב אלי, נסה לכתוב קצת יותר בעדינות. את הודעתך פתחת במשפט שאין לו שום קשר למציאות, או להודעות שלי בפורום. אני לא מבטל שום שפה בולאית מקצועית, מעולם לא הזכרתי באף הודעה שלי זכוכית מגדלת, ואוסף ילדים אינו שייך לשום שפה בולאית מקצועית - למעשה, זה מונח מוטעה שאין לי מושג מי המציא. אני לא יודע מה ההכשרה המקצועית שלך - אני בין יתר הדברים בוגר לימודי החוג ללשון, במסלול לבלשנות שמית משווה באוניברסיטת תל אביב. אל תזלזל במי שאינך מכיר.