אוסטרליה

• פותח הנושא ttfn
  • פורסם בתאריך

ttfn

New member
אוסטרליה

אני טסה בסוף דצמבר לניו זילנד ל-3 חודשים ומשם לאוסטרליה.על המסלול בניו זילנד אני פחות או יותר סגורה ועל אוסטרליה מתלבטת. בעיקרון מסלול ה-D נשמע מצויין רק מדאיג אותי המזג אויר.יוצא שאני מגיעה לאוסטרליה בסוף מרץ-תחילת אפריל ולכן עד כמה חכם זה אחרי העליה צפונה לחזור דרומה מה שבטח יהיה מאי-יוני? אתם ממליצים לטוס מאוקלנד לסידני או למלבורן? (ומשם צפונה על קו החוף). שאלה אחרונה-הייתי רוצה להגיע גם למערב אוזי (איזור פרת') וקראתי שהנסיעה ברכבת מאוד מומלצת, בהנחה שהיא גם תהיה יקרה ואני כבר לקראת סוף הטיול כמה קל לנסוע מערבה בטרמפים? (מזג אויר שם פחות חורפי,נכון?) תודה לכל מי שיכול לעזור!

Amoureuse

New member
אוסטרליה

מסלול ה D הוא ממש לא הדבר הכי המעניין לעשות באוסטרליה. כלומר, זה תלוי מה את מחפשת. אם בטן גב צלילות ומסיבות אז זה מצויין. אם בא לך יותר טבע אז תשימי יותר דגש על המערב והצפון הטרופי. אני לא מפרטת יותר כי זה באמת תלוי מה בא לך (זה לגיטימי לגמרי לרצות להתפרק ולנוח אחרי ניו זילנד), אבל אם מעניין אותך תשאלי. לגבי פרת', אין לי מושג בעניין טרמפים, אבל בעניין מזג אויר - ממש לא פחות קר שם. פרת' די דרומית. אני הייתי שם בסוף מאי והיה נעים אבל לא ברמה של בגד ים בחוף, והסיבוב הדרום המערבי היה די נטוש מתיירים (שזה לא בהכרח רע, כמו חדרי דורמס שבפועל הייתי בהם לגמרי לבד). אם עולים משם צפונה אז מגיעים שוב לחלק הטרופי שזה דווקא טוב לו. ועוד דבר - אם את כן הולכת על ה D אולי כדאי לעשות אותו עם כיוון השעון, כלומר מסידני קודם כל דרומה ומערבה ולהגיע צפונה דווקא במאי יוני כי שם רק אז מתחילה העונה.

ttfn

New member
תודה על התשובה,עוד שאלות

אני אשמח לשמוע על משהו שונה מה-D פשוט הייתי היום אצל הסוכנת נסיעות והייתי צריכה להגיד לה לאיפה באוסטרליה אני צריכה לטוס ופתאום זה הכה בי שהתמקדתי עד עכשיו בניו זילנד ואין לי מושג לגבי אוזי ולכן אשמח לשמוע.אני צריכה להחליט לאן לטוס ומאיפה לחזור לארץ ומשם כבר בטח יהיה לי יותר קל לבנות מסלול.אני ממש לא מחפשת חום של בגד ים בעיקר חוששת מהגשם שיחרבש תוכניות. כל עצה וטיפ יתקבלו בשימחה,אני בקטע של לראות נופים,לטייל,לראות מקומות מעניינים וכו'.מקוה שזה לא יצא מבולבל מידי (אני פשוט קצת מבולבלת).

Amoureuse

New member
עוד קצת תשובות

אני הגעתי לאוזי בערך באמצע אפריל אחרי נ"ז. הייתי שם 4 חודשים בערך במסלול הבא: סידני - מלבורן - אדלייד (ברכב עם שותף) משם לאליס ספרינגס (בטיול מאורגן של 8 ימים - חוויה נהדרת של האאוטבק, אבל זה ממש עניין של מזל מבחינת המדריך והקבוצה) משם טסתי לפרת' - הגעתי לקראת סוף מאי עשיתי את הסיבוב הדרומי במזג אויר קריר אבל בלי גשם, כמובן שוב זה עניין של מזל - באותה שנה החורף באוז איחר ברמה שכולם היו מודאגים מהבצורת, אין לדעת מה יהיה השנה. משם עליתי צפונה (שוב רכב עם 2 שותפות שמצאתי שם) אז דארווין משם טסתי לקיירנס וירדתי דרומה בחוף המזרחי. אני מודה שהתקציב שלי לא היה תרמילאי ממוצע ומכאן הטיסות והרכב, אבל אם מזמינים טיסות הרבה זמן מראש אפשר למצוא מציאות, רק שבתמורה אין גמישות בתוכנית. יש לי חברה שעשתה אותו מסלול פלוס טזמניה וכמעט הכל ברכב שהיא קנתה, לקחת טרמפיסטים כל הזמן בשביל החברה והחסכון, ועשתה הכל בתקציב מאד נמוך. כמובן בגלל שהיה לה אוטו היא לא טסה. אין לי זמן כרגע לפרט ברמה של המלצות, אני אשתדל לחזור בשביל זה אם אחרים לא יכתבו כבר הכל בינתיים
ודבר אחרון, הבלבול מאד הגיוני. אני בכלל לא תכננתי את אוז' מראש וכשנחתתי בסידני היה לי איזה שבוע שחרשתי את המדריך והאינטרנט בכל רגע פנוי (כלומר בנוסף לזה שטיילית בעיר) והייתי ממש מבולבלת עד שהצלחתי לבנות תוכנית.

matanbu

New member
בדיוק במצב שלי...

גם בהתלבטות כזו, של מזג אוויר (אני בטח אנחת בתחילת אפריל באוסטרליה). גם לאן כדאי להגיע מאוקלנד? סידני או מלבורן? בהנחה שצריך להתחיל מהצפון בעונה הזו.

sailor

New member
לצפון מזרח כדאי להגיע בחורף

מי שרוצה לטייל בקייפ יורק, דרכים עלולות להיות סגורות עד יוני (כך קרה לי ולא יכולתי להגיע מעבר לקייפ טריביוליישן. אמנם זה מעניין, גם הקייפ וגם נהר דיינטרי, אבל בכל זאת מאכזב.

sailor

New member
במרץ אפריל תוכלי עדיין לטייל בויקטוריה

ולהמשיך משם לאדלייד או צפון מזרחה לכיוון סידני. במלבורן או באדלייד תוכלי בקלות למצוא מטיילים בעלי רכב שמחפשים ליפטרים (טרמפיסטים שמשתתפים בהוצאות). יש שפע מודעות באכסניות, צריך רק לבחור שותפ/ה מתאים עם רכב מתאים. נסיעה ברכב שניתן ללון בו תוריד את תקציבך פלאים. במערב, החוף הדרומי סביר עד סוף מאי, קר מיוני ואילך. בפרת עצמה מזג האויר די דומה למישור החוף, חורף קריר וגשום. בצפון מערב נעים עד חם בחורף.

למעלה