אוסטיאופאתיה

coralline

New member
אוסטיאופאתיה

שלום, רציתי לדעת היכן בארץ אפשר ללמוד את המקצוע חוץ מבוינגייט. האם יש מקום בארץ שסיום הלימודים מקנים תואר ראשון באוסטיאופתיה? הבנתי שיש איזשהו מסלול לימודים במכללה לטבעונות. האם הוא מוכר מבחינת האגודה (לאוסטיאופאתיה)? מה הוא מקנה בעצם ועד כמה הוא מקצועי? וגם האם לימודי האוסטיאופאתיה במכללה לטבעונות הם באנגלית? (כי הבנתי שבחינות המיון באנגלית, נכון?) תודה רבה מראש

coralline

New member
?

אף אחד לא מכיר? דרך אגב, רציתי לדעת אותו דבר לגבי כירופרקטיקה, איפה בארץ אפשר ללמוד את המקצוע?

הכי טוב לחפש בגוגל

"מסלול לימודי אוסתאופתיה" "האגודה לאוסתאופתיה" "מספר הטלפון של המכללה לטבעונות" למיטב הבנתי הם דורשים תעודת בגרות וידע בסיסי באנגלית, לשם כך הם עושים בחינה בהבנת השפה. זה משהו די מקובל במכללות שבהן רוב החומר העיוני הוא בספרים באנגלית, והבחינה היא בדרך כלל די בסיסית. אבל הכי טוב באמת להתקשר ולשאול, במיוחד כשמדובר במקצוע כמו אוסתאופתיה, שהוא די חדש בארץ ולא פשוט למצוא מישהו שמבין בנושא. לעניות דעתי היו עד לאחרונה מעט מאוד אוסתאופתים בארץ, משום שמדובר במקצוע שניתן היה לרכוש רק בחו"ל, בשבע שנות לימוד. אותו כנ"ל לגבי כירופרקטיקה. היו גם מאבקים בין כירופרקטים יוצאי ארה"ב שטענו שמסלול הלימוד האירופי, ובמיוחד זה המזרח אירופי, הוא שטחי יחסית.

coralline

New member
OK, תודה

ברור שחיפשתי בגוגל אבל הבעיה היא שחוץ משני המסלולים האלה לא מצאתי כלום (שלא לדבר על כירופרקטיקה שבכלל לא מצאתי מקומות לימוד בארץ), ולא מצאתי שום מידע על רמת המקצועיות וכד'.

עוז46

New member
ככל הידוע לי

אם את דוברת רוסית מתקשרת לרופא כירופרקט שמוכן ללמד פרטי והולך מצויין. באזור תל אביב ישנם כמה.

0 אור 0

New member
בשום אופן לא

כירופרקטיקה זה מקצוע רפואי שלומדים אותו כמה שנים, ולא במקרה - עוסקים במניפולציות מאד מסוכנות. הידע והמיומנות הנדרשים כדי לא לגרום נזק גדולים מאד. אני אישית חוששת ללכת גם לכירופרקט מוסמך. בודאי ובודאי שלא אמליץ על שרלטן שלמד פרטי ממישהו שלך תדע איך הוא למד ומה כישוריו. ואולי נושא לשרשור נפרד זה תעשיית התעודות מרוסיה, שמי שלא דובר רוסית ולא מכיר את האקדמיות השונות לא תמיד מבין שיש אמנם רופאים מומחים ברמה בינלאומית, אבל יש גם מי שהקריץ לעצמו איזושהי תעודה מהמכולת הסמוכה ומוכר לנו ידע מדהים ואיזוטרי שבמקרה הטוב מלטף ולא גורם נזק, אבל יכול להיות גם גרוע.

izackv

New member
מסכים עם אור...

נכון שלכירופקטיקה יש הצלחות יפות במקרים מסויימים, אבל כל שנה יש מספר אנשים שעוברים לכסאות גלגלים בעקבות טיפול כירופרקטי. בארץ, למיטב ידיעתי, אין היום שום מסלול מוכר שמלמד את המקצוע הזה ולכן הדרך היחידה כמעט היא ללמוד אותו בחו"ל במקום רציני. מטפל שלמד "בהתכתבות" ואפילו בקורס של שנה ממטפל מוסמך כזה או אחר, סביר שיהיה חסר הרבה מהחומר התאורתי והמעשי. גם אם המורה שלו יהיה מטפל מדהים ומורה בחסד, עדיין יש קצת בעייתיות בהתעסקות עם עמוד השדרה של אנשים לא בריאים בלי שתהיה מומחה אמיתי בתחום. וכל זה בלי לדבר על ביטוח.

כירופרקטיקה

אני לא מבין מאיפה אתה מביא את הנתון "כל שנה יש מספר אנשים שעוברים לכסאות גלגלים בעקבות טיפול כירופרקטי" זוהי פשוט בורות או רשעות שאיננה נכונה .אם אתה לא מבין מה כירופרקט עושה ראוי לשאול, אולי לצפות במישהו. בטח לא לשחרר הצהרות ללא בסיס.

izackv

New member
../images/Emo31.gif בו נסכם שזאת גם בורות וגם רשעות ביחד?

יצא לי לקבל טיפול ולקבל הסברים מעמיקים לגביו (וגם ללמוד אנטומיה ופתלוגיה כחלק ממסלול הלימודים שלי) כך שכנראה אני לא לגמרי בור. מה שמשאיר רק את הרשע. אם יהיה לי זמן או חשק, אני אחפש את המאמרים המקצועיים שקראתי בנושא כשחייתי בארה"ב. מאמרים שטרחו לציין בין היתר סטטיסטיקה של תאונות, טענות כלפי יעילות הטיפול הכירופרקטי וטענות לגבי סיבוכי שבץ. אני מניח שאם אתה אכן מכיר את החומר כמו שאתה אמור להכיר בתור מישהו שלמד אותו 6 שנים במהלך ההכשרה, אתה אמור להכיר את הסטטיסטיקה של אחוז מקרי שבץ גבוה יחסית באוכלוסיה שבדיוק עברה טיפול כירופרקטי. יש טענות שלא הוכח שום קשר ויש טענות שיש הוכחת קשר בדרגה ביננונית פלוס לכל הפחות. להתעלם מהעובדה שיש טענות כאלה מראה שאו שאתה לא ממש מכיר את החומר או שאתה מעדיף להציג רק מה שנוח לך ומשרת את האינטרסים שלך. ובלי קשר - כירופקטורים ללא הכשרה מתאימה (כמו הרעיון שאליו הגבתי כאן בדיון - או שההקשר של הדברים לא ממש משנה לך?) גרמו, גורמים ויגרמו גם בעתיד לנכויות. מניפולציות על עמוד שדרה של אדם פצוע זה לא משהו שמישהו אמור לקחת בקלות. לא ש"וויקי" הוא מקור למידע רפואי, אבל הערך באנגלית, תחת הכותרת של safety מכיל מספר התיחסויות כולל לטענות לגבי השבץ וכולל לטענות לגבי החשיבות של מקצועיות והמנעות מטיפול בקונטרה-אינדיקציות. (שלא כל מתלמד יכול לזהות בקלות) את המחקרים שציינו כמויות של אנשים שהגיעו לכיסאות גלגלים קצת יותר קשה לי לאתר כרגע. ובתור רשע מקצועי (ובור כרוני) יתכן ולא ממש יהיה לי חשק לבזבז זמן יקר בכדי לאתר אותם.

childoftime

New member
האמת שהתכוונתי לשים תמונה אחרת (זו המצ"ב) ../images/Emo13.gif

אבל רק עכשיו שהצצתי במקרה וראיתי ששמתי תמונה אחרת, ראיתי שדווקא המקורית לא פחות מתאימה, אולי אפילו יותר.

אם לא מצאת

סימן שלא קיים מסלול מוכר בארץ. גם אני חיפשתי אתמול ולא מצאתי, וגם במסלול הלימודים שכן מצאתי, היה כתוב שמשך הלימוד הוא "חודשים", שזה די תמוה. אם לא מדובר במספר מכובד של שנים, זה מדאיג. אני מקווה שזו טעות באתר. אלה שני מקצועות שלומדים באירופה ברוב הרצינות, כי הם משלבים מניפולציות ולכן דורשים ידע רפואי נרחב. לא הייתי ממליצה ללמוד במסלול שלא נראה לך רציני, וודאי שלא באופן פרטי. אי אפשר ללמוד שבע שנים באופן פרטי... אם את מתעניינת בתחום, המלצתי היא או ללמוד בחו"ל או לחפש מקצוע שאפשר ללמוד בארץ באופן מעמיק. בהצלחה

ינוקא1

New member
אני חושב

שמטפל במגע , הוא בסופו של דבר מטפל במגע. ומה שחשוב זה לא המניפולציות השונות , ולא סוג הטיפול הספציפי שאותו מטפל למד - מה שחשוב זו הרגישות של אותו מטפל , היכולת לחוש את המטופל ברמה כמה שיותר עמוקה. לחוש את המקומות התקועים לדעת מתי לחזק ומתי לפזר ומתי להניע. מתי לעשות מניפולציה. יכול להיות מטפל שישתמש רק ב3-4 תנועות פשוטות במשך כל הטיפול , ולטיפולים שלו תהיה עומה גדולה מהרבה מאשר מישהו שיבצע מניפולציות על מניפולציות. יש בתנ"ך תיאור שכאשר אליהו הנביא זכה לגילוי נבואי מריבונו של עולם , הוא שמע בהתחלה רעש. ואז כתוב "לא ברעש ה'" - כלומר , ריבונו של עולם לא אליו ברעש הזה. והוא שמע גם רוח ו"לא ברוח ה'" - הוא גם לא בא אליו ברוח. והוא ראה גם אש - והוא לא בא אליו גם באש. ואחר כך הוא שמע קול דממה דקה - ואז התגלה אליו ריבונו של עולם. לפעמים דווקא הדברים הפשוטים יותר הם יותר חזקים ועובדים יותר טוב. אני אישית ממליץ לךללמוד טווינא או שיאצו אצל מורים טובים , ומה שהכי חשוב זה לתרגל על כמה שיותר אנשים. ללמוד כמה שיותר להרגיש. אני חושב שגם כדאי לכל מטפל במגע ללמוד אחר כך הילינג , כדי לפתח יותר את הרגישויות שלו לדברים עדינים. מה שמשנה בסופו של דבר זה לא "מה למדת ?" אלא האם את עוזרת לאנשים. את הלימודים תסיימי תוך 3 שנים (במקום 7 ) , ובשאר הזמן תוכלי לפתח את היכולות שלך וללמוד תחומים נוספים , שיעזרו לך להעצים את עצמך כמטפלת.

למעלה