אוסידי של אשמה

SomeOne114

New member
אוסידי של אשמה

שלום לכולם, לא הובחנתי אף פעם כמישהי עם אוסידי, אבל נראה לי שזה מה שיש לי. אני מרגישה ממש לא טוב, על כל דבר אני מרגישה אשמה, אם אני פוגעת באנשים, בין אם זה בלי כוונה או כי אין ברירה (כמו למשל להגיד למישהו שיצאתי איתו לדייט שאני לא מעוניינת). אני ממש סובלת אחרי זה, יש לי כל מיני פחדים שבגללי אותו הבנאדם יהיה לבד ושקשה לו,שהוא נפגע. אני לא יודעת מה לעשות עם זה, זה פשוט נורא. אני מרגישה שאני בנאדם רע, ולא מגיע לי אף אחד על כזה דבר. אני יודעת שאי אפשר לעזור לי בזה,אבל רציתי לשפוך את מה שהיה לי על הלב.

אמא11

New member
היי חמודה וברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo140.gif

תודה ששיתפת אותנו ויש כאן הרבה מאד אנשים שמבינים אותך. איני יודעת אם מדובר בOCD מאחר ורק איש מקצוע יכול לאבחן, ובעצם לכל אחד יש קצת OCD וזה נחשב להפרעה לפי קריטריונים כמותיים מסויימים . בכל מקרה ניכר שקשה לך עם זה וכדאי לדעת שכן יש מה לעשות. את מוזמנת לשפוך את הלב מתי שרק תרצי ונשלח לך מלוא החופן חיבוקים וירטואלים. אם פעם תרצי לדעת יותר, תוכלי להתחיל בקישורים ובמאמרים. יש מאמר שעוסק בדיוק בנושא זה של רגשות אשמה (לצערי איני זוכרת את שמו - דפדפי ותמצאי). בקישורים תוכלי גם למצוא הרבה מידע ואני מאד ממליצה על העצות של חברי הפורום. רק טוב ויום נפלא תמי

shani012

New member
היי!

אני כן אובחנתי בתור אחת שיש לה או סי די, וזה התחיל ברגשות אשמה שהיו לי. אני חס וחלילה לא אומרת שגם את סובלת מזה או שתסבלי מזה בעתיד אבל שלי התחיל בגלל זה. חוויתי איזה חוויה שהעלתה לי מחשבה לראש והמחשבה גרמה לי לרגשות אשמה. אני סבלתי מרגשות אשמה תקופה ארוכה ואני יודעת כמה זה כואב ונורא! אני ממש סבלתי מזה והלכתי לפסיכולוג לשנה. אומנם הרגשות אשמה הופחתו אבל במקומם הגיעו טקסים ואובססיות. הפסיכיאטרית שלי אמרה שמכיוון שלא רציתי להרגיש עוד את הרגשות אשמה ולא רציתי לחשוב את המחשבות האלו, ושלא רציתי שהן יתגשמו אז יצרתי לעצמי סוג של טקסים כדי שהם יעלמו ויעזבו אותי בשקט. ומכאן רק המשיכו האובססיות וגדלו והמחשבות ובעקבותיהן הטקסים רק גדלו עד שהגעתי למצב שהייתי חייבת לבדוק מה יש לי. אני ממליצה לך ללכת לייעוץ, יכול להיות שאת צריכה רק טיפול פסיכולוגי, בכל מקרה חבל שתסבלי סתם. אני אומרת לך את זה בתור מישהי שסבלה מזה ואני עדיין סובלת אבל לעיתים רחוקות. בכל מקרה שיהיה לך הרבה בהצלחה!!!

SomeOne114

New member
shani012

היי, את באמת צודקת, אני גם מרגישה שהיה עושה לי טוב ללכת לייעוץ, לבדוק מה יש לי. את האמת שמה שאני מפחדת זה הקטע שירשמו לי את זה איפשהו ואיכשהו זה ישפיע עלי. אבל כמובן שזה גם לא פתרון להמשיך ככה. אני יודעת שיש פסיכולוגים פרטיים, אבל הם מאוד יקרים ובינתיים זה לא מתאפשר לי. מה עם טיפול קוגניטיבי? זה יכול לעזור? ניסית?

shani012

New member
אז ככה

תאמת שאני עוד לא התנסתי עם הטיפול הקוגניטיבי, אבל אני מקווה שבקרוב מאוד אני אתחיל. הבנתי שהטיפול הזה גם נחשב ליקר. את עוד לא אובחנת כסובלת מאו סי די ולכן אני לא חושבת שאת צריכה טיפול כזה כרגע. זה שאת הולכת לפסיכולוג לא ישפיע עלייך בשום צורה רעה, להפך הוא הנכון! אף אחד לא רשאי לשאול אותך מדוע הלכת לפסיכולוג ואת גם לא מחוייבת לענות לו! אני חושבת שרוב האנשים צריכים פסיכולוג. זה שאת הולכת אליו זה לא אומר שאת משוגעת. את פשוט צריכה מישהו לדבר איתו ושיוכל לעזור לך. את לא צריכה לחשוש, יש פסיכולוגים שעובדים עם קופות חולים ככה שהטיפול הרבה פחות יקר. אני ממליצה לך בחום ללכת על מנת שתוכלי לטפל בבעיה שלך, אני יודעת עד כמה הבעיה הזאת נוראית ולכן אני חושבת שאת צריכה ללכת. כמו שאמרתי קודם, עוד לא אובחנת באו סי די ואני מאוד מקווה גם שלא יהיה לך, אבל בכל מקרה תלכי לייעוץ ותראי מה אומרים לך. מה שלא יהיה אני פה בשבילך :)

למעלה