אוסטריההה

איל שחר

New member
באשר להמתנה לקבלת ציוד, יש לי שיטה:

כשאני צריך ציוד לילדים (לאשתי ולי יש את כל הציוד), אני לוקח אותם לחדר הסקי כדבר ראשון, עוד לפני שאני מעלה מזוודות לחדרים.
בנסיעתנו עם סקי-זול, הגענו לחנות שהיה בה מקום לארבעה אנשים בלבד למדידת ציוד. כל האחרים המתינו שעה או יותר ב ח ו ץ, עם ילדים קטנים, בשעה שבע בערב (במקום ארוחת ערב) וקיבלו נעליים רטובות ומגלשים שהלהבים שלהם היו חדים בערך כמו ישבן של תינוק. זה כבר לא קשור לגיל הציוד או לרמתו.
למחרת, כשעמדנו על מדרון מתון ואשתי והילדים לא הצליחו "להחזיק להב" במצב עמידה ונפלו כל הזמן (לי כבר היו מגלשים משלי), בדקתי את הלהבים שלהם והבנתי.
נכון, תקלות קורות ויש חנויות שמפשלות, מקובל. אלא שתגובת המנכ"ל של החברה (חברת מתן שרותים להזכירך!) למתלוננים בארץ היתה מתנשאת ומזלזלת ובכך הוא "שרף" עצמו בעיני.

topsoul 360 out

New member
אייל, אני יודע שקשה להכיר בזה...

אבל קלאב מד לא מתאים לכולם..
יש לא מעט אנשים שלא רוצים לשלם על הדרכה או לחלופין רוצים הדרכה פרטית, ובמקרה הראשון זה בהחלט פקטור משפיע- כי בקלאב מד אין לך איך להוזיל את החבילה ע"י ביטול גורמים לפי הבירורים שעשיתי לקראת החופשה השנה..
לגבי כלכלה מלאה- שוב עניין של העדפה אישית, יש בזה אלמנט של נוחות ואין ספק, ומצד שני- בהפרש המחירים שיש לאדם בין החבילה של סקי דיל לואל טורנס לבין הקלאב שם אפשר לכלכל שני אנשים... (ובפרט כשמדובר בהשלמה של ארוחה ביום, שגם ככה צריכה להיות קלה יחסית כדי להמשיך לגלוש אחריה...לא יותר מ15 יורו ליום כולל הבירה)

איל שחר

New member
מסכים עם החצי השני של הקביעה, לא עם הראשון

אני בהחלט טוען (כאן ובכלל) כי מילת המפתח היא התאמה. לכן איני מסכים עם הטענה שקשה לי להכיר בכך

לכן גם הבדיקה/השוואה צריכה להיות ספציפית, לאתר ולתאריך שהם משותפים לשתי החבילות ומכאן והלאה להשוות את הרכיבים השונים ולדרג את חשיבותם היחסית כפי שזה מתאים לך, לאל אחרים.
נסעתי גם עם סקי-זול, לפאסו טונאלה, בגלל המחיר. הסתייגותי מהם - בגלל היחס, הגישה, ואופן השיווק.

topsoul 360 out

New member
כמובן שהאמירה הראשונה בהומור

השנה, למשל, החופשה מבחינתי היא גם סוג של ירח דבש, אז כן לקחנו את קלאב מד כאופציה- אבל מהר מאוד ירדנו מזה גם בגלל המחירים המוגזמים וגם כי הסוכנות שלהם פשוט לא היו אדיבות בשום צורה שהיא..

יכול להיות שנפלתי על יום לא טוב של מישהו, וכנ"ל לגביך עם סקי דיל..

בהנתן פנאי לארגון החופשה אני מעדיף לעשות את זה לבד- אמנם יותר התעסקות אבל מתאים אישית לצרכים ולרצונות שלי.. ואת האמת- אני חושב שכל גולש מנוסה מספיק יכול וצריך לעשות את זה.. (ארגון עצמי יכול להיות גם למלון כמובן, לא רק לדירה)

איל שחר

New member
הסוכנים במשרדי הקלאב הרבה פעמים לא משהו...

לכן אני עובד מולם עם סוכנים עצמאיים, מריון למשל. למעוז אני רק מבלבל את המוח בנתיים
"Stress Test" אתה יודע...

כשנפסיק לטוס עם ילדים אולי אעזוב את הקלאב גם כן. השנה, שוב אזדקק לשירותי ה"מיני קלאב" משום שאני לוקח איתי בני 18,24...

איך שהוא, למרות שכולם אוהבים פעילות (טיולים, צלילה, סקי, אופניים), איכשהו אני מוצא עצמי תמיד מתפקד כמ"פ מפקדה או ל פחות כרס"פ.
לכן אני שר "הללויה קלאב מ(ר)ד!)

nirher

New member
אפשר בהחלט להוזיל חופשות בקלאב מד

פשוט צריך להזמין את השבוע דרך חו"ל. יש אנשים בפורומים שכנים שמתמחים בכך. יש הבדל בין מחיר לישראלים למחיר לאירופאים על אותה חבילה באותו שבוע.
וכמובן שמחירי הטיסה המגולמים בחבילה מישראל מנופחים גם.
זה לא מתאים לכל אחד כי זה מצריך התעסקות בטיסות והעברות אבל כשנוסעים עם משפחה 4-5 נפשות החיסכון משמעותי מאוד.
מאז עידן האינטרנט הכל אפשרי ומומלץ לא לסמוך על אנשי המכירות בקלאב מד שהם אנטיפטים אחד אחד. גם למי שלא מעונין לפצל את ההזמנה עדיף להזמין מסוכנים כמו מעוז
ואחרים ולא דרך הסוכנות הראשית.

karpe

New member
הייתי בדיל הזה שלהם בדיוק

לפני שנתיים, שילמנו 1150 על הדירות SNOW PICK שלהם, כי היינו 4 בחדר, מה שהתברר כטעות גדולה, כי זה פשוט צפוף מדי.
החדרים אחלה אם אתם שניים בחדר, סביר ל-3, בלתי קביל ל-4.

סה"כ הייתה חופשה מעולה, אבל הרבה יותר נהניתי שנה אח"כ בקלאב מד ואל דיזר.

החסרונות - מבחינתי כל העניין הזה של דירה ולא מלון, לא ממש מהנה.
אני אוהב לחזור לחדר מסודר עם מגבות נקיות ומצעים מסודרים.
הארוחות לא משהו. בבוקר יש הסדר עם מסעדה מעבר לרחוב, שפותחים
אותה לצורך העניין בלבד, נותנים ארוחה די מינימלית, שרובה מאפים קרים ולא טעימים במיוחד.
בערב יש בחירה בין 3 מסעדות - אפשר לשבוע מזה, אבל זה לא אוכל מהנה, ומבחינתי זה חלק מהחופשה. אז בחלק מהערבים ויתרנו על הארוחה ושילמנו על ארוחה מלאה במסעדה, כי בא לנו להתפנק.
כמובן שיש עוד הוצאות בצהריים.

האתר עצמו מושלם, אבל הקלאב שם באמת יקר בלי שום הצדקה.
אז השנה הלכנו על לה פלאן 2100 ב-1520 יורו, אני חושב שבסה"כ ההבדל במחיר הוא לא משמעותי לעומת ההבדל בפינוק.
עוד יתרון שיש בקלאב מבחינתי, זה שכאשר החבורה מורכבת מאנשים ברמות גלישה שונות, וכולם נאלצים לגלוש ביחד - זה בעייתי. או שהמהירים
מתוסכלים או שהאיטיים נקרעים.
ככה לכל אחד יש קבוצה ברמה שלו, ואפשר להפגש בצהריים לגלישה משותפת אם רוצים בזמן ההפסקה הארוכה מדי, וגם ביום החופשי שבו אין הדרכה.

בכל מקרה - אני בטוח שתהנו, זה אתר באמת מושלם. אל תוותרו על המזחלות שלג בלילה ! חויה מטורפת !

lastnight

New member
תודה - וכמה הערות

גם אנחנו נהיה ב- SNOW PICK , אבל שניים בחדר ( אנחנו ארבעה ב-2 חדרים ) . זה בטוח יותר מרווח מחדרי הגמדים בקלאב מד . לא מפריע לי חדר עם מיטות לא מוצעות - נסתדר .
לגבי הארוחות - נראה שם . מה כבר יכול להיות רע בבחירה בין 3 מסעדות ? לפחות אחת מהן , מגלישה שלי בטריפאדווייזר , מקבלת המלצות לא רעות . אם לא נאהב אחת , נלך לאחרות . ברור שזה לא השפע של קלאב מד . לגבי הבחירה שלכם בלה פלאן 2100 - השאלה היא מתי אתה נוסע . האם זה המחיר בסוף מרץ ? כי בינואר יותר זול . אני חייב השנה חופשה בשבוע שבחרתי - ולא מוקדם יותר . את 3 העמקים אני מכיר - גלשתי שם בעבר - גם לואל תורן ( התאכסנתי במריבל - לטעמי האתר הטוב ביותר ב-3 העמקים , גם ביופי וגם במיקום באמצע 3 העמקים , שמשום מה מהארץ לא שולחים אליו ) . תודה על הטיפ למזחלות - אולי ננסה את זה .

karpe

New member
שניים בחדר זה סבבה

ואם לא קריטי לך שרותי חדרנית, אז הכל בסדר.
החדרים ברמה גבוהה, משופצים יפה ומאובזרים.

אני כבר לא זוכר מה היה בכל מסעדה, אחת הייתה מסעדת פונדו שלא
ממש התאים לנו, את השניה ניסינו פעם אחת, ובסוף חזרנו לזאת שמול המלון שהייתה הרע במיעוטו איכשהו (אותה אחת של הארוחת בוקר).

הדיל שלנו לקלאב מד זה לעוד שבועיים, סגרנו ביום חמישי האחרון.
קבענו תאריך טנטטיבי וחיכינו לראות אם יש משהו שווה, למזלנו יצא טוב.
אם אתה נעול על שבוע מסויים זו בהחלט מגבלה.

אגב יש שם גם אפשרות לנהיגה במכוניות ראלי במסלול על הקרח.
אני עשיתי את זה, מאד יקר, אבל חויה אדירה שאין הרבה הזדמנויות לעשות אותה (למי שאוהב דברים כאלה כמובן). לא ממליץ לקחת את המכוניות באגי הקטנות, סתם עגלות.

lastnight

New member
הסיפור שלי בסוף מרץ

הוא כי אני לוקח השנה גם את הבת שלי , ובשבוע שאנחנו נוסעים היא לא תפסיד כמעט בי"ס . לדעתי , עם מערכת החינוך שלנו , להפסיד ב"יס לטובת חופשת סקי זה פלוס גדול , אבל אשתי לא הסכימה איתי . ANYWAY , תיהנו בלה- פלאן . אתר מצויין , ואם מרחיבים גם ל- LES ARCS אז זה בכלל מושלם . הירידה מה- AGUILLE ROUGE כיפית במיוחד . שאלה בקשר למסעדות בדיל בואל תורן - האם כל תפריט המסעדה אפשרי , או שצריך לבחור מתוך מגוון מצומצם ? ואם החלק השני נכון , האם ניתן להזמין מחוץ לדיל בתוספת תשלום ? ( אני מבין שעל יין ומשקאות קלים בערב צריך בכל מקרה להוסיף ) .

karpe

New member
האמת שאני לא בטוח לגמרי

אבל למיטב זכרוני יש מספר מנות לבחירה, ושאר המנות בתוספת תשלום אם רוצים.

alonaski

New member
פהההייי!!!! אתה בזבוז של חופשת סקי!!!!

איך מסעדת פונדו לא התאימה לכם???!!!!!
אני הייתי מנצלת אותה לארוחת בוקר, צהריים וערב - כל יום, כל השבוע!!!!!

אין על הפונדו של צרפת!!!!!!!! הם אלופים!!!! יותר מהשוייצרים אפילו!

שנים טענתי שאני נוסעת לאירופה ל"חופשת סקי" כשבפועל, הסקי היה רק תירוץ!!! נסעתי לחופשת פונדו!!! אבל לא יכולתי לדבר על זה כי אף אחד לא היה מאמין לי...

lastnight

New member
האמת ? גם אני לא סובל פונדו

מה שמשאיר לי רק 2 מסעדות מהשלוש .

alonaski

New member
ספר על החויה של מזחלות השלג בלילה!!

באיזה שעה עשית את זה? כמה זמן הנסיעה במזחלת? ואיך עושים את זה? - אחרי שכבר חזרת מהיום סקי, התקלחת, אכלת, עברת לבגדים נקיים וריחניים - אתה עולה מחדש על בגדי הסקי המצחינים ויוצא לחווית המזחלות?? לא קפאת למוות??? גם בחושך בלילה וגם לא עושה שום פעילות גופנית רק חווה את המהירות והרוח המתלווה למזחלת...
נשמע לי זוועה!!!
זוכרת שבקלאב הייתי מסתכלת מהחלון על גולשי הלילה ומזה מרחמת עליהם....

karpe

New member
אז ככה

זה נקרא TOBOGGAN, אפשר לעשות את זה גם במשך היום, אבל
בחושך זה יותר כיף.
http://www.valthorens.com/winter-en...ertainment/sports-activities/toboggan.92.html

משלמים 20 יורו, ומקבלים פנס ראש (שנשאר מתנה).
עשינו את זה בשעה 18:00, רק החלפנו את נעלי הסקי לנעליים רגילות.
צריך להגיע עם בגדי סקי וכמה שיותר שכבות - קררררר.
מי שגולש סנובורד יכול להגיע כמובן עם נעלי הסנובורד. נעלי סקי לא מומלץ,
אבל אפשרי.
גם אני לא הייתי עושה את זה אחרי מקלחת וארוחת ערב, יש גבול..

עולים בגונדולה ויורדים עם מזחלת פלסטיק שיש לה שתי ידיות ברזל שמאפשרות לשלוט במהירות ובכיוון (ננעצות בשלג פשוט לפי עוצמת המשיכה). המסלול מאד מהיר (מגיעים ל-60-70 קמ"ש), 6 ק"מ בחצי שעה בערך, תלוי במהירות שאתה קובע וכמה התרסקויות היו בדרך.
קשה מאד להגיע למטה בלי ליפול בכלל, אני הצלחתי, וטסתי במהירות מטורפת

זה פיצוץ של אדרנלין, אתה לא שם לב שקר לך עד שאתה מגיע למטה..
ואז מחכים לך שם עם יין חם.

alonaski

New member
נשמע אכן פיצוץ!!!!

אבל עדיין... הקור מרחיק אותי מלנסות את זה...

Gfaith

New member
אוסטריה, תמיד חלומי !!!

במרץ בד'כ יהיה (מנסיון של שנים):
שמיים כחולים (ברוב הימים)
קר ופאווודר \ שלג ברמות.
הייתי גם באפריל, היו פה ושם קרחות של סוף עונה,
אבל היה מעולה, הרבה בזכות מז'א שמתחזק תשלג.
עונה בסבבה לכולם.
תנו בראש,
בריאות.

Ronen Rozen

New member
זולדן שנה שעברה בסוף מרץ

והיה אחלה שלג גם למטה ובעיקר למעלה היה מעולה!

למעלה