אוסף בולים

תמיר1991

New member
השורה האחרונה קצת מצחיקה...

והתשובות שלי: - האם אתה מרגיש שאתה כבר יכול לספר סיפור באמצעות האוסף? יכול להיות שכן - עובדה מוכחת: המאמר! - האם הידע הבולאי שלך מספיק כדי לדעת מה צריך להיות לך באוסף, ומה עדיין חסר בו? האמת שלא... אבל עם עוד קצת קריאת ספרות וקטלוגים בטח שכן. אני בדרך... - האם הידע הבולאי שלך כבר מספיק על מנת שתדע לזהות בול מיוחד כשאתה רואה אותו? ממש לא... לדאבוני הרב... - האם אתה כבר יודע את הסיפורים מאחורי הפריטים הבולאיים המיוחדים שהתחום אותו אתה אוסף? לעתים רחוקות... לדאבוני הרב... האם אתה כבר יודע מספיק על התחום שבו החלטת לאסוף - החלל - כדי שתבין מה צוייר בכל בול או חותמת, האם הציור מתאים למה שהוא צריך להיות, ואם לא - מה ההבדל? לעתים רחוקות... לדאבוני הרב... אז אני אכן מתחיל... אין מה לעשות... אני עדיין חושב שאני מבין די והותר לילד בגילי, הלא כן? תמיר.

doroni10

New member
תמיר, רק על מנת לסבר את הרשום לע"ל

חלק נכבד מהטעויות בבולים שהצגתי עד עתה התגלגלו לידי כאשר הייתי נער לא רחוק מגילך הנוכחי... האוסף אז היה מסודר לפי מדינות, אוסף קטן יחסית שהיה מוגדר כ"אוסף ילדים"...ובכל זאת.. לדעתי מעתה כאשר מגיע מישהו לפורום ושואל שאלה שכזו, יש להפנותו א. לשאלות הנפוצות. ב. להציע לו להציג חלק מהבולים (ואנו בשמחה נחפש אותם בקטלוגים לפי הכלים המינימאלים שיש לנו, שכן לעיתים יש צורך למדוד ניקבוב או לראות סמני מים וכו..). ג. להציע לקחת את האוסף למישהו בעל קטלוג שיהיה מוכן ללא תשלום או בתשלום לבדוק את האוסף. דורון,

תמיר1991

New member
הם נפלו לידיך כילד?

זה אומר שגם לי יש סיכוי למצוא טעויות! יש!!! תמיר.

ronmerav

New member
סוף סוף

אני רואה שתמיר מבין מה אבא של נעם רוצה ממנו. ועל זה אומרים "מכל מלמדי השכלתי". זה פתגם חשוב, שיש לו 2 פירושים, ואני מקווה, תמיר, שאתה לא חושב לפעמים שאתה יודע יותר טוב מכל מי שמנסה ללמד אותך (שזה הפרוש השני...) אני מוכרח לספר שלא רק נהניתי מאוד מן המאמר של תמיר על בולי החלל, אלא בעיקר התרשמתי מהנסיון להשתפר ומכושר ההתמדה. השתמשתי בזה כדוגמה לבן שלי שיבין שכדי להגיע למשהו (במקרה הזה עבודה בספרות שהוא צריך להגיש) צריך להתחיל בבסיס ואז להתיעץ, להוסיף, לשנות, להחסיר... עד שמגיעים לאן שצריך. אז כל הכבוד, תמיר! רון.

yblumann

New member
לתמיר ואריק בולי חלל

אני מסכים עם אריק - ניסוח מצוין! אוספי חלל מופיעים בתערוכות בכמויות רבות ומפגש החלל של שנת 1975 הוא נושא שתמיד מוצג. תמיר המאמר שלך הוא אוסף עובדות בלבד שניתן להורדה מה internet בצורה די קלה. אני ראיתי מספיק תצוגות של חלל, ואם היית מציג את האוסף מלווה במאמר , זה פשוט שגרתי ולא מושך. אם אתה רציני בנושא, כדאי לך לקרוא ולחקור את הנושא, ביחד עם קצת הסטוריה על היריבות הגדולה בין ארהב וברהמ וההשלכה הבולאית של היריבות, יש את הנושא של האדם הכלב הקוף האישה וכו הראשונים בחלל נחיתות על הירח אסונות שהיה בחלל וכו. כדאי שגם תוכל לזהות הוצאות בולים לגיטימיות זא הוצאות ל מדינות שתרמו לנושא ולא בולים מאפריקה או מונגוליה. אני התחלתי לאסוף בולים בגיל 7 ואני אוסף רק בולים. אבל די הרבה פעמים אני חוקר את הנושא של הבול. אתה יכול ללמוד הרבה על מדינות לפי מה שהם מוציאים. אין בכונתי לרדת עליך או לבקר אותך - רק אולי להציע דרכים להתפתחות. גם אני הייתי פעם בן 13 ולוקח זמן לראות ללמוד ולהתפתח. לשיפור המאמר אולי תוכל להוסיף קצת דעה אישית- למה אתה מתרכז דוקה בנושא זה ומה מושך אותך איליו. אני חי בלונדון, בעוד זמן קצר אני הולך ל2 ירידי בוליםכהרגלי כל יום שבת ]OK כמעט כל שבת....[ ואני גם מבקר בתערוכות בינלאומיות בצורה קבועה. אז יש לי הרבה ידע מידע וראיתי הרבה יותר בולים ותצוגות ממה שניתן לאספן ממוצע לראות. מכאן באות ההמלצות. מקוה שלא תפגע או תעלב ממה שכתבתי. Yoram

powo

New member
תמיר האוסף שלך

הוא אוסף של ילד מתחיל אני ממש לא מבין את הקישקושים שלך.וגם המאמר הוא ממש לא יצירת פאר.ומספיק להצטדק מאחורי המשפט אני סך הכל ילד ומותר לי להגיד הכל.ואיזה מזל יש לך שיש לך עורך דין שמגן אליך בחירוק שנים. אז באמת תמיר מספיק אם השחצנות הבילתי נסבלת

תמיר1991

New member
חבל לרדת לרמה כזו אברהם...

אתה לגמרי מפתיע אותי. אתה לא ראית את האוסף שלי, ואני בטוח שכשתראה דעתך תשתנה לגמרי. ותסתכל על המאמר בחדש, אולי דעתך תשתנה מעט. וזה שאני ילד לא אומר שמותר לי להגיד הכל, אבל מעט אמפתיה וסימפטיה, כי בסך הכל רובכם הגדול כאן מבוגר ממני בהרבה מאוד שנים. תמיר.

תמיר1991

New member
שזה פוגע ומעליב, ואני ממש לא רוצה

להתעלם ממך כמו שהתעלמתי מאחרים פה כי אתה אינטילגנט, אדם ממש נחמד וידען גדול. אני מקווה שלא "תרד" עלי. "ירידות" כמו אלה משיגות את המטרה ההפוכה ממה שבוודאי רצית. תמיר.

powo

New member
אז מה אתה מציע

כדאי שלא נפגע ונעליב בעתיד.

תמיר1991

New member
אני מציע שתתמתן קצת בתגובותיך

אלי, ואני אשתדל פחות לעצבן אותך ועוד כמה פה. מתאים? תמיר.

powo

New member
מתאים. ונראה איך אתה עומד במילה

ולספור עד עשר ואז להגיד את מה שאתה חושב

תמיר1991

New member
חוץ מהאחים המציפנים שעזבו אותנו,

יש היום את נויקה... אני לא מגיב להודעות שלה ולא יוצר איתה שום קשר. תמיר.

נויקה

New member
תמיר מתעלם ממני ../images/Emo7.gif

שבעצם די הרווחתי מהעניין כי עכשיו אני יכולה להגיד מה שאני רוצה ולדעת שהוא לא יענה לי. והנה בשרשור הזה הוא מוכיח שוב את שחצנותו הבלתי נדלית. אני הערתי לו על דבריו- הוא נעלב, אברהם העיר לו על דבריו- תמיר נעלב. זה פשוט הופך להיות הכלי המועדף עליו. אני ילד מותר להגיד מה שאני רוצה להעלב מתי שבא לי וכולם יסלחו לי שוב ושוב. והערה לכולם- ממש, אבל ממש לא נעים לי להיכנס לפורום בזמן האחרון, כל פעם שאני קוראת הערות שלו לאנשים אני יושבת מול המסך ומתפוצצת. וזו גם הסיבה שלא הגעתי למפגש בשוק הפשפשים. זו כמובן דעתי האישית, ואולי אני קטנונית ומגזימה אבל זה מה שאני מרגישה. נעה

אם לא הגעת למפגש בגלל

תמיר,זה הפסד שלך לא שלו. כי יכולת להסתובב אם אנשים אחרים חוץ מתמיר.

תמיר1991

New member
התעלמתי.

את לא שווה את המילים, אישה בת 19 עם בגרות של בת 9. אין לי מה להוסיף... תמיר.

למעלה