"אוסגוד שלטר"

"אוסגוד שלטר"

מישהו שמע? מישהו מכיר? מדובר במחלה של ילדים עד גיל 15 שבעיקר עוסקים בפעילות גופנית... הבן שלי סובל מכאבים מתחת לברך, הרופאה שלחה לצילום והעלתה את הכוון של "אוסגוד שלטר", לא שמעתי על כך בחיים, ביררתי קצת באינטרנט, וקראתי קצת- כנראה קשור לכאבי גדילה, קריעה של הגיד שמחבר את הפיקה של הברך לטיביאליס... לא בדיוק הבנתי... בכל אופן- אשמח לשמוע עוד על דרכי טיפול מלבד תרופות נוגדות כאב קונבנציונאליות, שהרופאה נתנה...ומשחות כגון וולטרן... ביום רביעי נהיה אצל אורטופד לאחר צילום ואדע יותר, אם אכן מדובר באוסגוד שלטר, אך הייתי שמחה בינתיים לשמוע האם למישהו יש נסיון ויודע איך לטפל אלטרנטיבית... (כשמדובר בבן שלי, אני נעשית די חסרת אונים בנוגע לטיפול ...
) תודה מראש, תמי

0 אור 0

New member
לא מכירה את אוסגוד שלטר אבל

מהנסיון שלי עם תערובות שמנים לא מתוחכמות (עוד שנים לפני ששמעתי את המושג שמנים אתריים וודאי וודאי שלמדתי עליהם), אז התערובת של שמן זית עם שמן יפני (מנטה) עוזרת גם לכאבי שרירים, גם לדלקות פנימיות וגם לבעיות בגידים (מן הסתם לא לגיד קרוע, אבל עזרה במצבים של גיד מתוח ונקע)
כמו כן אמבטיה עם מלח מים המלח ומעט לבנדבר מאד מאד מקלה ועוזרת
ואחרון חביב: כאשר הכאב אקוטי וחזק, נדרשת מנוחה, אך כאשר הכאב מעט יורד, מה שהכי עוזר היא פעילות מתונה ומבוקרת שמפעילה גם את המפרקים וגם את השרירים מסביב (תחשבי בכיוון של יוגה, צ'י קונג, פלדנקרייז או אפילו פיזיותרפיסט טוב שילמד אותו איך לנוע נכון)

בהמשך להצעתה של אור

אשמח להפנותך למטפל מצויין אשר היה תלמידו של משה פלדנקרייז ופיתח מעיין שיטת טיפול ייחודית משלו, כאשר חלק גדול מהטיפול הוא ההדרכה בתנועה, בעצם, איך להשתמש בגופנו נכון.
אני יודעת שהוא מטפל בעיקר בבעיות גב, אבל אפשר לבדוק איתו.

אם תרצי אשלח לך מסר.
בריאות טובה,
הילה

אשמח לשמוע

האם המטפל הזה באזור הצפון?
בכל מקרה אשמח לקבל במסר...
תודה הילה,
תמי

עד כמה שידוע לי

אסור לעשות פרסום בפורום, כבר קיבלתי על הראש...
אשמח להעביר לך את פרטיו במסר, או אם נקבל אישור מהמערכת אכתוב את פרטיו בפורום. חג שמח, הילה

תודה אור

שמנים לשיכוך כאבים יש לי ואני גם מכינה פורמולות נוגדי כאב משמנים ארומאטיים.
השאלה שלי הייתה אם מישהו מכיר את המחלה ואיך אפשר לרפא ולא רק לשכך כאב, כי מה שהרופאה נתנה לו זה רק לשיכוך כאב
אני לא חושבת שמדובר בדלקת, אני אחפש עוד חומר בנושא, החומר שמצאתי בינתיים מאוד מועט ולא מספק מבחינת ההסבר של מהי בעצם המחלה...אולי כשאדע מהי המחלה הזו, יהיה לי יותר קל למצוא לה ריפוי...

בינתיים תודה, אנחנו בהחלט מטפלים לשיכוך הכאב בשמנים ומנוחה... ונכון לעכשיו "אין כדורגל"...לצערו הרב, כי זה ממש גורם לו לכאבים עזים.

בינתיים קצת אינפורמציה שמצאתי על המחלה

מה הן הסיבות השכיחות להופעת מחלת אוסגוד שלטר  

מחלת אוסגוד-שלטר נגרמת עקב לחץ חוזר על חלק של עצם הירך. היא מאופיינת בדלקת הגיד של פיקת הברך והרקמות הרכות שמסביבו בנקודת החיבור של הגיד לעצם הירך. המחלה יכולה להופיע גם עקב פציעה במהלכה הגיד נמתח כל כך עד שהוא מתנתק מעצם השוקה כשהוא מנתק איתו פיסות עצם קטנות. המחלה פוגעת בעיקר באנשים פעילים וצעירים, במיוחד בנים בגילאי 10-15 שנים, שעוסקים בפעילות ספורטיבית בה הם קופצים ורצים.

? מה הם הסימפטומים של מחלת אוסגוד-שלטר וכיצד מתבצע האבחון  

החולה יחוש כאבים מתחת לברך שבדרך כלל מחריפים בפעילות ופוחתים במנוחה. בליטה גרמית שמכאיבה במיוחד כאשר לוחצים עליה, עלולה להופיע בקצה העליון של עצם השוקה. בדרך כלל, יכולת התנועה של הברך אינה נפגעת. הכאב עלול להימשך חודשים מספר ויכול לחזור מדי פעם עד לסיום גדילתו של הילד. בדרך כלל מאבחנים את מחלת אוסגוד-שלטר על פי תיאור הסימפטומים. צילום הרנטגן יכול להיות תקין, או שיראה פגיעה שגרמה לניתוק, או אופייני יותר, תראה חלקיקים של זיזי עצם.
מה הן הסיבות השכיחות להופעת מחלת אוסגוד שלטר ?
מחלת אוסגוד-שלטר נגרמת עקב לחץ חוזר על חלק של עצם הירך. היא מאופיינת בדלקת הגיד של פיקת הברך והרקמות הרכות שמסביבו בנקודת החיבור של הגיד לעצם הירך. המחלה יכולה להופיע גם עקב פציעה במהלכה הגיד נמתח כל כך עד שהוא מתנתק מעצם השוקה כשהוא מנתק איתו פיסות עצם קטנות. המחלה פוגעת בעיקר באנשים פעילים וצעירים, במיוחד בנים בגילאי 10-15 שנים, שעוסקים בפעילות ספורטיבית בה הם קופצים ורצים.

## עוד משהו שמצאתי:
מהו הטיפול במחלת אוסגוד-שלטר ?
בדרך כלל, המחלה חולפת ללא טיפול. הנחת רטיות קרח מסייעת בהפחתת הדלקת ולעיתים משלבים גם תרגילי התעמלות לחיזוק השרירים. הרופא יכול להמליץ על הפחתת הפעילות הספורטיבית או על לבישת תחבושת אלסטית על הברך והנחת רטיות קרח לאחר פעילות גופנית. אם פעילות גופנית מגבירה את הכאבים יש להימנע מעיסוק בספורט או לכל הפחות להפחית עת רמת המאמץ עד שניתן לשאת את הכאב.

ועוד משהו <a href=http://www.infomed.co.il/questions/q_070506_1.htm target=_blank><font color=blue>כאן</font></a>

טוב אז קצת החכמתי ומקווה שגם אתם, ואכן מדובר בסוג של דלקת- אז זה נותן קצת כוון לטיפול...&quot;קירור&quot; וחיזוק השרירים שמסביב לברך... ומנוחה... ולחכות שיעבור כשיגדל קצת...

תודה לכל העוזרים,
תמי

הי תמימה

תארת בעיה מוכרת, אף שלא הכרתי את השם שלה. כשהייתי קטנה גם לי היו כאבים שונים, בעיקר כאבי ברכיים, וכך גם אחי ואחותי. לא יצא לי לאבחן אף אחד מאיתנו בזמנו, אבל יש לי כמה השערות לאבחנה ולטיפול סיני-יפני. בגלל שבדרך כלל הברכיים מעורבות, אפשר לומר שזה קשור לכליות, וזה די הגיוני בגלל תהליך הגדילה. לכן אפשר לחזק את הכליות. חיזוק הכבד גם יועיל, כי הכבד פעיל מאוד בגיל ההתבגרות והרבה דברים פורצים כתוצאה מכך. כאב גדול מאובחן בדרך כלל כסטגנציה, כך שסירקולציה תקינה דרושה גם. הכבד גם קשור לגידים. חיזוק הטחול קשור לכך שמסת הגוף גדלה. מעבר לכך כמובן שכל מקרה לגופו, רק רציתי לחדד את הרעיון שזה צריך להיות די פשוט לטפל בזה. לא הייתי מגבילה לחלוטין פעילות גופנית, אלא דואגת שהיא תהיה יותר נכונה או יותר מתונה מבדרך כלל.

עוד זוית- היציבה

יציבה נכונה או במקרה הזה- לא נכונה יכולה לגרום לכל מיני בעיות. חוסר התאמה בתנועתיות הפיזית של הכל הגוף יכול לגרום לעומס באזור מסוים , לכאב ודלקת ( נכון גם לכאבים/מחלות רבים אחרים). לדעתי כדאי למצוא טיפול בכיוון שיפור היציבה שיכולים להיות אקטיביים כגון שעורי טכניקת אלכסנדר או פלדנקריז ,או לחילופין מהטיפולים ה"פאסיביים" כ שיטת בוהן,קרניוסקרל, אוסטאופתיה .

למעלה