אוסטריה פרנצ'סקנה

מיתר44

New member
עיקרית מהים: לובסטר

סתכלו ביופי הזה: לובסטר (סו-ויד) על דואו של רטבים - ביסק וריזלינג. איזו מנה. ואוו.

מיתר44

New member
מנה עיקרית מהיבשה - חזרזיר חלב

או כלשון התפריט: חזרזיר חלב עם הבלסמי המסורתי ממודנה. גם מנה זו הוכנה בהליך סו-ויד.
תבחינו בפירה קטן מנוקד בכמהין, בפס חזרת ובציפוי הקריספי שעל המנה הטעימה והעסיסית הזו. כמו גם במנת יקר שאיני מזהה אותו כרגע.

מיתר44

New member
אופסס...

אופסס...הפלתי את טארט הלימון.
זהו שמה של המנה היפה הזו. אל דאגה - טעם הטארט לא נפגם עקב "הנפילה".
באוסטריה פרנצ'סקנה (אני מפרט לטבת חברי הפורום שהקינוח חשוב להם לא פחות ואולי יותר מהמנות הקודמות) מחולק תפריט הקינוחים לשתי קטגוריות:
מנות המבוססות על מגוון טעמים: גבינה ואגסים, עוגת בריסולונה עם פרוסות שוקולד וסלמי מתובל של אווז מוגש ליד סורבה של זבליונה (איני בטוח במהימנות התרגום שלי),
ריקוטה עם קצף לבנדר עם סורבה תפוז וצ'יפס של חציל.
לקטגוריה זו שייכת המנה שבחרנו - קמופלאג' שאתאר אותה בהמשך.
הקטגוריה השניה נקראת מתוקים מתוקים וכוללת: עוגת שוקולד עם אמרנה ממודנה, זופה אינגלזה חמה קרה עם ליקר Alchermes המיוצר בבית מרקחת זו וזו בפירנצה,
מסקרפונה עם אמרטי ועוד וכן את המנה דלעייל.

מיתר44

New member
זו הצלחת

אבל השף ראוי לקבל את הערתך כאתגר. במנה אין מרנג.

veredvered

New member
גם אני התלבטתי לשניה

צלחת מעלפת!

מיתר44

New member
קמופלג'

תרגום חופשי מהתפריט: אייל ביער, משוקולד סיבט (civet פולי הקפה העוברים במערכת העיכול של היונק דמוי החתול) לתבלינים ארומטיים.
מנה זו לוותה בכוס קפה ובפטיפורים.
בהחלט מיוחד. כבדומה למנות של בלומנטל.

salo22

New member
אהבתי מאוד

את הרעיונות של הקינוחים. אלוהים כמובן נמצא בפרטים הקטנים, ונראה שבמנות האלו יש הרבה פרטים קטנים.

מיתר44

New member
חברים - סוף דבר

חודש הייתי מחוץ לביצה: שבוע בלוס אנג'לס, שבוע בלב מנהטן ושבועיים באיטליה.
מה אומר לכם, התחזקתי! זה מכבר אני דבק בדעה האומרת (בגדול עם מעט יוצאים מן הכלל) שכדאי לחסוך בסעיף האכילה במקומותינו
לטובת אכילה מעבר לים: המצאי, האיכות ואפילו המחירים - שווים חיסכון זה, שלא לקחת בחשבון את העצבים המרוטים חדשות לבקרים
ממה שקורה פה, בתחום (ראו בכרוניקה של פורום זה).
בעוד אני שוקד לפרסם כאן את חויותי, כבר מתוכנן והולך טיול אוכל נוסף, ואולי שניים. נראה לי שספרד ראויה לביקור ממוקד שכזה. לא?

יויו13

New member
אחרי עשרות ביקורים באיטליה הגענו להחלטה

משפחתית (כולל אח שגר שם 10 שנים ) שהאוכל האיטלקי לא עושה לנו את זה .
אבל אחרי הפוסט המדהים הזה
נו ..
מה יש להוסיף .
אצטט גדולים ממני (סאלו ) אלוהים אדירים ...
תודה רבה.

למעלה