אוסטק שמיר

רונללה

New member
אוסטק שמיר

שלום, אנו שוקלים לבנות עם החברה הקבלנית "אוסטק שמיר". נשמח לקבל חוות דעת אודות החברה בכל תחום שקשור לעבודה מולם, איכות הבניה, עלויות וכו'... נשמח ללמוד מניסיונכם! תודה

Dfengshui

New member
נסיון מקוצר מאוד

אני מתכננת עכשיו בית ללקוחה שלי שבונה איתם. האדריכלית מטעמם לא ממש מתאמצת, בלשון המעטה. אחרי כמה פגישות איתה הם התייאשו ופנו לקרוב משפחה שלהם שהוא בכלל מעצב פנים. עשה עבודה פי אלף טובה יותר. בסופו של דבר האדריכלית שלהם קיבלה את התוצר המוגמר וממנו המשיכה לעבוד. יכול להיות שזה מקרה נקודתי ואולי יש להם כמה אדריכלים, אבל אם אני ממליצה לבחור אדריכל לבד ולבוא עם תוכנית מוכנה.

אנחנו מאוד רצינו לבנות איתם

הם בונים כמו בית מרקחת והאיכות נראית מעולה אבל המחיר בהתאם. כדי לא לקשור את עצמנו אליהם, מכיוון שאם את מתכננת עם אדריכל שלהם התוכנית שייכות להם, אנחנו תיכננו את הבית עם אדריכל משלנו ואחרי שסיימנו הגשנו להם להצעת מחיר שהיתה כפולה מעלות בנייה רגילה. לצערי המחיר כאן הכריע ואנחנו ויתרנו עליהם.

avi5199

New member
בעבר בדקתי אותם ו :

1. הם יקרנים מאד. בית בבניה קונבנציונלית יותר זול. 2 הם לא היו מספיק גמישים בתיכנון, התב"ע במקום שבניתי דרשה תצורת תיכנון שהם לא היו מסוגלים לבצע. 3. הבתים שראיתי שהם בנו לא מצאו חן בעיני , הרגשה של צריף ולא של בית מסיבי. 4. יודעי דבר אמרו לי שבתים מבניה כזאת נמכרים פחות טוב בארצנו.

../images/Emo45.gif

בניתי איתם. עבודה מעולה ויסודית, צוותים מקצועיים ביותר, העבודה מול הלקוח הגונה ומסורה, כולל לאחר סיום הבניה. תוצאה נהדרת. כפי שציינו מעלי, חולשה באגף האדריכלות,הייתי ממליץ להתייחס לאדריכלית כאל שרטטת בלבד ולבוא עם רעיונות די סגורים מהבית. החלק הקשה הוא שלב ההסכם, בו נסגר כבר המחיר הסופי (באמת סופי. בשקלים) של הפרוייקט.באוסטק שמיר מנהלים מו"מ כספי קשוח ומתוחכם.גם פה הם סופר מקצועיים :). מרגע העלייה על השטח הכל רץ מדהים, כמעט ללא תקלה או חיכוך. זה נראה לכאורה יקר, אם כי מתברר משיחות עם בונים בשיטות המסורתיות, מתברר כי בשורה התחתונה לא יוצא יקר יותר. בוודאות אני יכול להעיד כי בהשוואה לשכניי הבונים קונבנציונאלית, לי נחסכו שנות חיים מרובות במהלך הבניה. כמו כן כשלוקחים בחשבון את תקופת הבניה הקצרה (גג חצי שנה). ואת ההיעדרות האפסית מהעבודה לצורך הבניה (אני לקחתי 3 ימי חופש כל התקופה) מקבלים זוית מעניינת נוספת של העלויות. אם את זקוקה לפרטים וטיפים נוספים, אפשר במסרים.

avi5199

New member
איכות של בית בבניה קונבנציונלית גבוהה יותר

גמישות בתיכנון גבוהה יותר, והבניה שלו קשה ומסובכת יותר, והאטרקטיביות שלו למכירה בשוק גבוה יותר... ולכן צפוי שהמחיר של בית תעשיתי, יהיה זול יותר. ובקשר להעדרויות מהעבודה... אנחנו לקחנו מפקח בניה טוב, וקבלני משנה איכותיים, ולכן לא נזקקנו לאף יום חופש במהלך הבניה, וביקרנו באתר רק בסופי שבוע.

איך מודדים איכות?

עמידות המבנה- בירי נק"ל? מרגמות? רעידות אדמה? שריפה? בידוד- תרמי? אקוסטי? לחות/רטיבות? אסתטיקה? גמרים? תחזוקה והתיישנות- חוץ? פנים? השווה סעיף סעיף בין הבניה הפרטית האוסטרלית/אמריקאית (שלד פלדה/עץ- חיפוי חוץ מסוגים שונים- בידוד+קירות פנים גבס) לבין הבניה המסורתית בישראל. ובדוק רלוונטיות. אגב לגבי המסיביות, אני (מדגיש- אני ) מעדיף להרגיש שאני גר בבית קרקע פרטי,פשוט וביתי, עם תחושה של צריף (אם נתעלם לרגע מקירות הלבנים שאוסטק למשל בונים) על פני תחושת המגורים בקניון/מבצר/מקלט האופיינית כל כך לבתים הפרטיים המפלצתיים, הנבנים כאן לרוב. כאן זה כאמור עניין של העדפה אישית.

kitt

New member
מנסיון עם ארבעה בתי עץ בבניה בארץ שום קיר

לא זז בטריקה של דלת. הכל שאלה של איך בונים את הקירות וכמה משקיעים בבידוד טרמי ואקוסטי בתוך הקירות. ולגבי מכירה שניים מהבתים נמכרו, ובמחיר לא נמוך מבתים קונבציונלים באותו איזור (אחד מהם עוד נמכר בהליך פירוק שותפות מה שבד"כ מוריד מחיר) הכל שאלה של איכות הבית לא של חומר הבניה שלו. נכון, האיכות גם קובעת את מחיר הבניה, ובמקרה הזה הבניה עולה כמו בית קונבציונלי, אבל בסטנדרט הרבה יותר גבוה מהרגיל.

מדדתי. ציון גבוה.

מאידך, החדר הכי פחות נעים אצלי הוא הממ"ד. וכן, יש שם חלון גדול. טרם מצאתי משהו שאני מתגעגע אליו, בבתי הבלוקים והבטון בהם התגוררתי בעבר. אולי כשאצטרך לתלות משהו במשקל 100 ק"ג על הקיר או התקרה אתבאס מהצורך לאתר את ניצבי הפלדה ולקדוח בהם.

למעלה