אוסטרליה נגד העולם!!!

טכנית זו עונה 11 של אוסטרליה, ומסתבר שעונה 12 תוקרן כבר בשנה הבאה, אבל קוראים לה "גאולה" כך שזו כנראה תהיה עונת אולסטאר, בתקווה בלי טוויסט מסוים שכולנו חושבים עליו וחוששים ממנו. עוד לא ראיתי את העונות הדרום אפריקאיות, אבל אומרים שלפחות עונות 7-9 מעולות. סך הכול יש מתמודד אחד מדרום אפריקה, אחת מניו זילנד, אחת מקנדה, ואחת מפינלנד. ממה שהבנתי הגירסה הקנדית היא רק מקוויבק והשפה הדבורה בה היא צרפתית, אז אני כנראה לא אראה אותה לעולם. חוץ מזה מתמודדים פרוואטי, טוני וסירי. יחד עם הבוגדים והאח הגדול, זו עונת הריאליטי השביעית של סירי, והשמינית שלה תגיע בקרוב! אולי זה מספיק? היא גם זכתה בבוגדים.

אבל הבינלאומיים הם רוב בשבט העולם, והם מתכננים לשלוט בשבט ולהדיח את האמריקאים. בשבט האוסטרלים, ג'ורג' מיד בסכנה, כי שוני רוצה להדיח אותו, אבל אולי די לדבר על נקמות? אני מצטער, יש לי PTSD מהמילה הזו בגלל האולסטארס. דיוויד שיחק יחד עם לוק וג'נין בעונה 4, רוב מעריץ אותו, ומסתבר שיש לו קשר גם לפרוואטי? ואז זה מכה בי - נכון, שניהם שיחקו יחד בעונה 2 של הבוגדים! יש לי פתאום מלא תוכניות ריאליטי לראות, מה עכשיו, לראות גם את "האתגר"? ממה שהבנתי יש שם כמה עונות של פליטי ריאליטי אמריקאים, והייתה עונה עם מלא מתמודדי הישרדות, כולל מיקיילה, קסידי ומר 12 ימים - ששיחק שם בכל יום כמו בימים מאז שחזר למשחק! אבל בעונה 38, הוא פאקינג הודח שלישי!!! ולכן הוא בלתי פאקינג שפיט בעיניי!!!

בכל מקרה, אין הרבה פוקוס על האוסטרלים אז סביר להניח ששבט העולם הולך למועצה, ואכן הם מפסידים חסינות. סירי ופרוואטי מפציצות כאילו לא עבר המון זמן מאז הפעם האחרונה ששיחקו, וטוני עוד לא שלף את כל השפנים מהכובע אבל ברור שהוא בא לעבוד. אם הבינלאומיים לא יעלו מיד להילוך הכי גבוה שלהם, אין להם סיכוי. ובסוף אף אחד לא הלך על התוכנית של רוב להתאחד נגד האמריקאים - רוב הודח פה אחד.

פרק 2

עכשיו יש יותר פוקוס על האוסטרלים, שוני עובדת עם לוק, דיוויד וג'נין, כמובן היא הייתה עם דיוויד באולסטארס. תוסיפו לקלחת את המעורבות של דיוויד עם פרוואטי ויש כאן מתכון לעונה הכי טובה עד היום. ואז לוק מוצא אליל! ואז פרוואטי וסירי מנסות לכרות שוב ברית נשים!!! אנחנו רק בפרק 2!!! זו אסטרטגיה שאפילו עכשיו, בעידן החדש, לא מתחילה לפני המיזוג!!! אבל טוני עולה עליהן ומנסה לחתור תחתיהן. באוסטרליה דיוויד מנסה לצרף את קירבי לברית, שרה בוחשת בקלחת, אז נראה שהפעם זמנו של ג'ורג' קרב - רק רגע, יש שמונה נשים ושישה גברים?!? אוקיי.

אבל קירבי רוצה להדיח דווקא את דיוויד, אז היא עובדת עם ג'ורג' ושוני ושרה, כי לוק וג'נין לא יסכימו לא להיות עם דיוויד - כולם שיחקו יחד בעונה 4. ג'ורג' מחרטט ללוק ולדיוויד על תוכנית להדיח את שוני בכלל, ואז שרה מנסה לכוון בכל זאת נגד ג'ורג'. מובן שהאוסטרלים יפסידו חסינות הפעם, כן? ואכן כך קורה, למרות שזה היה אתגר צמוד במיוחד - הוא הוכרע על חודה של קוביה אחת שלא הופלה, ומסתבר שטוני קולע מעולה. אם אני לא טועה, אתגר הקליעה בקגאיאן היה בפיינל 4, וזכתה בו בכלל קאס. בגדול כ-ו-ל-ם על הבלוק בנקודה כזו או אחרת, חוץ משרה ומלוק, זה באמת משחק ברמה אחרת.

אחרי מועצה שמעלה את הרמה של מהו "לייב טרייבל", מסתבר שקירבי, שרה ושוני נשארו מאוחדות והצביעו נגד דיוויד, ג'ורג' בכלל הצביע לג'נין, אבל הבנות הצילחו לכפות תיקו, ואחריו דיוויד הודח. הבנות שולטות בעונה הזו ברמה שלא הייתה מאז לפחות עונה 32!

פרק 4

נו, ידעתי שבסופו של דבר יהיה סיכום שאפספס. מעבר דירה והכול. בכל אופן, הבנות שולטות הרמטית בשני השבטים, מה שמוביל לעונה הכי נשית מאז לא 32, אלא 24. כאילו, אוקיי, היו יותר נשים מההתחלה, אבל בעונה 29 היו שמונה נשים ועשרה גברים, וארבע מתוך השמונה היו בפרק הגמר. אז כשנשים רוצות לשלוט, הן יכולות. בכל מקרה, האתגר הראשון בפרק הוא אתגר חסינות אישית, וגם פה הנשים שולטות - ושבט העולם שולט. שרה מספיקה לזכות בחסינות מהשבט שלה לפני שהיא פורשת לפני כל שבט העולם. לאחר מכן פרוואטי זוכה גם היא בחסינות צפויה. ובזאת שני השבטים הולכים למועצה, אבל רק שבט אחד יצביע - מה?!?

האוסטרלים נכנסים לג'ננה אמיתית, יש להם רק חמישה, ושרה ושוני עובדות ביחד, ולוק וג'נין עובדים ביחד. בשבט העולם המצב הרבה יותר פשוט, טוני הולך הבייתה, מה שיוביל אותנו לפיינל 10 של שמונה נשים ושני גברים, מצב שמעולם לא היה בהישרדות. אפילו היו שבעה מכל מין מההתחלה, זה היה מכניס את המין הנשי לשלטון מטורף שבאמת לא היה מאז קים. במועצת השבט מסתבר שהשבט המפסיד ייבחר באמצעות הדלקת אש - לא היה עדיף לעשות מה שעושים באמריקה, שמי שנשאר אחרון לגמרי זוכה בחסינות לקבוצה שלו?!?

בכל מקרה, שרה וסירי נבחרות לקרב אש, בטח לסירי עדיין יש PTSD ממה שהיה לפני כמעט עשרים שנה. והתוצאה הייתה זהה, סירי הפסידה ושבט העולם הולך למעוצת השבט. שם אחרי לייב טרייבל וויכוח סוער, טוני הודח פה אחד ובכך שלטון המלכים הגיע לסיומו - עכשיו הגיע הזמן לשלטון המלכות.

פרק 6

שוב פספסתי סיכום!!! בכל מקרה, אני חושב שאין אף אחד העונה שלא בא לעבוד - את הרוב אני מכיר מעונות קודמות, חוץ מהבינלאומיים, מתוכם את טומי אני כנראה אף פעם לא אראה כי אני לא הולך ללמוד פינית מעבר למעט מטאל שאני שומע, וגם ככה רוב הלהקות הפיניות שרות באנגלית. יש לי יותר סיכוי לראות את הגירסה הקנדית, אבל כאמור, היא בחלק המזרחי של קנדה שדובר צרפתית, אבל אני שוקל ללמוד צרפתית מתישהו. לוק וג'נין עובדים חזק להפנות את פרוואטי וסירי נגד הבינלאומיים, בעיקר קאס, אבל היא זוכה בחסינות. שוני עובדת עם לוק וג'נין כמובן, קירבי עובדת כרגע עם פרוואטי וסירי, וגם הבינלאומיים הם ברית חזקה. מתוך כל התשעה, טומי הוא כנראה זה שעושה הכי פחות.

אחרי שהתוכנית של לוק וג'נין נכשלת, הם פונים דווקא לבינלאומיים ומנסים לחצוץ בין שתי הקבוצות של שבט העולם. יחד הם מתכננים להדיח את קירבי, וכשהתוכנית שלהם מצליחה, פרוואטי וסירי מצטרפות אליהם.

פרק 7

בנקודה הזו עדיין יש שלוש קבוצות: אמריקה, אוסטרליה ושאר העולם. אבל אחרי שהשבט שלהם ירד לשלוש מול חמש משבט העולם, לוק וג'נין מתכננים שיתוף פעולה עם פרוואטי וסירי. אחרי זה קאס פותחת את המגילה שהיא קיבלה כשזכתה בחסינות בפרק הקודם, ומסתבר שהיא זכתה בפרס ספא - אז בעצם זכית בשני אתגרים ביחד? היא לוקחת איתה את סירי, פרוואטי וטומי, ופותחת פתח לשוני לפעול עם שאר האוסטרלים נגדה.

אחרי זה טומי זוכה בחסינות, ולוק וג'נין מצליחים לפעור בור בין פרוואטי וסירי לבין הבינלאומיים. ואז מגיעים למועצת השבט... מהההההההההה?!? אבל יש עוד למעלה מחצי פרק!!! המועצה הופכת בקלות לאחת הטרייבלז הכי לייב אי פעם, ובסופו שוני מצטרפת ללוק, ג'נין, פרוואטי וסירי. קאס משתמשת באליל שלה על ליסה, אבל מודחת בעצמה - לוק היה מודח אילו בחרה נכון, ואז לכו תדעו איך הייתה ממשיכה העונה. אבל נשארה כמעט חצי שעה!!!

ואז מסתבר שלראשונה בתולדות אוסטרליה, יש הדחה כפולה. התקציב של העונה דל, היא נמשכה קצת יותר משבועיים, ומשודרת תוך פחות מחודש בעשרה פרקים בלבד - האחרון בהם יצא שבוע הבא! אתגר חסינות נוסף מתחיל כבר במועצת השבט, קצת כמו בפיינל 7 של סין אחרי ההדחה של פרוסטי, רק שבמקום שזה יהיה אתגר פרס, זה אתגר חסינות נוסף ומיד אחריו עוד הדחה. יש בזה מן הבולשיט, כמובן, כי אפילו יום אחד על האי היה יכול לשנות את הדינמיקה, בעוד עכשיו כמעט בטוח שפרוואטי, סירי, לוק, ג'נין ושוני יצביעו יחד. לוק זוכה בחסינות והדיבורים ממשיכים, אני לא זוכר כאלה לייב טרייבלז מזה המון זמן! אולי אפילו מאז עונה 38, עונה עם טוויסט מחורבן וזוכה עוד יותר מחורבן, אבל עד הפיינל 6 הייתה מעולה.

למרות כל הדיבורים, התרחיש הצפוי התממש וטומי הודח. אנחנו בפיינל 6 עם גבר אחד! ובואו נראה אם ליסה יכולה להימנע מהדחה שנראית די וודאית.

נערך לאחרונה ב:
פרק 9

*שוב* לא העליתי סיכום. טוב, עברתי דירה ואני עדיין מתאקלם. אז ליסה הודחה, ונראה שפרוואטי וסירי במיעוט. אבל נראה שיש לנו שוב רביעייה של שני זוגות, כמו בעונות 25 ו-48. לא מבין למה לוק וג'נין לא חושבים ללכת עם שוני לגמר אוסטרלי למהדרין. אולי אם אחד מהם יפסיד לסירי באתגר האש, כי בשתי העונות שציינתי, הצמד שהגיע למועצת השבט האחרונה, הפסיד. בינתיים נראה שהיא בדרך החוצה, כי לוק זכה בחסינות שוב.

אז פרוואטי רוצה ללכת לגמר עם סירי וג'נין, סירי רוצה את שוני שם איתה ועם פרוואטי, אבל לוק וג'נין איכשהו חושבים שאם הם ישבו בגמר עם פרוואטי, הם יזכו. לא ראיתם עונה 25?!? ההבדל הוא שהפעם כולם משחקים חזק, ושימו לב שאפילו סירי, אחת השחקניות הכי טובות בעולם, מציינת את המילים "יושר" ו"יושרה". להיות גיבור זה כבר לא להימנע לחלוטין מלשחק את המשחק. רוב מי שהולכים בדרך הזו הם פוצים כמו טרי ואוזי, ואפילו חלאות שמפיצים גבריות רעילה. להיות גיבור זה לטבול את הסכין בחומר מאלחש לפני שתוקעים אותו בגב, כדי שהמודח/ת הטרי/יה לא ירגישו נבגדים.

בכל מקרה, גם אם התוצאה צפויה, האינטראקציות בין לוק ופרוואטי מספיקות כדי להפוך את הפרק למעניין. וכן, התוצאה שוב הייתה צפויה - שוני הודחה פה אחד.

למעלה